Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.


Σας συμβαίνει εσάς, όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, να αναγνωρίσετε μέσα στην καρδιά σας κάτι που ήδη ξέρατε; Κάτι που προυπήρχε, αλλά ίσως ήταν ξεχασμένο;

Πολλά μπορεί να κάνει ένα βιβλίο όταν το διαβάζουμε με ανοιχτό μυαλό. Μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την γνώση της αλήθειας.

Όταν μου συμβαίνει αυτό, ΓΝΩΡΙΖΩ - όχι λογικά, αλλά με τη μορφή βιώματος - ότι εδώ βρίσκεται η αλήθεια. Εξάλλου τι άλλο σημαίνει η λέξη "ανάγνωση" από την "ξανά" "γνώση" ή την θύμιση της γνώσης;

Κάτι τέτοιο μου συμβαίνει τώρα που διαβάζω τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. A COURSE IN MIRACLES στα αγγλικά. (Θα κυκλοφορήσει απ'ότι ακούω στα ελληνικά τον Σεπτέμβρη, από τις εκδόσεις Κρύων).

Μπορείτε να δείτε την ιστορία του βιβλίου σε αυτόν τον σύνδεσμο: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Να διαβάσετε την εισαγωγή του βιβλίου στα ελληνικά σε αυτόν τον σύνδεσμο:

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ



«Ο ΡΟΛΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.» (μάθημα 100)

Τι σημαίνει «σωτηρία»;

«Σωτηρία» σημαίνει να κάνω πράξη το θέλημα του Θεού.

Ποιο είναι το θέλημα του Θεού για μένα;

Το θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

Γιατί λοιπόν να θέλω να πάω ενάντια στο θέλημά του;

Η ευτυχία μου είναι ζωτικής σημασίας για το Θεϊκό σχέδιο. Η χαρά μου πρέπει να είναι απόλυτη για να μπορέσει το σχέδιό Του να γίνει κατανοητό από εκείνους για τους οποίους Αυτός με στέλνει.

Αυτό είναι το ΕΥ-ΑΓΓΕΛΙΟ. Δεν είναι κάτι άλλο από Διακήρυξη Χαράς.

Επέκταση της απόλυτης ευτυχίας.

Η ευτυχία είναι η πραγματική σου λειτουργία. Όλοι θα την βλέπουν στο λαμπερό πρόσωπό σου, και θ’ ακούν το κάλεσμα του Θεού στο χαρμόσυνο γέλιο σου.

Είσαι πραγματικά πολύ σημαντικός στο Θεϊκό σχέδιο. Χωρίς την χαρά σου, η δική Του χαρά δεν είναι πλήρης. Χωρίς το χαμόγελό σου, ο κόσμος δεν μπορεί να σωθεί. Όσο είσαι λυπημένος, το φως που ο Θεός ο ίδιος έχει ορίσει για να σώσει τον κόσμο είναι θαμπό και χωρίς λάμψη, και κανένας δεν γελά μιας και κάθε γέλιο δεν μπορεί παρά να αντηχεί το δικό σου.

Είσαι πραγματικά πολύ σημαντικός στο Θεϊκό σχέδιο. Ακριβώς όπως το φως σου αυξάνει κάθε φως που λάμπει στον Ουρανό, έτσι και η χαρά σου στην γη καλεί όλους τους ανθρώπους να αφήσουν τις λύπες τους να φύγουν, και να πάρουν την θέση τους δίπλα σου στο Θεϊκό σχέδιο. Οι αγγελιαφόροι του Θεού δεν μπορεί παρά να είναι χαρούμενοι, και η χαρά τους θεραπεύει κάθε λύπη και απελπισία. Είναι η απόδειξη ότι ο Θεός επιθυμεί την τέλεια ευτυχία για όλους όσους θα δεχτούν τα δώρα Του, για δικά τους.

Γι αυτό μην αφήσεις τον εαυτό σου να λυπάται σήμερα. Γιατί αν λυπάσαι, αποτυγχάνεις να πάρεις τον ρόλο που έχει ορίσει για σένα ο Θεός στο Θεϊκό Του σχέδιο. Η λύπη είναι σημάδι ότι θέλεις να παίξεις ένα ρόλο διαφορετικό από αυτόν που σου έχει αναθέσει ο Θεός. Δεν θα μπορείς να δείχνεις στον κόσμο πόσο μεγάλη ευτυχία επιθυμεί Αυτός για σένα.

Ας καταλάβουμε, λοιπόν, ότι η λειτουργία μας εδώ, δεν είναι άλλη από την απόλυτη χαρά. Αν λυπάσαι ο ρόλος σου δεν εκπληρώνεται, κι έτσι όλος ο κόσμος στερείται από την χαρά, μαζί με σένα. Ο Θεός σου ζητά να είσαι χαρούμενος, ώστε ο κόσμος να μπορεί να δει πόσο πολύ αγαπά Αυτός τον Υιό Του και επιθυμεί καμιά λύπη να μην μειώνει την χαρά του∙ κανένας φόβος να μην διαταράσσει την γαλήνη του.

Γίνε λοιπόν, αγγελιαφόρος του Θεού σήμερα. Φέρε την ευτυχία Του σε όσους συναντάς∙ την γαλήνη Του σε όσους σε κοιτούν και ας βλέπουν όλοι το μήνυμά Του στο ευτυχισμένο πρόσωπό σου.

Βάλε, λοιπόν, καλά στο νου σου, ότι ο ρόλος σου είναι να είσαι ευτυχισμένος. Μόνο αυτό χρειάζεται για να είσαι αγγελιαφόρος του Θεού. Σκέψου τι σημαίνει αυτό. Έκανες λάθος που πίστευες ότι χρειάζονται θυσίες. Σύμφωνα με το Θεϊκό σχέδιο έχεις μόνο να λαμβάνεις, ποτέ δεν χάνεις, δεν θυσιάζεις, δεν πεθαίνεις.

Προσπάθησε, λοιπόν, να βρεις την χαρά που αποδεικνύει σε όλους το θέλημα του Θεού για τα παιδιά Του. Γι αυτό έχεις έρθει στη γη. Κοίτα βαθιά μέσα σου, και μην πτοείσαι καθώς περνάς δίπλα από τις μικρές σου σκέψεις και τους ανόητους στόχους που σου επιβάλλει το εγώ σου. Μην πτοείσαι καθώς ανέρχεσαι για να συναντήσεις τον Χριστό μέσα σου. Αυτός θα είναι εκεί. Και μπορείς να τον φτάσεις τώρα. Τι θα μπορούσε να σε καθυστερήσει; Ποια μικρή, ασήμαντη σκεψούλα έχει την δύναμη να σε καθυστερήσει; Ποιος ανόητος στόχος μπορεί να σου στερήσει την επιτυχία όταν Αυτός που σε καλεί είναι ο Θεός ο Ίδιος;

Θα είναι εκεί. Είσαι απαραίτητος στο σχέδιό του. Είσαι ο απεσταλμένος Του αν το επιλέξεις.

Είναι ο Εαυτός σου που σε καλεί. Και σε Αυτόν απαντάς, κάθε φορά που λες στον εαυτό σου ότι είσαι βασικός στο Θεϊκό σχέδιο για την σωτηρία του κόσμου.

«ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ» (μάθημα 101).

Αυτή είναι η ιδέα κλειδί, για να καταλάβεις τι σημαίνει σωτηρία. Ακόμα πιστεύεις ότι σου ζητείται να υποφέρεις σαν τιμωρία για τις «αμαρτίες» σου. Δεν είναι έτσι. Όσο, όμως, πιστεύεις ότι υπάρχει αμαρτία, και ότι είναι δυνατόν ο Υιός του Θεού να αμαρτήσει, είναι επόμενο να σκέφτεσαι έτσι.

Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η τιμωρία είναι δίκαιη και δεν μπορείς να την αποφύγεις. Τότε το τίμημα της σωτηρίας είναι ο πόνος. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η ευτυχία πρέπει να είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί δεν μπορούν και τα δύο να είναι αληθινά. Στους αμαρτωλούς αξίζει θάνατος και πόνος, και αυτό ζητούν. Διότι γνωρίζουν ότι τους περιμένει, και θα τους αναζητήσει και θα τους βρει κάπου, κάποτε, με κάποια μορφή που θα εξισορροπήσει το «χρέος» τους προς τον Θεό. Θα Τον φοβούνται και θα Του ξεφεύγουν όσο μπορούν, αλλά είναι καταδικασμένοι κάποια στιγμή Αυτός να τους βρει.

Ποιος είναι δυνατόν να θέλει μια τέτοια «σωτηρία» που του επιφυλάσσει τόσο άγρια τιμωρία; Ποιος δεν θα ήθελε να δραπετεύσει από μια τέτοια σωτηρία και να καταπνίξει με κάθε τρόπο την Φωνή που του την προσφέρει;

Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η σωτηρία είναι ο χειρότερος εχθρός σου, η κατάρα του Θεού που έπεσε πάνω σου επειδή σταύρωσες τον Υιό Του.

Η αμαρτία ΔΕΝ είναι αληθινή. Όλα όσα πιστεύεις ότι θα πάθεις επειδή αμάρτησες, ποτέ δεν θα συμβούν. Δέξου την Εξιλέωση με ανοιχτό νου, χωρίς να τρέφεις καμιά πεποίθηση ότι έχεις αμαρτήσει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Το θέλημα του Θεού για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία διότι δεν υπάρχει αμαρτία, και ο πόνος είναι παντελώς χωρίς αιτία. Δικαιούσαι την χαρά, και ο πόνος είναι σημάδι ότι έχεις παρεξηγήσει τον εαυτό σου.

Μην φοβάσαι το θέλημα του Θεού. Δεν υπάρχει αμαρτία, δεν υπάρχουν συνέπειες.

Τώρα θα μου πείτε "ωραία μας τα λες, αλλά πως γίνεται αυτό;"

Γίνεται αν ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΚΡΙΕΣ, και όταν αφήνουμε την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ να μας δείχνει το δρόμο.

Το θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

Αυτή είναι η αλήθεια, διότι δεν υπάρχει αμαρτία.

Γενηθήτω το θέλημά Του.



10 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το μπλογκ σου!
    Ηρεμο, γαλήνιο, πνευματικό, ξεκούραστα χρώματα για τα μάτια,
    απλά ,αισθητικά άψογο και ουσιαστικό το περιεχόμενο.
    Ο εξωτερικός χώρος αντικατροπτίζει και τον ψυχικό... τον αντανακλά.
    Θα το επισκεφτόμαστε συχνά.
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ''καλύβα'' επισκέφθηκε το ιστολόγιό σου και σου εύχεται αληθινή ναναι η πορεία και καρποφόρα η αναζήτησή σου!Καλό σου απόγευμα christina!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. christina μου πραγματικα απολαμβανω το blog σου!με ηρεμει και μου θυμιζει μια εποχη που ημουν "πιστη"στα θαυματα και τα εβλεπα να πραγματοποιουνται...
    ξερεις δεν θεωρω τυχαιο τιποτα σε αυτη τη ζωη στο ξαναπα...
    ισως ειναι καιρος να αρχισω να πιστευω και παλι στη δυναμη των θαυματων!!!
    αλλωστε ολοι τα εχουμε τοσο μεγαλη αναγκη...
    να σαι καλα να συνεχισεις να μας δινεις τετοιους θησαυρους!!!
    νεραιδενια καλησπερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νεραϊδούλα μου σ' ευχαριστώ..πραγματικά είναι καιρός να στραφούμε στα θαύματα - να κάνουμε αυτό το "κβαντικό άλμα". Πρόσεξέ το, όταν βρίσκεσαι σε εγρήγορση και θυμηθούμε ότι η χώρα των θαυμάτων είναι η πατρίδα μας, τα θαύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. geia sou christina mou
    kali mou
    mono pou se episkeptomai perno vipes,

    kana 5 meres exo trela8ei me enan blogger..
    ton 8elw sti zoi mou!!!
    kai ayti i galini pou les mou moiazei agnwsti leksi apo panta!!!

    geia sas
    xara sas
    anemelia sas
    ;o)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Πανδιώνη μου,
    Σου εύχομαι να ζήσεις το θαύμα της τρέλλας σου.
    Πάντως να ξέρεις ότι βρίσκεσαι στη χώρα των θαυμάτων!!!! Αυτό θα το νιώθεις όταν ερωτεύεσαι - ο έρωτας είναι καλό σχολείο γιατί παίρνεις μια γεύση από το ΕΝΑ - και ακόμα περισσότερο όταν μετά από αυτό περάσεις σε άλλη φάση και ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι όλη η ευτυχία και η γαλήνη είναι μέσα σου, και μπορείς να έχεις πρόσβαση όταν αφεθείς στη ροή και απελευθερώσεις τους φόβους και τις ανασφάλειες ---- ο ενθουσιασμός είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς τα ΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πανδιώνη, μου ήρθε μια ιδέα!
    Απελευθέρωσε το θέμα του έρωτα..ανάθεσέ τον στο Σύμπαν..οραματίσου τον εαυτό σου γαλήνιο (με την καλή έννοια - όχι ψόφιο) και ευτυχισμένο με ένα καταπληκτικό σύντροφο (αν θέλεις του δίνεις και πρόσωπο - αλλά όχι απαραίτητα), χρυσοκλείδωσέ το και άφησέ το...περίμενε με εμπιστοσύνη, χωρίς άγχος..και έρχεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...μακαρι ολοι μας να ταυτησουμε το θελημα μας-ξεπερνωντας το εγω που αντιστεκεται και την αγνοια που περιοριζει -με το θελημα Του..αποδεχομενοι το σχεδιο Του για μας...πολυ ωραια εγγραφη..μπραβο..καληνυχτα γλυκια μου με αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...