Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



Υπάρχει ένα φως μέσα σου που ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί. Αυτός ο κόσμος σε τυφλώνει και δεν μπορείς να δεις με τα μάτια του. Και όμως έχεις μάτια για να δεις το φως. Βρίσκεται πάντα εκεί και σε περιμένει να το δεις! Δεν τοποθετήθηκε εκεί για να μείνει κρυφό από τα μάτια σου. Αυτό το φως είναι αντανάκλαση της Αγάπης του Θεού. Για να νιώσεις μέσα σου την Αγάπη του Θεού πρέπει να δεις τον κόσμο από την αρχή, νέο, λαμπερό και αθώο, ζωντανό από ελπίδα, και ευλογημένο με απόλυτη ευσπλαχνία και αγάπη. Για να δεις το φως πρέπει να συγχωρέσεις!

Ποιος θα φοβόταν σε ένα κόσμο σαν αυτό; Σε καλωσορίζει όλο χαρά που ήρθες, και τραγουδά μαζί σου τους ευχαριστήριους ύμνους καθώς σου παρέχει απόλυτη ασφάλεια από κάθε μορφή κινδύνου και πόνου. Σου προσφέρει μια ζεστή φωλιά που μπορείς να μείνεις για λίγο. Σε ευλογεί όλη την ημέρα, και σε προσέχει την νύχτα σαν σιωπηλός φύλακας του ιερού σου ύπνου. Βλέπει μέσα σε σένα την σωτηρία, και προστατεύει το εσωτερικό σου φως, μέσα στο οποίο βλέπει το δικό του. Σου προσφέρει τα άνθη του και τα χιόνια του, με ευγνωμοσύνη για την καλοσύνη σου.

Αυτός είναι ο κόσμος που αποκαλύπτει η Αγάπη του Θεού. Είναι τόσο διαφορετικός από τον κόσμο που βλέπεις με τα σκοτεινιασμένα μάτια της κακίας και του φόβου, ώστε ο ένας διαψεύδει τον άλλο. Στην πραγματικότητα μόνο τον ένα μπορείς να δεις. Ο άλλος είναι εξολοκλήρου χωρίς νόημα. Ένας κόσμος στον οποίο η συγχώρεση ρίχνει την απαλή λάμψη της πάνω στα πάντα και στους πάντες, είναι ασύλληπτος για εκείνους που βλέπουν ένα κόσμο μίσους και επίθεσης, έτοιμο για εκδίκηση, φόνο και καταστροφή. Όμως, αυτός ο κόσμος του μίσους είναι το ίδιο ασύλληπτος και αόρατος σε εκείνους που νιώθουν την Αγάπη του Θεού μέσα τους. Ο δικός τους κόσμος αντανακλά την ησυχία και την γαλήνη που λάμπει μέσα τους∙ την πραότητα και την αθωότητα που βλέπουν να τους περιβάλλει∙ την χαρά την οποία αντλούν από αστείρευτα πηγάδια χαράς μέσα τους. Αυτό που νιώθουν μέσα τους, αυτό και βλέπουν, και βλέπουν την βέβαιη αντανάκλασή του παντού.

Εσύ τι θα ήθελες να δεις; Η επιλογή σου έχει δοθεί και είναι δική σου. Αλλά μάθε και μην αφήνεις το νου σου να λησμονεί αυτό το νόμο για το τι βλέπεις: Θα βλέπεις πάντα αυτό που νιώθεις μέσα σου. Αν το μίσος έχει βρει χώρο στην καρδιά σου, τότε θα αντιλαμβάνεσαι ένα κόσμο τρομακτικό, τον οποίο κρατά ο ίδιος ο θάνατος με τα σκελετωμένα δάκτυλά του. Αν νιώθεις την Αγάπη του Θεού μέσα σου, θα βλέπεις ένα κόσμο ελέους και αγάπης.

Σήμερα, ας προσπεράσουμε τις ψευδαισθήσεις, αναζητώντας να φτάσουμε σε αυτό που είναι αληθινό μέσα μας, και ας νιώσουμε να μας αγκαλιάζει η γλυκύτητα του, η Αγάπη του που μας γνωρίζει τέλεια σαν τον εαυτό της, η Όρασή του η οποία είναι δώρο της Αγάπης. Σήμερα ας μάθουμε τον τρόπο. Είναι σίγουρος όσο η ίδια η Αγάπη, προς την οποία μας οδηγεί. Γιατί η απλότητά του αποφεύγει τις παγίδες της πολυπλοκότητας της λογικής αυτού του κόσμου που το μόνο που κάνουν είναι να την κρύβουν.

Απλά κάνε αυτό: Κάθισε ήσυχος, και παραμέρισε όλες τις σκέψεις για το τι είσαι και το τι είναι ο Θεός∙ όλες τις απόψεις που έχεις μάθει για τον κόσμο∙ όλες τις εικόνες που αποδίδεις στον εαυτό σου. Άδειασε το μυαλό σου από οτιδήποτε νομίζεις ότι είναι είτε αληθινό ή ψεύτικο, καλό ή κακό, κάθε σκέψη σου που θεωρείς άξια, ή σε κάνει να ντρέπεσαι. Μην κρατηθείς από τίποτα. Μην φέρεις μαζί ούτε μια σκέψη που σου δίδαξε το παρελθόν, ούτε μια παλιά πεποίθηση. Ξέχνα αυτόν τον κόσμο, ξέχασέ τα όλα και έλα με άδεια χέρια στο Θεό.

Αυτός δεν είναι που γνωρίζει τον δρόμο για σένα; Εσύ δεν χρειάζεται να ξέρεις τον δρόμο προς Αυτόν. Ο δικός σου ρόλος είναι μόνο να αφήσεις όλα τα εμπόδια που έχεις παρεμβάλλει ανάμεσα στον Υιό και τον Θεό τον Πατέρα ν’ απομακρυνθούν ήσυχα μια για πάντα. Ο Θεός θα τελέσει το δικό του μέρος ανταποκρινόμενος άμεσα και χαρούμενα. Ζήτησε και θα σου δοθεί. Αλλά μην απαιτείς, ούτε να υποδεικνύεις στο Θεό τον τρόπο που θα σου εμφανιστεί. Ο τρόπος που θα τον φτάσεις είναι απλά να Τον αφήσεις ν’ αναλάβει. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διεκδικείς και την πραγματικότητά σου.

Μην διαλέγεις λοιπόν εσύ τον τρόπο με τον οποίο θα πας προς Αυτόν. Επέλεξε να αφήσεις Αυτόν να έρθει. Και με αυτή την επιλογή αναπαυόμαστε. Και μέσα στην σιωπηλή καρδιά μας και στον ανοιχτό νου μας, η Αγάπη Του θα φωτίζει το πέρασμα από μόνη Της. Αυτό που ποτέ δεν σου έχουν αρνηθεί βρίσκεται σίγουρα εκεί, και μπορείς να το φτάσεις με ασφάλεια. Ο Θεός γνωρίζει τον Υιό Του, και γνωρίζει και τον δρόμο προς αυτόν. Δεν χρειάζεται να του δείξει ο Υιός Του τον δρόμο. Μέσα από κάθε ανοιχτή πόρτα η Αγάπη Του λάμπει προς τα έξω από την εσωτερική της εστία της, και φωτίζει τον κόσμο με αθωότητα.

«Πατέρα, δεν γνωρίζουμε τον δρόμο προς Εσένα. Αλλά Σε έχουμε καλέσει, και Εσύ απάντησες στο κάλεσμά μας. Δεν θα αναμιχθούμε. Οι τρόποι της σωτηρίας δεν είναι δική μας έννοια, διότι ανήκουν σε Σένα. Και για αυτούς προσβλέπουμε σ’ Εσένα. Τα χέρια μας είναι ανοιχτά για να λάβουν τα δώρα Σου. Δεν κάνουμε καμία σκέψη χωριστά από Σένα, δεν περιθάλπουμε καμιά πεποίθηση για το τι είμαστε, ή το Ποιος μας δημιούργησε. Δική Σου είναι η οδός που επιθυμούμε να βρούμε και ν’ ακολουθήσουμε. Και δεν ζητούμε τίποτα άλλο από το να γίνει το Θέλημά Σου, το οποίο είναι και δικό μας, σε μας και στον κόσμο, ώστε να γίνει μέρος του Ουρανού, τώρα».

Αμήν.

Ιησούς, Μαθήματα Θαυμάτων

1 σχόλιο:

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...