Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΜΑΘΗΜΑ 64 Ας μην ξεχνώ την λειτουργία μου.


ΜΑΘΗΜΑ 64

Ας μην ξεχνώ την λειτουργία μου.

1. Η σημερινή ιδέα είναι απλά άλλος ένας τρόπος να πεις «Ας μην παραπλανηθώ από τον πειρασμό.» Ο σκοπός του κόσμου που βλέπεις είναι να συγκαλύψει την λειτουργία σου της συγχώρεσης, και να σου παρέχει μια δικαιολογία για να την ξεχνάς. Είναι ο πειρασμός να εγκαταλείψεις τον Θεό και τον Υιό Του παίρνοντας μια εμφάνιση σώματος. Αυτό βλέπουν τα μάτια του σώματος.
2. Τίποτα από ό,τι φαίνεται πως βλέπουν τα μάτια του σώματος δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από μια μορφή πειρασμού, εφόσον αυτός ήταν ο σκοπός του ίδιου του σώματος. Ωστόσο, έχουμε μάθει ότι το Άγιο Πνεύμα έχει μία άλλη χρήση για όλες τις ψευδαισθήσεις που έχεις φτιάξει, επομένως Αυτό βλέπει έναν άλλο σκοπό σε αυτές. Για το Άγιο Πνεύμα, ο κόσμος είναι ένα μέρος όπου μαθαίνεις να συγχωρείς τον εαυτό σου γι αυτό που θεωρούσες ως αμαρτίες σου. Κάτω από αυτό το πρίσμα αντίληψης, η σωματική εμφάνιση του πειρασμού γίνεται η πνευματική αναγνώριση της σωτηρίας.
3. Για να ανακεφαλαιώσουμε τα τελευταία μαθήματα, η λειτουργία σου εδώ είναι να είσαι το φως του κόσμου, μια λειτουργία που σου έχει δοθεί από τον Θεό. Μόνο η αλαζονεία του εγώ σε οδηγεί να το αμφισβητείς αυτό, και μόνο ο φόβος του εγώ σε παροτρύνει να θεωρείς τον εαυτό σου ανάξιο του έργου που σου έχει ορίσει ο Θεός ο Ίδιος. Η σωτηρία του κόσμου περιμένει την συγχώρεσή σου, διότι μέσω αυτής ξεφεύγει ο Υιός του Θεού από όλες τις ψευδαισθήσεις, άρα και από κάθε πειρασμό. Ο Υιός του Θεού είσαι εσύ.
4. Μόνο εκπληρώνοντας την λειτουργία που σου έχει δοθεί από τον Θεό θα είσαι ευτυχισμένος. Και αυτό διότι η λειτουργία σου είναι να είσαι χαρούμενος χρησιμοποιώντας τα μέσα με τα οποία η ευτυχία γίνεται αναπόφευκτη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Επομένως, κάθε φορά που επιλέγεις αν θα εκπληρώσεις ή όχι την λειτουργία σου, στην πραγματικότητα επιλέγεις αν θα είσαι χαρούμενος ή όχι.
5.Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα. Ας το υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας το πρωί και πάλι το βράδυ, αλλά και όλη την ημέρα. Προετοιμάσου για όλες τις αποφάσεις που θα πάρεις σήμερα με το να θυμάσαι ότι στην πραγματικότητα είναι όλες πολύ απλές. Η κάθε μία θα σε οδηγεί είτε στην ευτυχία ή στην δυστυχία. Μπορεί μια τόσο απλή απόφαση να είναι τόσο δύσκολη; Ας μην σε εξαπατά η μορφή της απόφασης. Η πολυπλοκότητα της μορφής δεν σημαίνει και πολυπλοκότητα περιεχομένου. Είναι αδύνατον οποιαδήποτε απόφαση πάνω στην γη να έχει περιεχόμενο διαφορετικό από αυτή την απλή επιλογή. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που βλέπει το Άγιο Πνεύμα. Άρα είναι και η μόνη επιλογή που υπάρχει.
6. Σήμερα, λοιπόν, ας ασκηθούμε με αυτές τις σκέψεις:
Ας μην ξεχνώ την λειτουργία μου. Ας μην προσπαθώ να αντικαταστήσω την λειτουργία που μου έχει δώσει ο Θεός με μία δική μου. Ας συγχωρώ και ας είμαι χαρούμενος.
Αφιέρωσε τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε λεπτά σήμερα αναλογιζόμενος αυτό με κλειστά τα μάτια. Σχετικές σκέψεις θα έρθουν να σε βοηθήσουν, αν θυμάσαι την ζωτική σημασία που έχει η λειτουργία σου για σένα και για τον κόσμο.
7. Στις συχνές εφαρμογές της σημερινής ιδέας κατά την διάρκεια της ημέρας, αφιέρωσε αρκετά λεπτά για ν’ ανακεφαλαιώσεις αυτές τις σκέψεις, και έπειτα σκέψου γύρω από αυτές μόνο και για τίποτα άλλο. Αυτό θα είναι δύσκολο, ειδικά στην αρχή, εφόσον δεν είσαι ειδήμων στην νοητική πειθαρχία που απαιτείται. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις «Ας μην ξεχνώ την λειτουργία μου» αρκετά συχνά για να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς.
8. Χρειάζονται δύο μορφές πιο σύντομων περιόδων άσκησης. Κάποιες φορές, κάνε τις ασκήσεις με τα μάτια σου κλειστά, προσπαθώντας να συγκεντρωθείς στις σκέψεις που χρησιμοποιείς. Άλλες φορές, κράτησε τα μάτια σου ανοιχτά ανακεφαλαιώνοντας τις σκέψεις, και έπειτα κοίταξε αργά και μη επιλεκτικά γύρω σου, λέγοντας στον εαυτό σου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...