Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 361 – 365 ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 361 – 365

Αυτή την άγια στιγμή δίνω σε Σένα. Ας είσαι Εσύ ο υπεύθυνος. Διότι εγώ θέλω να Σε ακολουθώ. Βέβαιος ότι η καθοδήγησή Σου μου δίνει ειρήνη.

Και αν χρειαστώ ένα λόγο να με βοηθήσει, Αυτός θα μου τον δώσει. Αν χρειαστώ μια σκέψη, και αυτή θα μου την δώσει. Και αν χρειαστώ μόνο ησυχία και ένα γαλήνιο, ανοιχτό νου, αυτά θα είναι τα δώρα που θα λάβω από Αυτόν. Αυτός είναι υπεύθυνος μετά από δικό μου αίτημα. Και θα ακούει και θα μου απαντά, διότι μιλά εκ μέρους του Θεού του Πατέρα μου και του Αγίου Του Υιού.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ


1. Αυτά τα μαθήματα είναι μια αρχή, όχι ένα τέλος. Ο Φίλος σου πηγαίνει μαζί σου. Δεν είσαι μόνος. Κανένας που Τον καλεί δεν καλεί μάταια.  Ό,τι και να σε απασχολεί, να είσαι βέβαιος ότι Αυτός έχει την απάντηση, και ότι θα σου την δώσει με χαρά, αν απλά στραφείς σε Αυτόν και την ζητήσεις από Αυτόν. Αυτός δεν θα παρακρατήσει καμιά απάντηση που χρειάζεσαι για οτιδήποτε φαίνεται να σε απασχολεί. Αυτός γνωρίζει τον τρόπο να λύνει όλα τα προβλήματα, και να διαλύει όλες τις αμφιβολίες. Η βεβαιότητά Του είναι δική σου. Δεν χρειάζεται παρά να την ζητήσεις από Αυτόν, και θα σου δοθεί.

2. Είναι τόσο βέβαιη η επιστροφή σου στο σπίτι όσο είναι το μονοπάτι του ήλιου που ξεδιπλώνεται πριν αυτός ανατείλει, μετά την δύση του, και στο ημίφως ενδιαμέσως. Πραγματικά, το δικό σου μονοπάτι είναι ακόμα πιο βέβαιο. Διότι δεν μπορεί να είναι δυνατόν να αλλάξει η πορεία εκείνων που ο Θεός έχει καλέσει κοντά Του. Επομένως υπάκουσε στην θέλησή σου, και ακολούθησε Αυτόν που δέχτηκες ως δική σου φωνή, για να μιλά γι αυτό που πραγματικά θέλεις και πραγματικά χρειάζεσαι. Δική Του είναι η Φωνή που μιλά εκ μέρους του Θεού αλλά και δική σου. Κι έτσι Αυτός μιλά για την ελευθερία και την αλήθεια.

3.  Δεν ορίζεται κανένα συγκεκριμένο μάθημα, διότι δεν υπάρχει πια ανάγκη γι αυτά. Από τώρα και στο εξής, άκου την Φωνή που μιλά εκ μέρους του Θεού και του Εαυτού σου όταν αποσύρεσαι από τον κόσμο, για να αναζητήσεις την πραγματικότητα στην θέση του. Αυτός θα σου καθοδηγεί τις προσπάθειες, λέγοντάς σου ακριβώς τι να κάνεις, πώς να κατευθύνεις το νου σου, και πότε να έρχεσαι σε Αυτόν μέσα στην σιωπή, ζητώντας την σίγουρη καθοδήγησή Του και τον βέβαιο Λόγο Του. Δικός Του είναι ο Λόγος που ο Θεός σου έχει δώσει. Δικός Του είναι ο Λόγος που διάλεξες να είναι δικός σου. 

4. Και τώρα σε αφήνω στα χέρια Του, να είσαι ο πιστός Του ακόλουθος, μαζί με Αυτόν για Οδηγό σε κάθε δυσκολία και κάθε πόνο που μπορεί να νομίσεις ότι είναι πραγματικός. Ούτε Αυτός θα σου δώσει απολαύσεις που θα περάσουν, διότι Αυτός δίνει μόνο το αιώνιο και το καλό. Άφησε Τον να σε προετοιμάσει κι άλλο. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σου μιλώντας σου καθημερινά για τον Πατέρα σου, τον αδελφό σου και τον Εαυτό σου. Θα συνεχίσει.  Τώρα περπατάς μαζί Του, τόσο βέβαιος όσο είναι Αυτός για το πού πηγαίνεις ∙ τόσο σίγουρος όσο Αυτός για το πώς θα πρέπει να προχωρήσεις ∙ τόσο βέβαιος όσο είναι Αυτός για τον στόχο, και για την ασφαλή σου άφιξη στο τέλος.

5. Το τέλος είναι βέβαιο, και το μέσον επίσης. Σε αυτό λέμε «Αμήν». Θα σου ειπωθεί ακριβώς τι θέλει για σένα ο Θεός κάθε φορά που υπάρχει κάποια επιλογή για να κάνεις. Και Αυτός θα μιλά εκ μέρους του Θεού και εκ μέρους του Εαυτού σου, διασφαλίζοντας έτσι ότι η κόλαση δεν θα σε διεκδικήσει, και ότι κάθε επιλογή που κάνεις φέρνει τον Ουρανό όλο και πιο κοντά σου. Κι έτσι πορευόμαστε μαζί Του από τώρα και στο εξής, και στρεφόμαστε σε Αυτόν για καθοδήγηση και για ειρήνη και βέβαιη κατεύθυνση. Η χαρά μας συνοδεύει. Διότι πηγαίνουμε προς τον οίκο μας σε μια ανοιχτή πόρτα την οποία ο Θεός έχει κρατήσει ανοιχτή για να μας καλωσορίσει.

6. Εμπιστευόμαστε τον δρόμο μας σε Αυτόν και λέμε «Αμήν.» Με ειρήνη θα συνεχίσουμε στον δικό Του δρόμο, και εμπιστευόμαστε όλα τα πράγματα σε Αυτόν. Με εμπιστοσύνη περιμένουμε τις απαντήσεις Του, καθώς ρωτάμε την Θέλησή Του στο καθετί που κάνουμε. Αυτός αγαπά τον Υιό του Θεού όπως τον αγαπούμε κι εμείς. Και μας διδάσκει πώς να τον βλέπουμε μέσα από τα δικά Του μάτια, και να τον αγαπούμε όπως Αυτός. Δεν πορεύεσαι μόνος. Οι άγγελοι του Θεού πετούν παντού γύρω σου. Η Αγάπη Του σε περιβάλλει, και γι αυτό να είσαι σίγουρος ∙ ότι εγώ ποτέ δεν θα σε αφήσω χωρίς παρηγοριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...