Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 93 Το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα μου.


ΜΑΘΗΜΑ 93


Το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα μου.

1. Νομίζεις ότι είσαι ο οίκος του κακού, του σκότους και της αμαρτίας. Νομίζεις ότι όποιος μπορούσε να δει την αλήθεια για σένα θα τον απωθούσε, και θα οπισθοχωρούσε από σένα σαν να ήσουν ένα δηλητηριώδες φίδι. Νομίζεις ότι αν αυτό που είναι αλήθεια για σένα σου αποκαλυπτόταν, θα σε κτυπούσε τρόμος τόσο τρομερός που θα έσπευδες να πεθάνεις από το δικό σου χέρι, εφόσον η ζωή, αφού είχες δει κάτι τέτοιο, θα ήταν αδύνατη.
2. Αυτές οι απόψεις είναι τόσο βαθιά ριζωμένες που είναι δύσκολο να βοηθηθείς να δεις ότι δεν βασίζονται σε τίποτα. Το ότι έχεις κάνει λάθη είναι προφανές. Το ότι έχεις ψάξει για την σωτηρία με παράξενους τρόπους ∙ έχεις εξαπατηθεί, έχεις εξαπατήσει και φοβάσαι ανόητες φαντασιώσεις και βάναυσα όνειρα ∙ έχεις υποκλιθεί μπροστά σε είδωλα φτιαγμένα από σκόνη, -- όλα αυτά είναι αλήθεια σύμφωνα με ό,τι πιστεύεις τώρα.
3. Σήμερα αυτό το αμφισβητούμε, όχι από την πλευρά του τι νομίζεις εσύ, αλλά από ένα πολύ διαφορετικό σημείο αναφοράς, από το οποίο τέτοιες άσκοπες σκέψεις είναι χωρίς νόημα. Αυτές οι σκέψεις δεν είναι σύμφωνες με την Θέληση του Θεού. Αυτές τις αλλόκοτες απόψεις Αυτός δεν τις μοιράζεται μαζί σου. Αυτό είναι αρκετό για να αποδείξει ότι είναι λανθασμένες, αλλά εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι έτσι.
4. Γιατί να μην χαρείς που βεβαιώνεσαι ότι όλο το κακό που νομίζεις ότι έκανες δεν έγινε ποτέ, ότι όλες σου οι αμαρτίες δεν είναι τίποτα, ότι είσαι τόσο αγνός και άγιος όσο όπως δημιουργήθηκες, και ότι το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα σου; Η εικόνα του εαυτού σου δεν μπορεί να αντέξει την Θέληση του Θεού. Εσύ νομίζεις ότι αυτό είναι θάνατος, αλλά είναι ζωή. Νομίζεις ότι καταστρέφεσαι, αλλά σώζεσαι.
5. Ο εαυτός που έφτιαξες δεν είναι ο Υιός του Θεού. Επομένως, αυτός ο εαυτός δεν υπάρχει καθόλου. Και τίποτα από όσα φαίνεται ότι κάνει ή σκέφτεται δεν σημαίνει κάτι. Δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός. Είναι μη πραγματικός, και τίποτα περισσότερο από αυτό. Δεν μάχεται με τον Υιό του Θεού. Δεν τον πληγώνει, ούτε επιτίθεται στην γαλήνη του. Δεν έχει αλλάξει την δημιουργία, ούτε έχει υποβιβάσει την αιώνια αθωότητα σε αμαρτία, και την αγάπη σε μίσος. Τι δύναμη μπορεί να κατέχει αυτός ο εαυτός που έφτιαξες, όταν επιθυμεί να αντικρούσει την Θέληση του Θεού;
6. Η αθωότητά σου είναι εγγυημένη από τον Θεό. Αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε πολλές φορές, μέχρι να γίνει αποδεκτό. Είναι αλήθεια. Η αθωότητά σου είναι εγγυημένη από τον Θεό. Τίποτα δεν μπορεί να την αγγίξει, ή ν’ αλλάξει αυτό που ο Θεός δημιούργησε ως αιώνιο. Ο εαυτός που έφτιαξες, ο κακός και ο γεμάτος αμαρτία, δεν έχει καμία σημασία. Η αθωότητα σου είναι εγγυημένη από τον Θεό, και το φως και η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα σου.
7. Η σωτηρία απαιτεί την αποδοχή μίας μόνο σκέψης, - ότι είσαι έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός, και όχι όπως έφτιαξες εσύ τον εαυτό σου. Όποιο κακό και να νομίζεις ότι έκανες, είσαι έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. Όποια λάθη και να έκανες, η αλήθεια για σένα είναι αμετάβλητη. Η δημιουργία είναι αιώνια και αναλλοίωτη. Η αθωότητά σου είναι εγγυημένη από τον Θεό. Είσαι και θα είσαι πάντα έτσι όπως δημιουργήθηκες. Το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα σου διότι ο Θεός τα τοποθέτησε εκεί.
8. Στις μεγαλύτερες περιόδους άσκησης σήμερα, οι οποίες θα ήταν πιο ωφέλιμες αν γίνουν τα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας, άρχισε δηλώνοντας την αλήθεια για την δημιουργία σου:
Το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα μου. Η αθωότητά μου είναι εγγυημένη από τον Θεό.
Έπειτα άφησε κατά μέρος τις ανόητες εικόνες του εαυτού σου, και πέρασε το υπόλοιπο της περιόδου άσκησης για να βιώσεις αυτό που σου έχει δώσει ο Θεός, στην θέση αυτού που είχες θεσπίσει για τον εαυτό σου.
9. Είσαι αυτό που δημιούργησε ο Θεός ή αυτό που έφτιαξες εσύ. Ο ένας Εαυτός είναι αληθινός ∙ ο άλλος δεν υπάρχει. Προσπάθησε να βιώσεις την ενότητα με τον ένα σου Εαυτό. Προσπάθησε να εκτιμήσεις την Αγιότητά Του και την αγάπη από την οποία δημιουργήθηκε. Προσπάθησε να μην παρέμβεις στον Εαυτό που ο Θεός δημιούργησε για να είσαι εσύ, κρύβοντας το μεγαλείο Του πίσω από μικροσκοπικά είδωλα κακού και αμαρτίας που έφτιαξες για να Τον αντικαταστήσουν. Άφησέ Τον να έρθει σε αυτό που Του ανήκει. Εδώ είσαι ∙ Αυτός είναι Εσύ. Και το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα σου διότι έτσι είναι.
10. Μπορεί να μην είσαι πρόθυμος ή ακόμα και να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πέντε πρώτα λεπτά κάθε ώρας γι αυτές τις ασκήσεις. Προσπάθησε, όμως, να το κάνεις μόλις μπορέσεις. Τουλάχιστον να θυμάσαι να επαναλαμβάνεις αυτές τις σκέψεις κάθε ώρα:
Το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα μου. Η αθωότητά μου είναι εγγυημένη από τον Θεό.
Έπειτα προσπάθησε ν’ αφιερώσεις τουλάχιστον ένα περίπου λεπτό κλείνοντας τα μάτια σου και συνειδητοποιώντας ότι αυτή είναι η δήλωση της αλήθειας για σένα.
11. Αν προκύψει μια κατάσταση που φαίνεται ενοχλητική, γρήγορα διώξε την ψευδαίσθηση του φόβου επαναλαμβάνοντας αυτές τις σκέψεις πάλι. Σε περίπτωση που μπεις στον πειρασμό να θυμώσεις με κάποιον, πες του σιωπηλά:
Το φως, η χαρά και η ειρήνη διαμένουν μέσα σου. Η αθωότητά σου είναι εγγυημένη από τον Θεό.

Μπορείς να κάνεις πολλά για την σωτηρία του κόσμου σήμερα. Μπορείς να κάνεις πολλά σήμερα για να έρθεις πιο κοντά στο ρόλο σου στην σωτηρία που ο Θεός έχει ορίσει για σένα. Και μπορείς να κάνεις πολλά σήμερα για να φέρεις στο νου σου την βεβαιότητα ότι η σημερινή ιδέα είναι πραγματικά αληθινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...