Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 46 Ο Θεός είναι η Αγάπη με τη Οποία συγχωρώ.




ΜΑΘΗΜΑ 46

Ο Θεός είναι η Αγάπη με τη Οποία συγχωρώ.


Ο Θεός δεν συγχωρεί διότι ποτέ δεν έχει καταδικάσει. Και πριν χρειαστεί η συγχώρεση, πρέπει να υπάρχει καταδίκη. Η συγχώρεση είναι η μεγάλη ανάγκη αυτού του κόσμου, διότι είναι ένας κόσμος ψευδαισθήσεων. Εκείνοι που συγχωρούν, λοιπόν, απελευθερώνονται από τις ψευδαισθήσεις, ενώ εκείνοι που παρακρατούν την συγχώρεση δεσμεύουν τον εαυτό τους σε αυτές. Και εφόσον καταδικάζεις μόνο τον εαυτό στο, έτσι συγχωρείς μόνο τον εαυτό σου.

Εν τούτοις, αν και ο Θεός δεν συγχωρεί, η Αγάπη Του είναι παρόλα αυτά η βάση της συγχώρεσης. Ο φόβος καταδικάζει και η αγάπη συγχωρεί. Επομένως η συγχώρεση ακυρώνει ό,τι έχει παράγει ο φόβος, επιστρέφοντας το νου στην επίγνωση του Θεού. γι αυτό το λόγο, η συγχώρεση μπορεί πραγματικά να ονομαστεί σωτηρία. Είναι το μέσον με το οποίο εξαφανίζονται οι ψευδαισθήσεις.

Οι σημερινές ασκήσεις απαιτούν τουλάχιστον τρεις πλήρεις πεντάλεπτες περιόδους πρακτικής, και όσο το δυνατόν πιο πολλές σύντομες. Άρχιζε τις πιο μεγάλες περιόδους επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα στον εαυτό σου, ως συνήθως. Κλείσε τα μάτια σου καθώς το κάνεις, και πέρασε ένα λεπτό ή δύο ερευνώντας το νου σου για εκείνους που δεν έχεις συγχωρέσει. Δεν έχει σημασία «πόσο» δεν τους έχεις συγχωρέσει. Είτε τους έχεις συγχωρέσει ολοκληρωτικά, ή καθόλου. Αν κάνεις τις ασκήσεις καλά δεν θα έχεις δυσκολία να βρεις κάμποσους ανθρώπους που δεν έχεις συγχωρέσει. Ένας ασφαλής κανόνας είναι ότι όποιος δεν συμπαθείς είναι κατάλληλο αντικείμενο εφαρμογής των ασκήσεων. Ανάφερε έναν – έναν με το όνομά του, και πες:

Ο Θεός είναι η Αγάπη με την οποία σε συγχωρώ (όνομα)


Ο σκοπός της πρώτης φάσης των σημερινών ασκήσεων είναι να σε βάλει σε μια θέση που να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Αφού έχεις εφαρμόσει την ιδέα σε όλους όσους έρχονται στο νου σου, πες στον εαυτό σου:

Ο Θεός είναι η Αγάπη με την οποία συγχωρώ τον εαυτό μου.

Μετά αφιέρωσε το υπόλοιπο της περιόδου άσκησης προσθέτοντας σχετικές ιδέες όπως:

Ο Θεός είναι η Αγάπη με την οποία αγαπώ τον εαυτό μου.
Ο Θεός είναι η Αγάπη με την οποία είμαι ευλογημένος.

Η μορφή εφαρμογής μπορεί να ποικίλει κατά πολύ, αλλά δεν θα πρέπει να χάσεις από την προσοχή σου την κεντρική ιδέα. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις:

Δεν γίνεται να είμαι ένοχος διότι είμαι Υιός του Θεού.
Έχω ήδη συγχωρεθεί.
Κανένας φόβος δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σε ένα αγαπημένο νου του Θεού.
Δεν υπάρχει ανάγκη για επίθεση διότι η αγάπη με έχει συγχωρέσει.

Η περίοδος άσκησης, θα πρέπει, ωστόσο, να τελειώνει με την επανάληψη της σημερινής ιδέας στην αρχική της μορφή. Οι συντομότερες περίοδοι πρακτικής μπορούν να αποτελούνται είτε από μια επανάληψη της σημερινής ιδέας στην αρχική της ή σε κάποια σχετική μορφή, όπως προτιμάς. Βεβαιώσου, όμως, πως κάνεις και συγκεκριμένες εφαρμογές αν χρειαστεί. Θα χρειάζονται κάθε στιγμή κατά την διάρκεια της ημέρας που μπορεί να αντιληφτείς οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα προς οποιονδήποτε, παρόντα ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση, πες του σιωπηλά:

Ο Θεός είναι η Αγάπη με την οποία σε συγχωρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...