Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 37 Η Ιερότητά Μου Ευλογεί Τον Κόσμο.



ΜΑΘΗΜΑ 37

Η Ιερότητά Μου Ευλογεί Τον Κόσμο.

Αυτή η ιδέα περιέχει την πρώτη αναλαμπή της πραγματικής σου λειτουργίας στον κόσμο, ή του γιατί βρίσκεσαι εδώ. Ο σκοπός σου είναι να δεις τον κόσμο μέσα από την δική σου ιερότητα. Έτσι κι εσύ και ο κόσμος είστε ευλογημένοι μαζί. Κανένας δεν χάνει× τίποτα δεν χάνεται από κανέναν× όλοι κερδίζουν από την ιερή σου όραση.  Σηματοδοτεί το τέλος της θυσίας επειδή δίνει σε όλους όλα όσα δικαιούνται. Και δικαιούνται τα πάντα αφού είναι δικαίωμά τους από την γέννησή τους σαν Υιοί του Θεού.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγει η ιδέα της θυσίας από την σκέψη του κόσμου. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος αναπόφευκτα θα απαιτεί κάποια πληρωμή σε κάποιον ή σε κάτι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λήπτης χάνει στο τέλος. Και δεν θα έχει ούτε καν ιδέα γιατί χάνει. Όμως η πληρότητά του επανορθώνεται στην επίγνωσή του μέσα από την δική σου οπτική. Η ιερότητά σου τον ευλογεί με το να μην του ζητά τίποτα. Εκείνοι που βλέπουν τον εαυτό τους σαν ολοκληρωμένο και πλήρη δεν έχουν καθόλου απαιτήσεις.

Η ιερότητά σου είναι η σωτηρία του κόσμου. Σε αφήνει να διδάξεις τον κόσμο ότι είναι ένα με σένα, όχι με το να κάνεις κάποιο κήρυγμα, ούτε λέγοντας τίποτα, παρά απλά και μόνο με την ήσυχη αναγνώριση ότι μέσα στην ιερότητά σου όλα τα πράγματα είναι ευλογημένα μαζί με σένα.

Οι σημερινές τέσσερις μεγαλύτερες περίοδοι πρακτικής, η κάθε μια από τρία έως πέντε λεπτά, αρχίζουν με την επανάληψη της σημερινής ιδέας, έπειτα κοιτάς γύρω σου για περίπου ένα λεπτό και εφαρμόζεις την ιδέα σε οτιδήποτε βλέπεις:

Η ιερότητά μου ευλογεί αυτή την καρέκλα.
Η ιερότητά μου ευλογεί αυτό το παράθυρο.
Η ιερότητά μου ευλογεί αυτό το σώμα.

Έπειτα κλείσε τα μάτια σου και εφάρμοσε την ιδέα σε όποιο πρόσωπο σου έρχεται στο νου, χρησιμοποιώντας το όνομά του και λέγοντας:

Η ιερότητά μου ευλογεί εσένα, (όνομα).

Μπορείς να συνεχίσεις την περίοδο πρακτικής με τα μάτια κλειστά× μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου ξανά και να εφαρμόσεις την ιδέα και στον εξωτερικό σου κόσμο αν αυτό επιθυμείς× μπορείς να εναλλάσσεσαι ανάμεσα στην εφαρμογή της ιδέας σε ό,τι βλέπεις γύρω σου και σε ό,τι βρίσκεται μέσα στις σκέψεις σου× ή μπορείς να χρησιμοποιείς ένα συνδυασμό αυτών των δύο φάσεων εφαρμογής όπως επιθυμείς. Οι περίοδοι πρακτικής θα πρέπει να καταλήγουν με μια επανάληψη της ιδέας με τα μάτια σου κλειστά, και με άλλη μια αμέσως, με τα μάτια ανοιχτά.

Στις πιο σύντομες ασκήσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την ιδέα όσο πιο συχνά μπορείς. Βοηθά πολύ να εφαρμόζεις την ιδέα σιωπηλά σε όποιον συναντάς, χρησιμοποιώντας το όνομά του καθώς το κάνεις. Είναι πολύ βασικό να χρησιμοποιήσεις την ιδέα όταν κάποιος σου δημιουργήσει κάποια αρνητική αντίδραση. Πρόσφερέ του την ευλογία της ιερότητάς σου αμέσως, έτσι ώστε να μάθεις να την κρατάς στην επίγνωσή σου.


Ημερολόγιο

Ορκίσου ότι δεν θα πεθάνεις, εσύ ιερέ Υιέ του Θεού! Κάνεις μια συμφωνία που δεν μπορείς να τηρήσεις. Ο Υιός της Ζωής δεν μπορεί να σκοτωθεί. Είναι αθάνατος όπως ο Πατέρας του. Αυτό που είναι δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Είναι το μόνο πράγμα σε όλο το σύμπαν που πρέπει να είναι ένα.
Κείμενο, κεφάλαιο 29          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...