Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΚΡΙΣΗ;


1. Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού δίνει στον Υιό του Θεού αυτό το δώρο: να ακούει την Φωνή που μιλά εκ μέρους του Θεού να διακηρύσσει ότι αυτό που είναι ψεύτικο είναι ψεύτικο, και αυτό που είναι αλήθεια ποτέ δεν έχει αλλάξει. Και αυτή είναι η κρίση με την οποία λήγει η αντίληψη. Στην αρχή βλέπεις έναν κόσμο που έχει δεχτεί αυτό ως αληθές, ο οποίος τώρα προβάλλεται από ένα διορθωμένο νου. Και με αυτό το ιερό θέαμα, η αντίληψη δίνει μια σιωπηλή ευλογία και έπειτα εξαφανίζεται, εφόσον ο στόχος της έχει επιτευχθεί και η αποστολή της εκπληρώθηκε.

2. Η τελευταία κρίση για τον κόσμο δεν περιέχει καμιά καταδίκη. Διότι βλέπει τον κόσμο ως ολότελα συγχωρεμένο, δίχως αμαρτία και χωρίς απολύτως κανένα σκοπό. Δίχως κάποια αιτία, και τώρα δίχως κάποια λειτουργία μέσα στην όραση του Χριστού, απλά αποσύρεται στο τίποτα. Εκεί γεννήθηκε, και εκεί καταλήγει. Και όλες οι φιγούρες στο όνειρο στο οποίο άρχισε ο κόσμος, πηγαίνουν μαζί του. Τα σώματα τώρα δεν έχουν χρησιμότητα, και επομένως σιγά - σιγά ξεθωριάζουν, διότι ο Υιός του Θεού είναι απεριόριστος

3. Εσύ που πίστευες ότι η Έσχατη Κρίση θα καταδίκαζε τον κόσμο στην κόλαση μαζί με σένα, δέξου αυτή την ιερή αλήθεια: η Έσχατη Κρίση του Θεού είναι το δώρο της Διόρθωσης που χάρισε Αυτός για όλα σου τα σφάλματα, ελευθερώνοντάς σε από αυτά, και όλα τα αποτελέσματα που φαινόντουσαν ότι είχαν. Ο φόβος προς την σωτήρια χάρη του Θεού δεν είναι τίποτα άλλο από φόβος προς την πλήρη απελευθέρωση από τον πόνο, την επιστροφή στην ειρήνη, την ασφάλεια και την ευτυχία, και την ένωση με την δική σου Ταυτότητα.

4. Η Έσχατη Κρίση του Θεού είναι τόσο ελεήμων όσο κάθε βήμα μέσα στο καθορισμένο σχέδιό Του να ευλογήσει τον Υιό Του, και να τον καλέσει να επανέλθει στην αιώνια ειρήνη που Αυτός μοιράζεται μαζί του. Μην φοβάσαι την αγάπη. Γιατί μόνο αυτή μπορεί να θεραπεύσει κάθε θλίψη, να σκουπίσει όλα τα δάκρυα, και να ξυπνήσει γλυκά από το όνειρό του τον Υιό που ο Θεός αναγνωρίζει ως δικό Του. Μην το φοβάσαι αυτό.
Η σωτηρία σου ζητά να την καλωσορίσεις. Και ο κόσμος περιμένει την δική σου χαρμόσυνη αποδοχή, που θα τον απελευθερώσει.

5. Αυτή είναι η Έσχατη Κρίση του Θεού: «Είσαι ακόμα ο ιερός Μου Υιός, παντοτινά αθώος, πάντα αγαπών και πάντα αγαπημένος, τόσο απεριόριστος όσο ο Δημιουργός σου, και εντελώς αμετάβλητος και παντοτινά αγνός. Γι αυτό αφυπνίσου και γύρισε σε Μένα. Εγώ είμαι ο Πατέρας σου και εσύ είσαι ο Υιός Μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...