Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ



Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

- Από το Κεφάλαιο 25, I. The Link to Truth -

1. Δεν είναι δυνατόν να είναι δύσκολο να κάνεις το έργο που ο Χριστός σου ανάθεσε να κάνεις, αφού Αυτός είναι που το κάνει. Και κάνοντάς το θα μαθαίνεις ότι το σώμα, απλά φαίνεται να είναι το μέσον για να το πετύχεις. Διότι ο Νους είναι δικός Του. Γι αυτό πρέπει να είναι και δικός σου. Η Ιερότητά Του καθοδηγεί το σώμα μέσω του νου που είναι ένα με Αυτόν. Και εσύ εκδηλώνεσαι στον ιερό αδελφό σου, όπως αυτός σε εσένα. Εδώ είναι η συνάντηση του ιερού Χριστού με τον Εαυτό Του ∙ και καμία διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή που θα σταθεί ανάμεσα στις όψεις της Ιερότητάς Του, οι οποίες συναντώνται και ενώνονται και Τον ανυψώνουν στον Πατέρα Του, ολοκληρωμένο και αγνό και αντάξιο της αιώνιας Αγάπης Του.

2. Πως μπορείς να εκδηλώσεις τον Χριστό μέσα σου, παρεκτός και κοιτάξεις προς την ιερότητα και Τον δεις εκεί; Η αντίληψη σου λέει ότι εσύ εκδηλώνεσαι σε ό,τι βλέπεις. Δες το σώμα, και θα πιστέψεις ότι είσαι εκεί. Και ο καθένας που κοιτάς σου θυμίζει τον εαυτό σου ∙ την ανηθικότητά σου, την κακία σου, και πάνω από όλα, τον θάνατό σου. Και δεν θα περιφρονούσες αυτόν που σου το λέει αυτό, και δεν θα ζητούσες τον δικό του θάνατο αντί για τον δικό σου; Το μήνυμα και ο αγγελιαφόρος είναι ένα. Κι εσύ πρέπει να βλέπεις τον αδελφό σου σαν τον εαυτό σου. Πλαισιωμένη στο σώμα του θα δεις την ανηθικότητά σου, ενώσω εσύ στέκεσαι καταδικασμένος. Τοποθετημένος μέσα στην ιερότητά του, ο Χριστός μέσα σε αυτόν διακηρύσσει ότι Αυτός είναι εσύ.

3. Η αντίληψη είναι μια επιλογή του τι θέλεις να είσαι ∙ του κόσμου που θέλεις να ζεις, και της κατάστασης στην οποία νομίζεις ότι ο νους σου θα είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος. Αυτή επιλέγει το που νομίζεις ότι βρίσκεται η ασφάλειά σου, κατά την δική σου απόφασή. Σου αποκαλύπτει τον εαυτό σου έτσι όπως εσύ θα ήθελες να είσαι. Και πάντοτε είναι πιστή στον σκοπό σου, από τον οποίο ποτέ δεν διαχωρίζεται, ούτε δίνει την παραμικρή μαρτυρία για τίποτα που ο σκοπός του νου σου δεν υποστηρίζει. Η αντίληψη είναι ένα μέρος αυτού που είναι ο σκοπός σου να βλέπεις, γιατί τα μέσα και ο σκοπός ποτέ δεν είναι διαχωρισμένα. Και έτσι μαθαίνεις ότι αυτό που φαίνεται να έχει χωριστή ζωή δεν έχει καμία.

4. Εσύ είσαι το μέσον για τον Θεό ∙ όχι διαχωρισμένος, ούτε με μια ζωή χωριστά από την δική Του. Η ζωή Του εκδηλώνεται σε σένα που είσαι ο Υιός Του. Κάθε όψη του Εαυτού Του είναι πλαισιωμένη με ιερότητα και τέλεια αγνότητα, με αγάπη ουράνια και τόσο ολοκληρωμένη που το μόνο που επιθυμεί είναι να απελευθερώσει όλα όσα κοιτάζουν προς αυτήν. Η ακτινοβολία της λάμπει μέσα από κάθε σώμα που κοιτάζει, και διασκορπίζει όλο το σκοτάδι του οδηγώντας το προς το φως απλά κοιτώντας πέρα από αυτό, προς το φως. Το πέπλο ανασηκώνεται μέσα από την ευγένειά της, και τίποτα δεν κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από αυτούς που το κοιτούν. Εσύ και ο αδελφός σου στέκεστε μπροστά Του τώρα, για να Τον αφήσετε να παραμερίσει το παραπέτασμα που φαίνεται πως σας κρατάει διαχωρισμένους και απομακρυσμένους.

5. Αφού πιστεύεις ότι είσαι διαχωρισμένος, ο Ουρανός σου παρουσιάζεται κι αυτός σαν διαχωρισμένος. Όχι ότι αυτό συμβαίνει αληθινά, αλλά επειδή ο σύνδεσμος που σου είχε δοθεί για να ενωθείς με την αλήθεια μπορεί να φτάσει σε σένα μέσα από κάτι που καταλαβαίνεις. Ο Πατέρας και ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα είναι σαν Ένα, όπως όλοι οι αδελφοί σου ενώνονται σαν ένας στην αλήθεια. Ο Χριστός και ο Πατέρας Του ποτέ δεν ήταν διαχωρισμένοι, και ο Χριστός διαμένει μέσα στην κατανόησή σου, σε αυτό το μέρος σου που μοιράζεται την Θέληση του Πατέρα Του. Το Άγιο Πνεύμα συνδέει το άλλο μέρος – την ελάχιστη, τρελή επιθυμία να είσαι χωρισμένος, διαφορετικός και ιδιαίτερος – με τον Χριστό, για να κάνει την ενότητα ξεκάθαρη σε αυτό που είναι πράγματι ένα. Σε αυτόν τον κόσμο αυτό δεν είναι κατανοητό, αλλά μπορεί να διδαχθεί.

6. Το Άγιο Πνεύμα υπηρετεί τον σκοπό του Χριστού μέσα στο νου σου, έτσι ώστε ο στόχος της ιδιαιτερότητας να μπορέσει να διορθωθεί εκεί που βρίσκεται το λάθος. Επειδή ο σκοπός Του εξακολουθεί να είναι ένας και με του Πατέρα και με του Υιού, το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει την Θέληση του Θεού και τι πραγματικά θέλεις. Αλλά αυτό είναι κατανοητό από το νου που γίνεται αντιληπτός σαν ένας, με επίγνωση ότι είναι ένας, και βιώνεται έτσι. Είναι η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος να σε διδάξει πώς βιώνεται αυτή η ενότητα, τί πρέπει να κάνεις για να βιωθεί, και πού πρέπει να πας για να το καταφέρεις.

7. Όλο αυτό λαμβάνει υπόψη του τον χρόνο και τον χώρο σαν να ήταν διακριτοί, γιατί εάν νομίζεις ότι κάποιο μέρος σου είναι διαχωρισμένο, η ιδέα μιας Ενότητας ενοποιημένης ως Μία είναι χωρίς νόημα. Είναι προφανές ότι ένας νους τόσο διχασμένος ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι ο Δάσκαλος μιας Ενότητας που ενώνει όλα τα πράγματα μέσα Της. Επομένως Αυτό που είναι μέσα σε αυτό το νου, και πράγματι ενώνει όλα τα πράγματα μαζί, πρέπει να είναι ο Διδάσκαλός του. Όμως Αυτό πρέπει να χρησιμοποιεί την γλώσσα που αυτός ο νους μπορεί να καταλάβει, στην κατάσταση την οποία θεωρεί ότι βρίσκεται. Και πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την μάθηση για να μεταφέρει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια, απομακρύνοντας όλες τις λανθασμένες ιδέες για το τι είσαι, και οδηγώντας σε πέρα από αυτές προς την αλήθεια που είναι πέρα από αυτές. Όλο αυτό μπορεί πολύ απλά να συνοψισθεί έτσι:

Αυτό που είναι όμοιο δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί, και ό,τι είναι ένα δεν μπορεί να έχει διαχωρισμένα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...