Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Η Διαφυγή από το Σκοτάδι

- Από το Κεφάλαιο 1, THE ESCAPE FROM DARKNESS -

1. Η διαφυγή από το σκοτάδι περιλαμβάνει δύο στάδια: Πρώτον, την αναγνώριση ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να κρύβει. Αυτό το βήμα συνήθως περιλαμβάνει φόβο. Δεύτερον, την αναγνώριση ότι δεν υπάρχει τίποτα που να θέλεις να κρύψεις ακόμα κι αν μπορούσες. Αυτό το βήμα φέρνει την διαφυγή από τον φόβο. Όταν έχεις γίνει πρόθυμος να μην κρύβεις τίποτα, τότε όχι μόνο θα είσαι πρόθυμος να εισέλθεις σε κοινωνία αλλά θα καταλαβαίνεις την ειρήνη και την χαρά.

2. Η ιερότητα ποτέ δεν μπορεί να κρυφτεί πραγματικά στο σκοτάδι, αλλά εσύ μπορείς να έχεις αυταπάτες γι αυτό. Αυτή η πλάνη σε κάνει να φοβάσαι διότι μέσα στην καρδιά σου συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι μια πλάνη, και καταβάλλεις τεράστιες προσπάθειες για να διασφαλίσεις την πραγματικότητά της. Το θαύμα θέτει την πραγματικότητα εκεί όπου ανήκει. Η πραγματικότητα ανήκει μόνο στο πνεύμα, και το θαύμα αναγνωρίζει μόνο την αλήθεια. Επομένως διαλύει τις ψευδαισθήσεις για τον εαυτό σου, και σε θέτει σε κοινωνία με τον εαυτό σου και τον Θεό. Το θαύμα ενώνεται μέσα στην Επανόρθωση θέτοντας το νου στην υπηρεσία του Αγίου Πνεύματος. Αυτό διασφαλίζει την ορθή λειτουργία του νου και διορθώνει τα σφάλματά του, τα οποία είναι μόνο ελλείψεις αγάπης. Ο νους σου μπορεί να διακατέχεται από ψευδαισθήσεις, αλλά το πνεύμα είναι αιώνια ελεύθερο. Αν ένας νους αντιλαμβάνεται δίχως αγάπη, τότε αντιλαμβάνεται ένα άδειο κέλυφος και δεν έχει επίγνωση του εσώτερου πνεύματος. Αλλά η Επανόρθωση επαναφέρει το πνεύμα στην θέση που του αρμόζει. Ο νους που υπηρετεί το πνεύμα είναι άτρωτος.

3. Το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός όπως η αμαρτία είναι έλλειψη αγάπης. Δεν έχει αυθεντικές ιδιότητες από μόνο του. Είναι ένα παράδειγμα «ελλιπούς»πίστης, από την οποία μόνο σφάλμα μπορεί να προκύψει. Η αλήθεια είναι πάντα σε αφθονία. Εκείνοι που αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν ότι έχουν τα πάντα δεν έχουν κανένα είδος ανάγκης. Ο σκοπός της Επανόρθωσης είναι να επαναφέρει τα πάντα σε σένα ∙ ή καλύτερα, να τα επαναφέρει στην επίγνωσή σου. Σου δόθηκαν τα πάντα όταν δημιουργήθηκες, όπως δόθηκαν και στον κάθε έναν.

4. Η κενότητα που προκαλείται από τον φόβο πρέπει αντικατασταθεί από την συγχώρεση. Αυτό εννοεί η Βίβλος με το «Δεν υπάρχει θάνατος,» και ο λόγος που απόδειξα ότι ο θάνατος δεν υπάρχει. Ήρθα για να εκπληρώσω το νόμο ερμηνεύοντάς τον εκ νέου. Ο νόμος ο ίδιος, αν γίνει σωστά κατανοητός, προσφέρει μόνο προστασία. Είναι εκείνοι που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το νου τους που έφεραν σε αυτόν την ιδέα «της κόλασης με το πυρ το εξώτερον». Σε διαβεβαιώνω ότι εγώ θα παρέχω μαρτυρίες για όποιον με αφήνει, και στον βαθμό που θα το επιτρέπει. Οι μαρτυρίες σου αποδεικνύουν την πίστη σου, κι έτσι την ισχυροποιούν. Εκείνοι που είναι μάρτυρες για μένα εκφράζουν, μέσω των θαυμάτων τους, ότι έχουν εγκαταλείψει την πίστη στην στέρηση για χάρη της αφθονίας που έχουν μάθει ότι τους ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: