Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΘΕΟΣ Ή ΤΟ ΕΓΩ . VI. Η Αφύπνιση στην Λύτρωση.


VI. Η Αφύπνιση στην Λύτρωση.
1. Είναι αδύνατον να μην πιστεύεις αυτό που βλέπεις, αλλά είναι εξίσου αδύνατον να βλέπεις αυτό που δεν πιστεύεις. Οι αντιλήψεις στηρίζονται στην  εμπειρία, και η εμπειρία οδηγεί στην πίστη. Όταν παγιωθούν οι πεποιθήσεις, οι αντιλήψεις σταθεροποιούνται.  Άρα, το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις όντως αυτό που πιστεύεις. Αυτό εννοούσα όταν είπα, «Ευλογημένοι είστε εσείς που δεν έχετε δει και όμως πιστεύετε,» διότι εκείνοι που πιστεύουν στην ανάσταση θα την δουν. Η ανάσταση είναι ο πλήρης θρίαμβος του Χριστού πάνω στο εγώ, όχι μέσω της επίθεσης, αλλά μέσω της υπέρβασης. Διότι ο Χριστός όντως ανυψώνεται πάνω από το εγώ και όλα του τα έργα, και ανέρχεται στον Πατέρα και την Βασιλεία Του.
2. Προτιμάς να πάρεις μέρος στην  ανάσταση ή στην σταύρωση; Προτιμάς να καταδικάσεις τους αδελφούς σου ή να τους ελευθερώσεις; Θα ήθελες να υπερβείς την φυλακή σου και να ανέλθεις στον Πατέρα; Αυτές οι ερωτήσεις είναι όλες το ίδιο, και απαντώνται μαζί. Έχει υπάρξει πολλή σύγχυση για το τι σημαίνει η αντίληψη, διότι η λέξη χρησιμοποιείται και για την επίγνωση και για την ερμηνεία της επίγνωσης. Ωστόσο, δεν μπορείς να έχεις επίγνωση δίχως την ερμηνεία, διότι αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι η δική σου  ερμηνεία.
3. Αυτά τα μαθήματα είναι απολύτως σαφή. Αν εσύ δεν τα βλέπεις καθαρά, αυτό συμβαίνει διότι τα ερμηνεύεις λάθος , κι επομένως δεν τα πιστεύεις. Κι εφόσον η πίστη προσδιορίζει την αντίληψη, δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνουν και γι αυτό δεν τα δέχεσαι. Όμως, διαφορετικές εμπειρίες οδηγούν σε διαφορετικά πιστεύω, και αντίστοιχα σε διαφορετικές αντιλήψεις.  Διότι οι αντιλήψεις μαθαίνονται μαζί με τα πιστεύω, και η εμπειρία όντως διδάσκει.  Σε οδηγώ σε ένα νέο είδος εμπειρίας έτσι ώστε να γίνεσαι όλο και λιγότερο πρόθυμος να αρνηθείς. Να μαθαίνεις για τον Χριστό είναι εύκολο, διότι το να αντιλαμβάνεσαι μαζί με Του δεν έχει καθόλου ένταση. Οι αντιλήψεις του είναι η φυσική κατάσταση της  επίγνωσης σου, και μόνο οι διαστρεβλώσεις που  εισάγεις εσύ σε κουράζουν. Άφησε τον Χριστό μέσα σου να ερμηνεύει για λογαριασμό σου, και μην προσπαθείς να περιορίσεις αυτό που βλέπεις με στενόμυαλα, περιορισμένα πιστεύω  που είναι ανάξια  του Υιού του Θεού. Διότι μέχρι ο Χριστός να έρθει στους δικούς Του, ο Υιός του Θεού θα βλέπει τον εαυτό του ως ορφανό από Πατέρα.
4. Είμαι η ανάσταση σου και η ζωή σου.  Ζεις μέσα σε μένα διότι ζεις μέσα στον Θεό. Και ο κάθε ένας ζει μέσα σε σένα, όπως κι εσύ ζεις μέσα στον κάθε έναν. Μπορείς, λοιπόν, να αντιλαμβάνεσαι ως ανάξιο έναν αδελφό και να μην  αντιλαμβάνεσαι έτσι και  εαυτό σου; Και μπορείς να αντιλαμβάνεσαι έτσι τον εαυτό σου και να μην αντιλαμβάνεσαι το ίδιο και τον  Θεό; Πίστεψε στην ανάσταση διότι έχει επιτευχθεί, κι έχει επιτευχθεί σε σένα. Αυτό είναι τόσο αληθές τώρα όσο θα είναι πάντα, διότι η ανάσταση είναι η Θέληση του Θεού, που δεν γνωρίζει ούτε χρόνο ούτε εξαιρέσεις. Αλλά μην κάνεις ούτε κι εσύ εξαιρέσεις, ειδάλλως δεν θα αντιλαμβάνεσαι τι έχει επιτευχθεί για σένα. Διότι ανερχόμαστε μαζί προς τον  Πατέρα, όπως συνέβαινε  στην αρχή, συμβαίνει και τώρα και θα συμβαίνει πάντα, διότι αυτή είναι η φύση του Υιού του Θεού  όπως τον δημιούργησε ο Πατέρας του.
5. Μην υποτιμάς την δύναμη της αφοσίωσης του Υιού του Θεού, ούτε την δύναμη που έχει πάνω του ο θεός που λατρεύει. Διότι αυτός τοποθετεί τον εαυτό του στον βωμό του θεού του, είτε είναι ο θεός που έφτιαξε ο ίδιος, ή ο Θεός ο Οποίος τον δημιούργησε. Να γιατί η σκλαβιά του είναι τόσο απόλυτη όσο και η ελευθερία του, επειδή υπακούει μόνο στον θεό που έχει αποδεχτεί. Ο Θεός της σταύρωσης απαιτεί σταύρωση, και οι οπαδοί του υπακούν. Στο όνομά του σταυρώνουν τους εαυτούς τους, πιστεύοντας ότι η δύναμη του Υιού του Θεού γεννιέται από την θυσία και τον πόνο. Ο Θεός της ανάστασης δεν απαιτεί τίποτα, διότι δεν θέλει να σου αφαιρέσει τίποτα. Αυτός δεν απαιτεί υπακοή, διότι η υπακοή προϋποθέτει υποταγή. Αυτός θέλει μόνο να μάθεις την δική σου θέληση και να την ακολουθήσεις , όχι στο πνεύμα της θυσίας και της υποταγής, αλλά μέσα στο  πνεύμα της χαράς και της ελευθερίας.
6. Η ανάσταση εμπνέει την πίστη σου με χαρά, διότι είναι το σύμβολο της χαράς. Όλη η δύναμη  της βρίσκεται στο γεγονός ότι αντιπροσωπεύει αυτό που θέλεις να είσαι. Η ελευθερία να αφήσεις πίσω σου όλα όσα σε πληγώνουν και σε ταπεινώνουν και σε τρομάζουν δεν μπορεί να σου επιβληθεί δια της βίας, αλλά μπορεί να σου προσφερθεί μέσα από την χάρη του Θεού. Κι εσύ μπορείς να την δεχτείς με την χάρη Του, διότι ο Θεός είναι γενναιόδωρος προς τον Υιό Του, και τον δέχεται ως δικό Του δίχως αμφισβήτηση. Ποιος, λοιπόν, είναι ο δικός σου; Ο Πατέρας σου έχει δώσει όλα όσα είναι δικά Του, και Αυτός ο Ίδιος είναι δικός σου μαζί με αυτά. Φύλαξέ τα μέσα στην ανάστασή τους, ειδάλλως δεν θα αφυπνιστείς μέσα στον Θεό, περιβαλλόμενος με ασφάλεια με ό,τι είναι δικό σου για πάντα.
7. Δεν θα βρεις ειρήνη μέχρι να αφαιρέσεις όλα τα καρφιά από τα χέρια του Υιού του Θεού, και μέχρι να βγάλεις και το τελευταίο αγκάθι από το μέτωπό του. Η Αγάπη του Θεού περιβάλλει τον Υιό Του τον οποίον ο θεός της σταύρωσης καταδικάζει. Μην διδάσκεις ότι πέθανα μάταια. Δίδασκε καλύτερα ότι δεν πέθανα δείχνοντας  ότι ζω μέσα σε σένα. Διότι η ακύρωση της σταύρωσης του Υιού του Θεού είναι το έργο της λύτρωσης, στην οποία ο καθένας έχει έναν ρόλο ίσης αξίας. Ο Θεός δεν κρίνει τον αθώο Υιό του. Πως θα μπορούσε,  εφόσον έδωσε στον Υιό Του τον Ίδιο τον Εαυτό Του;
8.  Έχεις καρφώσει τον εαυτό σου σε έναν σταυρό, και έχεις τοποθετήσει ένα αγκάθινο στεφάνι  στο κεφάλι σου. Όμως, δεν μπορείς να σταυρώσεις τον Υιό του Θεού, διότι η Θέληση του Θεού δεν μπορεί να πεθάνει. Ο Υιός Του έχει λυτρωθεί από την δική του σταύρωση, και  δεν μπορείς να καταδικάσεις σε θάνατο αυτόν στον οποίον ο Θεός έχει δώσει αιώνια ζωή. Το όνειρο της σταύρωσης κείτεται ακόμα βαρύ πάνω στα μάτια σου, αλλά αυτό που βλέπεις στα όνειρα δεν είναι η πραγματικότητα. Όσο αντιλαμβάνεσαι τον Υιό του Θεού ως σταυρωμένο, είσαι κοιμισμένος. Και όσο πιστεύεις ότι μπορείς να τον σταυρώσεις, θα βλέπεις μόνο εφιάλτες. Εσύ που αρχίζεις να ξυπνάς έχεις ακόμα επίγνωση των ονείρων, καθώς δεν τα έχεις ξεχάσει ακόμα. Η λησμονιά των ονείρων και η επίγνωση του Χριστού έρχονται μαζί με την αφύπνιση των άλλων για να μοιραστούν την λύτρωσή σου.
9. Θα αφυπνιστείς από το  δικό σου κάλεσμα, διότι το Κάλεσμα για αφύπνιση βρίσκεται μέσα σου. Αν εγώ ζω μέσα σου, είσαι αφυπνισμένος.  Όμως, πρέπει να δεις τα έργα που κάνω μέσα από σένα, ειδάλλως δεν θα αντιληφθείς  ότι τα έχω κάνει για σένα. Μην θέτεις όρια σε αυτό που πιστεύεις ότι μπορώ να κάνω μέσα από εσένα, διαφορετικά δεν θα μπορείς  να δεχτείς αυτό που μπορώ να κάνω  για σένα. Ωστόσο, αυτό έχει ήδη γίνει, και μόνο αν δίδεις όλα όσα έχεις λάβει θα γνωρίσεις ότι ο λυτρωτής σου ζει, και ότι έχεις αφυπνιστεί μαζί του. Η λύτρωση αναγνωρίζεται μόνο όταν την μοιράζεσαι.
10. Ο Υιός του Θεού έχει σωθεί. Φέρε μόνο αυτή την επίγνωση στην  Υιότητα, και θα έχεις έναν ρόλο στην λύτρωση τόσο πολύτιμο όσο και ο δικός μου. Διότι και ο δικός σου ρόλος πρέπει να είναι σαν τον δικό μου εφόσον τον μαθαίνεις από μένα. Αν πιστεύεις ότι ο δικός σου ρόλος είναι περιορισμένος, περιορίζεις και τον δικό μου. Δεν υπάρχει σειρά δυσκολίας στα θαύματα διότι όλοι οι Υιοί του Θεού είναι ίσης αξίας, και η ισότητά τους είναι η ενότητά τους. Ολόκληρη η δύναμη του Θεού βρίσκεται μέσα σε κάθε τμήμα  Του, και και τίποτα ενάντιο στην Θέλησή Του δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό. Αυτό που δεν υπάρχει δεν έχει μέγεθος και δεν μπορεί να μετρηθεί. Για τον Θεό όλα είναι δυνατά. Και στον Χριστό έχει δοθεί να είναι όμοιος με τον Πατέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...