Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 97 Είμαι πνεύμα.



ΜΑΘΗΜΑ 97

Είμαι πνεύμα.

1. Η σημερινή ιδέα σε ταυτίζει με τον ένα σου Εαυτό. Δεν δέχεται καμία διαιρεμένη ταυτότητα, ούτε προσπαθεί να ενοποιήσει παράγοντες που αντιτίθενται .Απλά δηλώνει την αλήθεια. Ασκήσου σε αυτή την αλήθεια σήμερα όσο πιο συχνά μπορείς, διότι θα μεταφέρει το νου σου από την επίθεση στα ήσυχα πεδία της ειρήνης. Κανένα ρίγος φόβου δεν μπορεί να εισέλθει, διότι ο νους σου έχει απαλλαγεί από την τρέλα, αφήνοντας να φύγουν οι ψευδαισθήσεις διχασμένης ταυτότητας.
2. Δηλώνουμε ξανά την αλήθεια για τον Εαυτό σου, τον άγιο Υιό του Θεού ο Οποίος αναπαύεται μέσα σου ∙ που ο νους του έχει ανακτήσει την σωφροσύνη του. Είσαι το πνεύμα που είναι προικισμένο με φροντίδα, με όλη την Αγάπη του Πατέρα σου, την ειρήνη και την χαρά. Είσαι το πνεύμα το οποίο ολοκληρώνει τον Εαυτό του, και μοιράζεται την λειτουργία Του ως Δημιουργός. Αυτός βρίσκεται πάντα μαζί σου, όπως κι εσύ είσαι μαζί Του.
3. Σήμερα προσπαθούμε να φέρουμε την πραγματικότητα ακόμα πιο κοντά στο νου σου. Κάθε φορά που ασκείσαι, η επίγνωση έρχεται τουλάχιστον λιγάκι πιο κοντά ∙ μερικές φορές γλυτώνεις χίλια χρόνια ή και ακόμα περισσότερο. Τα λεπτά που δίνεις πολλαπλασιάζονται επανειλημμένα, διότι το θαύμα χρησιμοποιεί τον χρόνο, αλλά δεν κυβερνάται από αυτόν. Η σωτηρία είναι ένα θαύμα, το πρώτο και το τελευταίο ∙ το πρώτο που είναι το τελευταίο, διότι είναι ένα.
4. Είσαι το πνεύμα στου οποίου το νου ενοικεί το θαύμα μέσα στο οποίο όλος ο χρόνος μένει ακίνητος ∙ το θαύμα μέσα στο οποίο όταν περνάς ένα λεπτό χρησιμοποιώντας αυτές τις ιδέες γίνεται χρόνος που δεν έχει κανένα όριο ούτε τέλος. Δώσε, λοιπόν, αυτά τα λεπτά πρόθυμα, και βασίσου σ’ Εκείνον που υποσχέθηκε να εναποθέσει την αιωνιότητα δίπλα τους. Εκείνος θα προσφέρει όλη Του την δύναμη σε κάθε μικρή προσπάθεια που κάνεις. Δώσε Του τα λεπτά που χρειάζεται σήμερα, για να σε βοηθήσει να καταλάβεις μαζί Του ότι είσαι το πνεύμα που διαμένει μέσα σε Αυτόν, και καλεί κάθε ζωντανό πλάσμα μέσω της Φωνής Του ∙ προσφέρει την όρασή Του σε όλους όσους το ζητήσουν ∙ αντικαθιστά το σφάλμα με την απλή αλήθεια.
5. Το Άγιο Πνεύμα θα χαρεί να πάρει πέντε λεπτά κάθε ώρας από τα χέρια σου, και να τα γυρίσει σε όλο αυτό τον πονεμένο κόσμο που φαίνεται να κυριαρχείται από τον πόνο και την δυστυχία. Δεν θα παραβλέψει ούτε ένα ανοιχτό νου που θα δεχτεί τα θεραπευτικά δώρα που φέρουν, και θα τα εναποθέσει όπου γνωρίζει ότι είναι ευπρόσδεκτα. Και θα αυξάνουν σε θεραπευτική δύναμη κάθε φορά που κάποιος τα δέχεται ως δικές του σκέψεις, και τις χρησιμοποιεί για να θεραπεύσει.
6. Έτσι κάθε δώρο προς Αυτόν θα πολλαπλασιάζεται χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες φορές περισσότερο. Και όταν επιστρέφεται σε σένα, θα ξεπερνά σε δύναμη το μικρό δώρο που έδωσες τόσο όσο η ακτινοβολία του ήλιου επισκιάζει σε λάμψη την μικροσκοπική φλόγα που φτιάχνει για μια αβέβαιη στιγμή μία πυγολαμπίδα, για να σβήσει λίγο μετά. Η σταθερή λάμψη αυτού του φωτός παραμένει και σε οδηγεί έξω από το σκοτάδι, και ούτε θα μπορέσεις να ξεχάσεις ξανά το δρόμο.

7. Άρχισε αυτές τις χαρούμενες ασκήσεις με τα λόγια με τα οποία σου μιλά το Άγιο Πνεύμα, και άφησέ τα να ηχήσουν σε όλο τον κόσμο μέσω Αυτού:

Πνεύμα είμαι, ένας άγιος Υιός του Θεού, ελεύθερος από κάθε όριο, ασφαλής, θεραπευμένος και ολοκληρωμένος, ελεύθερος να συγχωρώ και ελεύθερος να σώσω τον κόσμο.

Όταν εκφραστεί μέσα από σένα, το Άγιο Πνεύμα θα δεχτεί αυτό το δώρο που εσύ έλαβες από Αυτόν, θα αυξήσει την δύναμή του και θα το δώσει πίσω σε σένα.
8. Σήμερα, πρόσφερε κάθε περίοδο πρακτικής με χαρά σε Αυτόν. Και Αυτός θα σου μιλήσει, υπενθυμίζοντάς σου ότι είσαι πνεύμα, ένα με Αυτόν και τον Θεό, τους αδελφούς σου και τον Εαυτό σου. Άκου την επιβεβαίωσή του κάθε φορά που λες τα λόγια που σου προσφέρει Αυτός σήμερα, και άφησέ Τον να πει στο νου σου ότι είναι αληθινά. Χρησιμοποίησέ τα ενάντια σε κάθε πειρασμό, και ξέφυγε έτσι από τις λυπηρές συνέπειες που θα έχεις αν ενδώσεις στην πεποίθηση ότι είσαι κάτι άλλο. Το Άγιο Πνεύμα σου δίνει ειρήνη σήμερα. Λάβε τα λόγια Του, και πρόσφερέ τα σε Αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...