Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 48 Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ.ΜΑΘΗΜΑ 48

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ.

1. Η σημερινή ιδέα απλά δηλώνει μια πραγματικότητα. Δεν είναι πραγματικότητα για εκείνους που πιστεύουν στις ψευδαισθήσεις, αλλά οι ψευδαισθήσεις δεν είναι πραγματικότητες. Στην αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς. Είναι πολύ εύκολο να το αναγνωρίσεις αυτό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να το αναγνωρίσουν εκείνοι που θέλουν οι ψευδαισθήσεις να είναι αληθινές.

2. Η σημερινές περίοδοι πρακτικής θα είναι πολύ σύντομες, πολύ απλές και πολύ συχνές. Απλά επαναλάμβανε την ιδέα όσο το δυνατόν πιο συχνά. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με τα μάτια σου ανοιχτά σε οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σου συνιστούμε ιδιαίτερα, όμως, να αφιερώσεις περίπου ένα λεπτό όποτε είναι δυνατόν για να κλείσεις τα μάτια σου και να επαναλάβεις την ιδέα αργά από μέσα σου αρκετές φορές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιήσεις την ιδέα αμέσως, σε περίπτωση που οτιδήποτε διαταράξει την ειρήνη του νου σου.

3. Η παρουσία του φόβου είναι σίγουρο σημάδι ότι θέτεις την εμπιστοσύνη σου στην δική σου δύναμη. Η επίγνωση ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς δείχνει ότι κάπου μέσα στο νου σου, όχι απαραίτητα σε ένα μέρος που να μπορείς τώρα να αναγνωρίσεις, έχεις θυμηθεί τον Θεό, και έχεις αφήσει την δύναμή Του να αντικαταστήσει την αδυναμία σου. Την στιγμή που θελήσεις να το κάνεις αυτό δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα να φοβηθείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: