Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 38 Δεν υπάρχει κάτι που η αγιότητά μου να μην μπορεί να κάνει.ΜΑΘΗΜΑ 38

Δεν υπάρχει κάτι που η αγιότητά μου να μην μπορεί να κάνει.

1. Η αγιότητά σου ανατρέπει όλους τους νόμους αυτού του κόσμου. Είναι πέρα από κάθε περιορισμό χρόνου, χώρου, απόστασης και οποιουδήποτε ορίου. Η αγιότητά σου είναι ολοκληρωτικά απεριόριστη στην δύναμή της διότι σε εδραιώνει ως Υιό του Θεού, ο οποίος είναι ένα με το Νου του Δημιουργού του.

2. Μέσα από την αγιότητά σου εκδηλώνεται η δύναμη του Θεού. Μέσα από την αγιότητά σου η δύναμη του Θεού γίνεται προσιτή. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει η δύναμη του Θεού. Η αγιότητά σου, λοιπόν, μπορεί να διώξει κάθε πόνο, μπορεί να δώσει τέλος σε κάθε θλίψη, και μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Μπορεί να το κάνει αυτό σε σχέση με τον εαυτό σου και με οποιοδήποτε άλλον. Είναι ίση στην δύναμή της να βοηθήσει τον οποιοδήποτε διότι είναι ίση στην δύναμή της να σώσει οποιονδήποτε.

3. Αν εσύ είσαι άγιος, το ίδιο είναι και όλα όσα δημιούργησε ο Θεός. Είσαι άγιος διότι όλα τα πράγματα που Αυτός δημιούργησε είναι άγια. Και όλα τα πράγματα που Αυτός δημιούργησε είναι άγια επειδή εσύ είσαι άγιος. Στις σημερινές ασκήσεις θα εφαρμόσουμε την δύναμη της αγιότητάς σου σε όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες ή τα βάσανα σε όποια μορφή μπορεί να σκεφτείς, σε σένα ή σε κάποιον άλλο. Δεν θα κάνουμε καθόλου διακρίσεις επειδή δεν υπάρχουν διακρίσεις.

4. Στις τέσσερις μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής, από τις οποίες η κάθε μια κατά προτίμηση να διαρκεί ένα πλήρες πεντάλεπτο, επαναλάμβανε την σημερινή ιδέα, κλείσε τα μάτια σου, και έπειτα ερεύνησε το νου σου για οποιαδήποτε αίσθηση απώλειας ή δυστυχίας οπουδήποτε είδους έτσι όπως το βλέπεις. Προσπάθησε να μην κάνεις καθόλου διακρίσεις ανάμεσα σε μια κατάσταση που είναι δύσκολη για σένα και σε μια κατάσταση που είναι δύσκολη για κάποιον άλλο. Αναγνώρισε την κατάσταση εξειδικευμένα, καθώς και το όνομα του ατόμου που αφορά. Χρησιμοποίησε αυτή την μορφή για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας:

Σε αυτή την κατάσταση ________ στην οποία βλέπω τον εαυτό μου, δεν υπάρχει κάτι που η αγιότητά μου να μην μπορεί να κάνει.
Σε αυτή την κατάσταση_____ στην οποία ο/η _______βλέπει τον εαυτό του/ της δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει η αγιότητά μου.

5. Περιστασιακά μπορεί να θελήσεις να προσθέσεις λίγη ποικιλία σε αυτή τη διαδικασία, και να προσθέσεις  κάποιες σχετικές σκέψεις δικές σου. Μπορεί να σου αρέσει για παράδειγμα, να συμπεριλάβεις σκέψεις όπως:

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει η αγιότητά μου επειδή η δύναμη του Θεού βρίσκεται σε αυτήν.

Μπορείς να βάλεις όποια ποικιλία σου αρέσει, αλλά κράτησε τις ασκήσεις επικεντρωμένες στο θέμα, «Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει η αγιότητά μου». Ο σκοπός των σημερινών ασκήσεων είναι ν’ αρχίσουν να σου εμφυσούν την αίσθηση ότι είσαι κυρίαρχος όλων των πραγμάτων εξαιτίας αυτού που είσαι.

6. Στις συχνές σύντομες εφαρμογές, να εφαρμόζεις την ιδέα στην αρχική της μορφή εκτός κι αν περάσει από το νου σου κάποιο πρόβλημα που αφορά εσένα ή κάποιον άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε την πιο εξειδικευμένη μορφή της ιδέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: