Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΜΑΘΗΜΑ 91 Τα θαύματα είναι ορατά στο φως.



ΜΑΘΗΜΑ 91

Τα θαύματα είναι ορατά στο φως.

1. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι τα θαύματα και η όραση πηγαίνουν απαραίτητα μαζί. Αυτό χρειάζεται πολύ συχνή επανάληψη. Είναι μια κεντρική ιδέα στο νέο σύστημα σκέψης σου, και στην αντίληψη που παράγει. Το θαύμα είναι πάντα εκεί. Η παρουσία του δεν προκαλείται από την όρασή σου ∙ η απουσία του δεν είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας σου να δεις. Επηρεάζεται μόνο η επίγνωσή γι αυτά. Θα τα βλέπεις στο φως ∙ δεν θα τα βλέπεις στο σκοτάδι.
2. Για σένα, λοιπόν, το φως είναι πολύ σημαντικό. Όσο παραμένεις στο σκοτάδι, το θαύμα παραμένει αόρατο. Έτσι πείθεσαι ότι δεν υπάρχει. Αυτό είναι επακόλουθο  των προαναφερθέντων από τα οποία προέρχεται το σκοτάδι. Η άρνηση του φωτός οδηγεί σε αποτυχία να το αντιληφθείς. Το να μην μπορείς να αντιληφθείς φως σημαίνει πως αντιλαμβάνεσαι σκοτάδι. Το φως είναι άχρηστο για σένα τότε, παρόλο που βρίσκεται εκεί. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις διότι η παρουσία του σου είναι άγνωστη. Και η φαινομενική πραγματικότητα του σκότους κάνει την ιδέα του φωτός χωρίς νόημα.
3. Το να σου λένε ότι υπάρχει κάτι που δεν βλέπεις ακούγεται παρανοϊκό. Είναι πολύ δύσκολο να πειστείς ότι είναι παρανοϊκό να μην βλέπεις αυτό που υπάρχει, και στην θέση του να βλέπεις αυτό που δεν υπάρχει. Δεν αμφισβητείς αυτό που βλέπουν τα μάτια του σώματος. Δεν αμφισβητείς ότι οι εικόνες που σου δείχνουν είναι πραγματικότητα. Η πίστη σου απόκειται στο σκοτάδι, και όχι στο φως. Πώς μπορεί αυτό να αντιστραφεί; Για σένα είναι αδύνατον, αλλά δεν είσαι μόνος σ’ αυτό.
4. Οι προσπάθειες σου, όσο μικρές και να είναι, έχουν ισχυρή υποστήριξη. Αν μόνο συνειδητοποιούσες πόσο μεγάλη είναι αυτή η δύναμη, οι αμφιβολίες σου θα εξαφανιζόντουσαν. Σήμερα θα αφοσιωθούμε στην προσπάθεια να αφεθείς να νιώσεις αυτή την δύναμη. Όταν έχεις νιώσει την δύναμη μέσα σου, η οποία κάνει όλα τα θαύματα πολύ διαθέσιμα σε σένα, δεν θα αμφιβάλεις. Τα θαύματα που κρύβει η αίσθηση αδυναμίας σου θα ξεπροβάλλουν στην επίγνωσή σου καθώς θα νιώθεις την δύναμη μέσα σου.
5. Τρεις φορές σήμερα, αφιέρωσε περίπου δέκα λεπτά για να ησυχάσεις και προσπάθησε να αφήσεις πίσω την αδυναμία σου. Αυτό επιτυγχάνεται πολύ απλά, καθώς διδάσκεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι σώμα. Η πίστη πηγαίνει εκεί που εσύ θέλεις, και διδάσκεις το νου σου ανάλογα. Η θέλησή σου παραμένει δάσκαλός σου, και η θέλησή σου έχει όλη την δύναμη να κάνει ό,τι επιθυμήσει. Μπορείς να ξεφύγεις από το σώμα αν το επιλέξεις. Μπορείς να βιώσεις την δύναμη μέσα σου.
6. Άρχισε τις μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής με αυτή την δήλωση της αληθινής σχέσης αιτίας και αποτελέσματος.:

Τα θαύματα είναι ορατά στο φως. Τα μάτια του σώματος δεν αντιλαμβάνονται το φως. Αλλά δεν είμαι σώμα. Τι είμαι;

Η ερώτηση με την οποία τελειώνει αυτή η δήλωση χρειάζεται για τις ασκήσεις μας. σήμερα. Αυτό που νομίζεις ότι είσαι είναι μία πίστη που πρέπει να καταργηθεί. Αλλά αυτό που πραγματικά είσαι πρέπει να σου αποκαλυφθεί. Η πίστη ότι είσαι σώμα χρειάζεται διόρθωση, εφόσον είναι λάθος. Η αλήθεια για το τι είσαι χρειάζεται όλη την δύναμη που υπάρχει μέσα σου για να φέρει στην επίγνωσή σου αυτό που καλύπτει το λάθος.
7. Αν δεν είσαι σώμα τι είσαι; Χρειάζεται να γνωρίσεις αυτό που χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα για ν’ αντικαταστήσει την εικόνα ενός σώματος μέσα στο νου σου. Χρειάζεσαι να νιώσεις κάτι στο οποίο να μπορείς να εναποθέσεις την πίστη σου, καθώς την αποσύρεις από το σώμα. Χρειάζεσαι μια αληθινή εμπειρία από κάτι άλλο, κάτι πιο σταθερό και πιο βέβαιο ∙ πιο άξιο της πίστης σου, και που να βρίσκεται πραγματικά εκεί.
8. Αν δεν είσαι σώμα, τι είσαι; Ρώτησε αυτό με ειλικρίνεια, και έπειτα αφιέρωσε αρκετά λεπτά για να αφήσεις τις λανθασμένες σκέψεις σου σε σχέση με τις ιδιότητές σου να διορθωθούν, και ν’ αντικατασταθούν από τις αντίθετές τους. Πες, για παράδειγμα:

Δεν είμαι αδύναμος, είμαι  δυνατός. Δεν είμαι αβοήθητος, είμαι ισχυρός. Δεν είμαι περιορισμένος, είμαι απεριόριστος. Δεν είμαι γεμάτος αμφιβολίες, είμαι γεμάτος βεβαιότητα. Δεν είμαι μία ψευδαίσθηση, είμαι μία πραγματικότητα. Δεν μπορώ να δω στο σκοτάδι, αλλά στο φως.

Στην δεύτερη φάση της περιόδου άσκησης, προσπάθησε να βιώσεις αυτές τις αλήθειες για τον εαυτό σου. Συγκεντρώσου ιδιαίτερα στην εμπειρία της δύναμης. Θυμήσου ότι κάθε αίσθηση αδυναμίας είναι συνδεδεμένη με την πίστη ότι είσαι σώμα, μία πίστη που είναι λανθασμένη και δεν αξίζει να την ασπάζεσαι. Προσπάθησε να αποσύρεις την πίστη σου σε αυτή, έστω μόνο για μία στιγμή. Θα εξοικειωθείς με το να κρατάς την πίστη σου μαζί με ό,τι είναι πιο άξιο μέσα σου καθώς προχωράμε.
10. Χαλάρωσε για το υπόλοιπο της περιόδου άσκησης, βέβαιος ότι οι προσπάθειές σου, όσο μικρές και να είναι, έχουν απόλυτη στήριξη από την δύναμη του Θεού και όλων των Σκέψεών Του. Από Αυτές είναι που θα έρθει η δύναμή σου. Μέσα από την δική Του ισχυρή στήριξη θα νιώσεις την δύναμη μέσα σου. Είναι ενωμένες μαζί σου σε αυτή την περίοδο πρακτικής, κατά την οποία μοιράζεσαι ένα σκοπό όμοιο με τον δικό Τους. Δικό Τους είναι το φως με το οποίο θα δεις τα θαύματα, διότι η δύναμή Τους είναι δική σου. Η δύναμή Τους γίνεται τα μάτια σου, ώστε να μπορέσεις να δεις.
11. Πέντε ή έξι φορές την ώρα, σε τακτά διαστήματα, υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι τα θαύματα γίνονται ορατά στο φως. Ακόμα, βεβαιώσου ότι αντιμετωπίζεις κάθε πειρασμό με την σημερινή ιδέα.  Αυτή η μορφή θα ήταν χρήσιμη γι αυτό τον ειδικό σκοπό:


Τα θαύματα είναι ορατά στο φως. Γι αυτό ας μην κλείνω τα μάτια μου.

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...