Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 47 Ο Θεός είναι η Δύναμη την Οποία εμπιστεύομαι.






ΜΑΘΗΜΑ 47

Ο Θεός είναι η Δύναμη την Οποία εμπιστεύομαι.


Αν θέτεις την εμπιστοσύνη σου στην δική σου δύναμη, έχεις κάθε λόγο να αγωνιάς, ν’ ανησυχείς και να φοβάσαι.

Τι μπορείς να προβλέψεις ή να ελέγξεις; Τι υπάρχει μέσα σου στο οποίο μπορείς να βασιστείς; Τι είναι αυτό που θα σου έδινε την δυνατότητα να είσαι γνώστης όλων των όψεων κάποιου προβλήματος, και να το λύσεις με ένα τέτοιο τρόπο που μόνο καλό θα μπορούσε να προκύψει; Τι υπάρχει μέσα σε σένα που σου δίνει την αναγνώριση της σωστής λύσης, και της εγγύησης ότι θα επιτευχθεί;


Από μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από αυτά τα πράγματα. Το να πιστεύεις ότι μπορείς σημαίνει ότι θέτεις την εμπιστοσύνη σου εκεί όπου η εμπιστοσύνη είναι αθέμιτη, και δικαιώνεις τον φόβο, την ανησυχία, την κατάθλιψη, τον θυμό και την θλίψη. Ποιος μπορεί να θέσει την πίστη του στην αδυναμία και να νιώθει ασφαλής; Όμως ποιος γίνεται να θέσει την πίστη του στην δύναμη και να νιώθει αδύναμος;
Ο Θεός είναι η ασφάλεια σου σε κάθε περίπτωση. Η Φωνή Του μιλά εκ μέρους Του σε όλες τις καταστάσεις και σε κάθε πλευρά κάθε κατάστασης, λέγοντάς σου ακριβώς τι να κάνεις για να επικαλεστείς την δύναμή Του και την προστασία Του. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις διότι ο Θεός δεν έχει εξαιρέσεις. Και η Φωνή που μιλά εκ μέρους Του σκέφτεται όπως και Αυτός.

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε την δική σου αδυναμία και να φτάσουμε στην Πηγή της αληθινής δύναμης. Τέσσερεις πεντάλεπτες περίοδοι άσκησης χρειάζονται σήμερα, και σας συνιστούμε και μεγαλύτερες και συχνότερες. Κλείσε τα μάτια σου και άρχισε, όπως συνήθως, επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα. Έπειτα πέρασε ένα ή δύο λεπτά ερευνώντας για καταστάσεις στην ζωή σου τις οποίες έχεις επενδύσει με φόβο, αποπέμποντας την κάθε μία λέγοντας στον εαυτό σου:

Ο Θεός είναι η δύναμη την οποία εμπιστεύομαι.

Τώρα προσπάθησε να γλιστρήσεις πέρα από όλες τις έγνοιες που έχουν σχέση με την αίσθηση ότι είσαι ανεπαρκής. Είναι προφανές ότι όποια κατάσταση σου προκαλεί έγνοια σχετίζεται με συναισθήματα ανεπάρκειας, ειδάλλως θα πίστευες ότι μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση με επιτυχία. Δεν κερδίζεις αυτοπεποίθηση με τον δείχνεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αλλά η δύναμη του Θεού μέσα σου είναι επιτυχής σε όλα τα πράγματα.

Η αναγνώριση της δικής σου αδυναμίας είναι ένα αναγκαίο βήμα προς την διόρθωση των σφαλμάτων σου, αλλά από μόνο του δεν επαρκεί καθόλου για να σου χαρίσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι, και δικαιούσαι. Πρέπει να αποκτήσεις μια επίγνωση ότι η εμπιστοσύνη στην αληθινή σου δύναμη είναι απόλυτα δικαιολογημένη από κάθε άποψη και σε κάθε περίπτωση.

Στην τελευταία φάση της πρακτικής περιόδου, προσπάθησε να φτάσεις μέσα στο νου σου σε ένα τόπο πραγματικής ασφάλειας. Θα αναγνωρίσεις ότι έφτασες εκεί αν νιώσεις μια αίσθηση βαθιάς γαλήνης, αν και για πολύ λίγο χρόνο. Άφησε όλα τα ασήμαντα πράγματα που τριγυρίζουν και φλυαρούν στην επιφάνεια του νου σου να φύγουν, και διείσδυσε κάτω από αυτά στην Βασιλεία των Ουρανών. Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου υπάρχει απόλυτη γαλήνη. Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου τίποτα δεν είναι αδύνατον. Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου η κατοικεί η δύναμη του Θεού.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, επαναλάμβανε την ιδέα συχνά. Χρησιμοποίησέ την ως απάντηση σε κάθε ενόχληση. Να θυμάσαι ότι η γαλήνη είναι δικαίωμά σου, διότι δίνεις την εμπιστοσύνη σου στην δύναμη του Θεού.


Ημερολόγιο

Το ταξίδι προς τον Θεό είναι απλά η εκ νέου αφύπνιση της γνώσης του πού βρίσκεσαι και θα βρίσκεσαι για πάντα. Είναι ένα ταξίδι χωρίς απόσταση προς ένα στόχο που δεν έχει αλλάξει ποτέ.

- Κείμενο Κεφάλαιο 8-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...