Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΘΕΟΣ Ή ΤΟ ΕΓΩ .ΙΙΙ. Από το Σκοτάδι στο Φως.




ΙΙΙ. Από το Σκοτάδι στο Φως.
1. Όταν είσαι αποκαμωμένος  θυμήσου ότι έχεις βλάψει τον εαυτό σου. Ο Παράκλητός σου θα σε αναπαύσει, αλλά εσύ δεν μπορείς. Δεν γνωρίζεις πώς, διότι αν το γνώριζες ποτέ δεν θα κουραζόσουν. Μόνο αν εσύ βλάψεις τον εαυτό σου είναι δυνατόν να υποφέρεις με οποιοδήποτε τρόπο, επειδή αυτό δεν είναι  το Θέλημα του Θεού για τον Υιό Του. Ο πόνος δεν είναι από Αυτόν, διότι Αυτός δεν γνωρίζει επίθεση και η ειρήνη Του σε περιβάλλει σιωπηλά. Ο Θεός είναι γαλήνιος, διότι δεν υπάρχει σύγκρουση μέσα Του. Η σύγκρουση είναι η ρίζα κάθε κακού, διότι είναι τυφλή και δεν βλέπει σε ποιον επιτίθεται. Ωστόσο, πάντα επιτίθεται στον Υιό του Θεού, και ο Υιός του Θεού είσαι εσύ.
2. Ο Υιός του Θεού χρειάζεται πραγματικά εμψύχωση και παρηγοριά, διότι δεν γνωρίζει τι κάνει, πιστεύοντας ότι η θέλησή του δεν είναι δική του. Η Βασιλεία των Ουρανών είναι δική του, κι όμως αυτός περιπλανιέται άστεγος.  Στο σπίτι του μαζί με τον  Θεό  είναι μόνος, και εν μέσω  όλων  των αδελφών του είναι δίχως φίλους. Θα άφηνε ο Θεός να είναι αλήθεια αυτό, όταν ο Ίδιος δεν θέλησε να είναι μόνος; Κι αν η θέλησή σου είναι δική Του αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια για σένα, επειδή δεν είναι αλήθεια γι Αυτόν.
3. Ω παιδί μου, αν ήξερες τι θέλει ο Θεός για σένα, η χαρά σου θα ήταν πλήρης! Και ό, τι  Εκείνος θέλει έχει ήδη γίνει, διότι ήταν αλήθεια από πάντα.  Όταν έρθει το φως και  πεις, «η Θέληση του Θεού είναι και δική μου,» θα δεις τόση ομορφιά που θα γνωρίζεις  ότι δεν είναι από σένα. Από την χαρά σου θα δημιουργείς ομορφιά στο Όνομά Του, διότι η χαρά σου δεν θα μπορεί πια να περιοριστεί όπως δεν περιορίζεται και η δική Του. Ο ζοφερός, ψυχρός και μικρός σου κόσμος θα αφανιστεί στο τίποτα, και η καρδιά σου θα πλημμυρίσει τόσο πολύ από χαρά  που θα αναπηδήσει στον Ουρανό, μέσα στην Παρουσία του Θεού. Δεν μπορώ να σου πω με τι μοιάζει αυτό, διότι η καρδιά σου δεν είναι έτοιμη. Μπορώ να σου πω, όμως, και να σου υπενθυμίζω συχνά, ότι αυτό που θέλει ο Θεός για τον Εαυτό Του το θέλει και για σένα, και αυτό που θέλει για σένα είναι δικό σου.
4. Ο δρόμος δεν είναι δύσκολος, αλλά είναι πολύ διαφορετικός. Δικός σου είναι ο δρόμος του πόνου, για τον οποίο ο Θεός δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος πραγματικά, και πολύ μοναχικός. Ο φόβος και η θλίψη είναι οι καλεσμένοι σου που πορεύονται  μαζί σου σε όλη την διαδρομή. Αλλά το σκοτεινό ταξίδι δεν είναι ο δρόμος του Υιού του Θεού. Πορεύσου μέσα στο φως και μην βλέπεις τους σκοτεινούς συντρόφους, διότι δεν είναι κατάλληλοι σύντροφοι για τον Υιό του Θεού, ο οποίος δημιουργήθηκε από το φως και μέσα στο φως.  Το Μέγα Φως πάντα σε περιβάλλει και λάμπει μέσα από σένα. Πώς μπορείς να βλέπεις τους σκοτεινούς συντρόφους μέσα σε ένα τέτοιο φως; Αν τους βλέπεις, αυτό γίνεται μόνο επειδή εσύ αρνείσαι το φως. Όμως αντί να αρνείσαι το φως αρνήσου αυτούς , διότι το φως είναι εδώ και ο δρόμος  είναι καθαρός.
5. Ο Θεός δεν κρύβει τίποτα από τον Υιό Του, παρόλο που ο Υιός Του θέλει να κρύψει τον εαυτό του.  Όμως, ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να κρύψει την δόξα του, διότι ο Θεός τον θέλει να είναι ένδοξος, και του έδωσε το φως που λάμπει μέσα του. Ποτέ δεν θα χάσεις τον δρόμο σου, διότι ο Θεός σε οδηγεί. Όταν περιπλανιέσαι, το μόνο που κάνεις είναι να αναλαμβάνεις ένα ταξίδι που δεν είναι αληθινό. Οι σκοτεινοί σύντροφοι, ο σκοτεινός δρόμος, είναι όλα ψευδαισθήσεις. Στρέψου προς το φως, διότι ο μικρός σπινθήρας μέσα σου είναι μέρος ενός τόσο μεγάλου φωτός που μπορεί να σε τραβήξει μακριά από το σκοτάδι για πάντα. Διότι ο Πατέρας σου είναι ο Δημιουργός σου, κι εσύ είσαι σαν Αυτόν.
6. Τα παιδιά του φωτός δεν μπορεί να κατοικούν στο σκοτάδι, διότι το σκοτάδι δεν είναι μέσα τους. Μην γελιέσαι από τους σκοτεινούς εμψυχωτές, και ποτέ μην τους αφήνεις να εισέλθουν στο νου του Υιού του Θεού, διότι δεν έχουν θέση μέσα στο ναό Του. Όταν μπαίνεις στον πειρασμό να Τον αρνηθείς θυμήσου ότι δεν υπάρχουν άλλοι θεοί για να τους βάλεις  μπροστά από Αυτόν, και δέξου την Θέλησή Του για σένα με γαλήνη. Διότι δεν μπορείς να την δεχτείς αλλιώς.
7. Μόνο ο Παράκλητος του Θεού μπορεί να σε εμψυχώσει και να σε παρηγορήσει. Μέσα στην γαλήνη του ναού Του, σε περιμένει για να σου δώσει την ειρήνη που είναι δική σου. Πρόσφερε την ειρήνη Του, για να μπορέσεις να εισέλθεις στο ναό και να την βρεις να σε περιμένει. Αλλά να είσαι άγιος στην Παρουσία του Θεού, ειδάλλως δεν θα γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι εκεί. Διότι ό, τι είναι διαφορετικό από τον  Θεό δεν μπορεί να εισέλθει μέσα στο Νου Του, επειδή  δεν ήταν δική Του Σκέψη κι επομένως δεν Του ανήκει. Και ο νους σου πρέπει να είναι τόσο αγνός όσο ο δικός Του, αν θέλεις να γνωρίσεις τι σου ανήκει. Περιφρούρησε προσεκτικά το ναό Του, διότι Αυτός ο Ίδιος κατοικεί εκεί και διαμένει με ειρήνη. Δεν μπορείς να εισέλθεις στην Παρουσία του Θεού με τους σκοτεινούς συντρόφους δίπλα σου, αλλά ούτε και μόνος σου μπορείς να εισέλθεις. Όλοι οι αδελφοί σου πρέπει να εισέλθουν μαζί σου, διότι αν δεν τους δεχτείς ούτε κι εσύ μπορείς να εισέλθεις. Διότι δεν μπορείς να καταλάβεις την ολότητα εκτός κι αν είσαι ολοκληρωμένος, και αν ο Υιός του Θεού θέλει να γνωρίσει την Ολότητα του Πατέρα του, κανένα κομμάτι του δεν μπορεί να αποκλειστεί.
8. Μέσα στο νου σου μπορείς να δεχτείς ολόκληρη την Υιότητα και να την ευλογήσεις με το φως που της έδωσε ο Πατέρας σου. Τότε θα είσαι άξιος να διαμένεις μέσα στο ναό μαζί Του, διότι είναι η θέλησή σου να μην είσαι μόνος. Ο Θεός ευλόγησε τον Υιό Του για πάντα. Αν εσύ τον ευλογήσεις μέσα στον χρόνο, θα βρεθείς μέσα στην αιωνιότητα. Ο χρόνος δεν μπορεί να σε χωρίσει από τον Θεό αν τον χρησιμοποιήσεις για χάρη του αιώνιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...