Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΘΕΟΣ Ή ΤΟ ΕΓΩ .II.Η Πρόσκληση για Θεραπεία.


II.Η Πρόσκληση για Θεραπεία.

1.  Αν η ασθένεια είναι ο διαχωρισμός, η απόφαση να θεραπεύσεις και να θεραπευτείς είναι το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση αυτού που πραγματικά θέλεις. Κάθε επίθεση είναι ένα βήμα απομάκρυνσης από αυτό, και κάθε σκέψη θεραπείας το φέρνει πιο κοντά. Ο Υιός του Θεού έχει και τον Πατέρα και τον Υιό, διότι είναι και ο Πατέρας και ο Υιός. Όταν  ενώνεις το να έχεις με το να είσαι σημαίνει ότι ενώνεις την θέλησή σου με την δική Του, διότι Αυτός σε θέλει για τον Εαυτό Του. Κι εσύ θέλεις τον εαυτό σου γι Αυτόν διότι όταν Τον κατανοείς τέλεια, γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μια Θέληση. Όμως, όταν επιτίθεσαι σε οποιοδήποτε μέρος του Θεού και της Βασιλείας Του η κατανόησή σου δεν είναι τέλεια, κι επομένως χάνεται αυτό που πραγματικά θέλεις.
2. Η θεραπεία, λοιπόν, γίνεται ένα μάθημα στην κατανόηση, και όσο πιο πολύ ασκείσαι τόσο καλύτερος δάσκαλος και μαθητής γίνεσαι. Αν έχεις αρνηθεί την αλήθεια, ποιοι θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι μάρτυρες για την πραγματικότητά της από εκείνους που έχουν θεραπευτεί από αυτήν; Αλλά βεβαιώσου πως βάζεις και τον εαυτό σου ανάμεσα σε αυτούς, διότι με την προθυμία σου να ενωθείς μαζί τους εκπληρώνεται η θεραπεία σου. Κάθε θαύμα που εκπληρώνεις σου μιλά για την Πατρότητα του Θεού. Κάθε σκέψη θεραπείας που δέχεσαι, είτε από τον αδελφό σου ή μέσα στον δικό σου νου, σε διδάσκει ότι είσαι ο Υιός του Θεού. Σε κάθε βλαβερή σκέψη που κρατάς, όπου και να την αντιλαμβάνεσαι, βρίσκεται η άρνηση της Πατρότητας του Θεού και της Υιότητάς σου.
3. Και η άρνηση είναι τόσο καθολική όσο και η αγάπη. Δεν μπορείς να αρνηθείς μέρος του εαυτού σου, διότι τα υπόλοιπα θα φαίνονται διαχωρισμένα κι επομένως δίχως νόημα. Και όντας δίχως νόημα για σένα, δεν θα τα καταλαβαίνεις. Όταν αρνείσαι το νόημα κάποιου πράγματος σημαίνει ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις. Μπορείς να θεραπεύσεις μόνο τον εαυτό σου, διότι μόνο ο Υιός του Θεού χρειάζεται θεραπεία. Την χρειάζεσαι διότι δεν κατανοείς τον εαυτό σου, κι επομένως δεν γνωρίζεις τι κάνεις. Έχοντας λησμονήσει την θέλησή σου, δεν γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις.
4.  Η θεραπεία είναι ένα σημάδι ότι θέλεις να ολοκληρωθείς . Και αυτή η προθυμία ανοίγει τα αυτιά σου στην Φωνή του Αγίου Πνεύματος, του Οποίου το μήνυμα είναι η ολότητα. Αυτό θα σου δώσει την ικανότητα να πας πολύ πιο πέρα από την θεραπεία που θα αναλάβεις, διότι μαζί με την  μικρή σου προθυμία να ολοκληρωθείς θα θέσει την δική Του ολοκληρωμένη Θέληση και θα κάνει και την δική σου καθολική. Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να πετύχει ο Υιός του Θεού με την Πατρότητα του Θεού μέσα του; Ωστόσο η πρόσκληση πρέπει να προέλθει από σένα, διότι  έχεις σίγουρα μάθει ότι αυτόν που προσκαλείς σαν φιλοξενούμενό σου, αυτός και θα κατοικήσει μαζί σου.
5. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να μιλήσει σε έναν αφιλόξενο οικοδεσπότη, διότι δεν θα ακουστεί. Ο Αιώνιος Καλεσμένος παραμένει, αλλά η Φωνή Του εξασθενίζει με ξένη συντροφιά. Το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται την προστασία σου, μόνο και μόνο επειδή η φροντίδα σου είναι ένα σημάδι ότι Το θέλεις. Σκέψου σαν Αυτό έστω και στο ελάχιστο, και ο μικρός σπινθήρας θα μετατραπεί σε ένα λαμπερό φως που θα γεμίσει το νου σου έτσι ώστε να γίνει ο μοναδικός σου Καλεσμένος. Όποτε ζητάς από το εγώ να εισέλθει, μειώνεις  το καλωσόρισμά του Αγίου Πνεύματος. Αυτό θα παραμείνει, αλλά εσύ θα έχεις παραταχθεί εναντίον Του. Όποιο ταξίδι κι αν  επιλέξεις να κάνεις, το Άγιο Πνεύμα θα έρθει μαζί σου, περιμένοντας. Μπορείς με ασφάλεια να εμπιστευτείς την υπομονή Του, διότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει ένα κομμάτι του Θεού. Όμως, χρειάζεσαι κάτι πολύ περισσότερο από υπομονή.
6. Ποτέ δεν θα αναπαυτείς μέχρι να γνωρίσεις την λειτουργία σου και να την εκπληρώσεις, διότι μόνο εκεί μπορεί η δική σου θέληση και του Πατέρα σου να είναι απόλυτα ενωμένες. Το να Τον έχεις σημαίνει ότι είσαι σαν Αυτόν, ο Οποίος σου έχει δώσει τον Εαυτό Του. Εσύ που έχεις τον Θεό πρέπει να είσαι σαν τον  Θεό, διότι η λειτουργία Του έγινε δική σου μαζί με το δώρο Του. Προσκάλεσε αυτή την γνώση να επιστρέψει στο νου σου, και μην αφήσεις να εισέλθει τίποτα που να την αποκρύψει. Ο Καλεσμένος που σου έστειλε ο Θεός θα σε διδάξει πώς να το κάνεις αυτό, φτάνει εσύ να αναγνωρίσεις τον μικρό σπινθήρα και να τον αφήσεις να μεγαλώσει. Η προθυμία σου δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, διότι η δική Του είναι. Αν μόνο Του προσφέρεις ένα μικρό χώρο, θα τον φωτίσει τόσο πολύ που με χαρά θα επιτρέψεις να αυξηθεί κι άλλο. Και με αυτή την αύξηση, θα αρχίσεις να θυμάσαι την δημιουργία.
7. Θέλεις να είσαι όμηρος του εγώ ή οικοδεσπότης του Θεού; Θα δεχτείς μόνο αυτόν που προσκαλείς. Είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο καλεσμένος σου, και για πόσο θα μείνει μαζί σου. Όμως αυτή δεν είναι πραγματική ελευθερία, διότι ακόμη εξαρτάται από το πώς τη  βλέπεις. Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται εκεί, παρόλο που δεν μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς την δική σου πρόσκληση. Και το εγώ δεν είναι τίποτα, είτε το προσκαλέσεις  είτε όχι. Η πραγματική ελευθερία βασίζεται στο καλωσόρισμα της πραγματικότητας, και από τους καλεσμένους σου μόνο το Άγιο Πνεύμα είναι πραγματικό. Γνώρισε λοιπόν, Ποιος κατοικεί μαζί σου απλά αναγνωρίζοντας αυτό που ήδη είναι εκεί, και μην ικανοποιείσαι με φανταστικούς παρηγορητές, διότι ο Παράκλητος * του Θεού βρίσκεται  μέσα σου.

Ο *Παράκλητος στην Καινή Διαθήκη είναι το Πνεύμα το Άγιο. Η ίδια η λέξη σημαίνει αυτός που παρηγορεί, που εμψυχώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...