Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Διάλεξε Άλλη μια Φορά.



VIII.. Διάλεξε Άλλη μια Φορά.

- Από το Κεφάλαιο 31, VIII. Choose Once Again -

1. Ο πειρασμός έχει ένα μάθημα που θέλει να σου διδάξει, σε όλες τις μορφές του, όποτε και αν συμβαίνει. Θέλει να πείσει τον ιερό Υιό του Θεού ότι είναι ένα σώμα, γεννημένος μέσα σε κάτι που πρέπει να πεθάνει, ανίκανος να ξεφύγει από την αδυναμία του, και δέσμιος από ό,τι τον διατάζει να αισθάνεται. Αυτό θέτει τα όρια στο τι μπορεί αυτός να κάνει ∙ η ισχύς του είναι η μόνη δύναμη που έχει ∙ αυτό που μπορεί να φτάσει δεν μπορεί να υπερβαίνει την μικρή του εμβέλεια. Θα ήθελες να είσαι αυτό, εάν ο Χριστός παρουσιαζόταν σε σένα σε όλο Του το μεγαλείο, ζητώντας σου παρά αυτό:

Επέλεξε για μια ακόμα φορά εάν θέλεις να πάρεις την θέση σου ανάμεσα στους σωτήρες του κόσμου, ή θέλεις να παραμείνεις στην κόλαση, και να κρατήσεις και τους αδελφούς σου εκεί.

Γιατί Αυτός έχει έλθει, και σου ζητάει αυτό.

2. Πώς κάνεις την επιλογή; Πόσο εύκολα εξηγείται αυτό! Πάντοτε επιλέγεις ανάμεσα στην αδυναμία σου και στην δύναμη του Χριστού μέσα σου. Και αυτό που επιλέγεις είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι πραγματικό. Απλά με το να μην χρησιμοποιείς ποτέ την αδυναμία για να κατευθύνει τις πράξεις σου, δεν θα της έχεις δώσει καμία δύναμη. Και το φως του Χριστού μέσα σου, αναλαμβάνει τη επίβλεψη σε ό,τι κάνεις. Γιατί έχεις φέρει την αδυναμία σου σε Αυτόν, και Αυτός σου έχει δώσει την δύναμή Του στην θέση της.

3. Οι δοκιμασίες δεν είναι παρά μαθήματα που απέτυχες να μάθεις και παρουσιάζονται για μια ακόμα φορά, έτσι εκεί που έκανες μια λανθασμένη επιλογή πριν τώρα μπορείς να κάνεις μια καλύτερη, και έτσι να ξεφύγεις από όλο τον πόνο που σου έχει φέρει. αυτό που διάλεξες πριν. Σε κάθε δυσκολία, σε κάθε στενοχώρια, και σε κάθε περιπλοκή ο Χριστός σε καλεί και σου λέει απαλά, «Αδελφέ μου, διάλεξε πάλι.» Αυτός δεν θέλει να αφήσει ούτε μια πηγή πόνου αθεράπευτη, ούτε μια εικόνα που να καλύπτει την αλήθεια. Αυτός θέλει να αφαιρέσει κάθε δυστυχία από σένα τον οποίο ο Θεός δημιούργησε βωμό στη χαρά. Αυτός δεν θα σε αφήσει χωρίς υποστήριξη, μόνος σου σε όνειρα της κόλασης, αλλά θέλει να απελευθερώσει το νου σου από το καθετί που κρύβει το πρόσωπό Του από σένα. Η Ιερότητά Του είναι δική σου επειδή Αυτός είναι η μόνη δύναμη που είναι πραγματική μέσα σε σένα. Η δύναμή Του είναι δική σου επειδή Αυτός είναι ο Εαυτός που ο Θεός δημιούργησε ως τον μοναδικό Υιό Του.

4. Οι εικόνες που φτιάχνεις δεν μπορούν να επικρατήσουν ενάντια σε αυτό που ο Θεός ο Ίδιος θέλει να είσαι. Ποτέ, λοιπόν, μην φοβάσαι τον πειρασμό, παρά δες τον όπως είναι ∙ άλλη μια ευκαιρία για να διαλέξεις ξανά, και να αφήσεις την δύναμη του Χριστού να επικρατήσει σε κάθε περίσταση και σε κάθε μέρος στο οποίο, προηγουμένως, ύψωνες μιαν εικόνα του εαυτού σου. Διότι αυτό που φαίνεται πως κρύβει το πρόσωπο του Χριστού είναι αδύναμο μπροστά στην μεγαλειότητά Του, και εξαφανίζεται μπροστά στην ιερή Του ματιά. Οι σωτήρες του κόσμου, που βλέπουν όπως Αυτός, είναι απλά εκείνοι που επιλέγουν την δύναμή Του αντί για την δική τους αδυναμία, που φαίνεται χωριστά από Αυτόν. Αυτοί θα λυτρώσουν τον κόσμο, γιατί είναι ενωμένοι μέσα σε όλη την δύναμη της Θέλησης του Θεού. Και αυτό που θέλουν είναι μόνο αυτό που θέλει Αυτός.

5. Μάθε, λοιπόν, την χαρούμενη συνήθεια της αντίδρασης σε κάθε πειρασμό να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως αδύναμο και δυστυχή με αυτά τα λόγια:

Είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός.

Ο Υιός Του δεν μπορεί να υποφέρει τίποτα.

Κι εγώ είμαι ο Υιός Του

Με αυτό τον τρόπο η δύναμη του Χριστού καλείται να επικρατήσει, αντικαθιστώντας όλη την αδυναμία σου με την δύναμη που προέρχεται από τον Θεό και ποτέ δεν μπορεί να αποτύχει. Και έτσι τα θαύματα είναι τόσο φυσικά όσο ο φόβος και η αγωνία φαίνονταν να είναι πριν γίνει η επιλογή για την ιερότητα. Γιατί με αυτή την επιλογή οι λανθασμένες διακρίσεις φεύγουν, οι πλανερές εναλλακτικές αφήνονται παράμερα, και τίποτα δεν απομένει που να παρεμβάλλεται στην αλήθεια.

6. Είσαι όπως ο Θεός σε δημιούργησε, και το ίδιο είναι κάθε ζώσα ύπαρξη που κοιτάς, άσχετα με τις εικόνες που βλέπεις. Αυτό που βλέπεις σαν ασθένεια και πόνο, σαν αδυναμία και σαν δεινά και απώλεια, είναι μόνο ο πειρασμός να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ανυπεράσπιστο στην κόλαση. Μην ενδώσεις σε αυτόν, και θα δεις όλο τον πόνο, σε κάθε μορφή, όπου κι αν συμβαίνει, να εξαφανίζεται όπως η ομίχλη μπροστά στον ήλιο. Το θαύμα έχει έλθει να θεραπεύσει τον Υιό του Θεού, και να κλείσει την πόρτα στα όνειρα της αδυναμίας, ανοίγοντας τον δρόμο προς την σωτηρία και την απελευθέρωσή του. Διάλεξε για άλλη μια φορά αυτό που θα ήθελες να είναι, ενθυμούμενος ότι κάθε επιλογή που κάνεις εδραιώνει την δική σου ταυτότητα όπως θέλεις να την βλέπεις και να πιστεύεις ότι είναι.

7. Μην μου αρνείσαι το μικρό δώρο που ζητώ, όταν σε αντάλλαγμα αφήνω στα πόδια σου την ειρήνη του Θεού, και την δύναμη να φέρεις αυτή την ειρήνη στον καθένα που περιπλανιέται στον κόσμο αβέβαιος, μόνος, και σε συνεχή φόβο. Γιατί σου δίδεται να ενωθείς μαζί του, και μέσω του Χριστού μέσα σου να βγάλεις το πέπλο από τα μάτια του, και να του επιτρέψεις να δει τον Χριστό μέσα του.

8. Αδελφοί μου στη σωτηρία, μην αποτύχετε να ακούσετε τη φωνή μου και να προσέξετε τα λόγια μου. Δεν ζητάω τίποτα άλλο εκτός από την δική σας απελευθέρωση. Δεν υπάρχει θέση για την κόλαση μέσα σε ένα κόσμο του οποίου η ωραιότητα μπορεί να γίνει τόσο έντονη και τόσο περιεκτική που ο Ουρανός να μην απέχει από εκεί περισσότερο από ένα βήμα. Στα κουρασμένα μάτια σου φέρω ένα όραμα ενός διαφορετικού κόσμου, τόσο νέου και καθαρού και δροσερού που θα ξεχάσεις τον πόνο και την λύπη που έβλεπες πριν. Ωστόσο αυτό είναι ένα όραμα το οποίο πρέπει να μοιράζεσαι με τον καθένα που βλέπεις, ειδάλλως δεν θα το βλέπεις. Και δίνοντας αυτό το δώρο είναι ο τρόπος που το κάνεις δικό σου. Και ο Θεός πρόσταξε, με στοργική αγαθότητα, αυτό το δώρο να είναι για σένα.

9. Ας είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε και περπατάμε στον κόσμο, και να βρίσκουμε τόσο πολλές ευκαιρίες να αντιληφθούμε μια άλλη κατάσταση όπου το δώρο του Θεού μπορεί για μια ακόμα φορά να αναγνωριστεί σαν δικό μας! Και με αυτό τον τρόπο όλα τα υπολείμματα της κόλασης, οι μυστικές αμαρτίες και τα κρυμμένα μίση εξαφανίζονται. Και όλες οι ομορφιές που έκρυβαν παρουσιάζονται σαν λιβάδια του Ουρανού στην όρασή μας, για να μας ανυψώσουν πάνω από τους αγκαθωτούς δρόμους που ταξιδεύαμε πριν παρουσιαστεί ο Χριστός. Ακούστε με αδελφοί μου, ακούστε και ενωθείτε μαζί μου. Ο Θεός έχει ορίσει ότι δεν γίνεται να καλώ εις μάτην, και μέσα στην βεβαιότητά Του αναπαύομαι ικανοποιημένος. Γιατί θα ακούσεις, και θα επιλέξεις ξανά. Και με αυτή την επιλογή οι πάντες ελευθερώνονται.

10. Σε ευχαριστώ, Πατέρα, γι’ αυτούς τους ιερούς που είναι οι αδελφοί μου όπως είναι και Υιοί Σου. Η πίστη μου σε αυτούς είναι Δική Σου. Είμαι τόσο σίγουρος ότι θα έλθουν σε μένα όσο Εσύ είσαι βέβαιος για το τι είναι αυτοί, και θα είναι παντοτινά. Θα αποδεχτούν το δώρο που τους προσφέρω, γιατί Εσύ μου το έδωσες για χάρη τους. Και όπως εγώ δεν θέλω να κάνω παρά μόνο την ιερή Σου Θέληση, το ίδιο θα επιλέξουν κι αυτοί. Και δίνω ευχαριστίες για αυτούς. Το τραγούδι της σωτηρίας θα αντηχήσει μέσα από τον κόσμο με κάθε επιλογή που κάνουν. Γιατί είμαστε ένα σε σκοπό, και το τέλος της κόλασης είναι κοντά.

11. Σε χαρούμενο καλωσόρισμα το χέρι μου απλώνεται σε κάθε αδελφό που θέλει να ενωθεί μαζί μου για να προσπεράσει τον πειρασμό, και σε αυτόν που κοιτάζει με σταθερή αποφασιστικότητα προς το φως που λάμπει πιο πέρα με απόλυτη συνέπεια. Δώσε μου αυτά που μου ανήκουν, γιατί ανήκουν σε Σένα. Και μπορεί Εσύ να αποτύχεις σε ό, τι είναι μόνο η Θέλησή Σου; Σε ευχαριστώ για αυτό που είναι οι αδελφοί μου. Και καθώς ο κάθε ένας επιλέγει να ενωθεί με μένα, το τραγούδι των ευχαριστιών από τη γη στον Ουρανό αυξάνει από μικρά σκόρπια κομμάτια μελωδίας σε μια περιεκτική χορωδία από ένα κόσμο λυτρωμένο από την κόλαση, και δίνει ευχαριστίες σε Σένα.

12. Και τώρα λέμε «Αμήν.» Γιατί ο Χριστός έχει έλθει να διαμείνει στην κατοικία που Εσύ ίδρυσες γι Αυτόν πριν τον χρόνο, μέσα στην ήρεμη αιωνιότητα. Το ταξίδι ολοκληρώνεται, καταλήγοντας στο μέρος όπου άρχισε. Κανένα ίχνος του δεν απομένει. Σε καμία ψευδαίσθηση δεν αποδίδεται πίστη, και ούτε ένα σημάδι σκότους δεν απομένει για να κρύψει το πρόσωπο του Χριστού από κανέναν. Το Θέλημά Σου γίνεται, ολοκληρωμένο και τέλεια, και όλη η δημιουργία Σε αναγνωρίζει, και σε γνωρίζει σαν τη μόνη Πηγή της. Καθάριο κατ εικόνα Σου το φως λαμπρό εκπέμπεται από το καθετί που ζει και κινείται μέσα σε Σένα. Γιατί έχουμε φτάσει εκεί όπου όλοι μας είμαστε ένα, και είμαστε σπίτι μας, εκεί όπου Εσύ θέλεις να είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...