Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 183 Επικαλούμαι το Όνομα του Θεού και το δικό μου



ΜΑΘΗΜΑ 183

Επικαλούμαι το Όνομα του Θεού και το δικό μου

1. Το Όνομα του Θεού είναι άγιο, αλλά όχι αγιότερο από το δικό σου. Το να επικαλείσαι το Όνομά Του δεν είναι παρά να επικαλείσαι το δικό σου. Ένας πατέρας δίνει στο παιδί του το όνομά του, άρα ταυτίζει το παιδί με αυτόν. Τα αδέλφια του μοιράζονται το όνομά του, άρα είναι ενωμένα με ένα δεσμό στον οποίο στρέφονται για την ταυτότητά τους. Το Όνομα του Πατέρα σου  σου υπενθυμίζει ποιος είσαι, ακόμα και μέσα σε ένα κόσμο που δεν γνωρίζει ∙ παρόλο που εσύ δεν το έχεις θυμηθεί.
2. Το Όνομα του Θεού δεν μπορεί να ακουστεί χωρίς ανταπόκριση ∙ ούτε να ειπωθεί χωρίς να αφήσει μια αντήχηση μέσα στο νου, που σε καλεί να θυμηθείς. Πες το Όνομά Του, και προσκαλείς τους αγγέλους να περιβάλλουν το έδαφος που πατάς, και να σου τραγουδήσουν καθώς απλώνουν τα φτερά τους για να σε κρατήσουν ασφαλή, και να σε προφυλάξουν από κάθε εγκόσμια σκέψη που θα μπορούσε να εισβάλλει στην αγιότητά σου.
3. Επανάλαβε το Όνομα του Θεού και όλος ο κόσμος ανταποκρίνεται αφήνοντας τις ψευδαισθήσεις. Κάθε όνειρο που κρατά αγαπητό ο κόσμος ξαφνικά αποσύρεται, και εκεί όπου φαινόταν ότι ήταν, τώρα βρίσκεις ένα αστέρι ∙ ένα θαύμα χάριτος. Οι άρρωστοι σηκώνονται, θεραπευμένοι από τις αρρωστημένες σκέψεις τους. Οι τυφλοί βλέπουν ∙ οι κουφοί ακούσουν. Οι θλιμμένοι απαλλάσσονται από τον θρήνο τους, και τα δάκρυα του πόνου στεγνώνουν καθώς το χαρούμενο γέλιο έρχεται να ευλογήσει τον κόσμο.
4. Επανάλαβε το Όνομα του Θεού, και τα μικρά ονόματα χάνουν την σημασία τους. Δεν μένει ούτε ένας πειρασμός που να μην γίνει ένα ανώνυμο και ανεπιθύμητο πράγμα μπροστά στο Όνομα του Θεού. Επανάλαβε το Όνομα του Θεού, και δες πόσο εύκολα θα ξεχάσεις τα ονόματα όλων των θεών στους οποίους έδινες αξία. Γίνονται ανώνυμοι και χωρίς αξία για σένα, παρόλο που πριν αφήσεις το Όνομα του Θεού να αντικαταστήσει τα μικρά τους ονόματα, στεκόσουν μπροστά τους λατρεύοντάς τους και τους ονόμαζες θεούς.
5. Επανάλαβε το Όνομα του Θεού, και επικαλείσαι τον Εαυτό σου, του Οποίου το Όνομα είναι το δικό Του. Επανάλαβε το Όνομά Του, και όλα τα μικρά, ανώνυμα πράγματα στην γη θα μπουν στην σωστή τους οπτική. Εκείνοι που επικαλούνται το Όνομα του Θεού δεν γίνεται να συγχέουν ό,τι δεν έχει όνομα με το Όνομα, ούτε την αμαρτία με την χάρη, ούτε τα σώματα με τον Άγιο Υιό του Θεού. Και αν ενωθείς με έναν αδερφό και καθίσεις μαζί του με ησυχία, και επαναλάβεις το Όνομα του Θεού μαζί του μέσα στον ήσυχο νου σου, τότε έχεις ιδρύσει εκεί ένα ιερό βωμό ο οποίος φτάνει τον Θεό τον Ίδιο και τον Υιό Του.
6. Ασκήσου σε αυτό μόνο σήμερα ∙ επαναλάμβανε το ¨Όνομα του Θεού αργά και πάλι ξανά. Ξέχασε όλα τα άλλα ονόματα εκτός από το δικό Του. Μην ακούς τίποτα άλλο. Άφησε όλες σου οι σκέψεις να αγκυροβοληθούν σε αυτό. Δεν χρησιμοποιούμε καμία άλλη λέξη παρά μόνο στην αρχή, όταν λέμε την ιδέα του σημερινού μαθήματος μόνο μια φορά. Και έπειτα το Όνομα του Θεού γίνεται η μοναδική μας σκέψη, η μόνη μας λέξη, το μόνο πράγμα που καταλαμβάνει το νου μας, η μόνη επιθυμία που έχουμε, ο μόνος ήχος με νόημα, και το μοναδικό Όνομα όλων όσων επιθυμούμε να βλέπουμε ∙ όλων όσων θα θέλαμε να αποκαλέσουμε δικά μας.
7. Έτσι δίνουμε μια πρόσκληση, που ποτέ δεν γίνεται να απορριφθεί. Και ο Θεός θα έρθει, και θα απαντήσει ο Ίδιος. Μην νομίζεις ότι ακούει τις μικρές προσευχές εκείνων που Τον καλούν με ονόματα ειδώλων που αγαπά ο κόσμος. Δεν μπορούν να Τον φτάσουν έτσι. Αυτός δεν μπορεί να ακούσει αιτήματα που Του ζητούν να μην είναι ο Εαυτός Του, ή ο Υιός Του να λάβει άλλο όνομα από το δικό Του.
8. Επανάλαβε το Όνομά του Θεού, και Τον αναγνωρίζεις ως μοναδικό Δημιουργό της πραγματικότητας. Και αναγνωρίζεις επίσης ότι ο Υιός Του είναι μέρος από Αυτόν, και δημιουργεί στο Όνομά Του. Κάθισε ήσυχα, και άφησε το Όνομά Του να γίνει η ιδέα που περιλαμβάνει τα πάντα και κρατά ολοκληρωτικά το νου σου. Άφησε όλες τις σκέψεις εκτός από αυτή να ησυχάσουν. Και σε όλες τις άλλες σκέψεις απάντησε με αυτή, και δες το Όνομα του Θεού να αντικαθιστά τα χιλιάδες μικρά ονόματα που έδωσες στις σκέψεις σου, μη συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει ένα Όνομα για όλα όσα υπάρχουν, και όλα όσα θα υπάρξουν.
9. Σήμερα μπορείς να πετύχεις μία κατάσταση στην οποία θα βιώσεις το δώρο της χάριτος. Μπορείς να διαφύγεις από όλα τα δεσμά του κόσμου, και να δώσεις στον κόσμο την ίδια απελευθέρωση που βρήκες. Μπορείς να θυμηθείς αυτό που ο κόσμος ξέχασε, και να του προσφέρεις την δική σου θύμηση. Σήμερα μπορείς να δεχτείς το ρόλο που παίζεις στην σωτηρία του, και στην δική σου επίσης. Και τα δύο μπορούν να επιτευχθούν ολοκληρωτικά.
10. Στρέψου στο Όνομα του Θεού για την απελευθέρωσή σου, και θα σου δοθεί. Καμία άλλη προσευχή από αυτή δεν είναι απαραίτητη, διότι αυτή τις περιλαμβάνει όλες μέσα της. Οι λέξεις είναι ασήμαντες, και όλα τα αιτήματα αχρείαστα όταν ο Υιός του Θεού επικαλείται το Όνομα του Πατέρα του. Οι Σκέψεις του Πατέρα του γίνονται δικές του. Αυτός διεκδικεί όλα όσα του έδωσε Πατέρας του, εξακολουθεί να του δίνει, και θα δίνει για πάντα. Καλεί Αυτόν για να αφήσει όλα τα πράγματα που νόμιζε ότι έφτιαξε να γίνουν ανώνυμα τώρα, και στην θέση τους το άγιο Όνομα του Θεού γίνεται η κρίση της αναξιότητάς τους.
11. Όλα τα μικρά πράγματα σιωπούν. Οι μικροί ήχοι είναι άηχοι τώρα. Τα μικρά πράγματα της γης έχουν εξαφανιστεί. Το σύμπαν δεν αποτελείται από τίποτα άλλο εκτός από τον Υιό του Θεού, που καλεί τον Πατέρα του. Και η Φωνή του Πατέρα του δίνει απάντηση με το άγιο Όνομα του Πατέρα. Μέσα σε αυτήν την αιώνια, ασάλευτη σχέση, στην οποία η επικοινωνία υπερβαίνει κατά πολύ τον κόσμο, και ακόμα υπερβαίνει σε βάθος και ύψος ό,τι οι λέξεις θα μπορούσαν ποτέ να μεταφέρουν,  βρίσκεται η αιώνια ειρήνη. Με το Όνομα του Πατέρα μας, βιώνουμε αυτή την ειρήνη σήμερα. Και με το Όνομα του θα μας δοθεί.

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...