Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑ 129Πέρα από αυτό τον κόσμο υπάρχει ένας κόσμος που θέλω

ΜΑΘΗΜΑ 129

Πέρα από αυτό τον κόσμο υπάρχει ένας κόσμος που θέλω

1. Αυτή είναι η σκέψη που ακολουθεί αυτή που εφαρμόσαμε χτες. Δεν μπορείς να σταματήσεις στην ιδέα ότι ο κόσμος δεν έχει καμιά αξία, γιατί αν δεν δεις ότι υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο μπορείς να ελπίζεις, απλά θα είσαι απογοητευμένος. Δίνουμε έμφαση όχι στην εγκατάλειψη του κόσμου, αλλά στην ανταλλαγή του με κάτι που είναι πολύ πιο ικανοποιητικό, γεμάτο χαρά, και ικανό να σου προσφέρει γαλήνη. Νομίζεις ότι αυτά μπορεί να σου τα προφέρει αυτός ο κόσμος;

2. Μπορεί να αξίζει τον κόπο να σκεφτείς για άλλη μια φορά την αξία αυτού του κόσμου. Ίσως παραδεχτείς ότι δεν θα χάσεις τίποτα αν απελευθερώσεις κάθε σκέψη αξίας εδώ. Ο κόσμος που βλέπεις είναι άσπλαχνος πραγματικά, ασταθής, σκληρός, αδιάφορος για σένα, εκδικητικός, ανηλεής και γεμάτος μίσος. Δίνει μόνο για να το πάρει πίσω, και σου αφαιρεί όλα τα πράγματα που αγάπησες για λίγο. Σε αυτόν δεν βρίσκεις αγάπη που να διαρκεί, διότι εδώ δεν υπάρχει καμία. Αυτός είναι ο κόσμος του χρόνου, όπου όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος.

3. Είναι απώλεια να βρεις ένα κόσμο άλλο όπου το να χάνεις είναι αδύνατο ∙ όπου η αγάπη διαρκεί για πάντα, το μίσος δεν υπάρχει και η εκδίκηση δεν έχει κανένα νόημα; Είναι απώλεια να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι πραγματικά, και να γνωρίζεις ότι δεν τελειώνουν και ότι θα παραμένουν ακριβώς όπως τα θέλεις συνεχώς; Εν τούτοις, και αυτά στο τέλος θα ανταλλαγούν για αυτό το οποίο δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε, γιατί από εκεί πηγαίνεις σε ένα τόπο όπου τα λόγια σταματούν εντελώς να λειτουργούν, σε μια σιωπή όπου γλώσσα δεν μιλιέται και όμως είναι απόλυτα κατανοητή .

4. Η επικοινωνία, σαφής και ξεκάθαρη όπως η ημέρα, παραμένει αιώνια απεριόριστη. Και ο Θεός ο Ίδιος μιλάει στον Υιό Του, όπως και ο Υιός Του μιλάει σ’ Αυτόν. Η γλώσσα Τους δεν έχει λόγια, διότι αυτά που λένε δεν μπορούν να εκφραστούν με σύμβολα. Η γνώση Τους είναι άμεση και μοιράζεται ολοκληρωτικά και απόλυτα ως ένα. Πόσο μακριά από αυτό βρίσκεσαι εσύ που είσαι δέσμιος σε αυτό τον κόσμο. Και όμως, πόσο κοντά είσαι, όταν τον ανταλλάσσεις με τον κόσμο που θέλεις.

5. Τώρα είναι το τελικό βήμα βέβαιο ∙ τώρα στέκεσαι μόνο ένα βήμα πιο μακριά από την αιωνιότητα. Εδώ κοιτάς μόνο μπροστά, ποτέ πίσω για να δεις ξανά ένα κόσμο που δεν θέλεις. Εδώ βρίσκεται ο κόσμος που έρχεται να πάρει την θέση του, καθώς αποδεσμεύεις το νου σου από τα ασήμαντα πράγματα που ο κόσμος έχει θέσει για να σε κρατήσει δέσμιο. Μην τους δίνεις αξία, και θα εξαφανιστούν. Εκτίμησε τα και θα σου φαίνονται αληθινά.

6. Αυτή είναι η επιλογή. Τι απώλεια είναι δυνατόν να υπάρξει για σένα αν επιλέξεις να μην δίνεις αξία στο τίποτα; Αυτός ο κόσμος δεν έχει τίποτα που να θέλεις πραγματικά, αλλά αυτό που διαλέγεις για να πάρει την θέση του, το θέλεις πραγματικά! Ας σου δοθεί σήμερα. Δεν περιμένει παρά την επιλογή σου, για να πάρει την θέση όλων αυτών των πραγμάτων που αναζητάς αλλά δεν θέλεις.

7. Εφάρμοσε την προθυμία σου να κάνεις αυτή την αλλαγή για δέκα λεπτά το πρωί και το βράδυ, και άλλα δέκα ανάμεσα. Άρχισε έτσι:

-Πέρα από αυτό τον κόσμο υπάρχει ένα κόσμος που θέλω. Επιλέγω να βλέπω αυτό τον κόσμο αντί γι αυτόν που έβλεπα μέχρι τώρα, γιατί εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω πραγματικά.

Έπειτα κλείσε τα μάτια σου στον κόσμο που βλέπεις, και μέσα στην σιγαλιά του σκοταδιού δες τα φώτα που δεν είναι από αυτόν τον κόσμο να ανάβουν ένα - ένα, μέχρι που εκεί που το ένα ν’ αρχίζει και ένα άλλο να τελειώνει να χάνει την σημασία του καθώς συγχωνεύονται και γίνονται ένα.

8. Σήμερα τα φώτα του Ουρανού υποκλίνονται σε σένα, για να λάμψουν πάνω στα βλέφαρά σου καθώς αναπαύεσαι πέρα από τον κόσμο του σκότους. Εδώ βρίσκεται φως που τα μάτια σου δεν μπορούν να δουν. Και όμως, ο νους σου μπορεί να το δει πεντακάθαρα, και να το καταλάβει. Μια μέρα χάριτος σου δίνεται σήμερα, και δίνουμε τις ευχαριστίες μας. Αυτή την μέρα συνειδητοποιούμε ότι αυτό που φοβόσουν να χάσεις ήταν μόνο η ίδια η απώλεια.

9. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει απώλεια. Γιατί, επιτέλους έχουμε δει το αντίθετό της, και είμαστε ευγνώμονες για την επιλογή που κάναμε. Να θυμάσαι την απόφασή σου κάθε ώρα, και αφιέρωνε ένα λεπτό για να επιβεβαιώσεις την επιλογή σου αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες σκέψεις έχεις, και στην θέση τους για λίγο μείνε μόνο σε αυτή:

- Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.

- Πέρα από αυτόν τον κόσμο υπάρχει ένα κόσμος που θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: