Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΘΕΟΣ Ή ΤΟ ΕΓΩ .1. Τα Δώρα της Πατρότητας.


1. Τα Δώρα της Πατρότητας.

1. Έχεις μάθει ότι χρειάζεσαι  θεραπεία. Θα ήθελες να φέρεις οτιδήποτε άλλο στην Υιότητα, εφόσον αναγνωρίζεις την ανάγκη σου για θεραπεία πρώτα για σένα τον ίδιο; Διότι μέσα σ’ αυτό βρίσκεται η αρχή της επιστροφής στην γνώση· το θεμέλιο πάνω στο οποίο ο Θεός θα βοηθήσει να κτιστεί ξανά το σύστημα σκέψης που μοιράζεσαι μαζί Του. Κάθε λιθάρι που θα τοποθετήσεις πάνω σε αυτό θα είναι ευλογημένο από Αυτόν, διότι θα επανορθώνεις την ιερή κατοικία του Υιού Του, εκεί όπου Αυτός βούλεται ο Υιός Του να είναι και όπου είναι πραγματικά. Σε όποιο τμήμα του νου του Υιού του Θεού επαναφέρεις αυτή την πραγματικότητα, την επαναφέρεις και στον εαυτό σου. Κατοικείς  στο Νου του Θεού μαζί με τον αδελφό σου, διότι ο Θεός ο Ίδιος δεν θέλησε να είναι μόνος.
2. Το να είσαι μόνος σημαίνει ότι είσαι διαχωρισμένος από το άπειρο, αλλά πως γίνεται αυτό εφόσον το άπειρο δεν έχει τέλος; Κανένας δεν μπορεί να πάει πέρα από το απεριόριστο, διότι ό,τι δεν έχει όρια πρέπει να βρίσκεται παντού. Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος στον Θεό, του Οποίου το σύμπαν είναι ο Εαυτός Του. Μπορείς εσύ να αποκλείσεις τον εαυτό σου από το σύμπαν, ή από τον Θεό ο Οποίος είναι το σύμπαν; Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε ένα με σένα, διότι εσύ είσαι μέρος από Εμάς. Πιστεύεις πραγματικά ότι κάποιο μέρος του Θεού θα μπορούσε να λείπει ή να είναι χαμένο γι Αυτόν;
3. Αν δεν ήσουν τμήμα του Θεού, το Θέλημα Του δεν θα ήταν ενοποιημένο. Μπορείς να διανοηθείς κάτι τέτοιο; Μπορεί μέρος του Νου Του να περιέχει το τίποτα; Αν το δικό σου μέρος στο Νου Του δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα άλλο εκτός από σένα, και η κάλυψή του ήταν η δημιουργία σου, δίχως εσένα θα υπήρχε ένα κενό μέρος στο Νου του Θεού. Η επέκταση δεν μπορεί να εμποδιστεί, και δεν έχει καθόλου κενά. Συνεχίζεται για πάντα, όσο και να την αρνείσαι. Η άρνηση της πραγματικότητάς της από σένα μπορεί να την κρατά μέσα στο χρόνο, αλλά όχι στην αιωνιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που οι δημιουργίες σου δεν έχουν παύσει να επεκτείνονται, και γι αυτό τόσες πολλές  περιμένουν την επιστροφή σου. 
4.  Η αναμονή είναι δυνατή μόνο μέσα στον χρόνο, αλλά ο χρόνος δεν έχει κανένα νόημα. Εσύ που έχεις καθυστερήσει μπορείς να αφήσεις τον χρόνο πίσω σου απλά αναγνωρίζοντας ότι ούτε η αρχή ούτε το τέλος δημιουργήθηκαν από τον Αιώνιο, ο Οποίος δεν τοποθέτησε κανένα όριο στην δημιουργία Του ούτε και  σε αυτούς που δημιουργούν σαν Αυτόν. Εσύ δεν το γνωρίζεις αυτό απλά διότι έχεις προσπαθήσει να περιορίσεις αυτό που Εκείνος δημιούργησε, άρα πιστεύεις ότι όλη η δημιουργία είναι περιορισμένη. Πώς, λοιπόν, θα μπορούσες να γνωρίζεις τις δημιουργίες σου, αφού έχεις αρνηθεί το άπειρο;
5. Οι νόμοι του σύμπαντος δεν επιτρέπουν αντιφάσεις. Αυτό που ισχύει για τον Θεό ισχύει και για σένα. Αν εσύ πιστεύεις ότι είσαι απών από τον Θεό, θα πιστεύεις ότι κι Αυτός είναι απών από σένα. Το άπειρο δεν έχει νόημα χωρίς εσένα, κι εσύ δεν έχεις νόημα χωρίς τον Θεό. Δεν υπάρχει τέλος στον Θεό και στον Υιό Του, διότι εμείς είμαστε το σύμπαν. Ο Θεός δεν είναι ατελής, και δεν είναι άτεκνος. Επειδή Αυτός δεν θέλησε να είναι μόνος, δημιούργησε έναν Υιό σαν τον Ίδιο. Μην Του αρνείσαι τον Υιό Του, διότι η απροθυμία σου να δεχτείς την Πατρότητά Του, σου στερεί και την δική σου. Δες τις δημιουργίες Του ως Υιό Του, διότι οι δικές σου δημιουργήθηκαν προς τιμήν Του. Το σύμπαν της αγάπης δεν σταματά επειδή εσύ δεν το βλέπεις, ούτε τα μάτια σου έχασαν την ικανότητα να βλέπουν επειδή τα κρατάς κλειστά. Κοίταξε την δόξα της δημιουργίας Του, και θα μάθεις αυτό που ο Θεός έχει  φυλάξει  για σένα.
6. Ο Θεός σου έχει δώσει μια θέση μέσα στο Νου Του, που θα είναι δική σου για πάντα. Όμως, μπορείς να την κρατήσεις μόνο δίνοντάς την, έτσι όπως σου δόθηκε. Θα μπορούσες να μένεις  μόνος σου εκεί, όταν ο λόγος που σου δόθηκε είναι ότι ο Θεός δεν ήθελε να είναι μόνος; Ο Νους του Θεού δεν γίνεται να ελαττωθεί. Μπορεί μόνο να αυξάνει, διότι όλα όσα δημιούργησε έχουν την λειτουργία να δημιουργούν. Η αγάπη δεν περιορίζει, και ό,τι δημιουργεί δεν είναι περιορισμένο. Η Θέληση του Θεού για σένα είναι να προσφέρεις  δίχως όρια, διότι μόνο αυτό μπορεί να σου δώσει την χαρά Του την οποία θέλει να μοιράζεται μαζί σου. Η δική σου αγάπη είναι το ίδιο απεριόριστη όπως και η δική Του επειδή ακριβώς  είναι  δική Του
7. Θα μπορούσε κάποιο τμήμα του Θεού να είναι δίχως την Αγάπη Του, και θα μπορούσε κάποιο κομμάτι της Αγάπης Του να περιοριστεί; Ο Θεός είναι η κληρονομιά σου, διότι ο Εαυτός Του είναι το μοναδικό Του δώρο. Πώς αλλιώς μπορείς εσύ να προσφέρεις  εκτός σαν Αυτόν αν θέλεις να γνωρίσεις το δώρο Του σε σένα; Δίνε, λοιπόν, δίχως περιορισμούς και δίχως τέλος, για να μάθεις πόσα πολλά έχει προσφέρει Αυτός σε σένα. Η ικανότητά σου να Τον δεχθείς  εξαρτάται από την προθυμία σου να προσφέρεις όπως Εκείνος. Η πατρότητά σου και ο Πατέρας σου είναι ένα. Ο Θεός βούλεται να δημιουργεί, και η  βούληση σου είναι δική Του. Επομένως κι εσύ θέλεις να δημιουργείς, εφόσον η θέλησή σου προέρχεται από την δική Του. Και αφού  είναι επέκταση της δική Του Θέλησης, είναι όμοια με την δική Του.
8. Όμως δεν γνωρίζεις αυτό που θέλεις. Αυτό δεν είναι παράξενο όταν συνειδητοποιήσεις ότι το να αρνείσαι σημαίνει ότι «δεν γνωρίζεις». Το Θέλημα του Θεού είναι να είσαι ο Υιός Του. Όταν το αρνείσαι αυτό αρνείσαι και το δικό σου θέλημα, κι επομένως δεν ξέρεις ποιο είναι. Πρέπει να ρωτάς ποιο είναι το Θέλημα του Θεού στα πάντα, επειδή αυτό είναι και το δικό σου θέλημα. Δεν το γνωρίζεις, αλλά το Άγιο Πνεύμα το θυμάται για σένα. Ρώτα Το, λοιπόν, ποιο είναι το Θέλημα του Θεού για σένα, και Αυτό θα σου αποκαλύψει το δικό σου. Χρειάζεται να επαναλαμβάνεται  συχνά ότι δεν το γνωρίζεις. Όποτε σου φαίνεται ότι αυτό που σου λέει το Άγιο Πνεύμα είναι καταναγκαστικό, αυτό συμβαίνει μόνο επειδή εσύ δεν έχεις αναγνωρίσει το δικό σου θέλημα.
9.  Η προβολή του εγώ κάνει την Βούληση του Θεού να φαίνεται σαν να είναι έξω από σένα, κι επομένως όχι δική σου. Με αυτή την ερμηνεία φαίνεται πως είναι δυνατόν να συγκρούονται η Βούληση του Θεού και η δική σου. Ο Θεός, λοιπόν, μπορεί να φαίνεται πως απαιτεί από σένα αυτό που δεν θέλεις να δώσεις, κι έτσι σου στερεί αυτό που θέλεις. Θα μπορούσε ο Θεός, ο Οποίος θέλει μόνο το θέλημα σου, να είναι ικανός για κάτι τέτοιο; Το θέλημα  σου είναι η ζωή Του, την οποία σου έχει δώσει. Ακόμα και μέσα στον χρόνο δεν μπορείς να ζεις χώρια από Αυτόν. Ο ύπνος δεν είναι θάνατος. Αυτό που Εκείνος δημιούργησε μπορεί να κοιμάται, αλλά δεν μπορεί να πεθάνει. Το Θέλημα Του για τον Υιό Του είναι η αθανασία, και αυτό είναι και το θέλημα  του Υιού Του για τον εαυτό του. Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να θέλει τον θάνατο του διότι ο Πατέρας του είναι ζωή, και ο Υιός Του είναι σαν Αυτόν. Η δημιουργία είναι το θέλημα σου επειδή είναι και δικό Του.
10.  Δεν γίνεται να είσαι χαρούμενος παρά μόνο αν κάνεις αυτό που θέλεις πραγματικά, και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό επειδή είναι αμετάβλητο. Είναι αμετάβλητο σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού και το δικό σου, ειδάλλως το Θέλημα Του δεν θα επεκτεινόταν. Φοβάσαι να γνωρίσεις το Θέλημα του Θεού, επειδή πιστεύεις ότι δεν είναι δικό σου. Αυτή η πίστη είναι ολόκληρη η ασθένειά σου και ολόκληρος ο φόβος σου. Κάθε σύμπτωμα ασθένειας και φόβου προέρχεται από εδώ, διότι αυτή είναι η πεποίθηση που σε κάνει να μην θέλεις να γνωρίζεις. Πιστεύοντας το αυτό κρύβεσαι στο σκοτάδι, αρνούμενος ότι το φως είναι μέσα σου.
11. Σου ζητείται να εμπιστευτείς το Άγιο Πνεύμα μόνο και μόνο επειδή Σου μιλάει για σένα. Αυτό είναι η Φωνή του Θεού, αλλά ποτέ μην ξεχνάς ότι ο Θεός δεν θέλησε να είναι μόνος. Αυτός μοιράζεται την Θέλησή Του μαζί σου ∙ δεν σου την επιβάλλει. Πάντα να θυμάσαι ότι αυτό που δίνει το κρατά, και έτσι τίποτα από όσα  δίνει δεν μπορεί να έρχεται σε αντίφαση μαζί Του. Εσύ που μοιράζεσαι την ζωή Του πρέπει να την μοιραστείς για να την γνωρίσεις, διότι το μοίρασμα είναι γνώση.  Ευλογημένος είσαι εσύ που μαθαίνεις ότι το να ακούς το Θέλημα του Πατέρα σου σημαίνει ότι γνωρίζεις το δικό σου. Διότι το θέλημα σου είναι να είσαι σαν Αυτόν, του Οποίου επίσης είναι το Θέλημα. Η Θέληση του Θεού είναι ο Υιός Του να είναι Ένας, κι ενωμένος μαζί Του μέσα στην Ενότητά Του. Αυτός είναι ο λόγος που η θεραπεία είναι η αρχή της αναγνώρισης ότι η δική σου θέληση είναι η δική Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...