Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΜΑΘΗΜΑ 70 Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα.

ΜΑΘΗΜΑ 70

Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα.

1. Κάθε πειρασμός δεν είναι τίποτα άλλο από κάποια μορφή του βασικού πειρασμού να μην πιστέψεις την σημερινή ιδέα. Η σωτηρία φαίνεται πως έρχεται από οπουδήποτε αλλού εκτός από εσένα. Το ίδιο, φαίνεται, και η πηγή της ενοχής. Δεν βλέπεις ούτε ότι η ενοχή ούτε η σωτηρία βρίσκονται στο δικό σου νου και πουθενά αλλού. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλη η ενοχή είναι μόνο μια εφεύρεση του νου σου, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι και η ενοχή και η σωτηρία πρέπει να είναι στο ίδιο μέρος. Μόλις το καταλάβεις αυτό σώζεσαι.
2. Το φαινομενικό κόστος της αποδοχής της σημερινής ιδέας είναι αυτό: Σημαίνει ότι τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σε σώσει ∙ τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σου δώσει γαλήνη. Αλλά σημαίνει ακόμα, ότι τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σε βλάψει, ή να ενοχλήσει την γαλήνη σου ή να σε ταράξει με οποιοδήποτε τρόπο. Η σημερινή ιδέα σε τοποθετεί επί κεφαλής του σύμπαντος, όπου ανήκεις εξαιτίας αυτού που είσαι. Αυτός δεν είναι ένας ρόλος που μπορεί να γίνει αποδεκτός εν μέρει. Και πρέπει σίγουρα ν’ αρχίζεις να βλέπεις ότι η σωτηρία είναι να τον αποδεχτείς.
3. Μπορεί, όμως, να μην σου είναι προφανές το γιατί η αναγνώριση ότι η ενοχή βρίσκεται μέσα στον δικό σου νου εμπεριέχει την συνειδητοποίηση ότι και η σωτηρία βρίσκεται εκεί, επίσης. Ο Θεός δεν θα έθετε την θεραπεία της ασθένειας εκεί όπου δεν μπορεί να βοηθήσει. Αυτός είναι ο τρόπος που δούλευε μέχρι τώρα ο δικός σου νους, αλλά όχι και ο δικός Του. Θέλει να θεραπευτείς, γι αυτό έχει κρατήσει την Πηγή της θεραπείας εκεί όπου βρίσκεται και η ανάγκη για θεραπεία.
4. Εσύ έχεις προσπαθήσει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο, κάνοντας κάθε προσπάθεια, όσο παραμορφωμένη και φαντασιώδης και να είναι, να διαχωρίσεις την θεραπεία από την ασθένεια για την οποία προοριζόταν, κι έτσι να κρατήσεις την ασθένεια. Ο σκοπός σου ήταν να σιγουρέψεις ότι δεν θα γίνει η θεραπεία. Ο σκοπός του Θεού είναι να σιγουρέψει ότι θα γίνει.
5. Σήμερα ασκούμαστε στη συνειδητοποίηση ότι η Θέληση του Θεού και η δική μας είναι πραγματικά ίδιες σε αυτό. Ο Θεός θέλει να θεραπευτούμε, και εμείς στην πραγματικότητα δεν θέλουμε να είμαστε ασθενείς, διότι αυτό μας κάνει δυστυχισμένους. Επομένως, με το να αποδεχτούμε την σημερινή ιδέα, στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε συμφωνία με τον Θεό. Αυτός δεν θέλει να είμαστε ασθενείς. Ούτε κι εμείς το θέλουμε. Αυτός θέλει να θεραπευτούμε. Το ίδιο θέλουμε κι εμείς.
6. Είμαστε έτοιμοι για δύο μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής σήμερα, η κάθε μια από τις οποίες θα πρέπει να διαρκέσει περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Θα αφήσουμε, όμως, εσένα να αποφασίσεις το πότε θα τις αναλάβεις. Θα ακολουθούμε αυτή την πρακτική για κάμποσα μαθήματα, και θα ήταν καλό πάλι να αποφασίσεις από πριν πότε θα είναι ο καλύτερος χρόνος να αφιερώσεις για την κάθε μία από αυτές, και έπειτα να μείνεις πιστός στην δική σου απόφαση όσο το δυνατόν περισσότερο.
7. Άρχισε αυτές τις περιόδους πρακτικής επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα, προσθέτοντας μία δήλωση που σηματοδοτεί την αναγνώριση σου ότι η σωτηρία δεν προέρχεται από πουθενά έξω από σένα. Θα μπορούσες να το πεις κατ’ αυτόν τον τρόπο:
Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα. Δεν μπορεί να προέρχεται από πουθενά αλλού.
Έπειτα αφιέρωσε μερικά λεπτά, με τα μάτια σου κλειστά, για να ανακεφαλαιώσεις μερικά από τα εξωτερικά μέρη στα οποία έχεις ψάξει για την σωτηρία στο παρελθόν, - σε άλλους ανθρώπους, σε διαφορετικές καταστάσεις και γεγονότα, και σε αντιλήψεις για τον εαυτό σου που αναζήτησες να κάνεις αληθινές. Αναγνώρισε ότι αυτή δεν βρίσκεται εκεί, και πες στον εαυτό σου:
Η σωτηρία δεν μπορεί να προέρχεται από κανένα από αυτά τα πράγματα. Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα και μόνο.
8. Τώρα θα προσπαθήσουμε πάλι να φτάσουμε το φως μέσα σου, το οποίο βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται η σωτηρία σου. Δεν μπορείς να την βρεις στα σύννεφα που περιβάλλουν το φως, κι εκεί είναι που το έψαχνες πριν. Δεν είναι εκεί. Είναι πέρα από τα σύννεφα, μέσα στο φως πέρα από αυτά. Να θυμάσαι ότι θα χρειαστεί να περάσεις μέσα από τα σύννεφα πριν μπορέσεις να φτάσεις το φως. Αλλά να θυμάσαι, ακόμα, ότι ποτέ δεν βρήκες τίποτα μέσα στα σύννεφα που φαντάστηκες που να είχε διάρκεια, ή που να το ήθελες.
9.Εφόσον όλες οι ψευδαισθήσεις της σωτηρίας σε έχουν προδώσει, σίγουρα δεν θέλεις να παραμείνεις μέσα στα σύννεφα, ψάχνοντας μάταια εκεί για είδωλα, ενώ θα μπορούσες να εισέλθεις με ευκολία μέσα στο φως της αληθινής σωτηρίας. Προσπάθησε να περάσεις τα σύννεφα με όποιο μέσο σου φαίνεται καλύτερο. Αν σε βοηθά, σκέψου εμένα να κρατώ το χέρι σου και να σε οδηγώ. Και σε διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν είναι μια αβάσιμη φαντασίωση.
10. Για τις σύντομες και συχνές περιόδους πρακτικής σήμερα, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι η σωτηρία σου προέρχεται από σένα, και τίποτα άλλο εκτός από τις δικές σου σκέψεις δεν μπορεί να καθυστερήσει την πρόοδό σου. Είσαι ελεύθερος από κάθε εξωτερική παρέμβαση. Είσαι υπεύθυνος για την δική σου σωτηρία. Εσύ είσαι υπεύθυνος για την σωτηρία του κόσμου. Πες, λοιπόν:
Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα. Τίποτα έξω από μένα δεν μπορεί να με παρεμποδίσει. Μέσα σε μένα είναι η σωτηρία του κόσμου και η δική μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...