Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΙΙΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ



ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΙΙΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Η επανάληψη που ακολουθεί αρχίζει σήμερα. Θα επαναλαμβάνουμε δύο μαθήματα κάθε μέρα για δέκα μέρες. Θα ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο σχήμα γι αυτές τις πρακτικές περιόδους, το οποίο σου  συνιστούμε να ακολουθήσεις όσο πιο πιστά γίνεται.

2. Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου είναι αδύνατο να ακολουθήσεις με ακρίβεια αυτό που σου προτείνουμε, για κάθε ώρα της ημέρας. Η μάθηση δεν θα εμποδιστεί αν χάσεις μια περίοδο πρακτικής σε περίπτωση που σου είναι αδύνατο να την τηρήσεις  την συγκεκριμένη ώρα. Ούτε είναι αναγκαίο να κάνεις υπερβολικές προσπάθειες για να βεβαιωθείς ότι προλαβαίνεις να τις κάνεις όλες τις φορές. Το τελετουργικό δεν είναι καθόλου επιδίωξή μας, και θα μπορούσε να ματαιώσει τον πραγματικό μας στόχο.

3. Η μάθηση όμως παρεμποδίζεται όταν παραλείψεις μια πρακτική περίοδο επειδή δεν είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις το χρόνο που σου ζητείται γι αυτή. Μην αυταπατάσαι σε αυτό. Η απροθυμία μπορεί να καλυφθεί με μεγάλη επιμέλεια πίσω από ένα μανδύα καταστάσεων που δεν μπορείς να ελέγξεις. Μάθε να ξεχωρίζεις τις καταστάσεις που δεν ευνοούν πραγματικά τις ασκήσεις σου από αυτές που χρησιμοποιείς για να καμουφλάρεις την απροθυμία σου.

4. Αυτές τις ασκήσεις που έχασες λόγω της απροθυμίας σου, για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να τις κάνεις αμέσως μόλις αλλάξεις γνώμη για τον στόχο σου. Είσαι απρόθυμος να συνεργαστείς στην άσκηση της σωτηρίας μόνο αν παρεμβάλλεις δικούς σου στόχους πιο αγαπητούς σε σένα. Όταν αποσύρεις την αξία που έχεις δώσει σε αυτούς τους άλλους στόχους, άφησε τις πρακτικές περιόδους να αντικαταστήσουν τις προηγούμενες λιτανείες σου προς αυτούς. Δεν σου έδωσαν τίποτα. Αλλά η εξάσκηση σου μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα. Δέξου, λοιπόν, αυτό που σου προσφέρουν και να είσαι γαλήνιος.

5. Το σχήμα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για αυτές τις επαναλήψεις είναι το εξής: Αφιέρωσε πέντε λεπτά δύο φορές την ημέρα, η περισσότερο αν προτιμάς, για να σκεφτείς τις σκέψεις που σου δίνονται. Διάβασε αυτές τις ιδέες και τα σχόλια από κάτω. Και έπειτα άρχισε να τις σκέφτεσαι, αφήνοντας το νου σου να τις συσχετίσει με τις ανάγκες σου, τα φαινομενικά σου προβλήματα και ό,τι άλλο σε απασχολεί.

6. Τοποθέτησε τις ιδέες στο νου σου, και άφησέ τον να τις χρησιμοποιήσει όπως αυτός επιλέξει. Δώσε του πίστη ότι θα τις χρησιμοποιήσει με σοφία, εφόσον Αυτός που σου έδωσε αυτές τις σκέψεις θα τον βοηθά. Τι άλλο εκτός από αυτό που έχεις μέσα στο νου σου μπορείς να εμπιστευτείς; Έχε πίστη ότι σε αυτές τις επαναλήψεις, τα μέσα που χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα δεν γίνεται να αποτύχουν. Η σοφία του νου σου θα έρθει να σε βοηθήσει. Δώσε την κατεύθυνση στο ξεκίνημα ∙ έπειτα αποσύρσου με ήσυχη πίστη, και άφησε το νου να χρησιμοποιήσει τις σκέψεις που έδωσες έτσι όπως σου δόθηκαν για να τις χρησιμοποιήσει.
7. Σου δόθηκαν με πλήρη εμπιστοσύνη ∙ με απόλυτη πεποίθηση ότι θα τις χρησιμοποιήσεις σωστά ∙ με πλήρη πίστη ότι θα δεις τα μηνύματά τους και θα τα χρησιμοποιήσεις για τον εαυτό σου. Πρόσφερέ τα στο νου σου με την ίδια εμπιστοσύνη και βεβαιότητα και πίστη. Δεν θα αποτύχει. Είναι τα μέσα που έχει επιλέξει το Άγιο Πνεύμα για την σωτηρία σου. Εφόσον έχουν την δική Του εμπιστοσύνη, τα μέσα Του σίγουρα αξίζουν και την δική σου.
8. Θα έχεις ιδιαίτερο όφελος αν αφιερώσεις το πρώτα πέντε λεπτά της ημέρας στις επαναλήψεις σου, καθώς και τα τελευταία πέντε πριν κοιμηθείς. Αν αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον προσπάθησε να τις μοιράσεις έτσι ώστε να κάνεις την μία επανάληψη το πρωί, και την άλλη την ώρα πριν πας για ύπνο.

9. Οι ασκήσεις που είναι να γίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας είναι εξίσου σημαντικές, ίσως και περισσότερο. Έχεις την τάση να ασκείσαι μόνο στις καθορισμένες ώρες, κι έπειτα να συνεχίζεις με τον δικό σου τρόπο σε άλλα πράγματα, χωρίς να εφαρμόζεις εκεί αυτά που έμαθες. Σαν αποτέλεσμα, αποκτάς μόνο μικρή ενίσχυση, και δεν δίνεις στην μάθησή σου την ευκαιρία που της αξίζει για να αποδείξει πόσο σπουδαία είναι τα δώρα που σου παρέχει. Εδώ βρίσκεται άλλη μία ευκαιρία να την χρησιμοποιήσεις καλά.

10. Σε αυτές τις ανακεφαλαιώσεις, τονίζουμε την ανάγκη να μην αφήνεις αυτά που μαθαίνεις αχρησιμοποίητα ανάμεσα στις ώρες των μεγαλυτέρων ασκήσεων. Επιχείρησε να κάνεις στις δύο ημερήσιες ιδέες μια σύντομη αλλά σοβαρή επανάληψη κάθε ώρα. Χρησιμοποιήσε την μία την αρχή της ώρας και την άλλη μετά από μισή ώρα. Δεν χρειάζεται πάνω από μια στιγμή για την κάθε μία. Έπειτα στρέψου στις δουλειές σου, αλλά προσπάθησε να κρατήσεις την σκέψη αυτή μαζί σου, και να την αφήσεις να σε βοηθήσει να κρατήσεις την γαλήνη σου σε όλη την διάρκεια της ημέρας.
11. Αν κλονιστείς, σκέψου την πάλι. Αυτές οι περίοδοι άσκησης είναι σχεδιασμένες για να σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις την συνήθεια να εφαρμόζεις αυτά που μαθαίνεις κάθε μέρα σε ό,τι κάνεις. Μην επαναλαμβάνεις την σκέψη και έπειτα την αφήνεις. Η χρησιμότητά της είναι απεριόριστη για σένα. Και είναι προορισμένη να σε υπηρετήσει με όλους τους τρόπους, σε όλες τις στιγμές και σε όλα τα μέρη, και όποτε χρειαστείς βοήθεια οποιουδήποτε είδους. Προσπάθησε, λοιπόν, να την παίρνεις μαζί σου στις δουλειές της ημέρας και κάνε την άγια, αντάξια του Υιού του Θεού, αποδεκτή στον Θεό και τον Εαυτό σου.
12. Κάθε μέρα οι εργασίες επανάληψης θα καταλήγουν με μία επαναβεβαίωση της σκέψης που χρησιμοποιούσες κάθε ώρα, και αυτής που χρησιμοποιούσες στην μισή ώρα. Μην τις ξεχνάς. Αυτή η δεύτερη ευκαιρία με την κάθε μία από αυτές τις ιδέες θα επιφέρει τόσο μεγάλη πρόοδο και αυτές οι επαναλήψεις θα μας αποφέρουν τόσο μεγάλα οφέλη ώστε έπειτα θα συνεχίσουμε σε πιο στέρεο έδαφος, με σταθερότερα βήματα και με ισχυρότερη πίστη.
13. Μην ξεχνάς πόσο λίγα έχεις μάθει. Μην ξεχνάς πόσα μπορείς να μάθεις τώρα. Μην ξεχνάς ότι ο Πατέρας σου σε χρειάζεται, καθώς επαναλαμβάνεις αυτές τις σκέψεις που Εκείνος σου έδωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...