Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 99 Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.

ΜΑΘΗΜΑ 99

Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.

1. Η σωτηρία και η συγχώρεση είναι το ίδιο. Και οι δύο εννοούν ότι κάτι δεν πάει καλά ∙ ότι από κάτι πρέπει να σωθείς, να συγχωρεθείς ∙ κάποιο λάθος έχει γίνει που χρειάζεται διορθωτική αλλαγή ∙ κάτι που είναι διαχωρισμένο ή διαφορετικό από την Θέληση του Θεού. Έτσι και οι δύο υπονοούν ένα πράγμα αδύνατο που όμως έχει συμβεί, καταλήγοντας σε μία κατάσταση σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτό που υπάρχει και σε αυτό που ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
2. Η αλήθεια και οι ψευδαισθήσεις είναι ισότιμες τώρα, γιατί και οι δύο έχουν συμβεί. Το αδύνατο γίνεται ένα πράγμα για το οποίο χρειάζεσαι συγχώρεση, και σωτηρία. Η σωτηρία τώρα γίνεται η παραμεθόρια περιοχή ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση. Αντανακλά την αλήθεια διότι είναι το μέσον με το οποίο μπορείς να ξεφύγεις από τις ψευδαισθήσεις. Και όμως δεν είναι ακόμα η αλήθεια διότι ακυρώνει αυτό που δεν έγινε ποτέ.
3. Πώς θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει ένας τόπος συνάντησης όπου η γη και ο Ουρανός μπορούν να συμφιλιωθούν μέσα σε ένα νου όπου και τα δύο υπάρχουν; Ο νους που βλέπει ψευδαισθήσεις τις θεωρεί αληθινές. Έχουν ύπαρξη επειδή είναι σκέψεις. Και όμως δεν είναι αληθινές, διότι ο νους που σκέφτεται αυτές τις σκέψεις είναι διαχωρισμένος από τον Θεό.
4. Τι ενώνει τον διαχωρισμένο νου και τις σκέψεις με το Νου και την Σκέψη που είναι για πάντα ένα; Ποιο είναι αυτό το σχέδιο που μπορεί να κρατήσει την αλήθεια απαραβίαστη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη που φέρνουν οι ψευδαισθήσεις, και προσφέροντας τα μέσα με τα οποία ακυρώνονται δίχως συγκρούσεις και χωρίς το άγγιγμα του πόνου; Τι άλλο από μια Σκέψη του Θεού θα μπορούσε να είναι αυτό το σχέδιο με το οποίο αυτό που ποτέ δεν έγινε πραγματικά παραβλέπεται και οι αμαρτίες που ποτέ δεν ήταν πραγματικές ξεχνιούνται;
5. Το Άγιο Πνεύμα κρατά αυτό το σχέδιο του Θεού έτσι ακριβώς όπως το έλαβε από Εκείνον μέσα στο Νου του Θεού και στο δικό σου. Είναι ξέχωρο από τον χρόνο διότι η Πηγή του είναι άχρονη. Όμως λειτουργεί μέσα στον χρόνο, διότι εσύ πιστεύεις ότι ο χρόνος είναι αληθινός. Ακλόνητο το Άγιο Πνεύμα βλέπει αυτά που βλέπεις ∙ την αμαρτία και τον πόνο και τον θάνατο, την λύπη τον διαχωρισμό και την απώλεια. Και όμως Αυτό γνωρίζει ότι ένα πράγμα είναι αλήθεια ∙ ο Θεός παραμένει Αγάπη, και αυτό δεν είναι το Θέλημά Του.
6. Αυτή είναι η Σκέψη που φέρνει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια, και τις βλέπει ως φαινόμενα πίσω από τα οποία βρίσκεται το αναλλοίωτο και το βέβαιο. Αυτή είναι η Σκέψη που σώζει και συγχωρεί, διότι δεν θέτει πίστη σε αυτό που δεν είναι δημιουργημένο από την μόνη Πηγή που γνωρίζει. Αυτή είναι η Σκέψη της οποίας η λειτουργία είναι να σώζει δίνοντας σου την λειτουργία της για δική σου. Η σωτηρία είναι η λειτουργία σου, μαζί με το Άγιο Πνεύμα  στο Οποίο δόθηκε το σχέδιο. Αυτό έχει μια απάντηση στα φαινόμενα ∙ άσχετα με την μορφή τους, το μέγεθός τους, το βάθος τους ή οποιαδήποτε ιδιότητα φαίνεται ότι έχουν:
Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ. Ο Θεός παραμένει Αγάπη, και αυτό δεν είναι το Θέλημά Του.
7. Εσύ που έχεις θαύματα να κάνεις, βεβαιώσου ότι ασκείσαι καλά στην σημερινή ιδέα. Προσπάθησε να αντιληφθείς την δύναμη των όσων λες, διότι αυτά είναι λόγια στα οποία βρίσκεται η ελευθερία σου. Ο Πατέρας σου σε αγαπά. Όλος αυτός ο κόσμος του πόνου δεν είναι Θέλημά Του. Συγχώρεσε τον εαυτό σου που νόμισες ότι Αυτός θέλησε κάτι τέτοιο για σένα. Έπειτα άφησε την Σκέψη με την οποία Αυτός έχει αντικαταστήσει όλα σου τα λάθη να εισέλθει στα σκοτεινά μέρη του νου σου που σκέφτηκαν τις σκέψεις που ποτέ δεν ήταν Θέλημά Του.
8. Αυτό το κομμάτι ανήκει στον Θεό όπως και τα υπόλοιπα. Δεν σκέφτεται τις μοναχικές σκέψεις του, και έπειτα τις κάνει πραγματικές κρύβοντάς τες από Εκείνον. Άφησε το φως να εισέλθει, και δεν θα βλέπεις πια κανένα εμπόδιο στο Θέλημά Του για σένα. Αποκάλυψε τα μυστικά σου στο ευεργετικό Του φως, και δες πόσο λαμπρά αυτό το φως λάμπει ακόμα μέσα σε σένα.
9. Ασκήσου στις Σκέψεις Του σήμερα, και άφησε το φως να αναζητήσει και να φωτίσει όλα τα σκοτεινά σημεία, και να λάμψει μέσα από αυτά για να τα ενώσει με τα υπόλοιπα. Είναι η Θέληση του Θεού ο νους σου να είναι ένα με τον δικό Του. Είναι η Θέληση του Θεού ο ένας Του Υιός να είσαι εσύ. Σκέψου αυτά τα πράγματα στην πρακτική σου σήμερα, και άρχισε το μάθημα που μαθαίνουμε σήμερα με αυτή την οδηγία στον δρόμο της αλήθειας:
Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ. Η σωτηρία και η συγχώρεση είναι το ίδιο.
Έπειτα στρέψου προς το Άγιο Πνεύμα το Οποίο μοιράζεται την λειτουργία σου εδώ, και άφησε Το να σου διδάξει τι χρειάζεται να μάθεις για να αφήσεις κατά μέρος κάθε φόβο, και να γνωρίσεις τον Εαυτό σου σαν Αγάπη που δεν έχει κανένα αντίθετο μέσα σου.
10. Συγχώρεσε όλες τις σκέψεις που αντιτίθενται στην αλήθεια της ολοκλήρωσης, της ενότητα και της ειρήνης σου. Δεν γίνεται να χάσεις τα δώρα που ο Πατέρας σου έδωσε. Δεν θέλεις να είσαι ένας άλλος εαυτός. Δεν έχεις καμία λειτουργία που να μην είναι του Θεού. Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τον εαυτό που νομίζεις ότι έφτιαξες. Η συγχώρεση και η σωτηρία είναι το ίδιο. Συγχώρεσε ό,τι έχεις φτιάξει και θα σωθείς.
11. Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα σήμερα που έχει την δύναμη να απομακρύνει όλες τις μορφές αμφιβολίας και φόβου από το νου σου. Αν μπεις στον πειρασμό να πιστεύεις ότι αυτές είναι αλήθεια, θυμήσου ότι τα φαινόμενα δεν αντέχουν μπροστά στην αλήθεια που περιέχουν αυτά τα ισχυρά λόγια:
Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ. Ο Θεός παραμένει Αγάπη, και αυτό δεν είναι το Θέλημά Του.
12. Η μόνη σου λειτουργία σου λέει ότι είσαι ένα. Υπενθύμιζε το αυτό στον εαυτό σου στα διαστήματα μεταξύ των πεντάλεπτων που πρόκειται να μοιραστείς με το Άγιο Πνεύμα το Οποίο μοιράζεται το σχέδιο του Θεού μαζί σου. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου:
Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.
Έτσι θέτεις την συγχώρεση στο νου σου και παραμερίζεις απαλά  όλο τον φόβο, ώστε η αγάπη να μπορέσει να βρει την δικαιωματική της θέση μέσα σου και να σου δείξει ότι είσαι ο Υιός του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...