Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 98 Θα δεχτώ τον ρόλο μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία.




ΜΑΘΗΜΑ 98
Θα δεχτώ τον ρόλο μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία.

1. Σήμερα είναι μία μέρα ιδιαίτερης αφοσίωσης. Σήμερα υποστηρίζουμε μόνο μία θέση. Συντασσόμαστε στο πλευρό της αλήθειας και αφήνουμε τις ψευδαισθήσεις να φύγουν. Δεν θα αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα τους, παρά παίρνουμε σταθερή θέση με την Μία. Αφιερώνουμε τον εαυτό μας στην αλήθεια σήμερα, και στην σωτηρία έτσι όπως την σχεδίασε ο Θεός. Δεν θα ισχυριστούμε ότι είναι κάτι άλλο. Δεν θα την αναζητήσουμε εκεί που δεν υπάρχει. Με χαρά την δεχόμαστε έτσι όπως είναι, και παίρνουμε το ρόλο που μας έχει αναθέσει ο Θεός.
2. Πόση ευτυχία φέρνει αυτή η βεβαιότητα! Όλες μας τις αμφιβολίες παραμερίζουμε σήμερα, και παίρνουμε την θέση μας με βεβαιότητα σκοπού, και με ευγνωμοσύνη που η αμφιβολία έχει φύγει και έχει έρθει η σιγουριά. Έχουμε έναν ισχυρό σκοπό να εκπληρώσουμε, και μας έχουν δοθεί όλα όσα χρειαζόμαστε για να φτάσουμε τον στόχο. Ούτε ένα λάθος δεν στέκεται στον δρόμο μας. Διότι έχουμε απαλλαγεί από τα σφάλματα. Όλες μας οι αμαρτίες έχουν εξαλειφτεί συνειδητοποιώντας ότι δεν ήταν παρά λάθη.
3  Οι αθώοι δεν έχουν κανένα φόβο, διότι είναι ασφαλείς και αναγνωρίζουν την ασφάλειά τους. Δεν επικαλούνται την μαγεία, ούτε επινοούν αποδράσεις από φανταστικές απειλές δίχως πραγματικότητα. Αναπαύονται ήσυχα με την βεβαιότητα ότι θα κάνουν αυτό που τους έχει δοθεί να κάνουν. Δεν αμφισβητούν την δική τους ικανότητα διότι γνωρίζουν ότι η λειτουργία τους θα εκπληρωθεί απόλυτα στον τέλειο χρόνο και στον τέλειο χώρο. Αυτοί πήραν την θέση που θα πάρουμε κι εμείς σήμερα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να μοιραστούμε την βεβαιότητά τους κι έτσι να την αυξήσουμε με το να την αποδεχτούμε και οι ίδιοι.
4. Αυτοί θα είναι μαζί μας ∙ όλοι όσοι πήραν την θέση που παίρνουμε σήμερα μετά χαράς θα μας προσφέρουν όλα όσα έμαθαν και όλα όσα κέρδισαν. Εκείνοι που είναι ακόμα αβέβαιοι, και αυτοί, θα ενωθούν μαζί μας, και δανειζόμενοι την βεβαιότητά μας, θα την κάνουν ακόμα ισχυρότερη. Ενώ εκείνοι που είναι αγέννητοι ακόμα θα ακούσουν το κάλεσμα που ακούσαμε, και θ’ απαντήσουν όταν έρθουν να ξανακάνουν την επιλογή τους. Δεν διαλέγουμε παρά για τον εαυτό μας σήμερα.
5. Δεν αξίζουν πέντε λεπτά από τον χρόνο σου κάθε ώρα για να μπορέσεις να δεχτείς την ευτυχία που σου έχει δώσει ο Θεός; Δεν αξίζουν πέντε λεπτά κάθε ώρα για ν’ αναγνωρίσεις την ειδική σου λειτουργία εδώ; Τα πέντε λεπτά δεν είναι πολύ μικρή απαίτηση σε σχέση με την απόκτηση μιας ανταμοιβής τόσο μεγάλης που δεν μπορεί να μετρηθεί; Έχεις κάνει τουλάχιστον χίλιες αποτυχημένες συναλλαγές.
6. Εδώ είναι μια προσφορά που σου εγγυάται την πλήρη απελευθέρωσή σου από κάθε είδους πόνο, και την χαρά που δεν περιέχεται σε αυτόν τον κόσμο. Μπορείς ν’ ανταλλάξεις λίγο από το χρόνο σου για την ειρήνη του νου και την βεβαιότητα σκοπού, έχοντας την υπόσχεση της απόλυτης επιτυχίας. Και εφόσον ο χρόνος δεν έχει κανένα νόημα, δεν σου ζητείται τίποτα ως αντάλλαγμα για τα πάντα. Εδώ είναι μία συναλλαγή που δεν γίνεται να χάσεις. Και αυτό που θα κερδίσεις είναι πραγματικά χωρίς όρια!
7. Κάθε ώρα σήμερα δώσε σε Αυτόν το μικρό δώρο των πέντε λεπτών. Αυτός θα δώσει στα λόγια που χρησιμοποιείς στην πρακτική της σημερινής ιδέας την βαθιά εμπιστοσύνη και την σιγουριά που σου λείπουν. Τα λόγια Του θα ενωθούν με τα δικά σου, και θα κάνουν την κάθε επανάληψη της σημερινής ιδέας μία ολοκληρωτική αφοσίωση, που γίνεται με πίστη τόσο τέλεια όσο και η δική Του σε σένα. Η εμπιστοσύνη Του σε σένα θα φέρει το φως σε όλες τις λέξεις που λες, και θα πας πέρα από τον ήχο τους σε αυτό που πραγματικά σημαίνουν. Σήμερα ασκείσαι μαζί με Αυτόν, καθώς λες:

Θα δεχτώ τον ρόλο μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία.

8. Σε κάθε πέντε λεπτά που περνάς μαζί Του, Αυτός θα δέχεται τα λόγια σου και θα σου τα επιστρέφει ολόφωτα με πίστη και εμπιστοσύνη τόσο ισχυρή και σταθερή που θα φωτίζουν τον κόσμο με ελπίδα και χαρά. Μην χάσεις ούτε μία ευκαιρία να γίνεις ο χαρούμενος αποδέκτης των δώρων Του, ώστε να μπορέσεις να τα δώσεις στον κόσμο σήμερα.
9. Δώσε Του τα λόγια, και Αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα. Θα σε κάνει ικανό να κατανοήσεις την ειδική σου λειτουργία. Αυτός θα ανοίξει τον δρόμο προς την ευτυχία, και η ειρήνη και η εμπιστοσύνη θα είναι τα δώρα Του ∙ η απάντησή Του στα λόγια σου. Αυτός θα απαντήσει με όλη Του την πίστη, την χαρά και την βεβαιότητα ότι αυτά που λες είναι αλήθεια. Και εσύ θα έχεις την βεβαιότητα που προέρχεται από Αυτόν ο Οποίος γνωρίζει την λειτουργία που έχεις στην γη, αλλά και στον Ουρανό. Θα βρίσκεται μαζί σου κάθε περίοδο πρακτικής που μοιράζεσαι μαζί Του, ανταλλάσσοντας κάθε στιγμή της ώρας που Του προσφέρεις, με αιωνιότητα και γαλήνη.
10. Σε όλη την διάρκεια της ώρας, πέρασε τον χρόνο σου χαρούμενα καθώς προετοιμάζεσαι για τα επόμενα πέντε λεπτά που θα περάσεις μαζί Του. Επανάλαβε την σημερινή ιδέα όσο περιμένεις την χαρμόσυνη ώρα που θα έρθει πάλι σε σένα. Επαναλάμβανέ την συχνά, και μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που το κάνεις αυτό, έχεις αφήσει το νου σου να ετοιμαστεί για την χαρούμενη ώρα που έρχεται.

11. Και όταν η ώρα περάσει και Αυτός είναι εκεί για άλλη μια φορά για να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου, να είσαι ευγνώμων και να αφήσεις κατά μέρος όλα τα γήινα καθήκοντά σου, όλες τις μικρές σκέψεις και τις περιορισμένες ιδέες, και πέρασε πάλι τον χρόνο σου μαζί Του με χαρά. Πες Του ακόμη μια φορά ότι αποδέχεσαι τον ρόλο που θα ήθελε να πάρεις και τον οποίο θα σε βοηθήσει να εκπληρώσεις και Αυτός θα σε βεβαιώσει ότι θέλεις αυτή την επιλογή την οποία Αυτός έκανε μαζί με σένα και εσύ μαζί με Αυτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...