Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 96 Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.



ΜΑΘΗΜΑ 96

Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.

1. Παρόλο που είσαι ένας Εαυτός, βιώνεις τον εαυτό σου ως δύο ∙ ως καλό και κακό, στοργικό αλλά και γεμάτο μίσος, νου και σώμα. Αυτή η αίσθηση του διχασμού σε αντίθετα εισάγει συναισθήματα έντονης και διαρκούς σύγκρουσης, και οδηγεί σε ξέφρενες προσπάθειες να συμφιλιώσεις τις αντιφατικές πλευρές αυτής της αντίληψης για τον εαυτό σου. Έχεις αναζητήσει πολλές τέτοιες λύσεις, και καμία από αυτές δεν έχει λειτουργήσει. Τα αντίθετα που βλέπεις μέσα σου ποτέ δεν θα είναι συμβατά. Αλλά το ένα μόνο υπάρχει.
2. Το γεγονός ότι η αλήθεια και η ψευδαίσθηση δεν μπορούν να συμφιλιωθούν, όσο κι αν προσπαθήσεις, ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσεις και όπου και να βλέπεις το πρόβλημα, πρέπει να γίνει αποδεκτό αν θέλεις να σωθείς. Μέχρι να το δεχτείς αυτό, θα αναλαμβάνεις μία ατέλειωτη σειρά από στόχους που δεν μπορείς να φτάσεις ∙ μία παράλογη σειρά εγχειρημάτων χρόνου και προσπάθειας, ελπίδας και αμφιβολίας, το κάθε ένα τόσο μάταιο όσο και το προηγούμενο, και αποτυχημένο με την ίδια βεβαιότητα όσο και το επόμενο.
3. Προβλήματα που δεν έχουν κανένα νόημα δεν μπορούν να λυθούν μέσα στο πλαίσιο που δημιουργήθηκαν. Δύο εαυτοί σε σύγκρουση δεν μπορούν να μονιάσουν, και το καλό και το κακό δεν έχουν σημείο συνάντησης. Ο εαυτός που έφτιαξες εσύ δεν μπορεί ποτέ να είναι ο Εαυτός σου, ούτε μπορεί ο Εαυτός σου να διαιρεθεί σε δύο, και να είναι ακόμα αυτό που είναι και πάντα πρέπει να είναι. Νους και σώμα δεν γίνεται να υπάρχουν και τα δύο. Μην κάνεις καμία προσπάθεια να συμφιλιώσεις αυτά τα δύο, διότι το ένα αρνείται ότι το άλλο μπορεί να είναι αληθινό. Αν είσαι σώμα, ο νους σου δεν περιέχεται μέσα  στην αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου, διότι δεν έχει θέση σε αυτό το οποίο θα μπορούσε να είναι πραγματικά μέρος από σένα. Αν είσαι πνεύμα, τότε το σώμα πρέπει να μην έχει νόημα στην πραγματικότητά σου.
4. Το πνεύμα κάνει χρήση του νου ως μέσο για να βρει την Αυτό-έκφρασή του. Και ο νους που υπηρετεί το πνεύμα βρίσκεται σε ειρήνη και είναι γεμάτος χαρά. Η δύναμή του προέρχεται από το πνεύμα, και εκπληρώνει χαρούμενα την λειτουργία του εδώ. Όμως ο νους μπορεί επίσης να βλέπει τον εαυτό του ως διαζευγμένο από το πνεύμα, και να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μέσα σε ένα σώμα που το συγχέει με τον εαυτό του. Τότε, χωρίς την λειτουργία του δεν έχει ειρήνη, και η ευτυχία είναι ξένη προς τις σκέψεις του.
5. Όμως ο νους χωρισμένος από το πνεύμα δεν μπορεί να σκεφτεί. Έχει αρνηθεί την Πηγή της δύναμής του, και βλέπει τον εαυτό του αβοήθητο, περιορισμένο και αδύναμο. Αποσυνδεδεμένος από την λειτουργία του τώρα, νομίζει ότι είναι μόνος και διαχωρισμένος, ότι δέχεται επίθεση από στρατούς παραταγμένους εναντίον του και κρύβεται μέσα στην εύθραυστη προστασία που του παρέχει το σώμα. Τώρα πρέπει να συμφιλιώσει πάλι τα όμοια με τα ανόμοια, διότι αυτός νομίζει ότι είναι ο σκοπός του.
6. Μην χάνεις άλλο χρόνο γι αυτό. Ποιος μπορεί να επιλύσει τις ανόητες συγκρούσεις που αντιπροσωπεύει ένα όνειρο; Τι θα μπορούσε να σημαίνει στ’ αλήθεια η λύση; Τι σκοπό θα εξυπηρετούσε; Για ποιο λόγο; Η σωτηρία δεν μπορεί να κάνει τις ψευδαισθήσεις αλήθεια, ούτε να λύσει ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. Ίσως ελπίζεις ότι μπορεί, όμως θα ήθελες το σχέδιο του Θεού για την απελευθέρωση του αγαπητού Του Υιού να προκαλεί πόνο σε αυτόν, και να αποτύχει να τον ελευθερώσει;
7. Ο Εαυτός σου διασφαλίζει τις Σκέψεις Του, και αυτές παραμένουν μέσα στο νου σου και μέσα στο Νου του Θεού. Το Άγιο Πνεύμα κρατά την σωτηρία μέσα στο νου σου, και του προσφέρει τον δρόμο προς την ειρήνη. Η σωτηρία είναι μία σκέψη που μοιράζεσαι με τον Θεό, διότι η Φωνή Του την δέχτηκε για σένα και απάντησε εν ονόματί σου ότι έγινε. Έτσι η σωτηρία φυλάσσεται ανάμεσα στις Σκέψεις που ο Εαυτός σου κρατά και φροντίζει με αγάπη για σένα.
8. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να βρούμε αυτή την σκέψη, της οποίας η παρουσία μέσα στο νου σου είναι εγγυημένη από Εκείνον που σου μιλά από τον ένα Εαυτό σου. Οι ωριαίες πεντάλεπτες ασκήσεις μας θα είναι μία έρευνα για Εκείνον μέσα στο νου σου. Η σωτηρία έρχεται από αυτόν τον ένα Εαυτό μέσω Εκείνου ο Οποίος είναι η Γέφυρα ανάμεσα στο νου σου και Αυτόν. Περίμενε υπομονετικά, και άφησέ Τον να σου μιλήσει για τον Εαυτό σου, και για το τι μπορεί να κάνει ο νους σου, όταν επανορθωθεί μέσα σε Αυτόν και είναι ελεύθερος να υπηρετεί την Θέλησή Του.
9. Άρχισε λέγοντας αυτά:
Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό. Οι Σκέψεις Του είναι δικές μου για να τις χρησιμοποιήσω.
Έπειτα αναζήτησε τις Σκέψεις Του, και διεκδίκησε τες ως δικές σου. Αυτές είναι οι δικές σου αληθινές σκέψεις που έχεις αρνηθεί, και έχεις αφήσει το νου σου να περιπλανηθεί σε ένα κόσμο ονείρων, για να βρίσκει ψευδαισθήσεις στην θέση εκείνων. Εδώ είναι οι σκέψεις σου, οι μόνες που έχεις. Η σωτηρία είναι ανάμεσά τους∙  βρες την εκεί.
10. Αν επιτύχεις, οι σκέψεις που έρχονται σε σένα θα σου πουν πως σώζεσαι, και ότι ο νους σου έχει βρει την λειτουργία που επιδίωξε να χάσει. Ο Εαυτός σου θα την καλωσορίσει και θα της δώσει ειρήνη. Έχοντας ανακτήσει την δύναμή του, θα ρέει πάλι από το πνεύμα προς το πνεύμα μέσα σε όλα τα πράγματα που το Πνεύμα έχει δημιουργήσει σαν τον Εαυτό Του. Ο νους σου θα ευλογεί όλα τα πράγματα. Η σύγχυση έχει φτάσει στο τέλος της, έχεις επανορθωθεί στην πραγματικότητά σου, διότι έχεις βρει τον Εαυτό σου.
11. Ο Εαυτός σου γνωρίζει ότι δεν γίνεται να αποτύχεις σήμερα. Ίσως ο νους παραμένει αβέβαιος για λίγο ακόμα. Μην αποθαρρύνεσαι από αυτό. Την  χαρά που βιώνει ο Εαυτός σου, θα την φυλάξει για σένα, και θα είναι δική σου σε πλήρη επίγνωση. Κάθε φορά που περνάς πέντε λεπτά της ώρας αναζητώντας Εκείνον που ενώνει το νου σου και τον Εαυτό σου, προσφέρεις σε Εκείνον άλλον ένα θησαυρό για να σου τον κρατήσει.
12. Κάθε φορά σήμερα που λες στον έξαλλο νου σου ότι η σωτηρία προέρχεται από τον ένα σου Εαυτό, θέτεις άλλον ένα θησαυρό στα αυξανόμενα αποθέματά σου. Και όλοι αυτοί δίνονται σε όλους αυτούς που τους ζητούν, και θέλουν να δεχτούν το δώρο. Σκέψου, λοιπόν, πόσα σου δίνονται σήμερα, ώστε να δοθούν σε σένα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...