Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 110 Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός.



ΜΑΘΗΜΑ 110

Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός.

1. Από καιρό σε καιρό θα επαναλαμβάνουμε την σημερινή ιδέα. Γιατί αυτή η μοναδική σκέψη θα ήταν ικανή να σώσει εσένα και τον κόσμο, αν πίστευες ότι είναι αλήθεια. Η αλήθεια της θα σήμαινε ότι δεν έχεις κάνει καμιά αλλαγή στον εαυτό σου που να έχει πραγματικότητα, ούτε άλλαξες το σύμπαν έτσι ώστε ό,τι δημιούργησε ο Θεός να αντικατασταθεί από φόβο και κακία, δυστυχία και θάνατο. Αν παραμένεις έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός ο φόβος δεν έχει κανένα νόημα, η κακία δεν είναι πραγματική, και η δυστυχία και ο θάνατος δεν υπάρχουν.

2. Η σημερινή ιδέα, λοιπόν, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να αφήσεις να επέλθει πλήρης διόρθωση στο νου σου, και να σου δοθεί τέλεια όραση που θα θεραπεύσει όλα τα λάθη, που έχει κάνει οποιοσδήποτε νους σε οποιαδήποτε στιγμή του χώρου και του χρόνου. Είναι αρκετή για να θεραπεύσει το παρελθόν και να απελευθερώσει το μέλλον. Είναι αρκετή για να αφήσει το παρόν να γίνει αποδεχτό όπως είναι. Είναι αρκετή για να αφήσει τον χρόνο να γίνει το μέσο που όλος ο κόσμος θα μάθει πώς να ξεφύγει από αυτόν, και από κάθε αλλαγή που φαίνεται ότι αυτός αφήνει στο πέρασμα του.

3. Αν παραμένεις έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός, τα φαινόμενα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αλήθεια, η υγεία δεν μπορεί να μετατραπεί σε ασθένεια, ούτε ο θάνατος να αντικαταστήσει την ζωή, ούτε ο φόβος την αγάπη. Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί, αν παραμένεις όπως σε δημιούργησε ο Θεός. Δεν χρειάζεσαι άλλη σκέψη από αυτή, για να αφήσεις την λύτρωση να έρθει να φωτίσει τον κόσμο και να τον ελευθερώσει από το παρελθόν.

4. Με αυτή την σκέψη και μόνο όλο το παρελθόν ακυρώνεται ∙ το παρόν σώζεται για να επεκταθεί ήσυχα σε ένα άχρονο μέλλον. Αν είσαι έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός, τότε δεν έχει υπάρξει διαχωρισμός του νου σου από τον δικό Του, ούτε σχίσμα ανάμεσα στο νου σου και τον νου των άλλων ανθρώπων, παρά μόνο ενότητα μέσα στον δικό σου.

5. Η θεραπευτική δύναμη της σημερινής ιδέας είναι απεριόριστη. Είναι ο τόπος γέννησης όλων των θαυμάτων, ο σπουδαιότερος ανορθωτής της αλήθειας στην επίγνωση του κόσμου. Εφάρμοσε την σημερινή ιδέα με ευγνωμοσύνη. Αυτή είναι η αλήθεια που έρχεται για να σε απελευθερώσει. Αυτή είναι η αλήθεια που ο Θεός σου έχει υποσχεθεί. Αυτός είναι ο Λόγος που δίνει τέλος σε κάθε θλίψη.

6. Για τις πεντάλεπτες περιόδους άσκησής σου, άρχισε με αυτό το εδάφιο από το κείμενο:

-          Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός. Ο Υιός Του δεν είναι δυνατόν να υποφέρει. Και εγώ είμαι ο Υιός Του.

7. Έπειτα, με αυτή την δήλωση σταθερά μέσα στο νου σου, προσπάθησε να ανακαλύψεις μέσα στο νου σου τον Εαυτό ο Οποίος είναι ο άγιος Υιός του Θεού του Ίδιου.

8. Αναζήτησε Αυτόν μέσα σου, ο Οποίος είναι ο Χριστός μέσα σου, ο Υιός του Θεού και αδερφός στον κόσμο ∙ ο Σωτήρας που έχει για πάντα σωθεί, με την δύναμη να σώζει όποιον Τον αγγίζει, έστω και ανάλαφρα, ζητώντας το Λόγο που του λέει ότι είναι αδελφός με Αυτόν.
9. Είσαι έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. Σήμερα τίμησε τον Εαυτό σου. Σήμερα μην λατρεύεις τις εικόνες των ειδώλων που έφτιαξες εσύ για να είναι ο Υιός του Θεού αντί γι αυτό που πραγματικά είναι. Βαθιά μέσα στο νου σου ο άγιος Χριστός περιμένει να τον αναγνωρίσεις ως Εαυτό σου. Και παραμένεις χαμένος και δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου όσο Αυτός παραμένει μη αναγνωρισμένος και άγνωστος.
10. Αναζήτησε Τον σήμερα, και βρες Τον. Θα είναι ο Σωτήρας σου από όλα τα είδωλα που έχεις φτιάξει. Γιατί όταν Τον βρεις θα καταλάβεις πόσο ανάξια είναι τα είδωλά σου, και πόσο ψευδείς είναι οι εικόνες που πίστευες ότι ήσουν εσύ. Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την αλήθεια αφήνοντας τα είδωλα να φύγουν, και ανοίγοντας τα χέρια μας και τις καρδιές μας και το νου μας στον Θεό.

11. Θα Τον θυμόμαστε όλη την ημέρα με ευγνωμοσύνη στην καρδιά και σκέψεις αγάπης για όλους όσους συναντάμε σήμερα. Γιατί με αυτό τον τρόπο Τον θυμόμαστε. Και για να θυμηθούμε τον Υιό Του, τον ιερό μας Εαυτό, τον Χριστό μέσα στον κάθε ένα μας, θα λέμε:

Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός
Ας δηλώνουμε την αλήθεια όσο πιο συχνά μπορούμε . Αυτός είναι ο Λόγος του Θεού που σε απελευθερώνει. Αυτό είναι το κλειδί που ανοίγει τις πύλες του Ουρανού, και σε αφήνει να εισέρθεις στην ειρήνη του Θεού και στην αιωνιότητά Του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...