Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 107 .Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου

ΜΑΘΗΜΑ 107

.Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου

1. Τι άλλο μπορεί να διορθώσει τις ψευδαισθήσεις εκτός από την αλήθεια; Και τι άλλο είναι τα σφάλματα εκτός από ψευδαισθήσεις που δεν αναγνωρίζονται γι αυτό που είναι; Όπου εισέρχεται η αλήθεια τα σφάλματα εξαφανίζονται. Έτσι απλά, χάνονται, μην αφήνοντας ούτε ίχνος που να θυμίζει την παρουσία τους. Φεύγουν, επειδή χωρίς πίστη, δεν έχουν καμιά ζωή. Κι έτσι εξαφανίζονται στο τίποτα, επιστρέφοντας εκεί από όπου ήλθαν. Από σκόνη έρχονται και σε σκόνη καταλήγουν, γιατί μόνο η αλήθεια παραμένει.
2. Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η κατάσταση του νου σου χωρίς τις ψευδαισθήσεις; Πώς θα ένιωθες; Προσπάθησε να θυμηθείς πώς ήταν όταν υπήρξε κάποια φορά, ίσως για ένα λεπτό, ή ακόμα λιγότερο – όταν τίποτα δεν μπορούσε να διακόψει την γαλήνη σου ∙ όταν ήσουν βέβαιος ότι σε αγαπούν και ότι είσαι ασφαλής. Τώρα προσπάθησε να οραματιστείς πώς θα ήταν αν μπορούσες να επεκτείνεις αυτή την στιγμή έως το τέλος του χρόνου μέχρι την αιωνιότητα. Έπειτα, άφησε αυτή την αίσθηση γαλήνης που ένιωσες να πολλαπλασιαστεί με το εκατό, και μετά πολλαπλασίασέ την άλλες εκατό φορές.
3. Και τώρα έχεις μια νύξη, όχι περισσότερο από ένα αμυδρότατο υπαινιγμό για την κατάσταση στην οποία θα αναπαύεται ο νους σου όταν θα έχει έρθει η αλήθεια. Χωρίς τις ψευδαισθήσεις δεν θα μπορούσε να υπάρχει ούτε φόβος, ούτε αμφιβολία και επίθεση. Όταν έρθει η αλήθεια όλος ο πόνος τελειώνει, γιατί δεν υπάρχει πια χώρος για παροδικές σκέψεις και νεκρές ιδέες που να γυροφέρνουν στο νου σου. Η αλήθεια καταλαμβάνει απόλυτα το νου σου, απελευθερώνοντάς σε από όλες σου τις πίστεις στο εφήμερο. Δεν έχουν θέση πια, διότι η αλήθεια έχει έρθει, και έτσι δεν βρίσκονται πουθενά. Δεν μπορούν να βρεθούν, γιατί η αλήθεια βρίσκεται παντού τώρα και για πάντα..
4. Όταν έρθει η αλήθεια δεν θα μείνει για λίγο, για να χαθεί ή να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Δεν αλλάζει και δεν μεταβάλλεται σε μορφή, ούτε έρχεται και φεύγει για να έρθει ξανά. Μένει ακριβώς όπως ήταν πάντα, για να βασιστείς πάνω της σε κάθε ανάγκη, και να την εμπιστευτείς απόλυτα σε κάθε φαινομενική δυσκολία και αμφιβολία που τα φαινόμενα του κόσμου προκαλούν. Αυτά απλά θα εξαφανιστούν όταν η αλήθεια διορθώσει τα σφάλματα στο νου σου.
5. Όταν έρθει η αλήθεια, μέσα στα φτερά της θα περικλείει το δώρο της απόλυτης συνέπειας και της αγάπης που δεν ταλαντεύεται μπροστά στον πόνο, παρά βλέπει πέρα από αυτόν, σταθερά και με σιγουριά. Εδώ βρίσκεται το δώρο της θεραπείας, διότι η αλήθεια δεν χρειάζεται υπεράσπιση, και επομένως καμία επίθεση δεν είναι δυνατή. Οι ψευδαισθήσεις μπορούν να έρθουν στην αλήθεια για να διορθωθούν. Αλλά η αλήθεια στέκεται πολύ πέρα από τις ψευδαισθήσεις, και δεν μπορεί να πάει σε αυτές για να τις μετατρέψει σε αλήθεια.
6. Η αλήθεια δεν πηγαινοέρχεται ούτε μεταβάλλεται ή αλλάζει, με μία μορφή τώρα και έπειτα με κάποια άλλη ασύλληπτη και άπιαστη. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Στέκεται μέσα στο άπλετο φως, φανερά ευπρόσιτη. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που την αναζητά ειλικρινά, να μην πετύχει. Η σημερινή μέρα ανήκει στην αλήθεια. Δώσε στην αλήθεια αυτό που της οφείλεται, και αυτή θα σου δώσει αυτό που σου οφείλεται. Δεν δημιουργήθηκες για να υποφέρεις και να πεθάνεις. Ο Πατέρας σου θέλει αυτά τα όνειρα να φύγουν. Άφησε την αλήθεια να τα διορθώσει όλα.
7. Δεν ζητούμε αυτό που δεν έχουμε. Απλά ζητάμε αυτό που μας ανήκει, ώστε να το αναγνωρίσουμε για δικό μας. Σήμερα ασκούμαστε στην χαρούμενη διαπίστωση της βεβαιότητας που έχει γεννηθεί από την αλήθεια. Τα τρεμάμενα και ασταθή βήματα των ψευδαισθήσεων δεν τα χρησιμοποιούμε σήμερα. Είμαστε τόσο βέβαιοι για την επιτυχία όσο σίγουροι είμαστε ότι ζούμε, ελπίζουμε, αναπνέουμε και σκεφτόμαστε. Δεν αμφιβάλλουμε ότι βαδίζουμε μαζί με την αλήθεια σήμερα, και την εμπιστευόμαστε ότι θα εισέλθει σε όλες τις ασκήσεις που κάνουμε σήμερα.
8. Άρχισε τις ασκήσεις ζητώντας από Εκείνον που πορεύεται μαζί σου σε αυτό το εγχείρημα, να είναι στην επίγνωσή σου καθώς πορεύεσαι μαζί Του. Δεν είσαι φτιαγμένος από σάρκα, οστά και αίμα, παρά είσαι δημιουργημένος από την ίδια Σκέψη η οποία έδωσε το δώρο της ζωής και σε Εκείνον. Είναι ο Αδερφός σου, και μοιάζει με σένα τόσο πολύ που ο Πατέρας σου θεωρεί ότι είσαστε και οι δυο ίδιοι. Είναι ο Εαυτός σου από τον οποίο ζητάς να πορευτεί μαζί σου, και πώς είναι δυνατόν Αυτός να απουσιάζει από εκεί που βρίσκεσαι εσύ;
9. Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα στο νου σου που σου λένε ότι θα μπορούσες να είσαι χωριστά από Αυτόν. Μίλησέ Του σήμερα, και δώσε την υπόσχεση να αφήσεις την λειτουργία Του να εκπληρωθεί μέσα από σένα. Όταν μοιράζεσαι την λειτουργία Του, μοιράζεσαι την χαρά Του. Η βεβαιότητα Του βρίσκεται μαζί σου, καθώς λες:
Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου, Και εγώ θα αναπαύομαι μέσα σε Αυτόν ο Οποίος είναι ο Εαυτός μου.
Έπειτα άφησέ Τον να σε οδηγήσει γλυκά προς την αλήθεια, που θα σε αγκαλιάσει και θα σου δώσει ειρήνη τόσο βαθιά και γαλήνια που πολύ απρόθυμα θα γυρίσεις πίσω στον γνωστό κόσμο.
10. Και όμως, τώρα, θα είσαι χαρούμενος καθώς θα κοιτάς πάλι αυτόν τον κόσμο. Γιατί θα φέρνεις μαζί σου την υπόσχεση των αλλαγών που φέρνει στον κόσμο η αλήθεια που πορεύεται μαζί σου. Αυτές θα αυξάνονται με το κάθε δώρο των πέντε λεπτών που θα δίνεις, και τα σφάλματα που περιβάλλουν τον κόσμο θα διορθώνονται καθώς εσύ θα τα αφήνεις να διορθώνονται μέσα στο νου σου.

11. Μην ξεχνάς την λειτουργία σου σήμερα. Κάθε φορά που θα λες στον εαυτό σου με σιγουριά, «Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου», μιλάς εν ονόματι όλου του κόσμου και Αυτού που θα ήθελε να απελευθερώσει τον κόσμο, όπως και σένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...