Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 103 Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία




ΜΑΘΗΜΑ 103

Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία

1. Η ευτυχία είναι μια ιδιότητα της αγάπης. Δεν γίνεται να είναι ξεχωριστά από αυτήν. Και ούτε μπορεί να βιωθεί εκεί όπου δεν βρίσκεται η αγάπη. Η αγάπη δεν έχει όρια, γιατί βρίσκεται παντού. Άρα και η χαρά βρίσκεται παντού. Και όμως, μπορεί ο νους να το αρνηθεί αυτό και να πιστεύει ότι υπάρχουν κενά στην αγάπη όπου μπορεί να εισέλθει η αμαρτία, φέρνοντας πόνο αντί χαρά. Αυτή η παράξενη πεποίθηση επιθυμεί να περιορίσει την ευτυχία επαναπροσδιορίζοντας την αγάπη ως περιορισμένη, και δημιουργώντας αντίσταση σε αυτό που δεν έχει όρια και κανένα αντίθετο.
2. Τότε ο φόβος συνδέεται με την αγάπη, και τα αποτέλεσμα του γίνονται το κληροδότημα του νου που πιστεύει πως ό,τι έφτιαξε είναι αλήθεια. Αυτές οι εικόνες, χωρίς καμιά πραγματικότητα στ’ αλήθεια, φέρουν μαρτυρίες για τον φόβο προς τον Θεό, ξεχνώντας ότι αφού Εκείνος είναι Αγάπη, πρέπει να είναι και χαρά. Αυτό το βασικό σφάλμα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην αλήθεια σήμερα, και να διδάξουμε τον εαυτό μας:
Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία.
Αν Τον φοβάμαι σημαίνει πως φοβάμαι την χαρά.
Άρχισε τις ασκήσεις σου σήμερα με αυτή την σκέψη , η οποία διορθώνει την ψευδή πεποίθηση ότι ο Θεός είναι φόβος. Επίσης τονίζει ότι η ευτυχία σου ανήκει, διότι Εκείνος είναι αυτό που είναι.
3. Άφησε αυτή την διόρθωση να τοποθετηθεί μέσα στο νου σου στην αρχή κάθε ώρας σήμερα. Έπειτα καλωσόρισε όλη την ευτυχία που φέρνει καθώς η αλήθεια αντικαθιστά τον φόβο, και η χαρά γίνεται αυτό που προσδοκείς ότι θα λάβει την θέση του πόνου. Εφόσον ο Θεός είναι Αγάπη, θα σου δοθεί. Ενίσχυε αυτή την προσδοκία τακτικά όλη την ημέρα, και ησύχασε όλους σου τους φόβους με αυτή την διαβεβαίωση, την ευγενική και απόλυτα αληθινή:
Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία.
Και η ευτυχία είναι αυτό που αναζητώ σήμερα.
Δεν γίνεται ν’ αποτύχω, διότι αναζητώ την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...