Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 101 Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.



ΜΑΘΗΜΑ 101

Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

1. Σήμερα θα συνεχίσουμε με το θέμα της ευτυχίας. Αυτή είναι μια ιδέα κλειδί για να κατανοήσεις τι σημαίνει σωτηρία. Ακόμα πιστεύεις ότι η σωτηρία σου ζητά να υποφέρεις για να τιμωρηθείς για τις «αμαρτίες» σου. Δεν είναι έτσι. Και όμως πρέπει ακόμα να το πιστεύεις αφού πιστεύεις ότι η αμαρτία είναι πραγματική και ότι ο Υιός του Θεού μπορεί να αμαρτήσει.
2. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η τιμωρία είναι δίκαιη και δεν μπορεί να αποφευχθεί. Επομένως η σωτηρία πρέπει να εξαγοραστεί μέσα από βάσανα. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η ευτυχία πρέπει να είναι μία ψευδαίσθηση, διότι δεν γίνεται και οι δύο να είναι αληθινές. Οι αμαρτωλοί δικαιούνται μόνο θάνατο και πόνο, και αυτό είναι που επιζητούν. Διότι γνωρίζουν ότι τους περιμένει, και ότι θα τους αναζητήσει και θα τους βρει κάπου, κάποτε, σε κάποια μορφή που θα ισοφαρίσει το λογαριασμό που χρωστούν στον Θεό. Θα ήθελαν να Του ξεφύγουν μέσα στο φόβο τους. Και όμως, Αυτός θα τους καταδιώξει, και δεν γίνεται να ξεφύγουν.
3. Αν η αμαρτία είναι αληθινή τότε η σωτηρία πρέπει να είναι πόνος. Ο πόνος είναι το κόστος της αμαρτίας, και το μαρτύριο δεν μπορεί ποτέ να αποφευχθεί, αν η αμαρτία είναι αληθινή. Η σωτηρία πρέπει να είναι κάτι τρομακτικό, διότι θα σκοτώνει, αργά, παίρνοντας τα πάντα πριν χαρίσει την καλοδεχούμενη ευεργεσία του θανάτου σε θύματα που από αυτά δεν έχει μείνει κάτι περισσότερο από οστά πριν η σωτηρία εξευμενιστεί. Η οργή της είναι απεριόριστη, ανελέητη, αλλά απόλυτα δίκαιη.
4. Ποιος είναι αυτός που θα αναζητούσε μια τέτοια άγρια τιμωρία; Ποιος δεν θα ήθελε να ξεφύγει από την σωτηρία, και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πνίξει την Φωνή που του την προσφέρει; Γιατί να προσπαθήσει να ακούσει και να δεχτεί την προσφορά Της; Αν η αμαρτία είναι πραγματική, η προσφορά της είναι ο θάνατος, που διανέμεται σε σκληρή μορφή για να ταιριάζει με τις φαύλες επιθυμίες με τις οποίες γεννήθηκε η αμαρτία. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, η σωτηρία έχει γίνει ο χειρότερος εχθρός σου, η κατάρα του Θεού πάνω σε σένα που σταύρωσες τον Υιό Του.
5. Χρειάζεσαι τις περιόδους άσκησης σήμερα. Οι ασκήσεις διδάσκουν ότι η αμαρτία δεν είναι πραγματική, και όλα όσα πιστεύεις ότι θα συμβούν από την αμαρτία ποτέ δεν θα γίνουν γιατί δεν υπάρχει αιτία. Δέξου την Επανόρθωση με ανοιχτό νου, η οποία δεν περιθάλπει καμία πεποίθηση ότι έχεις κάνει τον Υιό του Θεού διάβολο. Δεν υπάρχει αμαρτία. Ασκούμαστε με αυτή την σκέψη όσο πιο συχνά μπορούμε σήμερα, διότι είναι η βάση της σημερινής ιδέας
6. Το Θέλημα του Θεού για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία διότι δεν υπάρχει αμαρτία, και ο πόνος είναι άνευ αιτίας. Η χαρά είναι δίκαιη, και ο πόνος δεν παρά ένα σημάδι ότι έχεις παρεξηγήσει τον εαυτό σου. Μην φοβάσαι το Θέλημα του Θεού. Παρά στρέψου προς αυτό με εμπιστοσύνη ότι θα σε απελευθερώσει από όλες τις συνέπειες που έχει σφυρηλατήσει η αμαρτία με φρενήρη φαντασία. Να λες:
Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.
Δεν υπάρχει αμαρτία ∙ άρα δεν υπάρχουν συνέπειες.
Έτσι θα πρέπει να αρχίζεις τις περιόδους πρακτικής σου, και έπειτα προσπάθησε πάλι να βρεις την χαρά που θα εισάγουν στο νου σου αυτές οι σκέψεις.
7. Δώσε με χαρά αυτά τα πέντε λεπτά, για να απομακρύνεις το βαρύ φορτίο που έθεσες στον εαυτό σου με την παρανοϊκή πίστη ότι αμαρτία είναι πραγματική. Σήμερα ας ξεφύγεις από την παράνοια. Έχεις πάρει τον δρόμο της ελευθερίας, και τώρα η σημερινή ιδέα φέρνει φτερά για να σε επιταχύνει, και ελπίδα ότι θα μπορέσεις να πας ακόμα γρηγορότερα προς τον στόχο της ειρήνης που σε αναμένει. Δεν υπάρχει αμαρτία. Αυτό να θυμάσαι σήμερα, και λέγε στον εαυτό σου όσο πιο συχνά μπορείς:
Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.
Αυτή είναι η αλήθεια, διότι δεν υπάρχει αμαρτία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...