Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 100 . Ο ρόλος μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία είναι θεμελιώδης


ΜΑΘΗΜΑ 100
.
Ο ρόλος μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία είναι θεμελιώδης

1. Ακριβώς όπως ο Υιός του Θεού συμπληρώνει τον Πατέρα του, έτσι και ο δικός σου ρόλος σε αυτό συμπληρώνει το σχέδιο του Πατέρα σου. Η σωτηρία πρέπει να αναιρέσει την παρανοϊκή πίστη σε διαχωρισμένες σκέψεις και χωριστά σώματα, που ζουν ξεχωριστές ζωές και ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Μία λειτουργία που μοιράζεται από ξεχωριστούς νόες τους ενώνει σε ένα σκοπό, γιατί ο κάθε ένας από αυτούς είναι εξίσου βασικός για όλους τους άλλους.
2. Το Θέλημα του Θεού για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία. Ποιος ο λόγος να επιλέξεις να πας ενάντια στο Θέλημά Του; Ο ρόλος που έχει κρατήσει για σένα στην διεκπεραίωση του σχεδίου Του σου δίδεται έτσι ώστε να μπορέσεις να επανορθωθείς σε αυτό που Εκείνος θέλει. Αυτός ο ρόλος είναι τόσο βασικός για το σχέδιό Του όσο και για την δική σου ευτυχία. Η χαρά σου πρέπει να είναι απόλυτη για να αφήσεις το σχέδιό Του να γίνει κατανοητό από εκείνους στους οποίους Εκείνος σε αποστέλλει. Αυτοί θα δουν την λειτουργία τους στο λαμπερό σου πρόσωπο, και θ’ ακούσουν το κάλεσμα του Θεού μέσα στο ευτυχισμένο γέλιο σου
3. Είσαι πραγματικά θεμελιώδης στο σχέδιο του Θεού. Χωρίς την χαρά σου, η δική Του χαρά είναι ατελής. Χωρίς το χαμόγελό σου, ο κόσμος δεν μπορεί να σωθεί. Όσο είσαι λυπημένος, το φως που ο Θεός όρισε ως μέσο για να σωθεί ο κόσμος, είναι θαμπό και δίχως λάμψη, και κανένας δεν γελά γιατί όλα τα γέλια δεν μπορεί παρά να αντηχούν το δικό σου.
4. Είσαι πραγματικά θεμελιώδης στο Σχέδιο του Θεού. Ακριβώς όπως το φως σου αυξάνει κάθε φως που λάμπει στα Ουράνια, έτσι και η χαρά σου στην γη καλεί όλους τους νόες να αφήσουν τις λύπες τους να φύγουν, και να λάβουν την θέση τους δίπλα σου στο σχέδιο του Θεού. Οι αγγελιαφόροι του Θεού είναι χαρούμενοι, και η χαρά τους θεραπεύει κάθε λύπη και απελπισία. Είναι η απόδειξη ότι ο Θεός θέλει την απόλυτη ευτυχία για όλους όσους δεχτούν τα δώρα του Πατέρα τους για δικά τους.
5. Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να είναι λυπημένος σήμερα. Γιατί αν το κάνουμε, θα αποτύχουμε να πάρουμε τον ρόλο που είναι θεμελιώδης στο σχέδιο του Θεού, όπως και στην όρασή μας. Η λύπη είναι σημάδι ότι προτιμάς να παίξεις έναν άλλο ρόλο αντί για τον ρόλο που σου έχει αναθέσει ο Θεός. Έτσι αποτυγχάνεις να δείξεις στον κόσμο πόσο μεγάλη ευτυχία Εκείνος θέλει για σένα. Και έτσι δεν αναγνωρίζεις ότι είναι δική σου.
6. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να καταλάβουμε ότι η χαρά είναι η λειτουργία μας εδώ. Αν είσαι λυπημένος, ο ρόλος σου είναι ανεκπλήρωτος, και όλος ο κόσμος έτσι στερείται από την χαρά μαζί σου. Ο Θεός σου ζητά να είσαι χαρούμενος, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να δει πόσο αγαπά τον Υιό Του, και θέλει καμιά λύπη να μη σκιάζει την χαρά του ∙ κανένας φόβος να μην τον καταπονεί και ταράζει την ειρήνη του. Είσαι ο αγγελιαφόρος του Θεού σήμερα. Φέρνεις την ευτυχία Του σε όλους όσους συναντάς ∙ την ειρήνη Του σε όλους όσους σε κοιτούν και βλέπουν το μήνυμά Του στο χαρούμενο πρόσωπο σου
7. Γι αυτό θα προετοιμαστούμε σήμερα, στις πεντάλεπτες περιόδους άσκησης, νιώθοντας την ευτυχία να μας κατακλύζει σύμφωνα με την Θέληση του Πατέρα μας και την δική μας. Άρχισε τις ασκήσεις με τις σκέψη που περιέχει η σημερινή ιδέα. Έπειτα συνειδητοποίησε ότι ο ρόλος σου είναι να είσαι χαρούμενος. Μόνο αυτό ζητείται από σένα ή από οποιονδήποτε θέλει να πάρει την θέση του ανάμεσα στους αγγελιαφόρους του Θεού. Αναλογίσου τι σημαίνει αυτό. Έκανες πραγματικά λάθος όταν πίστευες ότι σου ζητούνται θυσίες. Εσύ μόνο λαμβάνεις σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού, και ποτέ δεν χάνεις, ούτε θυσιάζεις ή πεθαίνεις.
8. Τώρα ας προσπαθήσουμε να βρούμε αυτή την χαρά που αποδεικνύει σε μας και σε ολόκληρο τον κόσμο την Θέληση του Θεού για μας. Είναι η λειτουργία σου να την βρεις εδώ, και να την βρεις τώρα. Γι αυτό ήρθες. Ας είναι η σημερινή μέρα αυτή που θα το πετύχεις! Κοίταξε βαθιά μέσα σου, απτόητος από όλες αυτές τις μικρές σκέψεις και τους ανόητους στόχους που προσπερνάς καθώς ανέρχεσαι για να συναντήσεις τον Χριστό μέσα σου.
9. Αυτός θα είναι εκεί. Και μπορείς να Τον φτάσεις τώρα. Τι άλλο θα προτιμούσες να δεις στην θέση Αυτού που σε περιμένει να μπορέσεις να τον δεις; Ποια μικρή σκέψη έχει την δύναμη να σε καθυστερήσει; Ποιος ανόητος στόχος μπορεί να σε εμποδίσει να πετύχεις όταν Αυτός που σε καλεί είναι ο Θεός ο Ίδιος;
10. Αυτός θα είναι εκεί. Είσαι σημαντικός στο σχέδιό Του. Είσαι ο απεσταλμένος Του σήμερα. και πρέπει να βρεις αυτό που Εκείνος θέλει να δώσεις. Μην ξεχνάς την σημερινή ιδέα ανάμεσα στις ωριαίες περιόδους άσκησης. Είναι ο Εαυτός σου που σε καλεί σήμερα. Και σε Αυτόν απαντάς, κάθε φορά που λες στον εαυτό σου ότι είσαι θεμελιώδης στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...