Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 78 Τα θαύματα ας αντικαταστήσουν όλες τις πικρίες.


ΜΑΘΗΜΑ 78

Τα θαύματα ας αντικαταστήσουν όλες τις πικρίες.

1. Ίσως δεν σου είναι ακόμα απόλυτα ξεκάθαρο ότι κάθε απόφαση που παίρνεις βρίσκεται ανάμεσα σε μία πικρία ή ένα θαύμα. Κάθε πικρία στέκει σαν μια σκοτεινή ασπίδα μίσους μπροστά από το θαύμα που θέλει να καλύψει. Και καθώς την υψώνεις μπροστά στα μάτια σου, δεν θα βλέπεις το θαύμα που βρίσκεται πέρα από αυτή. Και όμως, όλο αυτό το διάστημα εκείνο σε περιμένει μέσα στο φως, αλλά εσύ προτιμάς να βλέπεις την πικρία σου αντί γι αυτό.
2. Σήμερα πηγαίνουμε πέρα από τις πικρίες, για να δούμε το θαύμα αντί γι αυτές. Θα αναιρέσουμε τον τρόπο που βλέπεις μην επιτρέποντας στην όραση να σταματήσει πριν δει πραγματικά. Δεν θα περιμένουμε μπροστά στην ασπίδα του μίσους, παρά θα την κατεβάσουμε και θα σηκώσουμε τα μάτια μας ευγενικά και σιωπηλά για να αντικρίσουμε τον Υιό του Θεού.
3. Αυτός σε περιμένει πίσω από τις πικρίες σου, και καθώς τις αφήνεις να κατέβουν αυτός θα εμφανιστεί μέσα σε λαμπρό φως εκεί όπου πριν βρισκόταν η κάθε μία από αυτές. Γιατί κάθε πικρία είναι ένα εμπόδιο στην όραση, και καθώς αυτό ανασηκώνεται βλέπεις τον Υιό του Θεού εκεί όπου βρισκόταν πάντα. Αυτός στέκεται μέσα στο φως, αλλά εσύ ήσουν στο σκοτάδι. Κάθε πικρία έκανε το σκοτάδι πιο βαθύ, και δεν μπορούσες να δεις.
4. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε τον Υιό του Θεού. Δεν θα επιτρέψουμε  στον εαυτό μας να είναι τυφλός προς αυτόν ∙ δεν θα στρέψουμε το βλέμμα μας πάνω στις πικρίες μας. Έτσι αναιρείται ο τρόπος που βλέπει ο κόσμος, καθώς κοιτάζουμε προς το μέρος της αλήθειας, μακριά από τον φόβο. Θα επιλέξουμε ένα άτομο που έχουμε χρησιμοποιήσει ως στόχο για τις πικρίες μας, και θα παραμερίσουμε τις πικρίες και θα τον κοιτάξουμε. Ίσως να είναι κάποιος που φοβάσαι ή ακόμα και μισείς ∙ ή κάποιος που πιστεύεις ότι αγαπάς και σου προκάλεσε θυμό ∙ ή κάποιος που αποκαλείς φίλο, αλλά μερικές φορές τον βλέπεις ως δύστροπο και δύσκολο να ικανοποιηθεί, απαιτητικό, εκνευριστικό ή άπιστο στο ιδανικό που θα έπρεπε να αποδεχτεί για τον εαυτό του, σύμφωνα με τον ρόλο που του έχεις ορίσει εσύ.
5. Ξέρεις ποιον να διαλέξεις ∙ το όνομά του έχει ήδη περάσει από το νου σου. Από αυτόν θα ζητήσουμε να μας δειχτεί ο Υιός του Θεού. Βλέποντάς τον πίσω από τις πικρίες που είχες υψώσει εναντίον του, θα μάθεις ότι αυτό που βρισκόταν κρυμμένο όσο δεν τον έβλεπες, είναι εκεί μέσα σε στον κάθε ένα, και μπορείς να το δεις. Αυτός που ήταν εχθρός είναι κάτι περισσότερο από φίλος όταν ελευθερωθεί και πάρει τον ιερό ρόλο που του έχει αναθέσει το Άγιο Πνεύμα. Άφησέ τον να γίνει ο σωτήρας σου σήμερα. Αυτός είναι ο ρόλος του μέσα στον Θεό, στο σχέδιο του Πατέρα σου.
6. Οι μεγαλύτερες περίοδοι πρακτικής σήμερα θα τον βλέπουν σε αυτόν τον ρόλο. Θα επιχειρήσεις να τον κρατήσεις μέσα στο νου σου, πρώτα όπως τον θεωρείς τώρα. Θα ανακεφαλαιώσεις τα σφάλματά του, τις δυσκολίες που είχες μαζί του, τον πόνο που σου προκάλεσε, την αμέλειά του, και όλες τις μικρές και μεγάλες πληγές που προξένησε. Θα σκεφτείς το σώμα του με τα ελαττώματά του αλλά και τα καλύτερα σημεία του, και θα σκεφτείς τα λάθη του, ακόμα και τις «αμαρτίες» του.
7. Έπειτα ας ζητήσουμε από Εκείνον που γνωρίζει αυτόν τον Υιό του Θεού μέσα στην πραγματικότητά και την αλήθεια του, να μπορέσουμε να τον κοιτάξουμε με διαφορετικό τρόπο, και να δούμε τον σωτήρα μας να λάμπει μέσα στο φως της αληθινής συγχώρεσης, να μας δίδεται. Του ζητάμε στο άγιο Όνομα του Θεού και του Υιού Του, του εξίσου άγιου όσο Εκείνος:
Ας δω τον σωτήρα μου σε αυτόν εδώ
που Εσύ έχεις ορίσει να είναι εκείνος
που θα του ζητήσω να με οδηγήσει στο άγιο φως
μέσα στο οποίο στέκεται, έτσι ώστε να μπορέσω να ενωθώ εκεί μαζί του.
Τα μάτια του σώματος είναι κλειστά, και καθώς σκέφτεσαι εκείνον που σε πίκρανε, άφησε το νου σου να του δειχτεί το φως που είναι μέσα σ’ αυτόν πέρα από τις πικρίες σου.
8. Αυτό που ζητάς δεν θα σου το αρνηθεί. Ο σωτήρας σου περίμενε πολύ καιρό γι αυτόν. Θέλει να ελευθερωθεί, και να κάνει την ελευθερία του δική σου. Το Άγιο Πνεύμα στρέφεται από αυτόν προς εσένα, μην βλέποντας διαχωρισμό στον Υιό του Θεού. Και αυτό που βλέπεις μέσα από Εκείνον θα ελευθερώσει και τους δυο σας. Μείνε πολύ ήσυχος τώρα, και κοίτα τον λαμπρό σωτήρα σου. Καμία σκοτεινή πικρία δεν κρύβει την θέασή του. Έχεις επιτρέψει στο Άγιο Πνεύμα να εκφράσει μέσα από αυτόν το ρόλο που έδωσε ο Θεός σε Αυτόν έτσι ώστε να σωθείς.
9. Ο Θεός σε ευχαριστεί γι αυτή την ήσυχη ώρα σήμερα κατά την οποία παραμέρισες τις δικές σου εικόνες, και κοίταξες το θαύμα της αγάπης που το Άγιο Πνεύμα σου έδειξε στην θέση τους. Ο κόσμος και ο Ουρανός ενώνουν τις ευχαριστίες τους προς εσένα, διότι όλες οι Σκέψεις του Θεού αγαλλιάζουν καθώς σώζεσαι εσύ, και όλος ο κόσμος μαζί σου.
10. Θα το θυμόμαστε αυτό σε όλη την διάρκεια της ημέρας, και θα πάρουμε τον ρόλο που μας έχει ανατεθεί ως μέρος του σχεδίου του Θεού για την σωτηρία, και όχι του δικού μας. Ο πειρασμός αποσύρεται όταν επιτρέψουμε στον κάθε ένα που μας πλησιάζει να μας σώσει, και αρνούμαστε να κρύψουμε το φως του πίσω από τις πικρίες μας. Σε όλους όσους συναντούμε, και σε όλους εκείνους που σκεφτόμαστε ή θυμόμαστε από το παρελθόν, επιτρέπουμε να δοθεί ο ρόλος του σωτήρα, ώστε να τον μοιραστούμε μαζί του. Για σας τους δυο, αλλά και για όλους όσους δεν βλέπουν, προσευχόμαστε:
Ας αφήσουμε τα θαύματα ν’ αντικαταστήσουν όλες τις πικρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...