Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 41 Ο Θεός πηγαίνει μαζί μου όπου και να πάω.



ΜΑΘΗΜΑ 41

Ο Θεός πηγαίνει μαζί μου όπου και να πάω.

 1. Η σημερινή ιδέα θα ξεπεράσει τελικά εντελώς την αίσθηση μοναξιάς και εγκατάλειψης που νιώθουν όλοι οι διαχωρισμένοι. Η κατάθλιψη είναι αναπόφευκτη συνέπεια της χωριστικότητας. Το ίδιο και το άγχος, η ανησυχία, μια βαθιά αίσθηση ανικανότητας, η δυστυχία, τα βάσανα, και ο έντονος φόβος της απώλειας.
 2. Οι διαχωρισμένοι έχουν επινοήσει πολλές «θεραπείες» για αυτά που πιστεύουν ότι είναι τα «κακά του κόσμου». Αλλά αυτό που δεν κάνουν είναι να αμφισβητήσουν την πραγματικότητα του προβλήματος. Όμως, οι συνέπειές του δεν μπορούν να θεραπευτούν επειδή το πρόβλημα δεν είναι πραγματικό. Η σημερινή ιδέα έχει την δύναμη να δώσει τέλος σε αυτές τις ανοησίες, μια για πάντα. Γιατί ανοησίες είναι, παρά την σοβαρή και τραγική μορφή που μπορεί να πάρουν.
3. Βαθιά μέσα σου είναι το καθετί που είναι τέλειο, έτοιμο ν’ ακτινοβολήσει μέσα από σένα στον κόσμο. Θα θεραπεύσει κάθε λύπη, πόνο, φόβο και απώλεια διότι θα θεραπεύσει το νου που νόμισε ότι αυτά τα πράγματα είναι αληθινά, και υπέφερε εξαιτίας της πίστης του προς αυτά.
4. Δεν γίνεται ποτέ να στερηθείς την τέλεια αγιότητά σου διότι η Πηγή της πηγαίνει μαζί σου όπου και να πας. Ποτέ δεν γίνεται να υποφέρεις διότι η Πηγή κάθε χαράς πηγαίνει μαζί σου όπου και να πας. Τίποτα δεν γίνεται να καταστρέψει την γαλήνη του νου σου διότι ο Θεός πηγαίνει μαζί σου όπου και να πας.
5. Καταλαβαίνουμε πως δεν τα πιστεύεις όλα αυτά. Πώς θα μπορούσες άλλωστε, όταν η αλήθεια είναι κρυμμένη βαθιά μέσα σου, κάτω από ένα βαρύ σύννεφο από παρανοϊκές ιδέες, πυκνό και σκοτεινό, το οποίο όμως αντιπροσωπεύει όλα όσα βλέπεις; Σήμερα θα κάνουμε την πρώτη μας πραγματική προσπάθεια να περάσουμε μέσα από το πυκνό και σκοτεινό σύννεφο, και να φτάσουμε στο φως πέρα από αυτό.
6. Σήμερα θα έχουμε μόνο μια μεγάλη περίοδο πρακτικής. Το πρωί, μόλις σηκωθείς αν είναι δυνατόν, κάθισε ήσυχα για περίπου τρία με πέντε λεπτά, με τα μάτια κλειστά. Στην αρχή, επαναλάμβανε την σημερινή ιδέα πολύ αργά. Έπειτα μην κάνεις καμιά προσπάθεια να σκεφτείς τίποτα. Αντί αυτού, προσπάθησε να στραφείς προς τα μέσα, περνώντας δίπλα από τις άσκοπες σκέψεις αυτού του κόσμου. Προσπάθησε να εισέλθεις πολύ βαθιά μέσα στο νου σου, κρατώντας τον καθαρό από κάθε σκέψη που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου.
7.  Πότε – πότε, μπορείς να επαναλαμβάνεις την ιδέα αν νομίζεις ότι σε βοηθά. Αλλά κυρίως, προσπάθησε να βυθιστείς προς τα μέσα, μακριά από τον κόσμο και όλες τις ανόητες σκέψεις του. Προσπαθείς να φτάσεις κάπου πέρα από όλα αυτά τα πράγματα. Προσπαθείς να αφήσεις την μορφή και να πλησιάσεις την πραγματικότητα.
8. Είναι αρκετά πιθανόν να φτάσεις τον Θεό. Μάλιστα είναι πολύ εύκολο, διότι αυτό είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το μόνο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Ο δρόμος θ’ ανοίξει, αν πιστέψεις ότι αυτό είναι δυνατόν. Αυτή η άσκηση μπορεί να φέρει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμα και την πρώτη φορά που θα την επιχειρήσεις, και αργά ή γρήγορα είναι πάντα επιτυχής. Θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του είδους πρακτικής καθώς προχωράμε. Αλλά ποτέ δεν θα αποτύχει εντελώς, και η άμεση επιτυχία είναι πιθανή.
9. Κατά την διάρκεια της ημέρας χρησιμοποίησε την ιδέα συχνά, επαναλαμβάνοντάς την πολύ αργά, κατά προτίμηση με μάτια κλειστά. Να σκέφτεσαι τι λες, τι σημαίνουν οι λέξεις. Συγκεντρώσου στην αγιότητα που υποδηλώνουν για σένα ∙ στην συνεχή συντροφικότητα που είναι δική σου ∙  στην πλήρη προστασία που σε περιβάλλει.
 10. Πραγματικά μπορεί να γελάσεις με τις σκέψεις φόβου, όταν θυμηθείς ότι ο Θεός πηγαίνει μαζί σου όπου κι αν πας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...