Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Το Σώμα είναι μια Πύλη και ένα Άβαταρ


Φωτογραφία του χρήστη Genesis Αφύπνιση-Genesis Awakening.

Μπορείς να εξηγήσεις τη δήλωση που ακολουθεί σύμφωνα με τη Μεταφυσική;
«Το Σώμα είναι μια Πύλη και ένα Άβαταρ».
Αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου αναρτήσεις όλων των εποχών. Ελπίζω να το απολαύσετε το ίδιο όπως και εγώ.
Τα Μαθήματα μας λένε σαφέστατα: «Δεν είμαι σώμα, είμαι όπως ο Θεός με δημιούργησε». Παρ’ όλα αυτά αν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι είμαστε πράγματι ένα σώμα τότε θα χρειαστούμε μια άλλη ιδέα « γιατί δεν είμαστε ένα σώμα».
Μπορείς να εγκαταλείψεις μια ιδέα όταν έχεις να την αντικαταστήσεις με κάτι καλύτερο. Έτσι αν είναι να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι είμαστε ένα σώμα, πρέπει να δούμε τα Μεταφυσικά γεγονότα που μας δίνουν τα ίδια τα Μαθήματα.
Τα Μαθήματα μας λένε ότι η μόνη πραγματική λειτουργία του σώματος είναι να «διευκολύνει τη μάθηση» και επίσης μας λένε ότι «το σώμα είναι ουδέτερο». Όμως αυτές οι δύο προτάσεις δεν βγάζουν νόημα Μεταφυσικά μέχρι να καταλάβεις τα 5 Επίπεδα της Genesis. Ας το εξηγήσουμε.
Ας δούμε πρώτα το σώμα σαν ένα Άβαταρ και μετά ας το κοιτάξουμε σαν Πύλη. Όταν καταλάβεις τα 5 επίπεδα της Genesis θα μάθεις ότι η Ψυχή μας/το Πνεύμα μας (ο Πραγματικός μας Εαυτός) δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα από το Επίπεδο-2, επειδή η δόνηση είναι πολύ χαμηλή στο Επιπεδο-1, είναι πολύ πυκνή μέσα στο σύστημα σκέψης του εγώ.
Επίσης, θυμήσου τι μας λένε τα Μαθήματα για το φως (το φως της ημέρας) αυτού του κόσμου, ότι είναι ένα «τεχνητό φως». Το φως στο Πνευματικό το Σύμπαν είναι το ίδιο με το φως του Αληθινού σου Εαυτού, είναι ένα φως που περιλαμβάνει τα πάντα, είναι ένα φως που εκπέμπει αγάπη αιώνια, είναι ένα αθάνατο φως χωρίς τέλος, και δεν έχει καμία σχέση με το φως που βλέπεις σ’ αυτόν τον κόσμο.
Και να τι εννοώ, αν πάρεις μια τρίχα από το κεφάλι του Αληθινού σου Εαυτού και φέρεις αυτό το φως μέσα σ’ αυτό τον κόσμο, μέσα στο Επίπεδο-1, τότε ολόκληρος αυτός ο κόσμος και ολόκληρο το σύμπαν θα εξαφανιζόταν μέσα σε μια στιγμή. Αυτός ο κόσμος είναι πραγματικά μέσα στο σκοτάδι, με την ψευδαίσθηση του φωτός ολόγυρα μας. Και μόνο ένα πνευματικό σώμα φωτός αν έμπαινε μέσα σ’ αυτό τον κόσμο, αυτός ο κόσμος θα εξαφανιζόταν τελείως.
Και γι αυτό όλοι χρειαζόμαστε ένα φυσικό σώμα για να βιώσουμε αυτόν τον κόσμο, χρειαζόμαστε ένα Άβαταρ να μας εκπροσωπήσει και να έχουμε υλικές εμπειρίες έτσι ώστε οι ψυχές μας να μπορούν να ωριμάσουν και να αφυπνιστούν. Γι αυτό το Πνεύμα μας μένει κρυμμένο μέσα στο σώμα που επιλέγουμε, γιατί πρέπει να κρατήσουμε αυτό το φως έξω από αυτόν τον κόσμο. Αυτό το φως κρύβεται μέσα στο σώμα και μοιράζεται στα 7 τσάκρας, ενεργειακά σημεία, μέσα στο σώμα.
Και όταν όλα τα 7 τσάκρας ισορροπήσουν, κεντραριστούν και ευθυγραμμιστούν τέλεια μέσα στο σώμα σου, τότε γίνεσαι ο αληθινός σου Εαυτός μέσα στο σώμα. Αφυπνίζεσαι.
Ας τα δούμε όλα αυτά σύμφωνα με τη Μεταφυσική και ας απλοποιήσουμε αυτές τις πολύπλοκες έννοιες με όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουμε.
Η Ψυχή/Πνεύμα στο Επίπεδο-2 επιλέγει ένα σώμα για να βιώσει μια υλική ενσάρκωση. Η Ψυχή επιλέγει μια Προσωπικότητα για το σώμα πριν αυτό γεννηθεί. Υπάρχουν αρκετά στρώματα σε κάθε προσωπικότητα αλλά αυτό θα το καλύψω σε μια επόμενη ανάρτηση.
Η Προσωπικότητα γίνεται ένα Άβαταρ για να έχει η Ψυχή υλικές εμπειρίες.
Η Ψευδής Εικόνα γίνεται ένα Άβαταρ για την Προσωπικότητα. Γιατί; Επειδή η Προσωπικότητα παραμένει πιστή στην πηγή της, τον δημιουργό της, που είναι το Πνεύμα, εσύ.
Έτσι λοιπόν η Προσωπικότητα δεν εμπλέκεται μέσα στο σύστημα σκέψης του εγώ, δεν θα προδώσει το Πνεύμα. Η Προσωπικότητα παραμένει κεντραρισμένη και ισορροπημένη ακόμη και στο Επίπεδο-1.
Γι’ αυτό η Προσωπικότητα είναι «Στωική». Με το να είναι Στωική δεν έχει τα ανεβοκατεβάσματα που έχει η ψευδής εικόνα, επειδή δεν εμπλέκεται στο συναισθηματικό σύστημα σκέψης του εγώ με τα πάνω και τα κάτω του όπως ένα γιο –γιο. Περιμένει να μάθει ένα καινούργιο σύστημα σκέψης και αυτό είναι το σύστημα σκέψης της Ενιαιότητας στο Επίπεδο-2. Γι αυτό όλοι χρειαζόμαστε μια ψευδή εικόνα, επειδή η προσωπικότητα μας δεν εμπλέκεται μέσα στο σύστημα σκέψης του εγώ. Έτσι λοιπόν η ψευδής εικόνα γίνεται ένα Άβαταρ για την Προσωπικότητα και είναι η ψευδής εικόνα που θα βιώσει τη ζωή και το θάνατο, το καλό και το κακό, το σωστό και το λάθος, το φόνο και θανάτωση. Και έτσι επειδή η ψευδής εικόνα είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά από σκέψεις του συστήματος του εγώ, γι αυτό το λόγο παραμένει πιστή στη πηγή της και στον δημιουργό της, το εγώ, το σύστημα σκέψη του εγώ.
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε τα παρακάτω γεγονότα..
Η Προσωπικότητα παραμένει πιστή στον Αληθινό σου Εαυτό, Επιπεδο-2 και στις 10 Διορθώσεις.
Η Ψευδής Εικόνα παραμένει πιστή στο Εγώ, Επίπεδο-1 και στο Σύστημα Σκέψης του Εγώ.
Έφτασε η ώρα για σένα να επιλέξεις την αφοσίωση σου. Όλοι έχουμε μια Προσωπικότητα και μια ψευδή εικόνα. Αυτό που θα επιλέξεις, θα επιλέξει για σένα. Αν επιλέξεις την ψευδή εικόνα, η ψευδής εικόνα θα επιλέξει το εγώ, το Επίπεδο-1 και περισσότερη κόλαση. Αν επιλέξεις την προσωπικότητα, η προσωπικότητα θα επιλέξει το Επίπεδο-2, την γαλήνη, την χαρά και την ελευθερία. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις αλλά δεν είσαι ελεύθερος από τις συνέπειες της επιλογής σου!
Τώρα ας δούμε το Σώμα σαν μια Πύλη.
Πρώτα όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει κάποιος να γνωρίζει για την σχέση ανάμεσα στον κόσμο και το σώμα. Ο κόσμος Δεν είναι έξω από το σώμα, ο κόσμος που βλέπεις από έξω είναι στην πραγματικότητα μέσα.
Πολλά χρόνια πριν είχα αρκετές «εξωσωματικές» εμπειρίες. Όμως, χρειάζεται να μάθεις ότι αυτές δεν ήταν στην πραγματικότητα εξωσωματικές εμπειρίες ήταν στην πραγματικότητα «εσωσωματικές» εμπειρίες.
Όταν κάποιος έχει μια «εξωσωματική» εμπειρία είναι στην πραγματικότητα μια «εσωσωματική» εμπειρία και αυτή διαδραματίζεται μέσα στο Αστρικό μας σώμα. Όπως είπα, ο κόσμος που αντιλαμβάνεσαι από έξω δεν είναι έξω από εσένα, βρίσκεται μέσα σου. Και αυτό σημαίνει ότι το σώμα γίνεται μια Πύλη μέσω της οποίας μπορείς να βιώσεις τον κόσμο εξωτερικά ή τον κόσμο εσωτερικά. Να πως λειτουργεί….
Όλοι έχουμε «Επίγνωση» και το που τοποθετείς την επίγνωση σου καθορίζει την ζωή που κάνεις. Μπορείς να στείλεις την «επίγνωση» σου έξω από το σώμα, ή μπορείς να κρατήσεις την «επίγνωση» σου μέσα στο σώμα δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο.
Χάνουμε την «επίγνωση» μας με δύο τρόπους, πρώτα όταν αναζητάμε έξω από τον εαυτό μας, η «επίγνωση» μας, μας εγκαταλείπει αυτόματα όπως το φύσημα του ανέμου. Και δεύτερον όταν ο νους μας «περιπλανιέται» με τον ίδιο τρόπο μας αφήνει και η «επίγνωση» μας.
Στον διαλογισμό δεν μπορεί κάποιος να μπει εντός, δεν μπορεί να ανοίξει την εσωτερική πόρτα αν δεν φέρει την επίγνωση του μέσα στο σώμα. Αν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού η επίγνωση σου είναι έξω από το σώμα τότε ο νους σου θα περιπλανιέται στις σκέψεις σου ενώ διαλογίζεσαι και δεν θα βρεις ποτέ την «εσωτερική πόρτα».
Αν η «επίγνωση» σου είναι εξωτερική όλη μέρα, αυτό σημαίνει ότι είσαι «ασυνείδητος» όλη μέρα. Γιατί; Επειδή ο εξωτερικός κόσμος είναι ο «ασυνείδητος» κόσμος.
Και το μόνο πράγμα που έχεις στην επίγνωση σου είναι η «ασυνειδησία». Αυτοί που επιτρέπουν να παραμένει η «επίγνωση» τους εξωτερικά, θα παραμένουν κοιμισμένοι. Αυτοί που μπορούν να φέρουν την «επίγνωση» τους εσωτερικά, θα αφυπνιστούν. Αν θέλεις να πας στο Επίπεδο-3 τότε αργά η γρήγορα πρέπει να βρεις την εσωτερική πόρτα επειδή εκεί συμβαίνει όλη η μαγεία, εκεί θα συναντήσεις τον Αληθινό σου Εαυτό, τον μόνο και μοναδικό αληθινό σου γκουρού.
Και χρησιμοποιώντας το σώμα σαν Πύλη θα σε πάει σε εκείνο το μέρος όπου θα συμβεί αυτή η συνάντηση. Ο κύριος στόχος είναι όταν μια μέρα αφυπνιστείς να παραμένει ολοκληρωτικά και απόλυτα η επίγνωση σου μέσα στο σώμα σου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο. Όταν η «επίγνωση» σου είναι απόλυτα και ολοκληρωτικά μέσα σου μόνο τότε θα έχεις και την πλήρη και ολοκληρωτική «επίγνωση» όλων όσων βρίσκονται εξωτερικά. Τα δύο θα γίνουν ένα, το μέσα και το έξω θα συγχωνευτούν στην Ενιαιότητα, αλλά πρέπει να φέρεις πρώτα την «επίγνωση» σου μέσα και μετά να την αφήσεις να επεκταθεί προς τα έξω.
Αυτή ήταν η Μεταφυσική του Σώματος σαν Πύλη και σαν ένα Άβαταρ. Ελπίζω ότι απολαύσατε αυτή την ανάρτηση όπως και εγώ όταν την έγραφα…
Θα καλύψω το ίδιο θέμα εκτενεστέρα στο καινούργιο μου βιβλίο, Genesis, αυτό ήταν μόνο μια γεύση αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει.
Να έχετε μια θαυμάσια μέρα…
Νάμαστε
Michael Murray
Μετάφραση: Κέλλυ Παλαντζίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: