Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Πώς επιτυγχάνεται η θεραπεία


του Michael Murray
Μετάφραση: Χριστίνα Τσιντέα
Επιμέλεια: Κέλλυ Παλατζίδου

Πώς επιτυγχάνεται η θεραπεία; Δύο απλά βήματα!

Όλη η θεραπεία είναι «συγκεκριμένη», πράγμα που σημαίνει ότι όταν συγκεντρώνεσαι  με προσοχή στην αληθινή αιτία του προβλήματος , θα θεραπεύσεις αυτό το πρόβλημα.
Σαν τον χειρούργο στο χειρουργείο, αν μπορέσεις να εντοπίσεις την ακριβή αιτία του προβλήματος, ο χειρούργος θα μπορέσει να αφαιρέσει το πρόβλημα και ο ασθενής θα Θεραπευτεί.
Όμως, το βασικό σφάλμα που έχουν κάνει όλοι, είναι ότι όλοι προσπαθούν να θεραπεύσουν τα «αποτελέσματα» αντί για την Αληθινή Αιτία.
Πρώτο Βήμα: Κάνε Ένα την Αιτία & το Αποτέλεσμα.
Άρα το πρώτο βήμα στην θεραπεία είναι, να κάνεις την αιτία και το αποτέλεσμα ίδια, ή για να το εξηγήσουμε λίγο διαφορετικά, να φέρεις το αποτέλεσμα στην αιτία. Όταν το κάνεις αυτό, θα έχεις τώρα το «Αληθινό Πρόβλημα».
Μόνο το Αληθινό Πρόβλημα είναι που μπορεί να Θεραπευτεί. Το αποτέλεσμα ποτέ δεν μπορεί να Θεραπευτεί, κι αν επιχειρήσεις να κάνεις την οποιαδήποτε προσπάθεια να θεραπεύσεις το αποτέλεσμα, αυτό τα Μαθήματα το αποκαλούν Μαγεία.
Και, όπως μας λένε επίσης τα Μαθήματα, το πρόβλημα με την μαγεία είναι ότι «πιάνει» αλλά πάντα θα είναι μια προσωρινή λύση. Το πρόβλημα πάντα θα ξαναέρθει στην επιφάνεια.
Στην ψευδή εικόνα αρέσει πολύ αυτός ο τύπος θεραπείας, γιατί δίνει ενέργεια στο εγώ, κι έτσι, το εγώ ανταποδίδοντας δίνει ζωή στην ψευδή εικόνα.
Δεύτερο Βήμα: Φέρε το Πρόβλημα στην Απάντηση.
Στο δεύτερο βήμα της Θεραπείας, φέρνεις τώρα το «Αληθινό Πρόβλημα» που είναι η αιτία, στην Αλήθεια που είναι η Απάντηση. Είναι τόσο απλό:
Για παράδειγμα

Θεραπεία: Πόνος/ Ασθένεια.
Ας πούμε, ότι πονάς κάπου στο σώμα, οποιοδήποτε είδος πόνου, γιατί δεν υπάρχει ιεραρχία ψευδαισθήσεων, ένα απλό τσίμπημα είναι ακριβώς το ίδιο όπως κάτι υπερβολικά οδυνηρό.
Άρα, αν επιχειρήσεις να φτιάξεις ή να θεραπεύσεις το πρόβλημα στο σώμα σου, επιχειρείς να θεραπεύσεις το αποτέλεσμα, και αυτό είναι μαγεία. Αυτό που προσπαθείς να φτιάξεις στο σώμα, πάντα θα επιστρέφει και πάλι στο σώμα.
Όμως, αν μπορέσεις να φέρεις αυτό τον πόνο στην Αιτία, που είναι ο νους, τότε μπορείς τώρα να αρχίσεις την διαδικασία της Θεραπείας. Θυμήσου, τι μας λένε τα Μαθήματα για το σώμα, ότι το σώμα είναι ουδέτερο.
Το σώμα δεν μπορεί να νιώσει τίποτα, δεν μπορεί να δει τίποτα, ούτε μπορεί να ακούσει τίποτα. Όλος ο πόνος που νιώθεις στο σώμα, είναι πραγματικά ακριβώς ο ίδιος πόνος που είναι στο νου. Άρα, όταν φέρεις το αποτέλεσμα του πόνου στο σώμα στην αιτία, που είναι στο νου, τώρα έχεις ολοκληρώσει το πρώτο βήμα της Θεραπείας.
Έπειτα στο δεύτερο βήμα, φέρνεις τώρα το Αληθινό Πρόβλημα στην Απάντηση, δηλαδή γιατί υπάρχει πόνος στο νου σου;
Όλος ο πόνος στο νου προέρχεται από την πίστη στον διαχωρισμό, τελεία και παύλα! Αν δεν είχες την πίστη ότι είσαι διαχωρισμένος, δεν θα υπήρχε πόνος στο νου σου, τελεία και παύλα!
Αυτός είναι ο λόγος που ο Ιησούς δεν υπέφερε στον σταυρό, δεν «πίστευε» ότι ήταν διαχωρισμένος από τον Θεό, επομένως δεν είχε καθόλου πόνο στο νου του. Και, αφού δεν είχε καθόλου πόνο στο νου του, δεν είχε καθόλου πόνο ούτε και στο σώμα του.
Το να θεραπεύεις τον πόνο στο σώμα, σημαίνει ότι θεραπεύεις το τίποτα, αλλά το να Θεραπεύεις τον πόνο στο νου σου, είναι  Αληθινή Θεραπεία. Τώρα θεραπεύεις τον πόνο στο νου χρησιμοποιώντας την Απάντηση που είναι η Ολοκληρωτική Συγχώρεση.
Θεραπεία: Μετάθεση. (εργαλείο του εγώ)
Η Μετάθεση είναι ένα αποτέλεσμα, και δεν είναι το Αληθινό Πρόβλημα. Το Αληθινό Πρόβλημα είναι η αιτία της «Μετάθεσης». Και, η αιτία όλης της Μετάθεσης είναι η ενοχή που είναι στο νου.
Έτσι, αντί να προσπαθείς να διορθώσεις τις εκρήξεις θυμού σου, αυτό που είναι στην πραγματικότητα μετάθεση, φέρνεις αυτή την Αιτία, που είναι η ενοχή στο νου, στην Απάντηση, που και πάλι είναι η Ολοκληρωτική Συγχώρεση.
Θεραπεία: Προβολές
Όλες οι προβολές είναι αποτελέσματα, και αν Αντιδράς σε κάτι που λέει ή κάνει κάποιος, και μετά έρχεσαι αντιμέτωπος  με αυτό το άτομο, τότε και πάλι επιχειρείς να χρησιμοποιήσεις μαγεία.
Το Αληθινό Πρόβλημα δεν είναι αυτό που έχει πει ή κάνει αυτό το άτομο, το Αληθινό Πρόβλημα είναι ότι αυτό που μόλις έχεις δει να λέει ή να κάνει αυτό το άτομο το έχεις αρνηθεί μέσα σου.
 Γι αυτό, φέρνεις αυτό το αποτέλεσμα, που είναι η Αντίδραση σου, στην Αιτία που είναι μια σκέψη που έχεις αρνηθεί μέσα στον δικό σου νου. Όταν το κάνεις αυτό, τώρα έχεις το Αληθινό Πρόβλημα, και τότε  φέρνεις αυτό το Αληθινό Πρόβλημα στην Απάντηση, που σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα η (ΠΑΣ) «Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση».
Θεραπεία: Μοναξιά
Η μοναξιά είναι κάτι που όλοι σχεδόν θα βιώνουν στο Επίπεδο-1, γιατί; Γιατί στο Επίπεδο-1 είσαι προσκολλημένος στο εγωικό σύστημα σκέψης του διαχωρισμού. Που σημαίνει ότι θα νιώθεις διαχωρισμένος.
Είναι αδύνατον να μην νιώθεις μοναξιά σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, οι άνθρωποι προσπαθούν να φτιάξουν αυτό το ψευδαισθητικό πρόβλημα επιδιώκοντας να βρουν αυτόν τον κάποιον το ιδιαίτερο άνθρωπο που θα καλύψει αυτή την μοναξιά που νιώθουν, και αυτό και πάλι είναι μαγεία.
Ακόμα κι αν είσαι σε μια σχέση, αργά ή γρήγορα θα νιώσεις αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς, όλοι το νιώθουν. Το Αληθινό Πρόβλημα όλης της μοναξιάς είναι το ότι αναζητάς έξω από τον εαυτό σου. Και, όταν φέρεις αυτό το Αληθινό Πρόβλημα στην Απάντηση, που είναι η Ολοκληρωτική Συγχώρεση, θα Θεραπεύσεις αυτό το συναίσθημα της Μοναξιάς.
Θεραπεία: Προβλήματα.
Όσο παραμένεις στο Επίπεδο-1, θα βιώνεις πολλά προβλήματα, το ένα μετά το άλλο. Τότε, όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το ψευδαισθητικό πρόβλημα με το εγώ.
Αν θυμάσαι την διδασκαλία μου, θα γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν μόνο καταστάσεις. Άρα, είναι μόνο οι σκέψεις μας για την κατάσταση που δημιουργούν το πρόβλημα.
Και, τώρα, αν κοιτάξεις το πρόβλημα που αντιλαμβάνεσαι, θα διαπιστώσεις ότι όλες αυτές οι σκέψεις γι αυτή την κατάσταση ανήκουν στο εγωικό σύστημα σκέψης.
Αυτές είναι οι σκέψεις στις οποίες είσαι προσκολλημένος επίσης, και όλες τους ανήκουν στο εγώ, γι αυτό λοιπόν φέρνεις αυτές τις σκέψεις στην Απάντηση.
Η Απάντηση σε όλα τα προβλήματα είναι η Αποστασιοποίηση του Εαυτού. Που σημαίνει ότι αποστασιοποιείσαι από αυτές τις σκέψεις, και τις δίνεις πίσω στο εγώ. Αυτή είναι η Αληθινή Θεραπεία.
Η θεραπεία είναι ακριβής, όπως είπα, αν μπορέσεις να βρεις το Αληθινό Πρόβλημα και το φέρεις στην συγκεκριμένη Απάντηση, τότε είναι αδύνατον να μην πετύχει η Θεραπεία.
Όμως, θυμήσου αυτό που λένε και τα Μαθήματα, ότι η Θεραπεία θα συμβεί στο επίπεδο που χρειάζεται, που είναι πάντα ο νους. Τώρα, επειδή η Αιτία θεραπεύεται, πώς μπορεί να μην θεραπευτεί και το σύμπτωμα;
Ποτέ μην προσπαθείς να θεραπεύσεις ένα αποτέλεσμα, γιατί στην ψευδή εικόνα και το εγώ αρέσει πολύ  όταν προσπαθείς να το κάνεις, δίνει την ενέργεια σου σε ολόκληρο το εγωικό σύστημα σκέψης, και τα συμπτώματα σου θα χειροτερεύσουν, αργά ή γρήγορα.
Περίληψη
Η Θεραπεία συμβαίνει όταν: Βρεις το «Αληθινό Πρόβλημα», που είναι πάντα η Αιτία, και δώσεις αυτό το Πρόβλημα στην Απάντηση που είναι πάντα μία από τις 10 Διορθώσεις.
Να είσαι πολύ συγκεκριμένος, γιατί όσο πιο συγκεκριμένος είσαι στην αντιμετώπιση του Αληθινού Προβλήματος, τόσο πιο έντονη θα είναι και η Θεραπεία, πράγμα που θα επιταχύνει την Θεραπευτική διαδικασία για σένα, που αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι θα Αφυπνιστείς πιο γρήγορα.

ΟΙ 10 ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
Η Κατάσταση του Νου
Επίπεδο-2
Σκέψη του Επιπέδου-2!
Η βασική αρχή της κατάστασης του νου στο Επίπεδο-2 είναι η διόρθωση. Ενώ το εγώ στο Επίπεδο-1 θα προέρχεται από το νου του διαχωρισμού και θα αντιλαμβάνεται τα εγωιστικά συμφέροντα με κάθε κόστος, το Άγιο Πνεύμα στο Επίπεδο-2 θα ξεκινά από το Νου της Ενιαιότητας και θα αντιλαμβάνεται κοινά συμφέροντα.
Αυτό σημαίνει ότι για να παραμείνεις στο Επίπεδο-2, σε αυτό τον τρόπο σκέψης, πρέπει να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το Άγιο Πνεύμα. Για να το εξηγήσουμε αυτό ακόμα περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις να επανερμηνεύεις όλα αυτά στα οποία αντιδράς με τον ορθό νου αντί με τον δυαδικό διχασμένο νου του Επιπέδου 1.
Υπάρχει μια λίστα πραγμάτων που μπορείς να τσεκάρεις για να σε βοηθήσει σε αυτό…
Όμως, πριν φτάσουμε σε αυτή την λίστα, θέλω να σας δώσω μια ιδέα με το τι έχει να κάνει αυτός ο νους. Έχει να κάνει με πολλή δουλειά, πολύ σκληρή δουλειά. Αποστασιοποιείσαι από μια νοητική στάση, και προσαρτείσαι σε μια άλλη, που είναι το σύνολο όλων όσων έχεις μάθει, πόσο εύκολο είναι αυτό!
Και μόλις έχεις σταθεροποιηθεί στο Επίπεδο-2, όλη η μάθηση και η καθοδήγηση που θα σου έρχεται μετά θα είναι κατευθείαν από πάνω…. Από τον Ανώτερο Εαυτό σου.
Όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να βάλεις στο νου σου κάποια από τα εξής:
Σκέψη & Διόρθωση στο Επίπεδο-2
Επίπεδο-2 σημαίνει νέα σκέψη, και η νέα σκέψη χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Η νέα σου σκέψη θα έχει να κάνει με την χρήση των εξής επτά εννοιών για να διευθετείς όλα τα προβλήματα στην ζωή σου από τώρα και στο εξής.
Σε κάθε κατάσταση, και σε όλες σου τις σχέσεις τώρα πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς αυτές τις 10 διορθώσεις με την ορθή τους έννοια για να καταργήσεις, να διευθετήσεις, και να εγκαταλείψεις το εγώ, και όλες σου τις  προσκολλήσεις στο Επίπεδο-1. Αρχίζεις αυτή την διαδικασία με όλα όσα αντιδράς στις σχέσεις σου, και στην καθημερινότητα σου γενικότερα.
1. Αν έχεις την οποιαδήποτε δυσφορία, ή την οποιαδήποτε αντίδραση σε κάποιον ή κάτι πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτή την λίστα για να βρεις το γιατί.
2. Αυτός είναι ο Νους του Άνευ Όρων, άρα πρέπει να χρησιμοποιείς αυτή την λίστα για να εφαρμόζεις το Άνευ Όρων σε όλες σου τις σχέσεις.
3. Αυτός είναι ο Νους της Μη- προσκόλλησης, άρα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις σχέσεις σου τώρα για να βρεις όλες τις σκέψεις με τις οποίες είσαι προσκολλημένος. Αυτό είναι εύκολο, θα αντιδράς σε αυτές στους άλλους ανθρώπους.
4. Όταν βρεις αυτές τις σκέψεις, θέλω να χρησιμοποιήσεις την αποστασιοποίηση στο Επίπεδο-2 και να αποστασιοποιηθείς από αυτές.
5. Πρέπει τώρα να κοιτάξεις και να μάθεις τα πάντα για το Επίπεδο-1, και το πώς λειτουργεί: δλδ. Η Περσόνα, η Σκιά, και όλες οι εγωικές προσκολλήσεις, οι μηχανισμοί στρατηγικής και οι άμυνες.
6.Θα πρέπει να μάθεις και να γνωρίζεις τα εξής 7 εγωικά εργαλεία και προσκολλήσεις και πώς λειτουργούν στην καθημερινή ζωή!
Αυτά είναι: 1. Η Προβολή, 2. Η Κρίση, 3. Η Ψευδής Συγχώρεση, 4. Η Εκλογίκευση, 5. Ο Παθητικός Επιθετικός, 6. Το Θύμα, 7. Ο Λήπτης της Απόφασης
7. Θα πρέπει να αρχίσεις να αφήνεις όλη την μάθηση και την γνώση να αναδύονται μέσα σου ακούγοντας την Φωνή μέσα σου.

Αυτό το κάνεις με το να αποστασιοποιείσαι εντελώς από το Επίπεδο-1 και τον δυαδικό διχασμένο εγωικό νου που περιέχει όλες τις κρίσεις, είτε αυτές είναι σωστές ή λάθος, καλές ή κακές. Αυτός ο νους είναι που καταπνίγει την Φωνή του Αγίου Πνεύματος.
Η Λίστα
1. Ευθύνη
Παίρνεις Ολοκληρωτική Ευθύνη;
Είναι από το Επίπεδο-1 ή το Επίπεδο-2;
Για το εγώ το να παίρνεις ευθύνη σημαίνει να εκλογικεύεις τον πόνο σου, σημαίνει να κατηγορείς τον εαυτό σου, το περιβάλλον σου, τους γονείς σου, την εκπαίδευση σου, ή ακόμα και το φύλο σου. Να θυμάσαι ότι εκλογίκευση είναι όταν προβάλλεις ή χρησιμοποιείς μια εξωτερική δικαιολογία για ένα εσωτερικό πρόβλημα. Να θυμάσαι ότι εσύ μέσα στο σώμα σου, είσαι επίσης κάτι εξωτερικό προς την αλήθεια.
Η Ευθύνη του Επιπέδου-2 σημαίνει ότι είσαι ολοκληρωτικά υπεύθυνος για το καθετί που βλέπεις, νιώθεις και ακούς, για το καθετί στο οποίο είσαι προσκολλημένος.
Με άλλα λόγια, είσαι απόλυτα υπεύθυνος για την κάθε μια αντίδραση που έχεις προς οποιονδήποτε ή οτιδήποτε, χωρίς καμιά εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. Αυτό δεν είναι εκλογίκευση, αλλά η διόρθωση για την όποια και την καθεμιά εκλογίκευση που μπορεί να κάνεις.
Αν θέλεις να αφυπνιστείς, πρέπει να πάρεις την Ευθύνη του Επιπέδου-2 σε κάθε κατάσταση, και ποτέ να μην χρησιμοποιείς το εγωικό εργαλείο της εκλογίκευσης, δεν υπάρχει καμιά εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.
2. Αποδοχή
Έχεις Αποδεχτεί;
Στο Επίπεδο-1 ή στο Επίπεδο-2;
Η αποδοχή του Επιπέδου-1 σημαίνει ότι δεν έχεις επιλογή, ότι είσαι στριμωγμένος σε μια γωνιά και απλά τώρα δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, πρέπει να το κάνεις. Αυτό δεν είναι αποδοχή γιατί παίζεις το θύμα, και αν παίζεις το θύμα, αυτό θα σε κρατήσει στο Επίπεδο-1.
Η Αποδοχή του Επιπέδου-2 σημαίνει ότι αποδέχεσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα εξωτερικό για να ρίξεις το φταίξιμο, τίποτα εξωτερικό για να αλλάξεις, ούτε τίποτα εξωτερικό για να φτιάξεις. Αυτή είναι η Αποδοχή Αυτού που Υπάρχει.
3. Διάκριση
Έχεις κάνει την σωστή επιλογή;
Είναι Επιλογή του Επιπέδου-1, ή Επιλογή του Επιπέδου-2;
Αυτό σημαίνει ότι επιλέγεις ανάμεσα στην αλήθεια ή την εγωική εκδοχή της αλήθειας που είναι μια εκλογίκευση. Με το εγώ στο Επίπεδο-1 επιλογή σημαίνει να επιλέγεις ανάμεσα στις εκλογικεύσεις του σωστού και του λάθους, και του καλού και του κακού. Όλες οι εκλογικεύσεις εμπεριέχουν κρίση, πράγμα που σημαίνει απόρριψη. Αυτό δεν είναι αληθινή διάκριση.
Στο Επίπεδο-2 Διάκριση σημαίνει ότι ποτέ δεν εκλογικεύεις το πρόβλημα, ποτέ δεν επιλέγεις ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, ή το καλό και το κακό. Βλέπεις ότι υπάρχει μόνο αυτό που είναι Αληθινό και αυτό που είναι Ψευδές. Αυτό που είναι Πραγματικό και αυτό που είναι μη πραγματικό, αυτό που είναι Πραγματικότητα και αυτό που είναι ψευδαίσθηση.
Η επιλογή σου θα καθορίσει σε ποιο Επίπεδο επιθυμείς να συμμετέχεις.
4. Αποστασιοποίηση / Συγχώρεση
Έχεις Αντιδράσει;
Σε ποια σκέψη Αντέδρασες;
Αποστασιοποίηση του Επιπέδου-1 σημαίνει ότι αποστασιοποιείσαι από αυτόν ή αυτό που είναι λάθος, ή από εκείνον ή εκείνο που είναι κακό. Με άλλα λόγια, το εργαλείο που χρησιμοποιείς για την αποστασιοποίηση είναι η κρίση, και όλοι ξέρουμε ότι αυτό κι αυτόν που κρίνεις, είναι μια κρίση για τον εαυτό σου, που θα σου φέρει μόνο ακόμα περισσότερο πόνο, κάτι που ήδη γνωρίζεις τόσο καλά.
Όμως, στο Επίπεδο-2, αποστασιοποίηση σημαίνει να βρεις την σκέψη που έχεις προσαρτήσει σε αυτόν τον άνθρωπο, ή πράγμα, που την έχεις αρνηθεί, και τώρα παίρνεις  την ευθύνη γι αυτήν, κάνοντας την δική σου, και διεκδικώντας την ως δική σου σκέψη προσκόλλησης την οποία αρνήθηκες, αλλά τώρα την δέχεσαι ως αναληθή.
5. Άνευ Όρων
Είναι αυτή η Σχέση Άνευ Όρων;
Να θυμάσαι ότι η Αληθινή Αγάπη είναι η Αγάπη Άνευ Όρων!
Η πρακτική στο άνευ όρων σε όλες τις σχέσεις αρχίζει εδώ στο Επίπεδο-2. Αυτό σημαίνει το εξής: αρχίζεις να αποσύρεις όλες τις επενδύσεις σε αυτή την σχέση από σήμερα.
Πράγμα που σημαίνει ότι παίρνεις πλήρη ευθύνη για το καθετί στο οποίο αντιδράς στην σχέση και ότι δέχεσαι αυτόν τον άλλον άνθρωπο ακριβώς έτσι όπως είναι, με όλα τα καλά του στοιχεία και τα ελαττώματα του, με όλα του τα δίκια και τα άδικα.
Καθώς επίσης να δεις το καλύτερο που έχει αυτός ο άνθρωπος και να δεις και το χειρότερο, κι αν μπορέσεις να τον δεχτείς αφού τα έχεις δει αυτά, τώρα μπορείς να εφαρμόσεις το άνευ όρων.
6. Μη Προσκόλληση
Είσαι προσκολλημένος;
Γιατί Κάνεις Αυτό που Κάνεις;
ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ; ΜΕΤΑ ΡΩΤΑ: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΘΕ ΕΚΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΥΘΩ ΝΑ ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΜΟΥ;
Στο Επίπεδο-1, το καθετί που κάνεις στην ζωή, το κάνεις με το εγώ, δλδ., το κάνεις με την κρίση∙ και θα έχεις προσκόλληση σε αυτό που κάνεις. Έχεις επενδύσει στο αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει να παραιτηθείς από αυτό.
Το Επίπεδο-2 είναι το επίπεδο όπου κάνεις το καθετί με την εφαρμογή της Μη-προσκόλλησης, κι αν θέλεις να ζεις σε αυτή την κατοικία, στο Επίπεδο-2, πρέπει να εφαρμόζεις την μη προσκόλληση στο καθετί που κάνεις, πράγμα που επίσης σημαίνει μη κρίση σε όλα όσα κάνεις.
Αυτό απλά σημαίνει ότι κοιτάς αυτό που κάνεις και ρωτάς, αυτό που κάνω το κάνω με όρους, ή χωρίς όρους; Αυτό το κάνεις κοιτάζοντας και τα δύο πιθανά αποτελέσματα αυτού που κάνεις, δλδ.,… μπορείς να το δεχτείς αυτό είτε αποβεί επιτυχές ή ανεπιτυχές; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε υπενθύμισε το στον εαυτό σου καθώς συνεχίζεις.
7. Αληθινή Ενσυναίσθηση
Νιώθεις λύπη για Αυτό τον Άνθρωπο/Γεγονός;
Νιώθεις οίκτο;
Στο Επίπεδο-1 η ψευδής ενσυναίσθηση σημαίνει ότι λυπάσαι κάποιον, ή νιώθεις ότι κάποιος χρειάζεται διόρθωση ή θεραπεία, αυτό δεν είναι αληθινή ενσυναίσθηση. Ψευδής ενσυναίσθηση σημαίνει ότι οικτίρεις, και συμπάσχεις με κείνους που είναι σε μειονεκτικότερη θέση.
Αυτή η μορφή ενσυναίσθησης σημαίνει  ότι πάντα ενώνεσαι με τον άλλον στον πόνο, τα βάσανα, την ενοχή, ή τον φόβο. Αν νιώθεις οτιδήποτε από αυτά, χρησιμοποίησε την αποστασιοποίηση και αποστασιοποιήσου από αυτές τις σκέψεις γιατί σε κρατάνε στο Επίπεδο-1.
Η Αληθινή Ενσυναίσθηση του Επιπέδου-2 σημαίνει ότι ενώνεσαι με τον άνθρωπο στην αλήθεια, όχι στα βάσανα, όχι στην ασθένεια, όχι στην έλλειψη. Όχι στον θάνατο, όχι στην απώλεια του οτιδήποτε εξωτερικού.
Βλέπεις πέρα από αυτό που σου λένε τα μάτια σου, και θυμίζεις στο εγώ ότι είμαστε αιώνιες πνευματικές υπάρξεις που δεν μπορεί να πληγωθούν, να πάθουν κακό, να αρρωστήσουν ή να πεθάνουν με κανένα τρόπο.
Αληθινή Ενσυναίσθηση σημαίνει να ενώνεσαι με αυτό το άτομο στην αγάπη, να ενώνεσαι στην αλήθεια του ποιοι πραγματικά είμαστε, δηλαδή ένα αιώνιο Πνεύμα του Θεού.
Αυτή είναι η Αληθινή Ενσυναίσθηση του Επιπέδου-2.
8. Ολοκληρωτική Συγχώρεση
Πρέπει να αφήσεις να φύγει η Σωματική Ένταση!
Είσαι Αγχωμένος;
Η ολοκληρωτική συγχώρεση είναι η νέα σου στρατηγική αντιμετώπισης καθώς καταργεί τρεις πολύ ισχυρές εγωικές στρατηγικές που είναι η παθητική επιθετικότητα, η μετάθεση και η μετουσίωση. Αυτές οι στρατηγικές είναι που θρέφουν το εγώ με την ενέργεια σου. Αρκετές φορές την ημέρα, θα πρέπει να ελέγχεις αν το σώμα σου νιώθει κάποια ένταση ή στρες το οποίο μπορεί να ξεφεύγει από την επίγνωση σου.
9. Ενδυνάμωση του Εαυτού
Ποιος σκέφτεται;
Έχεις επίγνωση του Εαυτού;
Η Επίγνωση του Εαυτού είναι κλειδί για να παραμείνεις στο Επίπεδο-2. Μέσα στις σχέσεις μας χάνουμε όλη την επίγνωση του εαυτού μας. Άρα, στις σχέσεις μας είναι που πρέπει να γίνουμε κύριοι της ενδυνάμωσης του εαυτού κάθε φορά.
10. Σιωπή / Διαλογισμός
Μπορείς να μείνεις Ήρεμος;
3 διαλογισμούς καθημερινά.
Η ηρεμία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το Επίπεδο-3, και είναι απαραίτητο να συμπεριλάβεις την ηρεμία, την σιωπή και τον σιωπηλό διαλογισμό σε καθημερινή βάση.
Τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, θα πρέπει να εισέρχεσαι στην σιωπή του νου σου, αυτό βοηθά την γαλήνη να καλλιεργηθεί στην επίγνωση σου, γιατί μέσα σε αυτή την γαλήνη, υπάρχει ατέλειωτη χαρά, και αιώνια αγάπη. Όταν αθροίσεις όλα αυτά τα τρία συναισθήματα μαζί, παίρνεις Ευδαιμονία!
1. Έτσι, πριν αρχίσεις την ημέρα, τουλάχιστον 20 λεπτά διαλογισμός για να ευθυγραμμίσεις τις σκέψεις σου με την σκέψη του Επιπέδου-2.
2. Μετά, το μεσημέρι ή το απόγευμα, πάλι το ίδιο, τουλάχιστον 20 λεπτά διαλογισμός στην ηρεμία και στην σιωπή.
3. Και τέλος, πριν αποσυρθείς για την νύχτα, άλλα 20 λεπτά διαλογισμός για το πώς πήγε η μέρα σου, και τις όποιες διορθώσεις θα πρέπει να κάνεις.
Αρχή φόρμας


Δεν υπάρχουν σχόλια: