Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Τι κάνει το «Μη Πραγματικό» (εξωτερικό) να φαίνεται τόσο «Πραγματικό»;

Μετάφραση: Χριστίνα Τσιντέα

https://www.facebook.com/GenesisAwakeninginGreek/


Στην Μεταφυσική: Τι κάνει το «Μη Πραγματικό» (εξωτερικό) να φαίνεται τόσο «Πραγματικό»;

Η Απάντηση είναι Απλή: Η Ιστορία.

Είναι οι ιστορίες που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους, τον κόσμο και τον εαυτό μας που κάνουν αυτό τον κόσμο να φαίνεται τόσο πραγματικός.

Η ακριβής διαδικασία είναι η εξής: όλοι είμαστε προσκολλημένοι σε κάμποσες συναισθηματικές προσκολλήσεις, και μετά παίρνουμε τις συναισθηματικές μας προσκολλήσεις, και μετά τις προβάλλουμε σε μια ιστορία, και τώρα εξαιτίας αυτού, προσκολλιόμαστε στην ιστορία, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε προσκολληθεί σε κάτι εξωτερικό.

Όταν το κάνουμε αυτό, κάνουμε το μη πραγματικό, να φαίνεται πραγματικό. Τώρα φτιάχνουμε τον εξωτερικό κόσμο, που είναι εντελώς ψευδαίσθηση, να φαίνεται ότι είναι η πραγματικότητα μας. Αν δεν είχαμε μια ιστορία με κάτι το εξωτερικό, τότε θα μπορούσαμε να αφυπνιστούμε αμέσως.

Η κάθε ατομική ιστορία που έχουμε σε εξέλιξη, έχει τρία επίπεδα κρυμμένα μέσα της.

Σε κάθε ιστορία έχεις μια ψευδή εικόνα, που θα έχει πάντα κάποιο κίνητρο, και αυτό το κίνητρο θα είναι πάντα ένα από τα εξής δύο πράγματα ∙ θα επιδιώκει να αποκτήσει κάτι ή θα επιδιώκει να ξεφορτωθεί κάτι.

Τα κίνητρα της ψευδούς εικόνας θα είναι να επιζητά ιδιαιτερότητα και όταν αποτυγχάνει, θα επιζητά να ξεφορτωθεί την ενοχή της.

Όταν η ψευδής εικόνα δεν πάρει την ιδιαιτερότητα που επιζητά, τότε θα προβάλλει όλη την ενοχή της πάνω σε σένα. Μετά, σε κάθε ιστορία σου θα καταλήξεις με μόνο δύο μάσκες στο τέλος, θα είσαι είτε ένα θύμα, ή ένας θύτης.

Ακόμα, να ξέρεις κι αυτό, θα φοράς και τις δύο μάσκες σε αυτή την ιστορία, θα παίζεις και τους δυο ρόλους, γιατί όπως μας λένε τα Μαθήματα ξανά και ξανά, όλα τα θύματα είναι κρυφοί θύτες, και όλοι οι θύτες είναι στην πραγματικότητα θύματα.

Σε
κάθε ιστορία, έχεις τρία στρώματα:

Πρώτο Στρώμα:
Έχεις το ψευδαισθητικό πρόβλημα, το πραγματικό πρόβλημα, και έχεις και την απάντηση. Ας τα πάρουμε ένα ένα, το ψευδαισθητικό πρόβλημα είναι πάντα κάποιο αποτέλεσμα, που είναι κάποια συναισθηματική προσκόλληση, κάτι που επιζητάς να αποκτήσεις, ή να ξεφορτωθείς. Το «πραγματικό» πρόβλημα είναι η Αιτία, και βρίσκεται εκεί που δεν κοιτάς, είναι μέσα στο νου σου.

Δεύτερο
Στρώμα:
Στο δεύτερο στρώμα, επίσης έχεις άλλα τρία στοιχεία, τα οποία είναι η συναισθηματική σου προσκόλληση, το κίνητρο και η ιστορία. Ας πούμε ότι η συναισθηματική σου προσκόλληση είναι ο θυμός: τώρα έχεις το κίνητρο, που είναι να ξεφορτωθείς την ενοχή σου, και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι να φτιάξεις μια ιστορία όπου να μεταθέσεις τον θυμό σου πάνω σε κάποιον άλλον. Που μας φέρνει στο τελευταίο στρώμα.

Τρίτο στρώμα:
Στο τρίτο στρώμα έχεις τις μάσκες και τα εργαλεία του εγώ που θα φοράς και θα χρησιμοποιείς για να προβάλλεις την ενοχή σου πάνω σε κάποιον άλλον που απλά θα είναι στην ιστορία μαζί σου. Αν η ιστορία είναι ότι είσαι «θυμωμένος» με κάποιον, τότε θα είσαι στην ψευδή σου εικόνα, και θα φοράς την μάσκα του θύτη, και θα χρησιμοποιείς το εγωικό εργαλείο που λέγεται μετάθεση για να μεταθέσεις τον θυμό σου πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την ιστορία για παράδειγμα:
«Η Μαρία είναι θυμωμένη με τον Γιάννη, γιατί δεν την στηρίζει συναισθηματικά.»

Τώρα ας κοιτάξουμε αυτή την ιστορία προσεκτικά αρχίζοντας με το ψευδαισθητικό πρόβλημα.

Το ψευδαισθητικό Πρόβλημα.
Το ψευδαισθητικό πρόβλημα είναι ότι η Μαρία είναι θυμωμένη με τον Γιάννη. Η Μαρία έχεις απαιτήσεις, προσδοκίες, ανάγκες και επιθυμίες που ο Γιάννης δεν της τις εκπληρώνει. Εδώ η Μαρία επιζητά ιδιαιτερότητα. Τότε, όταν η Μαρία δεν λαμβάνει την ιδιαιτερότητα που επιζητά, προβάλλει τώρα την ενοχή της πάνω στον Γιάννη.

Το Πραγματικό Πρόβλημα.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η Μαρία δεν ασχολείται με την ενοχή που είναι μέσα στο νου της. Η Μαρία είναι σε άρνηση, και γι αυτό απωθεί την ενοχή της, μετά την προβάλλει πάνω στον Γιάννη, χρησιμοποιώντας το εγωικό εργαλείο που λέγεται μετάθεση.

Η
Απάντηση.
Η Απάντηση στο Πραγματικό πρόβλημα είναι η Ολοκληρωτική Συγχώρεση. Η Μαρία χρειάζεται να πάρει την Ευθύνη και ν’ αρχίσει να χρησιμοποιεί την Ολοκληρωτική Συγχώρεση για να αντιμετωπίσει τις συναισθηματικές της προσκολλήσεις.

Να θυμόμαστε ότι το πρόβλημα και η απάντηση είναι πάντα στο ίδιο μέρος, το οποίο ποτέ δεν είναι στην ιστορία, ή σε κάτι εξωτερικό, είναι πάντα στο νου σου. Αυτή είναι η βάση για την όραση.

Περίληψη
.
Σε κάθε ιστορία που έχουμε σε εξέλιξη, έχουμε επίσης και μια συναισθηματική προσκόλληση σε αυτή την ιστορία. Μπορεί να είναι «ιδιαίτερη αγάπη» ή «ιδιαίτερο μίσος».

Όλοι έχουμε ιστορίες εν εξελίξει, και όλοι έχουμε πολλές συναισθηματικές προσκολλήσεις σε κάθε ιστορία. Οι συναισθηματικές μας προσκολλήσεις σε αυτές τις ιστορίες μπορεί να περιλαμβάνουν θυμό, απογοήτευση, εκνευρισμό, μοναξιά, αρρώστια, εγκατάλειψη, άγχος, φόβο, ή θλίψη.

Στην διαδικασία κατάργησης, καταργούμε όλες τις συναισθηματικές μας προσκολλήσεις σε κάθε ιστορία που είχαμε ποτέ. Αυτό είναι πολύ ζωτικής σημασίας, γιατί αν δεν καταργήσεις της συναισθηματικές προσκολλήσεις στις οποίες είσαι προσκολλημένος, τότε θα συνεχίσεις να φτιάχνεις ιστορίες και δράματα, στα οποία θα συνεχίσεις να προβάλλεις τις συναισθηματικές σου προσκολλήσεις.

Υπάρχουν τρία απλά βήματα σε αυτή την διαδικασία.

3 Απλά Βήματα.
1. Πρώτα κοίτα την συναισθηματική σου προσκόλληση σε κάθε ιστορία που έχεις εν εξελίξει.
2. Τώρα, κοίτα το ψευδαισθητικό πρόβλημα, και μετά βρες το «Πραγματικό πρόβλημα».
3. Τώρα, χρησιμοποίησε την Απάντηση με το «Πραγματικό Πρόβλημα», που πάντα είναι μια από τις 10 Διορθώσεις.

Το βασικό σφάλμα που όλοι έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι αυτό: προσπαθούν να θεραπεύσουν ή να φτιάξουν τα «ψευδαισθητικά προβλήματα» που στην πραγματικότητα είναι απλά αποτελέσματα.

Ποτέ δεν μπορείς να θεραπεύσεις ή να φτιάξεις ένα ψευδαισθητικό πρόβλημα, γιατί δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα. Μπορείς να θεραπεύσεις μόνο το Πραγματικό Πρόβλημα. Όταν το κάνεις αυτό, αυτή θα είναι μια μόνιμη διόρθωση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα επιστρέψει.

Αυτή είναι θεραπεία, αυτό επίσης είναι Όραση.

~ Michael Murray

Δεν υπάρχουν σχόλια: