Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Να αντιδράς ή να μην αντιδράς;Το Ερώτημα είναι:
Είναι καλύτερα να «Αντιδράς» ή να Μην «Αντιδράς», σε μια συγκρουσιακή κατάσταση;
Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι είναι πολύ περήφανοι που δεν αντιδρούν σε κάποιες καταστάσεις. Αυτό που κάνουν, όμως, είναι να αρνούνται αυτό που τους δείχνει η αντίδραση τους.
Για να καταλάβεις σωστά την απάντηση θα πρέπει να ξέρεις πως όταν αντιδράς, η αντίδραση σου είναι που σου δείχνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό για να το γνωρίσεις και να καταλάβεις.
Είναι ένα σημάδι που σου δείχνει κάτι άλλο. Και αυτό το κάτι που σου δείχνει, είναι αυτό που έχεις αρνηθεί στον εαυτό σου.
Θυμήσου η προβολή λειτουργεί σε τέσσερα βήματα.
Πρώτα είναι η άρνηση, μετά η απώθηση, μετά έρχεται η προβολή, και τελικά αντιδράς.
Κάποιος μπορεί να αντιδράσει μόνο στην δική του προβολή. Η αντίδραση σου, σου λέει αυτό: «Πρέπει να βρω ακριβώς τι είναι αυτό στο οποίο έχω αντιδράσει». Μπορεί να είναι μόνο μια σκέψη, και αυτή η σκέψη ανήκει στο εγωικό σύστημα σκέψης στο Επίπεδο-1.
Κάποια παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι τα εξής: η «προδοσία», η «ενοχή», ο «φόβος», το «μίσος» και πολλές άλλες σκέψεις στις οποίες είσαι προσκολλημένος, και όλες αυτές οι σκέψεις ανήκουν στο Επίπεδο-1 και στο εγωικό σύστημα σκέψης.
Ο στόχος όλων μας είναι να φτάσουμε στο Επίπεδο-2, και αν θέλεις να παραμείνεις εκεί στο Επίπεδο-2, μόνιμα, τότε πρέπει να βρεις σε ποιες σκέψεις είσαι ακόμα προσκολλημένος στο Επίπεδο-1.
Είναι αδύνατον να μείνει κάποιος στο Επίπεδο-2 ενώ είναι ακόμα προσκολλημένος σε σκέψεις του Επιπέδου-1. Θυμάστε τι επαναλάμβανε ο Ken Wapnick πάρα πολλές φορές…. «Οι ιδέες δεν αφήνουν την πηγή τους».
Έτσι, όταν φτάσεις στο Επίπεδο-2, και είσαι ακόμα προσκολλημένος σε σκέψεις του Επιπέδου-1, αυτές οι σκέψεις θα συνεχίσουν να σε τραβούν πίσω στο Επίπεδο-1 και στο ένα δράμα μετά το άλλο. Οι ιδέες του Επιπέδου-1 και το εγώ θα παραμένουν μαζί σου στο Επίπεδο-1 μέχρι να αποστασιοποιηθείς από αυτές.
Ο μόνος τρόπος που μπορείς να τις βρεις, είναι να αναγνωρίσεις τις αντιδράσεις σου. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό, γιατί μόνο οι αντιδράσεις σου είναι που σου δείχνουν προς αυτή την σκέψη για να μπορέσεις να απελευθερωθείς.
Μπορείς να το κάνεις αυτό ήσυχα, και εσωτερικά και να εξακολουθείς να κρατάς την αυτοκυριαρχία σου. Αν δεν το κάνεις αυτό, αν δεν αναγνωρίσεις την αντίδραση σου, τότε θα χρησιμοποιήσεις το εγωικό εργαλείο του «Παθητικού Επιθετικού» για να κρατήσεις ανέπαφη την δημόσια εικόνα σου.
Δεν χρειάζεται να επιτεθείς στον άλλον σωματικά, λεκτικά ή συναισθηματικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ειλικρινής. Το μόνο που χρειάζεται είναι, να κοιτάξεις την αντίδραση σου και μετά να είσαι ειλικρινής και να πάρεις την ευθύνη γι αυτή.
Το ίδιο το γεγονός ότι έχεις αντιδράσει, αποδεικνύει ότι έχεις προβάλλει. Όσο είσαι στο Επίπεδο-1 και στο Επίπεδο-2 πρέπει και θα αντιδράς με κάποιο τρόπο. Αν δεν αντιδράς, και αρνηθείς ότι έχεις αντιδράσει τότε δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Επομένως, το καλύτερο και πιο έντιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι, να αναγνωρίσεις την αντίδραση σου ήσυχα μέσα σου και μετά να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα εργαλεία όπως την «Ολοκληρωτική Συγχώρεση», την «Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση», ή την «Ενδυνάμωση του Εαυτού».
Τα Μαθήματα επίσης μας λένε ότι η απάντηση του εγώ στην συγχώρεση είναι να αρνηθείς την αντίδραση σου. Με αυτό τον τρόπο ποτέ δεν θα βρεις αυτή την σκέψη την οποία αρνείσαι. Το εγώ είναι πολύ έξυπνο όταν πρόκειται για τις αντιδράσεις σου. Σου λέει, ότι για να είσαι καλός άνθρωπος θα πρέπει να μαζέψεις την «γλώσσα» σου και να μην πεις τίποτα.
Αν το κάνεις αυτό, τότε είναι άλλη μια περίπτωση που αρνείσαι αυτό που ήδη έχεις αρνηθεί. Όταν το κάνεις αυτό, θα προβάλλεις ξανά και ξανά αυτή την σκέψη έξω, μέχρι που μια μέρα θα συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να υπάρχει ένας άλλος τρόπος.
Περίληψη
Αν δεν αντιδράς, ή δεν αναγνωρίζεις την αντίδραση μέσα σου, χάνεις μια σπουδαία και θαυμάσια ευκαιρία να αποστασιοποιηθείς ολοκληρωτικά από το Επίπεδο-1 και το εγώ.
Αν μπορέσεις να βρεις κάθε σκέψη με την οποία είσαι προσκολλημένος στο Επίπεδο-1 θα απελευθερωθείς από το εγώ πάρα πολύ σύντομα. Τώρα μπορείς να βρεις αυτές τις σκέψεις πολύ εύκολα ακολουθώντας αυτά τα τρία απλά βήματα.
1. Αναγνωρίζεις τις αντιδράσεις σου, που θα σου δείξουν τις σκέψεις στις οποίες είσαι προσκολλημένος.
2. Αυτή την σκέψη που την είδες σε κάποιον άλλον, είναι αυτή που έχεις αρνηθεί, την απώθησες, την πρόβαλλες και τώρα αντέδρασες σε αυτή.
3. Όταν βρεις αυτή την σκέψη, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι αυτό το τελευταίο βήμα, να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο εργαλείο συγχώρεσης και να αποστασιοποιηθείς  από αυτή την σκέψη.
Για κάθε σκέψη που δίνεις πίσω στο εγώ στο Επίπεδο-1, κάνεις άλλο ένα σταθερό βήμα στο Επίπεδο-2 προς την απόλυτη ελευθερία…
Αυτό σημαίνει να «Ζεις» τα Μαθήματα Θαυμάτων. Αυτή η διαδικασία θα σε απελευθερώσει!
Namaste

~ Michael Quis Ut Deus

Δεν υπάρχουν σχόλια: