Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ;

Τι είναι πιο έντιμο στο Επίπεδο-1; Να Κρίνεις ή να μην Κρίνεις;
Για να καταλάβεις την κρίση στο Επίπεδο-1, πρέπει πρώτα να καταλάβεις ποιος είναι ο κριτής.
Η Ψευδής Εικόνα στην Περσόνα:
Η Ψευδής Εικόνα στην Περσόνα θα κρίνει ποιος είναι «σωστός», και ποιος «λάθος», και ποιος είναι «καλός» και ποιος «κακός». Η ψευδής εικόνα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, γιατί η ψευδής εικόνα συνδέεται με τον εγωικό διχασμένο νου, που είναι ένας νους κρίσης.
Αν είσαι στην Ψευδή σου Εικόνα στην Περσόνα, και από τις κρίσεις θα καταλάβεις ότι είσαι, τότε το να είσαι ειλικρινής σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ειλικρινής προς όλο τον εγωικό νου και τις κρίσεις του.
Αν αρνηθείς μια κρίση στην ψευδή σου εικόνα, σημαίνει ότι είσαι ανειλικρινής, γιατί απλά πρέπει να κρίνεις (όταν είσαι εκεί). Εκείνοι που αρνούνται αυτές τις κρίσεις στην ψευδή εικόνα είναι σε άρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα απωθήσεις αυτές τις κρίσεις και μετά θα τις προβάλλεις έξω.
Το μέρος που θα τις προβάλλουμε είναι πάνω σ’ εμάς τους ίδιους, και στο σώμα μας.
Η Ψευδής εικόνα στην Περσόνα θα αρνηθεί τις κρίσεις της μόνο και μόνο επειδή πιστεύει ότι το να κρίνεις είναι λάθος, και κακό. Τώρα αυτές οι κρίσεις που έχεις αρνηθεί θα στραφούν προς τα μέσα σου και θα γίνεις πολύ επικριτικός με τον εαυτό σου, σε όλα όσα σκέφτεσαι, κάνεις και λες.
Αυτό είναι ανεντιμότητα από την Ψευδή εικόνα στην Περσόνα, γιατί η Ψευδής εικόνα στην Περσόνα είναι απόλυτα πιστή στο εγώ και ειδικά στον εγωικό διχασμένο νου που είναι ο πραγματικός κριτής.
Η Ψευδής Εικόνα στην Σκιά:
Η Ψευδής Εικόνα στην Σκιά θα κρίνει εναντίον της ψευδούς Εικόνας στην Περσόνα. Αυτοί οι άνθρωποι θα κρίνουν εναντίον όλων εκείνων που θεωρούν τους εαυτούς τους «καλούς» ανθρώπους, καθώς επίσης και όλους εκείνους που θεωρούν ότι είναι «σωστοί».
Η Ψευδής Εικόνα στην Σκιά πάντα θα κρίνει εναντίον των κανονισμών του νόμου, και εναντίον όλων εκείνων που υποστηρίζουν το καθεστώς των νόμων. Είναι η Ψευδής Εικόνα στην Σκιά που έχει το «Πρόβλημα Εξουσίας» ειδικά με όλους εκείνους που είναι στην Περσόνα, με όλους εκείνους που νομίζουν ότι είναι καλοί και σωστοί, και θα χρησιμοποιήσει αυστηρή κρίση για να τους επιτεθεί.
Η Ψευδής Εικόνα στην Σκιά ποτέ δεν θα αρνηθεί μια κρίση, γιατί γι αυτούς, το να κρίνεις σημαίνει να επιτίθεσαι, και η Ψευδής Εικόνα στην Σκιά τρελαίνεται για επίθεση, ειδικά εναντίον εκείνων που προσποιούνται ότι είναι χωρίς κρίση στην Περσόνα.
Το πεδίο της μάχης για το οποίο μιλούσε ο Ken Wapnick είναι ο πόλεμος ανάμεσα στην Περσόνα και την Σκιά. Και οι δύο αυτές πλευρές του εγώ βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο αναμεταξύ τους, και η κρίση της μιας εναντίον της άλλης είναι το πραγματικό όπλο που χρησιμοποιούν η μια εναντίον της άλλης.
Φυσικά, τώρα όλοι ξέρουμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι ψεύτικος, είναι όλο καπνούς και καθρέπτες και ολοκληρωτικά φτιαγμένος για να ξεγελάσει και να πείσει τους ανθρώπους ότι είναι πραγματικός. Ο πόλεμος πάνω στην κρίση στο Επίπεδο-1 είναι ανάμεσα σε κείνους που κρίνουν και κείνους που νομίζουν ότι δεν κρίνουν.
Εκείνοι που νομίζουν ότι είναι «σωστοί» εναντίον εκείνων είναι «λάθος». Επίσης εκείνων που νομίζουν ότι είναι «καλοί» εναντίον εκείνων που νομίζουν ότι είναι «κακοί».
Ο «καλός» άνθρωπος στην Περσόνα θα νομίζει ότι είναι λάθος και κακό να κρίνει, κι έτσι θα αρνείται τις κρίσεις του για να κρατήσει την προσποίηση ότι είναι πράγματι «καλός» άνθρωπος. Αυτό είναι ανειλικρίνεια.
Ο «κακός» στην Σκιά θα νομίζει ότι είναι έντιμο να κρίνει και θα ισχυρίζεται ότι είναι ειλικρινές όλοι να κρίνουν, ειδικά εκείνους που προσποιούνται ότι δεν κρίνουν, εκείνους στην Περσόνα.
Αυτό είναι ειλικρίνεια, είναι ειλικρίνεια γιατί η Ψευδής Εικόνα είναι ειλικρινής προς το εγωικό σύστημα σκέψης, που έφτιαξε εξ αρχής την ψευδή εικόνα.
Θυμήσου ότι το εγώ είναι ένα σύστημα σκέψης κρίσης, και όταν είσαι σε αυτό, και δεν κρίνεις, τότε είσαι ανειλικρινής.
Η Προσωπικότητα:
Ωστόσο, υπάρχει και ένα τρίτο κομμάτι στο Επίπεδο-1 για το οποίο δεν μιλήσαμε, και αυτό είναι η Προσωπικότητα. Η Προσωπικότητα δεν θα κρίνει και θα είναι απόλυτα ειλικρινής με αυτή την απόφαση. Γιατί; Γιατί η Προσωπικότητα δεν θα αλληλεπιδράσει με το εγώ ή τον εγωικό διχασμένο νου.
Να θυμάσαι ότι η Προσωπικότητα είναι «Στωική» και δεν θα εμπλακεί σε καμιά κρίση του εγωικού διχασμένου νου είτε καλή, ή κακή, σωστή ή λάθος.
Η Προσωπικότητα θα παραμείνει ουδέτερη και θα απομακρυνθεί από κάθε καυγά και θα επιτρέψει στην Ψευδή Εικόνα να βιώσει τον εαυτό της με κρίση είτε στην Περσόνα ή την Σκιά.
Έτσι, τώρα ερχόμαστε στο πιο σημαντικό μέρος αυτής της συζήτησης, την Προσωπικότητα και πως θα πρέπει να κρίνει.
Η Προσωπικότητα ενώ δεν θα κρίνει στο Επίπεδο-1, πρέπει και θα χρησιμοποιήσει την κρίση στο Επίπεδο-2, μάλιστα πρέπει να χρησιμοποιήσει την Κρίση του Επιπέδου-2 για ανυψωθεί και να εισέλθει στο Επίπεδο-2.
Πώς, λοιπόν, ανυψώνεται η Προσωπικότητα πάνω από την κρίση του «Πεδίου της μάχης»; Η Προσωπικότητα τώρα θα χρησιμοποιήσει την Διάκριση του Επιπέδου-2, που είναι η κρίση του τι είναι «Αληθινό» και τι είναι «Ψευδές».
Η Προσωπικότητα τώρα θα κοιτάξει οποιαδήποτε κατάσταση και θα χρησιμοποιήσει την κρίση του Επιπέδου-2, που στην πραγματικότητα είναι η Διάκριση.
Για παράδειγμα, αν αντιδράσεις σε κάποιον σε κάποια κατάσταση, η Προσωπικότητα θα κοιτάξει αυτή την αντίδραση και θα συμπεράνει τα εξής. Η Προσωπικότητα θα ξέρει ότι είναι μόνο η Ψευδής Εικόνα που θα αντιδρά, κι έτσι θα χρησιμοποιήσει την ΠΑΣ για να καταργήσει αυτή την προβολή.
Αυτή είναι η Προσωπικότητα που χρησιμοποιεί την κρίση του Επιπέδου-2, και αυτό είναι απόλυτη ειλικρίνεια.
Η Προσωπικότητα θα ξέρει ότι αφού υπήρξε κάποια αντίδραση, θα πρέπει να υπήρξε πρώτα μια άρνηση, μια απώθηση και μετά μια προβολή, ώστε να συμβεί αυτή η αντίδραση.
Αυτή είναι η κρίση του τι είναι αληθινό, και πάλι, αυτό είναι απόλυτη ειλικρίνεια. Η προσωπικότητα θα ξέρει ότι η οποιαδήποτε αντίδραση προς τον οποιοδήποτε ή το οτιδήποτε πρέπει να σου λέει ότι πρέπει να έχω προβάλλει.
Η Προσωπικότητα επίσης θα δει αυτό που είναι ψευδές, παράδειγμα: Αν συνεχίζεις να κατηγορείς κάποιον για αυτό που είπε ή έκανε, και δεν πάρεις Ολοκληρωτική Ευθύνη, τότε η Προσωπικότητα θα ξέρει ότι αυτό είναι «ψευδές».
Η Προσωπικότητα θα ξέρει ότι είναι «ψευδές» να βλέπεις ότι αυτός ο άλλος άνθρωπος είναι ένας «κακός» άνθρωπος, ή ότι είναι «λάθος» σε κάτι που είπε ή έκανε. Αυτή είναι η Ολοκληρωτική Ευθύνη.
Περίληψη:
Να κρίνεις ή να μην κρίνεις;
Υπάρχουν μόνο Δύο Συστήματα Σκέψης, και είναι και τα δύο με κρίση.
Στο Επίπεδο-1 η Ψευδής Εικόνα θα κρίνει τι είναι «σωστό» και τι «λάθος» και τι είναι «καλό» και τι είναι «κακό». Κάποιοι άνθρωποι στην ψευδή εικόνα στην περσόνα επίσης θα αρνούνται ότι είναι κριτές, για να πείσουν τον εαυτό τους και τους άλλους ότι είναι «καλοί» άνθρωποι, αφού δεν κρίνουν.
Στο Επίπεδο-2, η Προσωπικότητα θα κρίνει, αλλά μόνο ανάμεσα σε αυτό που είναι «Αληθινό» και «Ψευδές». Και όπως μας λένε τα Μαθήματα, αυτή ονομάζεται «καλή» κρίση.
Έτσι, το πραγματικό ερώτημα είναι, πώς να γνωρίζω αν είμαι στην Ψευδή Εικόνα στην Περσόνα μου ή στην Προσωπικότητα μου στο Επίπεδο-1 αν δεν κρίνω; Η απάντηση είναι ότι δεν θα το ξέρεις, αλλά θα το ξέρεις αν κάνεις αυτό.
Η Ψευδής Εικόνα θα λέει ότι δεν κρίνει, τελεία και παύλα, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει την κρίση του Επιπέδου-2, δεν μπορεί, γιατί η πρώτη της αφοσίωση είναι στο εγώ και στον εγωικό διχασμένο νου, και δεν θα προδώσει αυτό το νου.
Η Προσωπικότητα δεν θα κρίνει στο Επίπεδο-1, αλλά θα χρησιμοποιήσει την Διάκριση του Επιπέδου-2 για να κρίνει τώρα. Θα κοιτάξει οποιαδήποτε κατάσταση και θα χρησιμοποιήσει την κρίση του τι είναι «Αληθινό» και τι είναι «Ψευδές» μόνο.
Τώρα θα ξέρεις ακριβώς «τι» είσαι, γιατί είτε είσαι σε μια Ψευδή Εικόνα ή στην Προσωπικότητα σου. Και, θα ξέρεις ακριβώς «πού» είσαι κοιτάζοντας τις κρίσεις σου κι έπειτα να είσαι ειλικρινής με αυτό που σκέφτεσαι.
Αν οι κρίσεις σου είναι σωστό και λάθος ή καλό και κακό, είσαι στο Επίπεδο-1 στην ψευδή σου Εικόνα. Αν οι κρίσεις σου είναι ανάμεσα στο Αληθινό και το Ψευδές, είσαι στον Αληθινό σου Εαυτό στο Επίπεδο-2.
Γι αυτό άκου τις κρίσεις σου, γιατί αυτές θα σου λένε πού ακριβώς είσαι. Αν αρνείσαι τις κρίσεις σου, θα χαθείς.
Κι αν τύχει και βρίσκεσαι στο Επίπεδο-1 κρίνοντας τι είναι σωστό και λάθος, και καλό ή κακό, μπορείς να διορθώσεις αυτές τις κρίσεις σε μια στιγμή επανερμηνεύοντας τες.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι κοιτάξεις ξανά εκείνες τις κρίσεις και να τις διορθώσεις κοιτάζοντας τώρα τι είναι αληθινό και τι είναι ψευδές, και αυτό θα σε φέρει στο Επίπεδο-2 σε μια στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: