Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 67 Η Αγάπη με δημιούργησε καθ’ ομοίωσή της.



ΜΑΘΗΜΑ 67

Η Αγάπη με δημιούργησε καθ’ ομοίωσή της.

1. Η σημερινή ιδέα είναι μια ολοκληρωμένη και ακριβής δήλωση του τι είσαι. Γι αυτό είσαι το φως του κόσμου. Γι αυτό ο Θεός σε όρισε σωτήρα του κόσμου. Γι αυτό ο Υιός του Θεού αποβλέπει σε σένα για την σωτηρία του. Τον σώζει αυτό που είσαι. Σήμερα θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να φτάσουμε σε αυτήν την αλήθεια για σένα, και να συνειδητοποιήσουμε πλήρως, έστω για μια στιγμή, ότι είναι η αλήθεια.
2. Στην μεγαλύτερη περίοδο πρακτικής, θα σκεφτούμε για την πραγματικότητά σου και την εξ ολοκλήρου αναλλοίωτη και αμετάβλητη φύση της. Θα αρχίσουμε επαναλαμβάνοντας αυτή την αλήθεια για σένα, και έπειτα θα περάσουμε μερικά λεπτά προσθέτοντας κάποιες σχετικές σκέψεις, όπως:
Η αγιότητα με δημιούργησε άγιο. Η καλοσύνη με δημιούργησε καλό. Η χρησιμότητα με δημιούργησε χρήσιμο. Η τελειότητα με δημιούργησε τέλειο.
Όποια ιδιότητα βρίσκεται σε συμφωνία με τον Θεό έτσι όπως Αυτός προσδιορίζει τον Εαυτό Του είναι κατάλληλη για χρήση. Σήμερα προσπαθούμε να ακυρώσουμε τον δικό σου ορισμό για τον Θεό και να τον αντικαταστήσουμε με τον δικό Του. Επίσης θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση ότι εσύ είσαι μέρος του δικού Του ορισμού για τον Εαυτό Του.
3. Αφού έχεις κάνει αρκετές τέτοιες σχετικές σκέψεις, προσπάθησε να αφήσεις όλες τις σκέψεις να λιγοστέψουν για ένα σύντομο προπαρασκευαστικό διάλειμμα, και έπειτα προσπάθησε να φτάσεις πέρα από όλες τις εικόνες και προκαταλήψεις για τον εαυτό σου, στην αλήθεια μέσα σου. Αν σε δημιούργησε η αγάπη όμοιο με αυτή, αυτός ο Εαυτός πρέπει να βρίσκεται μέσα σου. Και κάπου μέσα στο νου σου Αυτός βρίσκεται εκεί για να τον βρεις.
4. Μπορεί να βρεις απαραίτητο να επαναλάβεις την σημερινή ιδέα πότε- πότε για να αντικαταστήσεις σκέψεις που σε αποσπούν. Μπορεί ακόμα, να βρεις ότι αυτό δεν είναι αρκετό, και ότι χρειάζεται να συνεχίσεις να προσθέτεις άλλες σκέψεις σχετικές με την αλήθεια για τον εαυτό σου. Όμως, μπορεί και να πετύχεις να προσπεράσεις όλα αυτά, και μέσα από αυτό το διάλειμμα του κενού από σκέψεις, να φτάσεις στην επίγνωση ενός λαμπρού φωτός στο οποίο αναγνωρίζεις τον εαυτό σου έτσι όπως σε δημιούργησε η αγάπη. Να είσαι πεισμένος ότι σήμερα θα κάνεις πολλά για να φέρεις αυτή την επίγνωση πιο κοντά, είτε νιώθεις ότι το έχεις πετύχει είτε όχι.
5.  Σήμερα θα σε βοηθήσει πολύ να εξασκήσεις την σημερινή ιδέα όσο πιο συχνά μπορείς. Χρειάζεσαι να ακούς την αλήθεια για τον εαυτό σου όσο πιο συχνά γίνεται, διότι ο νους σου είναι υπέρ- απασχολημένος με ψευδείς εικόνες για τον εαυτό του. Τέσσερις ή πέντε φορές την ώρα, και ίσως περισσότερο, θα σε ωφελούσε πάρα πολύ να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι η αγάπη σε δημιούργησε όμοιο με αυτή. Άκουσε την αλήθεια για τον εαυτό σου με αυτό.
6.  Προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις στις πιο σύντομες περιόδους πρακτικής ότι αυτή δεν είναι η δική σου μικροσκοπική, μοναχική φωνή που σου το λέει αυτό. Αυτή είναι η Φωνή που μιλά από τον Θεό, και σου θυμίζει τον Πατέρα σου και τον Εαυτό σου. Αυτή είναι η Φωνή της αλήθειας, που αντικαθιστά όλα όσα σου λέει το εγώ για τον εαυτό σου, με την απλή αλήθεια για τον Υιό του Θεού. Δημιουργήθηκες από την αγάπη όμοιος με αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...