Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 33 Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κοιτάξω τον κόσμο.ΜΑΘΗΜΑ 33

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κοιτάξω τον κόσμο.

1. Η  σημερινή ιδέα είναι μια προσπάθεια να αναγνωρίσεις ότι μπορείς να αλλάξεις την αντίληψή σου για τον κόσμο και στις εσωτερικές και εξωτερικές όψεις. Ένα ολόκληρο πεντάλεπτο θα πρέπει να αφιερωθεί το πρωί και το βράδυ. Σε αυτές τις περιόδους πρακτικής, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις όσο συχνά μπορείς την σημερινή ιδέα αν και είναι σημαντικό αυτό να γίνεται χωρίς βιασύνη. Καλό είναι να εναλλάσσεσαι ανάμεσα στην έρευνα της εσωτερικής και της εξωτερικής σου αντίληψης, αλλά χωρίς αυτή η εναλλαγή να γίνεται απότομα.

2. Απλά κοίταξε τυχαία γύρω σου, τον κόσμο που βλέπεις έξω από σένα, έπειτα κλείσε τα μάτια σου και ερεύνησε τις σκέψεις μέσα σου με την ίδια ηρεμία. Προσπάθησε να παραμείνεις εξίσου ουδέτερος και στα δύο, και να διατηρήσεις αυτή την αποστασιοποίηση καθώς επαναλαμβάνεις αυτή την ιδέα κατά την διάρκεια της ημέρας.

3. Οι συντομότερες περίοδοι πρακτικής θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συχνές. Ακόμα θα πρέπει να γίνονται και εξειδικευμένες εφαρμογές της σημερινής ιδέας άμεσα, όταν προκύπτει κάποια κατάσταση που σε βάζει στον πειρασμό να ενοχληθείς. Γι αυτές τις εφαρμογές, να λες:

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κοιτάξω αυτό.

4. Να θυμάσαι να εφαρμόσεις την σημερινή ιδέα την στιγμή που αντιληφθείς ενόχληση. Μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσεις περίπου ένα λεπτό για να καθίσεις με ηρεμία και να επαναλάβεις μόνος σου την σημερινή ιδέα αρκετές φορές. Το κλείσιμο των ματιών σου πιθανόν να βοηθήσει αυτή την μορφή εφαρμογής.Δεν υπάρχουν σχόλια: