Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

~Η ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΚΟΝΑ~ Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ


~Η ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΚΟΝΑ~ Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ Τα 5 Φύλλα της Ψευδούς Εικόνας
Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, υπάρχουν πέντε «Φύλλα» σε κάθε ιστορία, κι έχουμε και άλλα πέντε Φύλλα στο Στρώμα της Ψευδούς Εικόνας. Κάθε Φύλλο αντιπροσωπεύει μια μάσκα που φοράμε στην καθημερινή μας ζωή, αυτή η μάσκα ανήκει στο εγώ!

Και, όλοι πληρώνουμε ακριβό τίμημα όταν προσκαλούμε το εγώ στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, αν αυτή την στιγμή νιώθεις πολύ πόνο, θυμήσου αυτό, είναι μόνο η ψευδής εικόνα που φοράς, που μπορεί να νιώσει πόνο και να υποφέρει, όχι ο Αληθινός εαυτός!

Η πρώτη - πρώτη μάσκα που συναντάμε σε αυτόν τον κόσμο, είναι η αντανάκλαση μας στον καθρέφτη, νομίζουμε μάλιστα ότι αυτή η εικόνα είμαστε πραγματικά εμείς! Τώρα, ανάλογα με το τι βλέπουμε, θα αναζητήσουμε τρόπους να το κάνουμε όσο το δυνατόν ωραιότερο, ή όσο το δυνατόν πιο ιδιαίτερο, ή όσο το δυνατόν πιο διαφορετικό. Όταν το κάνεις αυτό, όταν αναζητάς εξωτερικά, για οποιοδήποτε λόγο, τότε καλείς το εγώ για βοήθεια!


Και το εγώ με μεγάλη προθυμία και χαρά σπεύδει να σε σώσει και να σου δώσει αυτό που νομίζεις ότι θέλεις. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

Στο Μάθημα ο Ιησούς λέει, ότι έχουμε μεγάλη σύγχυση ως προς το τι είναι η ευχαρίστηση και ο πόνος. Και αυτό που νομίζουμε ότι θα μας φέρει ευχαρίστηση, στην πραγματικότητα δεν μας φέρνει τίποτα άλλο εκτός από πόνο. Και, αυτό που νομίζουμε ότι είναι οδυνηρό, είναι στην πραγματικότητα ευχαρίστηση! Έτσι, το να καθίσουμε ένα 15λεπτο να κάνουμε διαλογισμό είναι οδυνηρό. Την ίδια στιγμή δεν γνωρίζουμε ότι η ευδαιμονία είναι μέσα μας, ούτε ότι το εγώ βρίσκεται πίσω από την αντίσταση μας!


Αληθινή ευχαρίστηση μπορούμε να βρούμε μόνο μέσα μας· ποτέ δεν μπορεί να βρεθεί εξωτερικά σε αυτόν τον κόσμο. Έτσι, στην πραγματικότητα δεν έχουμε ιδέα τι θέλουμε, αλλά το εγώ θα μας πει τι είναι καλό για μας, και τι είναι κακό για μας. Το εγώ θα μας πει επίσης ποιος είναι καλός και σωστός για μας, και ποιος είναι κακός και ακατάλληλος για μας. Δόξα το Θεό για το εγώ! Θα ήμασταν χαμένοι χωρίς αυτό! Έτσι, ποιες είναι οι μάσκες και ποια είναι η λανθασμένη εικόνα;
1ο Φύλλο: Το σώμα
Σαν παιδιά μας έμαθαν ότι το σώμα μας είναι αυτό που είμαστε. Και τώρα πιστεύουμε ότι αυτή η εικόνα είναι πραγματικά αυτό που είμαστε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη γίνεται εσύ.

Όταν ενστερνιστούμε αυτή την πίστη ότι είμαστε ένα σώμα, το σώμα τότε θα μας ανταποδίδει αυτή την πίστη. Οι πέντε αισθήσεις στο σώμα, όχι μόνο μας λένε ότι το σώμα είναι πραγματικό, αλλά και ότι ο κόσμος επίσης είναι πραγματικός. Τώρα το σώμα που βλέπεις στον καθρέφτη να σε κοιτά, γίνεται η πρώτη μάσκα που θα φοράς για την υπόλοιπη ζωή σου.

Ό,τι και να κάνεις από τώρα και στο εξής, δεν θα ξεχνάς αυτό το πρόσωπο, ή αυτή την μάσκα που σε κοιτάζει από τον καθρέφτη. Αυτή η μάσκα δεν είναι εσύ, ούτε καν πλησιάζει σε αυτό που αληθινά είσαι!

Έτσι, αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι το πώς αντιλαμβάνεσαι το σώμα, και την μάσκα που σου έχει δώσει. Επειδή αν αντιλαμβάνεσαι το σώμα και την μάσκα με το εγώ, θα υπάρχουν μερικά μέρη του σώματος που θα σου αρέσουν, και άλλα που θα μισείς. Θα υπάρχουν μερικά που θα τα θεωρείς σωστά και καλά, και μερικά που θα είναι λάθος και δεν θα είναι καλά! Τώρα αρχίζει το πρόβλημα! Γιατί;
Επειδή τώρα στην ζωή σου θα ξεκινήσεις για να αποκτήσεις, και μετά να διατηρήσεις ένα πολύ καλό σώμα. Και, πιθανόν να δαπανήσεις μια ολόκληρη περιουσία για να προσπαθήσεις να κάνεις το σώμα όσο πιο τέλειο γίνεται.  Θα το κάνεις αυτό με ιδιαίτερες τροφές, με ιδιαίτερα μέικ-απ, ειδικές δίαιτες, και με ιδιαίτερα ρούχα και ιδιαίτερα αρώματα.


Γιατί το κάνουμε αυτό όλοι; Επειδή πιστεύουμε ότι η αξία μας, ότι η αυτό- αξία μας θα έρχεται από το σώμα, κι έτσι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε στον εαυτό μας όση περισσότερη αξία και αυτό- εκτίμηση είναι δυνατόν. Θα το κάνουμε αυτό επειδή θα αναζητάμε την αγάπη, κι έτσι, όσο πιο ιδιαίτερο είναι το σώμα μας, τόσο πιο ιδιαίτερο θα είναι και το άτομο που θα γνωρίσουμε.

Έτσι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε το σώμα μας όσο το δυνατόν καλύτερο, πριν βγούμε προς αναζήτηση της αγάπης. Πράγμα που μας φέρνει στο 2ο Φύλλο μας, τον Αναζητητή.

2ο Φύλλο. Ο Αναζητητής
Η μάσκα του Αναζητητή θα είναι τώρα η δεύτερη ψευδής εικόνα που θα φοράς στην ζωή σου, και ανάλογα με το τι αναζητάς, θα προσαρμόζεις την μάσκα σου για να ταιριάζει σε αυτό τον στόχο. Ας πούμε ότι αναζητάς την αγάπη. Τότε, θα παρουσιάζεις την καλύτερη δυνατή μάσκα και εικόνα που μπορείς να δημιουργήσεις. Επίσης τώρα θα αρνηθείς εντελώς το άλλο μισό της ψευδούς εικόνας σου, την σκιά. Γιατί;

Επειδή μόλις εισάγεις τον αναζητητή, αυτόματα προσκαλείς το εγώ να είναι ο κύριος και θεός σου, και τώρα εισέρχεσαι στην περσόνα. Μόλις αποδεχθείς μια ψευδή εικόνα, οποιαδήποτε ψευδή εικόνα, παίρνεις επίσης την ψευδή εικόνα της σκιάς, επειδή δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

Now also, for you to be a very good person, you will need very bad people to relate to. Why? Because you cannot have very good people, without making some very bad people! It is having bad people, that makes good people good! If you have no bad people, the good people cannot claim to be good!

Τώρα επίσης, για να είσαι εσύ ο πολύ καλός άνθρωπος, θα χρειαστείς πολύ κακούς ανθρώπους για να σχετιστείς. Γιατί; Επειδή δεν μπορείς να έχεις πολύ καλούς ανθρώπους, χωρίς να φτιάξεις και κάποιους πολύ κακούς ανθρώπους! Το να έχεις κακούς ανθρώπους είναι αυτό που κάνει τους καλούς ανθρώπους καλούς! Αν δεν έχεις κακούς ανθρώπους, οι καλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι καλοί!

Έτσι, μόλις βγεις στην αναζήτηση, αναζητάς μαζί με το εγώ, πράγμα που τώρα σημαίνει ότι θα είσαι και πολύ επικριτικός, και δεν υπάρχει κανείς πιο επικριτικός από το εγώ! Έτσι τώρα θα νομίζεις ότι εσύ είσαι αυτός που είναι επικριτικός, αν ακούς αυτές τις κρίσεις, προφανώς θα ακούς την φωνή του εγώ! Έτσι, τώρα θεωρείς ότι εσύ είσαι αυτός που είναι αυτός ο εκδικητικός άνθρωπος, και αυτό σε κάνει να νιώθεις απαίσια αν είσαι πράγματι ειλικρινής.


Αν βλέπεις κάποιον ως πολύ επικριτικό, τότε αυτός ο άνθρωπος αναζητά απεγνωσμένα κάτι από κάποιον, βάλτο στα πόδια! Έτσι, αν εσύ αναζητάς κάποιον πολύ καλό και ιδιαίτερο άνθρωπο ή κάποια πολύ καλή και ιδιαίτερη γυναίκα, τότε θα συναντήσεις και το ακριβώς αντίθετο αυτού που αναζητάς.


Γιατί; Όσο πιο ψηλός είναι ο στόχος που θέτεις με την περσόνα, τόσο πιο βαθιά η πτώση που θα συναντήσεις με την σκιά. Πράγμα που επίσης σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλος είναι ο ενθουσιασμός στην περσόνα, η θλίψη που θα έρθει για εξισορρόπηση θα είναι πολύ βαθιά, μέσα στην σκιά, αυτή η περίοδος μερικές φορές ονομάζεται κατάθλιψη. Τώρα ο αναζητητής για να παγιδεύσει το θήραμα του, θα χρειαστεί να φορέσει μια άλλη μάσκα, και αυτή η μάσκα είναι ο καλοθελητής!

3ο Φύλλο: 1η Μάσκα: Ο Καλοθελητής
Ο Καλοθελητής είναι η μάσκα της ολοκληρωτικής χειραγώγησης, και όλοι όσοι έχουν αυτή την μάσκα, θα την βγάζουν ειδικά προς τους ιδιαίτερους ανθρώπους στην ζωή τους, και θα την φορούν επίσης σε ειδικές περιστάσεις! Μερικοί άνθρωποι υιοθετούν αυτή την μάσκα εκ του φυσικού τους, και ποτέ δεν βγαίνουν από αυτήν, και πραγματικά φαίνονται πολύ καλοί άνθρωποι.

Και μετά, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ποτέ δεν την φορούν, και  νομίζουμε ότι δεν είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Πρόσεξε τον Καλοθελητή επειδή μπαίνεις σε μια κατάσταση που αποκλείεται να βγεις κερδισμένος, και αυτή η κατάσταση δεν είναι με τον άλλον άνθρωπο που φοράει την μάσκα, όχι, είναι με το εγώ. Και ορίστε πώς λειτουργεί αυτό στην πραγματικότητα!

Ο άνθρωπος που φοράει την μάσκα θα έρθει σε σένα έχοντας δύο στόχους, ο ένας είναι να πάρει κάτι από σένα, και ο άλλος στόχος είναι να σου δώσει κάτι. Και, όταν δεν του δώσεις αυτό που θέλει, θα σου δώσει αυτό που πάντα ήθελε αυτός να σου δώσει. Θα επιχειρήσει να σου δώσει την ενοχή του.


Έτσι είναι που τελειώνουν όλες οι φιλίες, αν δεν δώσεις ιδιαιτερότητα στους φίλους σου, αυτοί θα σου δώσουν ενοχή. Τώρα είσαι αιχμάλωτος στην δική τους «φιλία», αλλά αυτή η φιλία είναι στην πραγματικότητα με το εγώ, όχι με τον άλλον άνθρωπο. Τώρα θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου, είτε σε σύγκρουση με αυτόν τον άνθρωπο, ή προσπαθώντας συνεχώς να τον κάνεις να νιώθει ιδιαίτερος.

Θα πρέπει να ξέρεις, ότι δίνεις ιδιαιτερότητα στο εγώ, και ότι αν δεν δώσεις, το εγώ θα σου δώσει την ενοχή του. Είναι το εγώ που βρίσκεται πραγματικά πίσω από όλες αυτές τις φαινομενικές ιδιαίτερες σχέσεις. Κι έτσι, όλη η σύγκρουση δεν είναι ούτε με το άλλο άτομο! Είναι με το εγώ!

3ο Φύλλο ∙ 2η Μάσκα ∙ Ο Παθητικά Επιθετικός


Ο Παθητικά επιθετικός είναι ένα προσωπείο που όλοι φοράμε όταν προσπαθούμε απεγνωσμένα να μας δουν ως καλούς και ευγενικούς ανθρώπους.

Θυμήσου, καταναλώνεις πολλή ενέργεια φορώντας αυτή την ψευδή μάσκα της «καλοσύνης» όλη την ώρα, και κάθε τόσο θα αρχίζει να πέφτει, και γι αυτό αν δεν μπορέσεις να διατηρείς την ψευδή μάσκα του Καλοθελητή όλη την ώρα, έχεις μια εφεδρεία που ονομάζεται Παθητικά επιθετικός για να την βάλεις όταν αρχίσουν να δυσκολεύουν τα πράγματα…

Αυτή είναι μια μάσκα που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Όταν ο αναζητητής δεν παίρνει αυτό που θέλει, αλλά εξακολουθεί να επιθυμεί να φοράει ένα «καλό πρόσωπο», πάντα θα επανέρχεται σε αυτή την μάσκα εφεδρείας. Ο παθητικά επιθετικός πάντα θα περνά αυτό που επιδιώκει, χωρίς να χρησιμοποιεί μετάθεση. Ο παθητικά επιθετικός κρατά την καλή εικόνα, την εικόνα του ευγενικού ανθρώπου, ανέπαφη, για δημόσια κατανάλωση.

3ο Φύλλο ∙ 3η Μάσκα ∙ Η Μάσκα του Μίσους

Δεν μπορείς να έχεις την μάσκα του Καλοθελητή, του ευγενικού χωρίς  να έχεις και το αντιστάθμισμα της, την μάσκα μίσους της σκιάς. Αυτή η μάσκα θα κρατηθεί κρυφή όσο το δυνατόν περισσότερο.


Όμως, όταν η μάσκα του Καλοθελητή δεν παίρνει αυτό που θέλει, η μοχθηρότητα της μάσκας της σκιάς θα καρποφορήσει, από μόνη της. Κάποιοι άνθρωποι ονομάζουν αυτήν τη μάσκα, μάσκα της «άγνοιας» ή μπορεί επίσης να ονομαστεί και νταϊλίκι. Εγώ απλά την αποκαλώ μάσκα του μίσους. Δεν είναι και πολύ ωραία μάσκα να την συναντήσεις, ή να την προβάλλεις.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι πηγαίνεις με το αυτοκίνητο σου σε ένα «εξαιρετικό γεγονός», και κάποιος βλάκας οδηγεί αργά μπροστά σου. Τώρα σκέφτεσαι ότι αυτός ο βλάκας σε καθυστερεί, και ότι θα αργήσεις. Απεχθάνεσαι να αργείς, οι καλοί άνθρωποι ποτέ δεν αργούν!

Έτσι αρχίζεις να χάνεις την  ψυχραιμία σου, και νιώθεις το αίμα σου να ανεβαίνει στο κεφάλι. Και τότε, από το πουθενά, η σκιά ορμάει μέσα στο σκηνικό και αρχίζει να βρίζει τον άλλον οδηγό. Η μάσκα που φοράς τώρα είναι η αντίστοιχη της άλλης μάσκας που φοράς, του ευγενικού. Δεν μπορείς να έχεις την μία, χωρίς την άλλη.


Όμως, το εγώ έχει άλλον έναν τρόπο να κρατά αυτή την μάσκα υπό έλεγχο, και αυτός ονομάζεται μάσκα του παθητικά επιθετικού. Θα χρησιμοποιείς αυτήν την μάσκα όταν είσαι έξω στον κόσμο, αυτή η μάσκα θα εξασφαλίζει ότι όλοι σε πιστεύουν, όταν προβάλλεις ότι είσαι ένας πολύ καλός άνθρωπος.


4ο Φύλλο ∙ Τα Πολλά Πρόσωπα
Στο 4ο Φύλλο, η ψευδής εικόνα θα χρησιμοποιεί πάρα πολλά προσωπεία και μάσκες για να ικανοποιήσει μόνο δύο πράγματα. Θα χρησιμοποιεί αυτές τις ψευδείς εικόνες για να πάρει αυτό που θέλει, που πάντα θα είναι κάτι από έξω,  από σένα. Και το άλλο είναι,  ότι η ψευδής εικόνα επίσης θα επιδιώκει να ξεφορτωθεί την ενοχή της όταν η πρώτη επιλογή δεν λειτουργεί. Άρα, ποια είναι τα πολλά πρόσωπα της ψευδούς εικόνας;

4ο  Φύλλο ∙≠1: Ο Οργανωτής

Στο 4ο Φύλλο, έχουμε τον Οργανωτή, τον άνθρωπο που απλά πρέπει να οργανώνει τα πάντα, και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη! Το πρόβλημα με αυτό το προσωπείο είναι ότι όταν τα σχέδια του δεν πηγαίνουν όπως επιθυμεί, θα προβάλλει πάνω σου το μίσος, ή σε κάποιον άλλον!  Ο οργανωτής πάντα θα αναζητά ένα θύμα αν δεν παίρνει αυτό που θέλει και προσδοκεί, δηλαδή το σχέδιο του να πάει τέλεια!


4ο Φύλλο ∙≠ 2 ∙ Ο Επιτυχημένος
Ο Επιτυχημένος κάνει αυτό που λέει η ετικέτα του, θα διεκπεραιώνει τα πράγματα, θα πετυχαίνει, και πάλι θα το κάνει αυτό, με κάθε κόστος. Αλλά, όταν αυτή η μάσκα δεν μπορέσει να πετύχει, θα στενοχωρηθεί και θα θυμώσει πολύ.

Και πάλι, το πρόβλημα με αυτή την μάσκα είναι όταν ο Επιτυχημένος συναντήσει πρόβλημα στο να πετύχει πράγματα, θα θυμώσει πάρα πολύ με όποιον δεν τον βοηθά να πετύχει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Και, αν ο Επιτυχημένος ξεφύγει για οποιοδήποτε λόγο από το αντικείμενο του στόχου του, τότε θα δεις να αναδύεται αμέσως η μάσκα της σκιάς.

Όλα τα επιτεύγματα του Επιτυχημένου θα είναι επιτεύγματα που έχουν εξωτερική αξία. Σε αυτόν τον κόσμο, το εγώ είναι θεός του εξωτερικού κόσμου για όσο είσαι προσκολλημένος στον διχασμένο νου του, και στις ψευδείς εικόνες του.4ο Φύλλο ∙≠3∙ Ο Διανοούμενος

Η μάσκα του διανοούμενου θα απορροφήσει όση γνώση είναι ανθρωπίνως δυνατόν και μετά θα επιδεικνύει αυτήν την γνώση για να την βλέπει ο κόσμος. Ο λόγος είναι, ότι σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης του εγώ, όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο πιο ιδιαίτερος είσαι.
Όμως, αν κοιτάξεις από κοντά την Μεταφυσική του διανοούμενου, αυτός τώρα θα χρησιμοποιεί αυτήν την εξυπνάδα για να  ξεχωρίζει από όλους τους άλλους, ακόμα και από τους άλλους διανοούμενους.

Και πάλι, στο Επίπεδο-1, ο διανοούμενος είναι μια άλλη εκδοχή ολόκληρου του προσωποποιημένου εγωικού συστήματος σκέψης. Ο  διανοούμενος δεν γνωρίζει τίποτα, εκτός από αυτά που έχει μάθει στα βιβλία, και αυτό δεν είναι γνώση, αυτό είναι συσσώρευση πληροφοριών! Αυτό είναι το εγώ!

Ο διανοούμενος δεν μπορεί να είναι διανοούμενος εκτός κι αν γύρω του υπάρχουν κάποιοι ανόητοι άνθρωποι που να τον κάνουν να νιώθει ξεχωριστός. Ο διανοούμενος θα κάτσει και θα περιμένει τα σφάλματα των άλλων, απλά αναμένοντας να αρπάξει την ευκαιρία και να προβάλλει σε οποιαδήποτε φαινομενική αδυναμία. Ενώ ο Αληθινός διανοούμενος, ένας διανοούμενος του Επιπέδου-2, πάντα θα ενισχύει την Ενότητα, την ισότητα, και τα κοινά συμφέροντα όλων.

Στο Επίπεδο-2, ο Αληθινός διανοούμενος θα ενσωματώνει νέα σκέψη και νέους τρόπους να κοιτάζει τα προβλήματα, και τις καταστάσεις για να κάνει τους πάντες να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται. Στην Νέα Γη που πρόκειται να έρθει, ο Αληθινός διανοούμενος στο Επίπεδο-2, θα χρησιμοποιεί την νοημοσύνη του Θεού, για να κτίσει έναν καλύτερο κόσμο, όπου όλος ο πλούτος θα είναι μοιρασμένος εξίσου στο κάθε άτομο που ζει σε αυτόν τον κόσμο.


4ο Φύλλο ∙≠4∙ Ο Αλτρουιστής

Δεν υπάρχει καλύτερο άτομο στα μάτια του εγώ από τον αλτρουιστή. Ο Αλτρουιστής δείχνει στον κόσμο και σε όλους πόσο καλός είναι. Θα αρέσκεται να επιδεικνύεται στο κοινό κάνοντας «καλές πράξεις». Θα δείχνει στον κόσμο ότι νοιάζεται, ότι είναι καλός άνθρωπος, επειδή κάνει καλές πράξεις.

Το πρόβλημα με αυτό το προσωπείο είναι ότι θρέφει την σκιά, και του εγώ του αρέσει πολύ αυτό. Τώρα, και για τον αλτρουιστή το πρόβλημα είναι η ασθένεια, επειδή για να κρύψει την σκιά κάνοντας επίδειξη «καλοσύνης» χρειάζεσαι την μάσκα και την ενέργεια του παθητικά επιθετικού.
Αυτό το προσωπείο θα προσπαθεί να κρύψει τα οποιαδήποτε ξεσπάσματα της σκιάς, ενώ κάνει τις καλές του πράξεις. Όταν χρησιμοποιείς τον παθητικά επιθετικό, προσκαλείς την ασθένεια στον κόσμο σου, και το εγώ με συνέπεια θα σε ανταμείψει με όλων των ειδών τις ασθένειες και τα δεινά.

Και πάλι, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι  δεν είναι καθόλου κακό να κάνεις καλές πράξεις, και να είσαι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τους συνανθρώπους του. Αλλά μπορείς να το κάνεις αυτό με τον Θεό, και να εφαρμόσεις την θεραπεία στην πορεία, αντί να το κάνεις αυτό με το εγώ και να προσκαλέσεις την επερχόμενη κόλαση! Δεν έχεις ελευθερία επιλογής!

4ο Φύλλο ≠5∙ Ο Διορθωτής

Ο διορθωτής θα κάνει ακριβώς αυτό το οποίο έχει βάλει στόχο να μην κάνει, θα προσπαθεί να διορθώνει τους πάντες εκτός από τον εαυτό του. Ο διορθωτής δεν θα έχει όρια, θα παραβιάζει, και θα χώνει την μύτη του στις δουλειές όλων, και θα ψάχνει να βρει οποιονδήποτε και οτιδήποτε φαίνεται πως έχει πρόβλημα, απλά για να το διορθώσει.

Τώρα, πραγματικά θέλει να σε βοηθήσει, αλλά το πρόβλημα είναι, ότι έρχεται σε σένα με το εγώ, και είναι το εγώ τώρα που σου δίνει αυτή την βοήθεια!
Και το εγώ δεν χρεώνει φθηνά, όταν επιτρέψεις το εγώ στην ζωή σου, και δεχτείς την βοήθεια του, ακόμα και μέσω ενός άλλου, εσύ είσαι που θα πληρώσεις αυτό το πολύ ακριβό τίμημα, που είναι πάντα ο πόνος!
Τώρα ερχόμαστε στο φινάλε, στην τελική μάσκα που θα φοράς σε οποιαδήποτε ιστορία. Την στιγμή που αρχίζεις να υιοθετείς οποιαδήποτε ψευδή εικόνα· τότε υιοθετείς και το εγώ! Ο αναζητητής τώρα έχει την αποστολή να αναζητήσει την αγάπη, να αναζητήσει την δόξα, να αναζητήσει πλούτη, ή ακόμα και την φώτιση.

Αλλά όταν ξεκινάς ως αναζητητής μαζί με το εγώ, ό,τι και να ψάχνεις, θα καταλήξεις σαν θύμα, ή θύτης. Αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος του εγώ, να σε καταφέρει να φορέσεις τις τελευταίες δύο μάσκες, που είναι οι μάσκες του θύματος και του θύτη.


5ο Φύλλο·  Το Θύμα

Όταν έχεις φορέσει όλες τις μάσκες που αναφέραμε και τις υιοθέτησες ως εαυτό σου, τώρα είσαι έτοιμος για την ιστορία της ζωής σου! Σε αυτή την ιστορία, θα φορέσεις άλλη μια από τις δύο μάσκες, μία κάθε φορά. Θα φοράς την μάσκα του θύματος όταν δεν παίρνεις αυτό που θέλεις, και θα θυματοποιείς εκείνους που νομίζεις ότι έχουν άδικο, και είναι κακοί! Που αυτό με την σειρά του σε κάνει θύτη.

5ο Φύλλο∙ Ο Θύτης

Ο θύτης είναι το τελικό και το τελευταίο προσωπείο με το οποίο θα αφήσεις την ιστορία, γιατί; Επειδή θα έχεις θυματοποιήσει τους θύτες των ψευδών εικόνων σου.

Το Μάθημα στα Θαύματα το λέει αυτό πολύ ξεκάθαρα, ότι όλα τα θύματα είναι κρυφοί θύτες, και ότι όλοι οι θύτες είναι στην πραγματικότητα θύματα. Έτσι, και το θύμα και θύτης είναι ο ίδιος. Γιατί;
Επειδή και τα δύο προσωπεία και μάσκες ανήκουν στο εγώ, δεν είναι αυτό που είσαι πραγματικά, είναι οι εναλλακτικές μάσκες του εγώ που θεωρείς ότι εσύ είσαι πραγματικά. Και στο εγώ αρέσει πάρα πολύ όταν πραγματικά πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε μια πραγματική ιστορία, και ότι είσαι είτε ένα θύμα ή ένας θύτης. Γιατί;
Επειδή για το εγώ αυτό είναι ένα παιχνίδι, απλά για να δει πόσα προσωπεία θα φόραγες για να αποκτήσεις αυτό που μυστικά ήθελες, πράγμα που πάντα ήταν η ιδιαιτερότητα. Και όταν δεν παίρνεις αυτή την ιδιαιτερότητα, γίνεσαι ο θύτης.
Μόλις φορέσεις την πρώτη- πρώτη μάσκα του εγώ, που είναι ο αναζητητής, θα καταλήξεις ως θύμα ή θύτης στην ιστορία που ακολουθεί. Έτσι, αν αυτή την στιγμή βρίσκεσαι σε μια ιστορία, και νομίζεις ότι είσαι το θύμα ή ο θύτης, το εγώ κερδίζει το παιχνίδι, κι εσύ χάνεις.

Namaste
Michael

Μετάφραση: Χριστίνα Τσιντέα


Δεν υπάρχουν σχόλια: