Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9

                                                                                                    MICHAEL MURRAY
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ  9  
Στο σημερινό Μάθημα 9 βλέπουμε την εισαγωγή της «Ψευδούς Εικόνας» που ίσως να επιχειρήσει να κάνει ή ίσως και όχι αυτές τις ασκήσεις και αυτό το βιβλίο εργασιών στην Μεταφυσική. Έτσι, στο τέλος αυτού του μαθήματος σου γίνεται μια πολύ σημαντική ερώτηση, και σε παρακαλώ να είσαι ειλικρινής με την απάντηση σου. Αν δεν είσαι ειλικρινής, τότε θα την έχεις στημένη στον εαυτό σου για να αποτύχεις.
ΜΑΘΗΜΑ 9
Δεν βλέπω τίποτα όπως είναι τώρα.
(Το Ερώτημα είναι: Γιατί; Γιατί δεν βλέπω τίποτα έτσι όπως είναι τώρα; Η Απάντηση είναι: επειδή ο νους μου είναι προσκολλημένος στο εγώ και βλέπω μόνο το παρελθόν με το εγώ στο Επίπεδο-1)
1. Αυτή η ιδέα είναι εμφανώς συνεπακόλουθο των δύο προηγούμενων
(Όσο παραμένω προσκολλημένος στο εγώ, στο Επίπεδο-1, θα βλέπω μόνο το παρελθόν. Βλέπω μόνο το παρελθόν γιατί αντιλαμβάνομαι μόνο με το εγώ.)
2Όμως, ενώ μπορεί να την δεχτείς νοητικά, είναι μάλλον απίθανο ότι αυτή θα σημαίνει οτιδήποτε για σένα ακόμα
(Πιθανόν να μπορέσεις να αφήσεις την διανοητική κατανόηση, αφού το εγώ είναι ο κατασκευαστής της διανόησης, αλλά δεν έχεις ακόμα πετύχει την κατανόηση του Επιπέδου-2.)
3Πάντως, η κατανόηση δεν είναι απαραίτητη σ’ αυτό το στάδιο.
(Όπως έχουμε πει στα πρώτα μαθήματα, η κατανόηση σου δεν είναι απαραίτητη σε αυτό το σημείο, μόνο η εφαρμογή αυτών των ιδεών είναι απαραίτητη.)
4Για την ακρίβεια, η αναγνώριση ότι δεν κατανοείς είναι προϋπόθεση για ν’ αναιρεθούν οι εσφαλμένες ιδέες σου.
(Πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσεις ότι η κατάργηση της κατανόησης που έχεις στο Επίπεδο-1 με το εγώ είναι προϋπόθεση για να πετύχεις την κατανόηση του Επιπέδου-2 με το Άγιο Πνεύμα.)
5Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην πρακτική εξάσκηση, όχι στην κατανόηση.
(Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι η προσηλωμένη εφαρμογή αυτών των ασκήσεων, όχι η κατανόηση τους. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι πρέπει να αφήσεις να φύγει όλη η κατανόηση που έχεις τώρα επειδή ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
6Δεν χρειάζεσαι να κάνεις εξάσκηση σ΄αυτό που ήδη κατανοείς.
(Η εφαρμογή αυτών των ασκήσεων είναι που θα σου φέρει μια καινούργια κατανόηση.)
7Θα ήταν πράγματι αδιέξοδο να στοχεύεις στην κατανόηση, και να υποθέτεις ότι την έχεις ήδη.
(Αν εξακολουθείς να επιμένεις να προσπαθείς να καταλάβεις αυτές τις ασκήσεις, και την εφαρμογή τους, τότε θα κάνεις κύκλους μαζί με το εγώ πίσω στο Επίπεδο-1)
( παραγ.)2.Είναι δύσκολο για τον ανεκπαίδευτο νου να πιστέψει ότι αυτό, που φαίνεται ότι βλέπει, δεν υπάρχει.
(Αν δεν έχεις μάθει την Μεταφυσική του Μαθήματος, και ειδικά του Επιπέδου-1 και του Επιπέδου-2, τότε πώς θα μπορέσεις να συλλάβεις αυτά τα σύμβολα στο νου σου;)
2Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική, και μπορεί να προκαλέσει ενεργή αντίσταση διαφόρων μορφών.
(Όσοι δεν έχουν μάθει την Μεταφυσική αυτού του Μαθήματος(ACIM), θα ενοχληθούν πολύ από αυτές τις ιδέες και τα σύμβολα, και θα συναντήσουν μεγάλη αντίσταση στην εφαρμογή αυτών των μαθημάτων.)
3Όμως αυτό δεν εμποδίζει την εφαρμογή της.
(Αυτό δεν έχει σημασία· ακόμα σου ζητείται να εφαρμόσεις όλες αυτές τις ασκήσεις έτσι όπως σου δίνονται.)
4Δεν απαιτείται κάτι περισσότερο από αυτό γι’ αυτές ή όποιες άλλες ασκήσεις.
(Το μόνο που σου ζητείται είναι η προθυμία σου να εφαρμόσεις αυτές τις ιδέες. Η κατανόηση σου δεν είναι απαραίτητη, μάλιστα, προϋπόθεση είναι να αποστασιοποιηθείς από όλη σου την κατανόηση έτσι όπως την ξέρεις σήμερα.)
5Κάθε μικρό βήμα θα διώξει λίγο σκοτάδι, και η κατανόηση τελικά θα έρθει να φωτίσει κάθε γωνία του νου που έχει καθαριστεί από τα σκουπίδια που τον συσκοτίζουν.
(Κάθε μάθημα που εφαρμόζεις χωρίς την ανάγκη να καταλάβεις κανένα από αυτά, θα σε φέρει πιο κοντά σε μια νέα κατανόηση που θα φωτίσει το νου σου από το σκοτάδι του εγώ και του Επιπέδου-1)
(παραγ.)3.Αυτές οι ασκήσεις, για τις οποίες τρεις ή τέσσερις περίοδοι πρακτικής επαρκούν, αφορούν το να κοιτάξεις γύρω σου και να εφαρμόσεις την σημερινή ιδέα σ’ ό,τι βλέπεις, ενώ θυμάσαι την ανάγκη για αδιάκριτη εφαρμογή της, και τον ουσιώδη κανόνα του να μην εξαιρέσεις τίποτα.
(Μην αποφασίζεις για λογαριασμό σου τι θα επιλέξεις στην εφαρμογή αυτών των ασκήσεων. Να είσαι όσο πιο αμερόληπτος γίνεται με όλα και με τίποτα συγχρόνως.)
2Για παράδειγμα:
(Βλέπω αυτό_____μόνο στο παρελθόν.)
3Δεν βλέπω αυτήν τη γραφομηχανή όπως είναι τώρα.
(Βλέπω αυτή την γραφομηχανή μόνο στο παρελθόν.)
4Δεν βλέπω αυτό το τηλέφωνο όπως είναι τώρα.
(Βλέπω αυτό το τηλέφωνο μόνο στο παρελθόν.)
5Δεν βλέπω αυτό το χέρι όπως είναι τώρα.
(Βλέπω αυτό το χέρι μόνο στο παρελθόν.)
(παραγ.)4. Ξεκίνησε με πράγματα που είναι πιο κοντά σου, και μετά εφάρμοσέ το σε άλλα πιο μακριά:
(Κοίταξε ό,τι είναι κοντά σου, και τώρα επέκτεινε την ματιά σου προς τα έξω.)
2Δεν βλέπω εκείνη την κρεμάστρα όπως είναι τώρα.
(Βλέπω αυτή την κρεμάστρα μόνο στο παρελθόν.)
3Δεν βλέπω εκείνη την πόρτα όπως είναι τώρα.
(Βλέπω αυτή την πόρτα στο παρελθόν.)
4Δεν βλέπω εκείνο το πρόσωπο όπως είναι τώρα.
(Βλέπω αυτό το πρόσωπο στο παρελθόν.)
(παραγ.)5. Τονίζεται και πάλι, ότι ενώ δεν πρέπει να επιχειρηθεί η συμπερίληψη των πάντων, ειδικές εξαιρέσεις πρέπει ν’ αποφευχθούν .
(Μην αποφασίζεις από μόνος σου τι θα συμπεριλάβεις ή θα αποκλείσεις. Αυτή θα είναι η ψευδής σου εικόνα που θα βρίσκεται στην κρίση.)
2Βεβαιώσου ότι είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου όταν κάνεις αυτήν τη διάκριση.
(Αναρωτήσου: είμαι στην Προσωπικότητα ή στην ψευδή εικόνα μου. Πρέπει να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου, επειδή αν δεν είσαι, αυτές οι ασκήσεις είναι χάσιμο χρόνου για σένα.)
3Μπορεί να δελεαστείς να την συγκαλύψεις.
(Η Ψευδής εικόνα δεν θα είναι ειλικρινής· σκόπιμα θα αποκρύπτει την αλήθεια από σένα, την Προσωπικότητα.
Γι αυτό κάνε στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση: «Είμαι πρόθυμος να περάσω άλλη μια ζωή επιστρέφοντας για να το ξανακάνω όλο αυτό από την αρχή, πράγμα που θα γίνει αν ενεργώ με την ψευδή εικόνα μου;
Επειδή αυτό ακριβώς θέλει η ψευδής εικόνα να κάνεις. Θέλει να αποτύχεις· όχι, έχει ανάγκη να αποτύχεις! Η ζωή της εξαρτάται από αυτό.
Γι αυτό σε παρακαλώ, να είσαι ειλικρινής και τότε δεν θα είσαι στην ψευδή σου εικόνα. Η ψευδής εικόνα δεν μπορεί και δεν θα είναι ειλικρινής! Λοιπόν ορίστε πώς θα ανακαλύψεις αν είσαι ειλικρινής μέσα στην Προσωπικότητα σου, ή αν καυχησιολογείς με την ψευδή σου εικόνα!)
Σε παρακαλώ απάντησε και τις πέντε ερωτήσεις με ειλικρίνεια.
1. Έχεις μάθει ολόκληρη την Μεταφυσική των 31 Κεφαλαίων στο Κείμενο;
2. Έχεις μάθει όλη την Μεταφυσική και του Επιπέδου-1 και του Επιπέδου-2;
3. Γνωρίζεις τα εργαλεία Ενδυνάμωσης του Επιπέδου-2;
4. Γνωρίζεις όλα τα εργαλεία του εγώ του Επιπέδου-1;
5. Απάντησες ναι σε όλες τις προηγούμενες τέσσερις ερωτήσεις με ειλικρίνεια;
Αν έχεις απαντήσει όχι σε κάποια από τις παραπάνω πέντε ερωτήσεις, δεν είσαι έτοιμος να κάνεις αυτά τα μαθήματα στην Μεταφυσική. Χάνεις τον χρόνο σου. Γι αυτό, σε παρακαλώ να έχεις υπομονή και αφού μάθεις όλη την Μεταφυσική και στο Επίπεδο-1 και στο Επίπεδο-2 επιχείρησε το πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: