Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 3


ΜΑΘΗΜΑ 3

                                                                              MICHAEL MURRAY

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 3
Αυτά τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα για να αφήσεις την κρίση, όχι για να την ενισχύσεις. Αν αμφισβητείς αυτό το μάθημα, τότε επιλέγεις την κρίση, και γι αυτό, επιλέγεις το εγώ. Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα πηγαίνεις πίσω στο Επίπεδο-1, και πίσω στο πονο-σώμα του εγώ.
Στο σημερινό μάθημα, το Μάθημα 3, και πάλι είμαστε στην διαδικασία της κατάργησης της κρίσης του εγώ για το σωστό και το λάθος, και το καλό και το κακό. Αυτή είναι η αποκόλληση από το Επίπεδο-1 και τον εγωικό διχασμένο νου. Θυμήσου, «αν ακόμα νομίζεις ότι σκέφτεσαι», τότε είσαι ακόμα με το εγώ στο Επίπεδο-1.
Η εγκατάλειψη της ιδέας «ότι νομίζεις ότι σκέφτεσαι», είναι αυτό στο οποίο αναφέρονται αυτά τα μαθήματα, και τα μαθήματα θα σε βοηθήσουν σε αυτή την διαδικασία. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πώς νομίζεις ότι καταλαβαίνεις όλα όσα βλέπεις, πράγμα που είναι στην πραγματικότητα ο εγωικός διχασμένος νους που καταλαβαίνει για λογαριασμό σου όσο είσαι στο Επίπεδο-1.

ΜΑΘΗΜΑ 3
Δεν καταλαβαίνω τίποτα απ’ όσα βλέπω σ’ αυτό το δωμάτιο
[σ’ αυτόν τον δρόμο, απ’ αυτό το παράθυρο, σ’ αυτό το μέρος].

(Το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα από ό,τι βλέπω σε αυτό το δωμάτιο [σε αυτό τον δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος].
Και η απάντηση είναι: Δεν καταλαβαίνεις τίποτα από ό,τι βλέπεις, επειδή όλη η ερμηνεία προέρχεται από τον εγωικό διχασμένο νου, στο Επίπεδο-1. Όταν πετύχεις την κατανόηση στο Επίπεδο-2, όλη η ερμηνεία θα προέρχεται από τον Θεό. Ο σκοπός του βιβλίου εργασιών είναι αποστασιοποιηθείς από την ερμηνεία του εγώ, και να πετύχεις την ερμηνεία του Αγίου Πνεύματος, που είναι η Φωνή του Θεού.)
1. Εφάρμοσε αυτή την ιδέα με τον ίδιο τρόπο όπως τις προηγούμενες, χωρίς να κάνεις κανενός είδους διακρίσεις
(Για να καταργήσεις την κρίση του εγώ θα χρειαστεί χρόνος, και πάλι αυτά τα μαθήματα θα επαναληφτούν πολλές φορές, με πολλούς τρόπους, γιατί το εγώ είναι τόσο προσκολλημένο με σένα, κι εσύ είσαι προσκολλημένος με την κρίση του εγώ.)
2Οτιδήποτε βλέπεις γίνεται ένα κατάλληλο αντικείμενο για να εφαρμόσεις την ιδέα
(Σήμερα, χρησιμοποίησε οτιδήποτε βλέπεις, αντικείμενα, ζώα, φυτά ή ανθρώπους για να εφαρμόσεις την ιδέα ότι όλα όσα έχεις δει, ήταν μια κρίση του εγώ. Τώρα απόσυρε την κρίση αναγνωρίζοντας ότι δεν ήσουν εσύ αυτός που είχε δώσει την ερμηνεία, αλλά ήταν πάντα ο εγωικός διχασμένος νους στο Επίπεδο-1. Επειδή όλα όσα έχεις δει, στο Επίπεδο-1, ήταν ή «καλά ή κακά» ή «σωστά ή λάθος».)
3Βεβαιώσου ότι δεν αμφισβητείς την καταλληλότητα κανενός αντικειμένου για να εφαρμόσεις την ιδέα.
(Βεβαιώσου ότι δεν κρίνεις αυτό από το οποίο αποφασίζεις να αποσύρεις την κρίση σου. Οι πάντες και τα πάντα είναι κατάλληλα γι αυτή την εφαρμογή.)
4Αυτές δεν είναι ασκήσεις κρίσεως.
(Αυτές οι ασκήσεις καταργούν την κρίση, και δεν προορίζονται για να ενισχύσουν την κρίση.)
5Οτιδήποτε είναι κατάλληλο, εάν το δεις
(Πρέπει να αποσύρεις την κρίση σου από όλα όσα βλέπεις, , του «σωστό» ή «λάθος», και του «καλό» ή «κακό».)
6Κάποια απ’ τα πράγματα που βλέπεις μπορεί να έχουν κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για σένα
(Είσαι προσκολλημένος σε κάποια από τα πράγματα που αντιλαμβάνεσαι με το εγώ, και αυτό μπορεί να σου προκαλέσει κάποια αναστάτωση.)
7Προσπάθησε να παραμερίσεις τέτοια αισθήματα, και απλά χρησιμοποίησε αυτά τα πράγματα, ακριβώς όπως θα έκανες με όλα τ’ άλλα.
(Ασχολήσου με όλα αυτά στα οποία αντιδράς, γιατί το καθετί στο οποίο αντιδράς, είσαι προσκολλημένος σε αυτό, και αυτό είναι το εγώ. Γι αυτό χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία Ενδυνάμωσης του εαυτού που έμαθες στα μαθήματα που κάναμε για το επίπεδο Επίπεδο-1 και το Επίπεδο-2. Αυτά τα εργαλεία είναι η Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση [ΠΑΣ], η Ολοκληρωτική Συγχώρεση [ΟΣ] και η Αυτό-Ενδυνάμωση [ΑΕ]. Αποστασιοποιείσαι από το Επίπεδο-1 και όλες τις προσκολλήσεις του. Αυτός είναι ο λόγος που έμαθες αυτά τα εργαλεία Ενδυνάμωσης, για να αποστασιοποιηθείς από το Επίπεδο-1.)
2. Ο σκοπός των ασκήσεων είναι να σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τον νου σου απ’ όλους τους παλιούς συσχετισμούς, να δεις τα πράγματα ακριβώς όπως φαίνονται τώρα σε σένα, και ν’ αντιληφθείς πόσο λίγα πράγματα καταλαβαίνεις γι’ αυτά.
(Το νόημα αυτών των μαθημάτων για σένα είναι να αποκολληθείς από όλες τις προσκολλήσεις σου στο σύστημα σκέψης του εγώ, που είναι η προσκόλληση σου στις σκέψεις του «σωστού» και του «λάθους», και του «καλού» και του «κακού».)
2Επομένως είναι ουσιώδες να κρατήσεις ένα τελείως ανοιχτό νου, ανεμπόδιστο από κρίσεις, όταν διαλέγεις τα πράγματα στα οποία θα εφαρμόσεις την σημερινή ιδέα.
(Γι αυτό, είναι πολύ σημαντικό να μην κρίνεις αυτό από τα οποίο αποστασιοποιείσαι αποστασιοποιείσαι από τον τρόπο σκέψης του εγώ, όχι από αντικείμενα και ανθρώπους.)
3Για τον σκοπό αυτό, το ένα πράγμα είναι ίδιο με το άλλο. εξίσου κατάλληλο και άρα εξίσου χρήσιμο.
(Δεν πρέπει να διαλέγεις κάποιο πράγμα ως πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο. Αυτό θα είναι κρίση του εγώ. Επειδή στο Επίπεδο-1, όσο είσαι προσκολλημένος στον εγωικό διχασμένο νου, θα δίνεις στα πάντα και στους πάντες το νόημα τους, που πάντα ήταν το σωστό και το λάθος, και το καλό ή το κακό.)

*Η μετάφραση του Βιβλίου Εργασιών είναι από την επίσημη έκδοση στα Ελληνικά του «A Course in Miracles», Foundation for Inner Peace: « Ένα Μάθημα στα Θαύματα».





Δεν υπάρχουν σχόλια: