Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 3 Δεν καταλαβαίνω τίποτα από ό,τι βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο (σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος).



ΜΑΘΗΜΑ 3

Δεν καταλαβαίνω τίποτα από ό,τι βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο
(σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος).

1. Εφάρμοσε αυτή την ιδέα όπως τις προηγούμενες, χωρίς να κάνεις κανενός είδους διακρίσεις. Ό,τι βλέπεις γίνεται κατάλληλο θέμα για να εφαρμόσεις την ιδέα.
Βεβαιώσου ότι δεν αμφισβητείς την καταλληλότητα του οτιδήποτε για την εφαρμογή αυτής της ιδέας. Αυτές δεν είναι ασκήσεις κρίσης. Οτιδήποτε βλέπεις είναι κατάλληλο αν το βλέπεις. Μερικά από τα πράγματα που βλέπεις μπορεί να έχουν σημασία που σε φορτίζει συναισθηματικά. Προσπάθησε να αφήνεις τέτοια συναισθήματα κατά μέρος, και απλά χρησιμοποίησε και αυτά τα πράγματα ακριβώς όπως όλα τα άλλα.


2. Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το νου σου από όλους τους προηγούμενους συσχετισμούς, για να δεις τα πράγματα καθαρά όπως εμφανίζονται μπροστά σου τώρα, και να συνειδητοποιήσεις το πόσο λίγα καταλαβαίνεις γι αυτά. Επομένως είναι βασικό να διατηρήσεις ανοιχτό νου, ανεπηρέαστο από κρίσεις, ως προς την επιλογή των πραγμάτων στα οποία θα εφαρμόσεις την ιδέα της ημέρας. Γι αυτό το σκοπό το κάθε πράγμα είναι σαν το άλλο, εξίσου κατάλληλο και γι αυτό εξίσου χρήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...