Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 27 Πάνω από όλα θέλω να δω.





ΜΑΘΗΜΑ 27

Πάνω από όλα θέλω να δω.

1. Η σημερινή ιδέα εκφράζει κάτι ισχυρότερο από απλή αποφασιστικότητα. Δίνει προτεραιότητα στην αληθινή όραση από όλες τις επιθυμίες σου. Μπορεί να νιώσεις διστακτικός ως προς την εφαρμογή της ιδέας, επειδή δεν είσαι σίγουρος αν το εννοείς ακριβώς. Αυτό δεν έχει σημασία. Ο σκοπός της σημερινής  άσκησης είναι να φέρει λίγο πιο κοντά την ώρα κατά την οποία αυτή η ιδέα θα ισχύει απόλυτα.

2. Μπορεί να μπεις στον μεγάλο πειρασμό να πιστέψεις ότι σου ζητείται κάποιου είδους θυσία όταν λες ότι πάνω από όλα θέλεις να δεις Αν αισθανθείς κάποια ανησυχία όσον αφορά την έλλειψη επιφύλαξης σχετικά με αυτή την δήλωση, μπορείς να προσθέσεις:

Η αληθινή όραση δεν κοστίζει τίποτα σε κανέναν.

Αν ο φόβος της απώλειας επιμένει ακόμα, πρόσθεσε ακόμα:

Μπορεί μόνο να ευλογεί.

3. Η σημερινή ιδέα χρειάζεται πολλές επαναλήψεις για να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον κάθε μισή ώρα, και περισσότερο αν είναι δυνατόν. Θα μπορούσες να προσπαθήσεις για κάθε δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά. Σου συνιστούμε να θέσεις ένα συγκεκριμένο χρόνο για την εφαρμογή της όταν ξυπνήσεις ή λίγο μετά, και να προσπαθήσεις να επιμείνεις σε αυτό όλη την ημέρα. Δεν θα είναι δύσκολο να το πετύχεις, ακόμα κι αν βρεθείς σε κάποια συζήτηση, ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα εκείνη την ώρα. Μπορείς να επαναλαμβάνεις από μέσα σου μια σύντομη πρόταση χωρίς καμιά ενόχληση.

4. Το πραγματικό ερώτημα είναι, πόσο συχνά θα το θυμάσαι; Πόσο θέλεις πραγματικά η σημερινή ιδέα να είναι αλήθεια; Απάντησε σε μια από αυτές τις ερωτήσεις, και θα έχεις απαντήσει και στην άλλη. Πιθανόν να χάσεις κάποιες εφαρμογές, ίσως μάλιστα αρκετές. Μην νιώσεις ενόχληση γι αυτό, παρά προσπάθησε να μείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου από δω και πέρα. Αν αισθανθείς ότι ήσουν απόλυτα ειλικρινής έστω για μια φορά όλη την ημέρα όταν επαναλάμβανες την σημερινή ιδέα, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις γλιτώσει πολλά χρόνια προσπάθειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...