Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 22 & 23
του Michael Murray
ΜΑΘΗΜΑ 22.

Στο σημερινό μάθημα συνεχίζουμε με τις ιδέες του προηγούμενου μαθήματος. «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» Οι επιλογές που κάνεις αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρες τώρα. Όμως, αν είσαι αποφασισμένος να δεις τα πράγματα διαφορετικά, τότε θα αντιλαμβάνεσαι με την Όραση στο Επίπεδο-2 και θα βλέπεις μόνο την Ειρήνη.


ΜΑΘΗΜΑ 22

Αυτό που βλέπω είναι μία μορφή εκδίκησης

(Η Ερώτηση είναι: Γιατί; Γιατί βλέπω μια  μορφή εκδίκησης; Η Απάντηση είναι: Βλέπω μια μορφή εκδίκησης επειδή αντιλαμβάνομαι με το εγώ στο Επίπεδο-1. Μετά πες: Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

(παραγ.)1. Η σημερινή ιδέα περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο που, όποιος έχει επιθετικές σκέψεις στο νου του, θα πρέπει να βλέπει τον κόσμο.

(Η Προβολή φτιάχνει την Αντίληψη. Το εγώ είναι μια σκέψη επίθεσης και όταν αντιλαμβάνομαι με το εγώ στο Επίπεδο-1 πρέπει να βλέπω την εκδίκηση. Αυτό είναι η αιτία και το αποτέλεσμα. Μετά πες: « Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


 2Έχοντας προβάλλει τον θυμό του πάνω στον κόσμο, αισθάνεται ότι η εκδίκηση έχει εξαπολυθεί για να τον χτυπήσει.

(Αυτό που δίνεις, αυτό πρέπει και να λαμβάνεις. Αν προβάλλεις θυμό τότε ο θυμός θα σου επιστραφεί και τώρα θα αντιλαμβάνεσαι ότι σου επιτίθενται με την μορφή εκδίκησης. Μπορείς τώρα να δεις αυτή την επίθεση με έναν άλλον τρόπο: Πες, «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


 3Έτσι αντιλαμβάνεται την δική του επίθεση ως άμυνα. Αυτός ο κύκλος γίνεται όλο και πιο ύπουλος μέχρι το άτομο να θελήσει ν’ αλλάξει την οπτική του.

(Τώρα πρέπει να αμυνθείς εναντίον της επίθεσης που εξαπέλυσες κατά του εαυτού σου. Πρόβαλλες προς τα έξω τον θυμό σου και τώρα σου επιστρέφεται νοιώθεις θύμα και ότι θυματοποιείσαι. Αυτό που δίνεις είναι αυτό που λαμβάνεις.
Αυτός ο κύκλος της επίθεσης θα συνεχιστεί για όσο αντιλαμβάνεσαι με το εγώ στο Επίπεδο-1. όμως αν είσαι αποφασισμένος να δεις τα πράγματα διαφορετικά τότε αυτή η επίθεση εναντίον του εαυτού σου θα σταματήσει. Πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

4Αλλιώς, σκέψεις επίθεσης και αντεπίθεσης θα τον απασχολούν και θα εποικίζουν όλο τον κόσμο του.

(Αν δεν είσαι αποφασισμένος να δεις τα πράγματα διαφορετικά τότε αυτή η επίθεση πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μέχρι όντως να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

5Ποια γαλήνη του νου είναι δυνατή για αυτόν;

(Δεν υπάρχει γαλήνη του νου στο Επίπεδο-1 με το εγώ. Για όσο παραμένεις προσκολλημένος στο εγώ και το Επίπεδο-1, η επίθεση και η αντεπίθεση θα συνεχίζονται. Για να σπάσεις αυτόν τον κύκλο μπορείς να πεις: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

(παραγ.)2. Από αυτή την βίαιη φαντασία είναι που θέλεις ν’ αποδράσεις.

(Αν είσαι αποφασισμένος να δεις τα πράγματα διαφορετικά πες το εξής: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

2Δεν είναι ευχάριστα τα νέα όταν ακούς ότι αυτό δεν είναι πραγματικό;

(Αυτό που βλέπω είναι μια μορφή εκδίκησης που δεν είναι πραγματική· μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

3Δεν είναι μια ευχάριστη ανακάλυψη να μαθαίνεις ότι μπορείς ν’ αποδράσεις;

(Το Επίπεδο-2 και η Όραση είναι η διαφυγή σου αν είσαι αποφασισμένος να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


4Έφτιαξες αυτό που θα ήθελες να καταστρέψεις. όλα όσα μισείς και θα ήθελες να τους επιτεθείς και να τα σκοτώσεις.

(Το εγώ είναι μια σκέψη επίθεσης που επινόησες στο νου σου. Αν επιλέγεις να δεις τα πράγματα διαφορετικά, πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


5Όλα όσα φοβάσαι, δεν υπάρχουν.

(Αυτή η μορφή εκδίκησης που φοβάσαι πιο πολύ από όλα δεν υπάρχει· μπορείς να αντιληφθείς με έναν άλλον τρόπο, λέγοντας: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


3. Κοίτα τον κόσμο γύρω σου τουλάχιστον πέντε φορές σήμερα, για τουλάχιστον ένα λεπτό κάθε φορά.

(Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.)


2Καθώς τα μάτια σου κινούνται αργά από το ένα αντικείμενο στο άλλο, από το ένα σώμα στο άλλο, πες στον εαυτό σου:

(Είμαι αποφασισμένος να το δω αυτό [ονόμασε το] διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.)

3Βλέπω μόνο το φθαρτό.

(Βλέπω μόνο το θάνατο· μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


4Δεν βλέπω τίποτα που θα διαρκέσει.

(Βλέπω μόνο τη φθορά· μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )


5Αυτό που βλέπω δεν είναι πραγματικό.

(Βλέπω μόνο ψευδαισθήσεις· μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )6Αυτό που βλέπω είναι μια μορφή εκδίκησης.

(Βλέπω μόνο εκδίκηση· μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

7Στο τέλος κάθε περιόδου πρακτικής, ρώτησε τον εαυτό σου:

(Ρώτησε τον εαυτό σου: «Γιατί είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά; Μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

8Είναι αυτός ο κόσμος που πραγματικά θέλω να βλέπω;

(Ρώτησε τον εαυτό σου: «Είναι αυτός ο κόσμος που πραγματικά θέλω να βλέπω; Μετά πες: «Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου.» )

9Η απάντηση είναι σίγουρα προφανής.

(Είμαι αποφασισμένος να δω τα πράγματα διαφορετικά επειδή η Όραση είναι η ελευθερία μου. )

 ΜΑΘΗΜΑ 23.

Στο σημερινό μάθημα αλλάζουμε την αιτία και όχι το αποτέλεσμα. Όταν αλλάζεις το νου σου, αλλάζεις την αντίληψη σου. Μπορείς μόνο να αντιλαμβάνεσαι με το εγώ με την αντίληψη του Επιπέδου-1 και τη σκέψη του διαχωρισμού, ή με το Άγιο Πνεύμα και την αληθινή Αντίληψη στο Επίπεδο-2.

Σήμερα επίσης μαθαίνουμε ότι υπάρχει μόνο μια διέξοδος από το σύστημα διαχωρισμού του εγώ και την εσφαλμένη αντίληψη του Επιπέδου-1. Και αυτός είναι επιλέγοντας το σύστημα σκέψης της Ενιαιότητας και την Αληθινή Αντίληψη στο Επίπεδο-2. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αναζήτησε μόνο να αλλάξεις το νου σου και μην αναζητάς να αλλάξεις τον κόσμο.

ΜΑΘΗΜΑ 23

Μπορώ ν’ αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω  εγκαταλείποντας τις επιθετικές σκέψεις.

(Η Ερώτηση είναι: Πως; Πως μπορώ  ν’ αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω εγκαταλείποντας τις επιθετικές σκέψεις;
Η Απάντηση είναι: Μπορώ ν’ αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω, αλλάζοντας το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)


1. Η σημερινή ιδέα περιέχει τον μόνο τρόπο, που πράγματι μπορεί να σε βγάλει από τον φόβο.

(Η Αληθινή Αντίληψη και το Άγιο Πνεύμα στο Επίπεδο-2 είναι ο μόνος τρόπος να αποστασιοποιηθείς από την ψευδή εικόνα του εγώ που βρίσκεται μέσα τη Περσόνα, η οποία εσωκλείει τον φόβο και την εσφαλμένη αντίληψη του Επιπέδου-1.)

2Τίποτα άλλο δεν μπορεί να το καταφέρει. όλα τ΄ άλλα δεν έχουν νόημα.

(Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το Επίπεδο-1, εκτός από το να χρησιμοποιήσεις το Επίπεδο-2.)


3Όμως αυτός ο τρόπος δεν μπορεί ν’ αποτύχει.

(Το Άγιο Πνεύμα και η διόρθωση της  Αντίληψης στο Επίπεδο-2 δεν μπορεί να αποτύχει.)
 4Κάθε σκέψη που κάνεις, αποτελεί ένα κομμάτι του κόσμου που βλέπεις.

(Κάθε σκέψη που κάνεις για τον κόσμο που αντιλαμβάνεσαι μπορεί να αντικατασταθεί με μια καινούργια σκέψη και μια καινούργια αντίληψη στο Επίπεδο-2. Δεν σου ζητείται να θυσιάσεις κάτι.)

5Επομένως, πρέπει ν’ ασχοληθείς με τις σκέψεις σου, εάν είναι ν’ αλλάξει η αντίληψη που έχεις για τον κόσμο.

(Μόνο η αντίληψη σου χρειάζεται να αλλάξει εάν πρόκειται να αλλάξει ο κόσμος που αντιλαμβάνεσαι. Η Αληθινή Αντίληψη είναι στο Επίπεδο-2, ενώ η ψευδής αντίληψη είναι στο Επίπεδο-1. Σου ζητείται να αλλάξεις μόνο την αντίληψη σου.)

(παραγ.)2. Εάν η αιτία του κόσμου που βλέπεις είναι οι επιθετικές σκέψεις, θα πρέπει να μάθεις ότι είναι αυτές τις σκέψεις που εσύ δεν θέλεις.

(Εάν τον κόσμο που αντιλαμβάνεσαι τον προκαλούν οι επιθετικές σου σκέψεις στο Επίπεδο-1, τότε πρέπει να αποστασιοποιηθείς από αυτές τις σκέψεις χρησιμοποιώντας την Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση στο Επίπεδο-2.)

 2Δεν έχει κανένα νόημα το να λυπάσαι τον κόσμο.

(Μόνο μέσω της συγχώρεσης και της αποστασιοποίησης από το Επίπεδο-1 θα αλλάξει ο κόσμος που βλέπεις από ένα κόσμο διαχωρισμού σε ένα κόσμο Ενιαιότητας στο Επίπεδο-2.)

 3Δεν έχει κανένα νόημα το να προσπαθείς ν’ αλλάξεις τον κόσμο.

(Μην αλλάζεις τον κόσμο, άλλαξε το νου σου για τον κόσμο. Αυτό κατορθώνεται αλλάζοντας τις σκέψεις σου από την εσφαλμένη αντίληψη στο Επίπεδο-1 στην Αληθινή Αντίληψη στο Επίπεδο-2.)

4Αυτός δεν μπορεί ν’ αλλάξει γιατί αποτελεί απλώς ένα αποτέλεσμα.

(Ο κόσμος που αντιλαμβάνεσαι είναι η εξωτερική εικόνα μιας εσωτερικής κατάστασης. Μόνο οι σκέψεις σου για τον κόσμο χρειάζονται να αλλάξουν. Ο κόσμος είναι τέλειος όπως είναι όταν τον δεις μέσω της Αληθινής Αντίληψης.)


5Όμως πράγματι έχει νόημα το ν’ αλλάξεις τις σκέψεις σου σχετικά με τον κόσμο.

(Αν δεν αλλάξεις τις σκέψεις σου για τον κόσμο, τότε ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ το νόημα του για σένα.)

6Σ’ αυτή την περίπτωση, αλλάζεις την αιτία.

(Μόνο οι σκέψεις σου για τον κόσμο χρειάζονται να αλλάξουν.)


7Το αποτέλεσμα θ’ αλλάξει αυτόματα.

(Όταν αλλάζεις τις σκέψεις σου από τις σκέψεις του διαχωρισμού του Επιπέδου-1 σε σκέψεις Ενιαιότητας του Επιπέδου-2, ο κόσμος που βλέπεις θα αλλάξει αυτόματα.)


(παραγ.)3. Ο κόσμος που βλέπεις είναι ένας εκδικητικός κόσμος, και τα πάντα σ’ αυτόν είναι ένα σύμβολο εκδίκησης.

(Ο κόσμος που αντιλαμβάνεσαι στο Επίπεδο-1 είναι ένας εκδικητικός κόσμος επειδή τον αντιλαμβάνεσαι με το εγώ που είναι μια εκδικητική σκέψη. Η Προβολή φτιάχνει την Αντίληψη.)

2Καθεμία από τις αντιλήψεις σου για την «εξωτερική πραγματικότητα» είναι μια απεικόνιση των δικών σου επιθετικών σκέψεων.

(Ο κόσμος που βλέπεις στο Επίπεδο-1 είναι μια προβολή επιθετικών σκέψεων που κατέχεις και ανήκουν στο εγώ. Γνωρίζεις ότι μπορείς να συγχωρέσεις και να αποστασιοποιηθείς από αυτές τις σκέψεις οποιαδήποτε στιγμή επιλέξεις.)

 3Δικαιολογημένα κάποιος θ’ αναρωτιόταν εάν αυτό μπορεί να ονομαστεί όραση.

(Η σκέψη που κάνεις ότι «νομίζεις ότι σκέφτεσαι» σε εμποδίζει να δεις αληθινά κάτι το οποίο ονομάζεται Όραση.)

4Δεν αρμόζει καλύτερα η λέξη φαντασίωση γι’ αυτή την διαδικασία; 5Και η λέξη παραίσθηση δεν είναι πιο κατάλληλος όρος για το αποτέλεσμα;


(Η σκέψη ότι «νομίζεις ότι σκέφτεσαι» κάνει να γίνει το «όνειρο» σου πραγματικότητα μέσα στο νου σου. Όταν αφήσεις αυτή την σκέψη, θα ξυπνήσεις και θα αντιληφθείς ότι τελικά απλά ονειρευόσουν.)

(παραγ.)4. Βλέπεις τον κόσμο που εσύ έχεις φτιάξει, αλλά δεν βλέπεις τον εαυτό σου ως τον κατασκευαστή της εικόνας.

(Είσαι ο ονειρευτής του ονείρου, όχι η φιγούρα μέσα το όνειρο. Η ψευδής εικόνα είναι η φιγούρα στο όνειρο. Ο Υιός του Θεού είναι ο ονειρευτής.)

2Ο κόσμος δεν μπορεί να σε σώσει, αλλά εσύ μπορείς ν’ αποδράσεις από την αιτία του.

(Δεν μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου για τον κόσμο μένοντας στο Επίπεδο-1. Αλλά μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου για τον κόσμο αλλάζοντας τες στο Επίπεδο-2.)


 3Αυτό είναι το νόημα της λύτρωσης, γιατί πού θα είναι ο κόσμος που τώρα βλέπεις, όταν η αιτία του έχει εξαλειφθεί;

(Όταν αλλάζεις αντίληψη, αλλάζεις τον κόσμο που βλέπεις.)

4Η όραση έχει ήδη μία αντικατάσταση, για κάθε τι που νομίζεις ότι βλέπεις τώρα.

(Η Όραση στο Επίπεδο-2 θα αντικαταστήσει όλες τις σκέψεις που «νομίζεις ότι σκέφτεσαι» τώρα στο Επίπεδο-1.)

5Η ομορφιά μπορεί να φωτίσει τις εικόνες σου, και να τις μεταμορφώσει έτσι ώστε να τις αγαπήσεις, παρότι αυτές φτιάχτηκαν από μίσος.

(Όλα όσα βλέπεις τώρα θα μεταμορφωθούν από τη σκέψη του μίσους σε σκέψη αγάπης. Αυτή είναι η Αληθινή Αντίληψη που αντικαθιστά την εσφαλμένη αντίληψη. Αυτή είναι η Όραση.)

6Και αυτό θα συμβεί γιατί δεν θα τις φτιάχνεις μόνος σου.

(Η Όραση θα σου δοθεί· θα αντικαταστήσει ότι έχεις τώρα. Θυμήσου, «δεν σκέφτεσαι», και αν νομίζεις ότι ακόμη σκέφτεσαι πρέπει να σκέφτεσαι μαζί με το εγώ.)


(παραγ.)5. Η σημερινή ιδέα εισάγει την σκέψη ότι δεν είσαι παγιδευμένος μέσα στον κόσμο που βλέπεις, γιατί η αιτία του μπορεί ν’ αλλάξει.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

2Για να συμβεί αυτή η αλλαγή, απαιτείται πρώτα ν’ αναγνωριστεί η αιτία, ώστε κατόπιν να την αφήσεις, προκειμένου να μπορέσει ν’ αντικατασταθεί.

(Μπορώ ν’ αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

3Τα πρώτα δύο βήματα σ’ αυτή την διαδικασία απαιτούν την συνεργασία σου.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

 4Το τελικό βήμα όχι.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

5Οι εικόνες σου έχουν ήδη αντικατασταθεί. Κάνοντας τα πρώτα δύο βήματα, θα δεις ότι είναι πράγματι έτσι.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

(παραγ.)6. Εκτός από την χρήση της σημερινής ιδέας όποτε παραστεί ανάγκη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, χρειάζονται πέντε περίοδοι πρακτικής για την εφαρμογή της.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

2Καθώς κοιτάς γύρω σου, επανάλαβε αργά την ιδέα πρώτα προς τον εαυτό σου, και κατόπιν κλείσε τα μάτια σου και αφιέρωσε ένα λεπτό για να ερευνήσεις τον νου σου για όσες περισσότερες επιθετικές σκέψεις βρεις.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για αυτές τις επιθετικές σκέψεις [ονόμασε τες] από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)


3Καθώς καθεμία περνά από το νου σου πες:
(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για αυτές [τις σκέψεις -ονόμασε τες] από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)4Μπορώ ν’ αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω εγκαταλείποντας τις επιθετικές σκέψεις για __________.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για αυτές [ονόμασε τις επιθετικές σκέψεις] από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

5Κράτα κάθε επιθετική σκέψη στο νου σου ενώ το λες αυτό, και μετά άφησε αυτή την σκέψη και προχώρησε στην επόμενη.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για [ονόμασε το] από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)


(παραγ.)7. Κατά τις περιόδους πρακτικής σιγουρέψου ότι συμπεριλαμβάνεις και τις σκέψεις σου για να επιτεθείς και τις σκέψεις σου ότι σου επιτίθενται.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

2Τ’  αποτελέσματά τους είναι ακριβώς τα ίδια γιατί αυτές είναι ακριβώς ίδιες.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

 3Αυτό δεν το αναγνωρίζεις ακόμα, και προς το παρόν σου ζητείται μόνο να τις χειριστείς ως ίδιες στις σημερινές περιόδους πρακτικής.


(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)


4Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση αναγνώρισης της αιτίας για τον κόσμο που βλέπεις.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)

5Όταν τελικά μάθεις ότι οι σκέψεις πως επιτίθεσαι ή πως δέχεσαι επίθεση δεν είναι διαφορετικές, θα είσαι έτοιμος ν’ αφήσεις να φύγει η αιτία.

(Μπορώ να αποδράσω από τον κόσμο που βλέπω αλλάζοντάς το νου μου. Μπορώ να αλλάξω την αντίληψη μου για τον κόσμο από το Επίπεδο-1 στο Επίπεδο-2.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: