Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 10


                                                                                                MICHAEL  MURRAY
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 10 
Οι σκέψεις που νομίζεις ότι σκέφτεσαι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του εγωΐκού συστήματος σκέψης στο Επίπεδο-1. Αυτό το σύστημα σκέψης σε έχει σε μια φυλακή μέσα στο νου σου και μόνο οι σκέψεις που νομίζεις ότι σκέφτεσαι είναι που σε έχουν στη φυλακή. Όταν αποκολληθείς από την ιδέα ότι «νομίζεις ότι σκέφτεσαι», αποστασιοποιείσαι από όλες τις σκέψεις που ανήκουν στο εγώ στο Επίπεδο-1.
Αυτή είναι και η ολοκληρωτική ελευθερία από τις σκέψεις που νομίζεις ότι σκέφτεσαι σήμερα που είναι φόβος, ενοχή και αμαρτία. Όταν αποστασιοποιείσαι από την ιδέα του «νομίζεις ότι σκέφτεσαι», αποστασιοποιείσαι ολοκληρωτικά από το ίδιο το εγώ.
ΜΑΘΗΜΑ 10
Οι σκέψεις μου δεν σημαίνουν τίποτα.
( Η Ερώτηση είναι: Γιατί; Γιατί οι σκέψεις μου δεν σημαίνουν τίποτα; Η Απάντηση είναι: Επειδή όλες μου οι σκέψεις στο Επίπεδο-1 ανήκαν στο εγώ. Και, τώρα γνωρίζω ότι το εγώ είναι ένα σύστημα σκέψης χωρίς νόημα.)
(παραγ.)1. Αυτή η ιδέα ισχύει για όλες τις σκέψεις των οποίων έχεις επίγνωση, ή αποκτάς επίγνωση κατά την περίοδο της εξάσκησης.
( Αυτή η ιδέα ισχύει για όλες τις σκέψεις που έχεις επίγνωση ότι ανήκουν στο εγώ και στο σύστημα σκέψης του εγώ στο Επίπεδο-1.)
2Ο λόγος που η ιδέα ισχύει για όλες αυτές είναι επειδή αυτές δεν είναι οι πραγματικές σου σκέψεις.
( Το σύστημα σκέψης του εγώ στο Επίπεδο-1 είναι ένα σύστημα σκέψης χωρίς νόημα.)
3 Έχουμε ήδη κάνει αυτήν τη διάκριση, και θα την κάνουμε ξανά.
( Έχουμε εφαρμόσει αυτή την ιδέα στα προηγούμενα μαθήματα και θα την βρούμε και πάλι στα παρακάτω μαθήματα.)
4Ακόμη δεν έχεις καμιά βάση για συγκρίσεις.
( Δεν έχεις αποκολληθεί ακόμη από το εγωΐκό σύστημα σκέψης στο Επίπεδο-1. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις συνδεθεί με το σύστημα σκέψης του Αγίου Πνεύματος στο Επίπεδο-2.)
5Όταν θα έχεις, δεν θα έχεις καμιά αμφιβολία πως αυτά που κάποτε πίστευες ότι ήταν οι σκέψεις σου δεν σήμαιναν τίποτα.
( Όταν το πετύχεις αυτό θα μπορείς να συγκρίνεις μόνος σου και τα δύο συστήματα σκέψης. Και μόνο τότε θα «Γνωρίσεις» ότι οι σκέψεις σου δεν σημαίνουν τίποτε στο Επίπεδο-1.)
(παραγ.)2. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιούμε μία ιδέα τέτοιου τύπου.
( Ο σκοπός των σημερινών ασκήσεων είναι να εκπαιδεύσουν το νου σου στην διορθωτική σκέψη του Επιπέδου-2 αντί για την περιπλάνηση του νου στο Επίπεδο-1)
2Μόνο η μορφή είναι ελαφρώς διαφορετική.
( Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μαθήματα, αυτές οι ασκήσεις επικεντρώνονται στην εσωτερική σου όραση που είναι οι σκέψεις σου πριν προβληθούν στον κόσμο που βλέπεις έξω.)
3Αυτήν την φορά η ιδέα ξεκινά με το «Οι σκέψεις μου» και όχι «Αυτές οι σκέψεις» και δεν γίνεται κάποια φανερή σύνδεση με τα πράγματα γύρω σου.
( Αυτή την φορά η ιδέα είναι να κοιτάξεις τις προβολές σου πριν τις προβάλλεις έξω από το νου σου. Το αναληθές γεγονός στο οποίο πιστεύεις ότι «νομίζεις ότι σκέφτεσαι» είναι ένας άμεσος σύνδεσμος σ’ αυτό που προβάλλεις.)
4Η έμφαση τώρα δίνεται στην έλλειψη πραγματικότητας αυτών που νομίζεις ότι σκέφτεσαι.
( Η έμφαση τώρα είναι να αποσυρθείς από την ιδέα ότι « νομίζεις ότι σκέφτεσαι».
Αυτό που παράγει τις προβολές στις οποίες αντιδράς είναι η σκέψη ότι σκέφτεσαι. Όταν αποστασιοποιηθείς από το εγώ και την σκέψη ότι σκέφτεσαι τότε θα αποστασιοποιηθείς από τις προβολές σου που σε κρατάνε στη φυλακή του εγώ και στο Επίπεδο-1.)
3. Αυτή η πτυχή της διορθωτικής διαδικασίας ξεκίνησε με την ιδέα ότι οι σκέψεις των οποίων έχεις επίγνωση δεν έχουν νόημα, εξωτερικά παρά εσωτερικά. στη συνέχεια τόνισε το παρελθόν τους παρά την παρούσα τους κατάσταση.
( Αυτή η διορθωτική διαδικασία ξεκίνησε πρώτα με το αποτέλεσμα των προβεβλημένων σκέψεων σου και αυτό ήταν ο εξωτερικός σου κόσμος. Δόθηκε επίσης έμφαση ότι βλέπεις μόνο το παρελθόν στις σκέψεις που πρόβαλλες.)
2Τώρα δίνουμε έμφαση στο ότι η παρουσία αυτών των «σκέψεων» σημαίνει ότι δεν σκέφτεσαι.
( Τώρα διορθώνουμε το παρόν αποσύροντας την ιδέα του «νομίζεις ότι σκέφτεσαι». Όταν διορθώνεις το παρόν στο παρόν πρέπει να είσαι παρόν.)
3Αυτός είναι απλώς ένας τρόπος να επαναλάβουμε την προηγούμενη δήλωσή μας ότι ο νους σου πραγματικά είναι ένα κενό.
( Όταν «νομίζεις ότι σκέφτεσαι» πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν σκέφτεσαι τίποτα και επομένως ο νους σου είναι ένα κενό.)
4Εάν αναγνωρίζεις αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεις το τίποτα όταν πιστεύεις ότι το βλέπεις.
( Όταν «νομίζεις ότι σκέφτεσαι», πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν σκέφτεσαι τίποτα και επομένως ο νους σου είναι κενός.)
5Και αυτό είναι προϋπόθεση για την όραση.
( Το να αποδεχτείς την ιδέα ότι δεν σκέφτεσαι είναι προϋπόθεση για να πετύχεις την Όραση. Χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς από την ιδέα ότι νομίζεις ότι σκέφτεσαι.)
4. Κλείσε τα μάτια σου γι’ αυτές τις ασκήσεις, και ξεκίνησε επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα αργά στον εαυτό σου.
( Κλείσε τα μάτια σου και επανέλαβε αυτή την ιδέα στον εαυτό σου και πες με δυνατή φωνή: «όταν νομίζω ότι σκέφτομαι, σκέφτομαι μαζί με το εγώ. Οι σκέψεις που νομίζω ότι είναι οι σκέψεις μου, ανήκουν στην πραγματικότητα στο εγώ».)
2Μετά πρόσθεσε:
( Όταν νομίζω ότι σκέφτομαι, στην πραγματικότητα δεν σκέφτομαι τίποτα, επειδή σκέφτομαι με το εγώ στο Επίπεδο-1.)
3Αυτή η ιδέα θα με βοηθήσει ν’ αποδεσμευτώ από όλα όσα πιστεύω τώρα.
( Η ιδέα ότι «νομίζω ότι σκέφτομαι» είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των αναληθών σκέψεων μου που δεν σημαίνουν τίποτα. Αυτή η ιδέα του «δεν σκέφτομαι» θα με απελευθερώσει τελικά από το εγώ και το σύστημα σκέψης του στο Επίπεδο-1 μια για πάντα.)
4Οι ασκήσεις θα στραφούν, όπως και πριν, στο να ερευνήσεις το νου σου για όλες τις σκέψεις που είναι διαθέσιμες σε σένα, χωρίς διαλογή ή κρίσεις.
(Παρατήρησε το νου σου και επέτρεψε σε όλες τις σκέψεις να έρθουν στην επίγνωση σου. Μην επιλέγεις τι θέλεις να δεις και σιγουρέψου ότι δεν κρίνεις ποια σκέψη επιλέγεις και ποια όχι.)
5Προσπάθησε ν’ αποφύγεις κάθε είδους ταξινόμηση
(Δέξου όποιες σκέψεις έρθουν στην επίγνωση σου και σιγουρέψου ότι δεν κρίνεις ποια σκέψη επιλέγεις και ποια όχι.)
6Για την ακρίβεια, εάν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει, μπορεί να φανταστείς ότι παρακολουθείς μια παράξενη ανάμεικτη παρέλαση να περνά από μπροστά σου, η οποία έχει ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό νόημα για σένα.
( Με το να μην κρίνεις ποιες σκέψεις θα κοιτάξεις, ακυρώνεις την ψευδή εικόνα και τις κρίσεις της.)
7Καθώς κάθε σκέψη περνά απ’ το νου σου, πες:
( Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι. Επομένως, η σκέψη μου για________δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή η σκέψη ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
8Η σκέψη μου για _____________ δεν σημαίνει τίποτα.
( Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι. Επομένως, η σκέψη μου για________δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή η σκέψη ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
9Η σκέψη μου για ____________ δεν σημαίνει τίποτα.
( Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι. Επομένως, η σκέψη μου για________δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή η σκέψη ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
5. Η σημερινή σκέψη σίγουρα μπορεί να χρησιμεύσει για οποιαδήποτε σκέψη σου προκαλεί δυσφορία οποτεδήποτε.
(Αυτή την ιδέα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με οποιαδήποτε σκέψη σου προκαλεί δυσφορία σήμερα. Απλά πάρε την σκέψη και ονόμασε την με δυνατή φωνή στο νου σου. Πες δυνατά, « δεν νομίζω ότι σκέφτομαι.» Επομένως, η σκέψη μου για___________ δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή η σκέψη ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
2Επίσης, προτείνονται πέντε περίοδοι πρακτικής, καθεμιά διάρκειας περίπου ενός λεπτού όπου ερευνάς του νου σου.
( Προτείνονται έξι περίοδοι πρακτικής μέσα στη μέρα γι’ αυτή την άσκηση. Δύο το πρωί, δύο το απόγευμα και δύο το βράδυ.)
3Δεν συστήνεται η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας, και θα πρέπει να μειωθεί στο μισό λεπτό ή και λιγότερο εάν υπάρχει δυσφορία.
( Αν αυτή η άσκηση σου προκαλεί δυσφορία τότε σε παρακαλώ πρόσθεσε τη σκέψη που σου προκαλεί δυσφορία στην σημερινή ιδέα και πες δυνατά: ( Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι. Επομένως, η σκέψη μου για________δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή η σκέψη ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
4Θυμήσου, όμως, να επαναλάβεις την ιδέα αργά προτού την εφαρμόσεις επί συγκεκριμένου, και επίσης θυμήσου να προσθέσεις:
( Δεν νομίζω ότι σκέφτομαι. Επομένως, η σκέψη μου για________δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή η σκέψη ανήκει στο εγώ στο Επίπεδο-1.)
5Αυτή η ιδέα θα με βοηθήσει ν’ αποδεσμευτώ από όλα όσα πιστεύω τώρα.
( Αυτή η ιδέα θα με ελευθερώσει από όλες τις σκέψεις που νομίζω ότι σκέφτομαι. Όλες οι σκέψεις που νομίζω ότι σκέφτομαι ανήκουν στο εγώ και στο Επίπεδο-1. Δεν σκέφτομαι, και αν νομίζω ότι σκέφτομαι, σκέφτομαι με το εγώ στο Επίπεδο-1.)
Προώθηση δημοσίευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: