Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Η Μεταφυσική του Βιβλίου Εργασιών. « Προετοιμασία»


του Michael Murray
Μετάφραση Κέλλυ Παλατζίδου


Η Μεταφυσική του Βιβλίου Εργασιών. 
« Προετοιμασία»

Σήμερα θα ήθελα να προετοιμάσω όλους τους μαθητές μου που έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα του Επιπέδου-1 μαζί μου να αρχίσουν την τελική αποστασιοποίηση από το εγώ, στο Επίπεδο-1, και να μπουν στην ελευθερία του Επιπέδου-2. Αυτή θα είναι η ελευθερία σας από κάθε φόβο, κάθε ενοχή, κάθε αίσθηση αμαρτίας και θα δοθεί ένα τέλος σε κάθε αίσθηση ιδιαιτερότητας.
Όταν αρχίσει να λαμβάνει χώρα αυτή η αποστασιοποίηση και θα αρχίσει, αυτό θα είναι και η απόκτηση και η επίτευξη της Ειρήνης του Θεού και όπως λέει το Μάθημα αυτό δεν είναι κάποιο ασήμαντο δώρο. Και όταν θα επιτευχθούν και τα τρία που αυτό θα γίνει όταν τελικά αποστασιοποιηθείς από το εγώ και το Επίπεδο-1, θα πετύχεις την Ευδαιμονία της ζωής.
Για να σας προετοιμάσω γι’ αυτό, θα ήθελα να τονίσω τα ακόλουθα:
Πριν ξεκινήσουμε στις 1η Ιανουαρίου, θέλω να κατανοήσετε δύο σημαντικά σημεία. Το πρώτο είναι ότι «νομίζεις ότι σκέφτεσαι». Αν ακόμη το πιστεύεις αυτό θα συναντήσεις μεγάλη αντίσταση κάνοντας αυτά τα μαθήματα.
Το Μάθημα στα Θαύματα μας λέει πάρα μα πάρα πολύ καθαρά ότι υπάρχουν δύο συστήματα σκέψης, το σύστημα σκέψης του εγώ στο Επίπεδο-1 και το σύστημα σκέψης του Αγίου Πνεύματος στο Επίπεδο-2. Δεν υπάρχει κανένα άλλο σύστημα σκέψης από όπου να αντλείς τις σκέψεις σου, και αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους μαθητές του Μαθήματος.
Όλη η σημασία που δίνεις προέρχεται ή από το εγώ ή από τον Θεό. Αν δεν το κατανοείς αυτό τότε Δεν είσαι έτοιμος για τα μαθήματα του Βιβλίου Εργασιών.
Όσο παραμένεις στο Επίπεδο-1, όλη η σημασία που δίνεις στον καθένα και στο καθετί δίνεται σ’ εσένα από το εγώ και θα είναι ή «καλή» ή «κακή». Δεν έχεις επιλογή σ’ αυτό. Μετά, όταν πάς και παραμείνεις στο Επίπεδο-2, όλη η σημασία που δίνεις στον καθένα και στο καθετί θα σου δίνεται από το Άγιο Πνεύμα και την Φωνή του Θεού.
Κάτι άλλο που θέλω να τονίσω είναι: Εμπιστοσύνη.
Σκεφτείτε τον ακροβάτη του τσίρκου που μετακινείται από την μια μπάρα στην άλλη. Δεν μπορεί να πιάσει την δεύτερη μπάρα αν δεν έχει απελευθερώσει τελείως την πρώτη. Και μόνο για ένα δευτερόλεπτο δεν κρατιέται από πουθενά.
Αυτό ακριβώς θα κάνεις στα πρώτα μαθήματα. Το εγώ θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι χρειάζεται να καταλάβεις τα μαθήματα, αλλά μετά είναι το εγώ που θα προσπαθήσει να σου δώσει αυτή την κατανόηση κάνοντας σε να κρίνεις το κάθε μάθημα.
Όταν επιχειρείς να κρίνεις κάποιο από αυτά τα μαθήματα, γυρίζεις στο Επίπεδο-1 και αν είσαι στο Επίπεδο-1 θα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τα μαθήματα.
Και αυτός είναι ο στόχος του εγώ, και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα του Επιπέδου-1 ίσως δυσκολευτούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο. Όμως είσαστε παραπάνω από ευπρόσδεκτοι να το επιχειρήσετε μαζί με τους μαθητές μου αν πιστεύετε ότι είσαστε έτοιμοι.
Έτσι διάλεξα κάποια από τα πρώτα μαθήματα για να σας δείξω τι σημαίνει να κάνεις τα μαθήματα με την Μεταφυσική και σας παρακαλώ να μην κρίνετε επειδή τότε θα το κάνετε αυτό μαζί με το εγώ.
Η Μεταφυσική ασχολείται μόνο με τα σύμβολα, τα γεγονότα και την αλήθεια και όχι την ιστορία. Έτσι, μείνετε στα σύμβολα, την αλήθεια και τα γεγονότα και θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε το Βιβλίο Εργασιών. Αν όμως εμπλακείτε στην ιστορία του Βιβλίου Εργασιών θα επιστρέψετε στο Επίπεδο-1 μαζί με το εγώ επειδή κάθε ιστορία είναι κρίση.
Θα ξεκινήσω με την εισαγωγή στο Βιβλίο Εργασιών και θα καλύψω μερικές προτάσεις μόνο σε κάθε ένα από τα πρώτα μαθήματα. Γίνεται αντιγραφή και επικόλληση του κάθε μαθήματος με υπόδειξη ακριβώς της παραγράφου για την οποία δίνεται μια σύντομη περίληψη της Μεταφυσικής της.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
3. Το βιβλίο εργασίας είναι διαιρεμένο σε δύο κύρια τμήματα, το πρώτο ασχολείται με την αναίρεση του τωρινού τρόπου οπτικής, και το δεύτερο με την απόκτηση αληθινής αντίληψης.
Στη Μεταφυσική: Το Βιβλίο Εργασιών διαιρείται σε δύο κύρια τμήματα• την ακύρωση της ψευδούς αντίληψης δηλ. το Επίπεδο-1 και την απόκτηση της αληθινής αντίληψης δηλ. το Επίπεδο-2.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Ο σκοπός του βιβλίου εργασίας είναι να εκπαιδεύσει τον νου σας μ’ ένα συστηματικό τρόπο σε μία διαφορετική αντίληψη για καθέναν και καθετί μέσα στον κόσμο.
Στη Μεταφυσική: Ο σκοπός του Βιβλίου Εργασιών είναι να αποστασιοποιηθούμε από τον τρόπο σκέψης του εγώ που είναι η δική μας σκέψη γι’ αυτό που σκεφτόμαστε ότι είναι «σωστό» και «λάθος» και γι’ αυτό που σκεφτόμαστε ότι είναι «καλό» και «κακό». Για να το πετύχουμε αυτό αρχίζουμε να σκεφτόμαστε με το Άγιο Πνεύμα δηλ. να σκεφτόμαστε μόνο αυτό που είναι «αληθινό» και αυτό που είναι «ψευδές».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8. Κάποιες από τις ιδέες που το βιβλίο εργασίας παρουσιάζει θα δυσκολευτείτε να τις πιστέψετε, και άλλες μπορεί να φανούν πολύ εντυπωσιακές. 2Αυτό δεν έχει σημασία. 3Σας ζητείται απλώς να εφαρμόσετε τις ιδέες σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται. 4Δεν σας ζητείται να τις κρίνετε καθόλου. 5Σας ζητείται μόνο να τις χρησιμοποιήσετε. 6Είναι η χρήση τους που θα τους δώσει νόημα για σας, και θα σας δείξει ότι αυτές είναι αλήθεια.
Στη Μεταφυσική: Το εγώ θα ξαφνιαστεί και θα αντισταθεί σ’ αυτές τις νέες ιδέες επειδή αυτό είναι η ολοκληρωτική ακύρωση( θάνατος ) του. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιστέκεσαι να τις κάνεις, κάνοντας σε να τις κρίνεις και αν τις κρίνεις είσαι πίσω στο Επίπεδο-1 με το εγώ επειδή αυτό που κρίνει είναι μόνο το εγώ .

9. Θυμηθείτε μόνο αυτό. δεν χρειάζεται να πιστέψετε τις ιδέες, δεν χρειάζεται να τις αποδεχθείτε, και δεν χρειάζεται ούτε καν να τις καλοδεχθείτε. 2Σε κάποιες απ’ αυτές μπορεί έντονα ν’ αντισταθείτε. 3Τίποτα απ’ αυτά δεν θα έχει σημασία, ούτε θα μειώσει την αποτελεσματικότητά τους. 4Όμως, μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει εξαιρέσεις κατά την εφαρμογή των ιδεών που περιέχει το βιβλίο εργασίας, και όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις σας προς τις ιδέες, χρησιμοποιήστε τις. 5Τίποτα περισσότερο απ’ αυτό δεν ζητείται.
Στη Μεταφυσική: ο Ιησούς το επαναλαμβάνει αυτό επειδή γνωρίζει πόση αντίσταση θα προβάλλει το εγώ. Λέει ότι θα αντισταθείς να κάνεις αυτά τα μαθήματα επειδή το εγώ θα αντισταθεί έντονα σ’ αυτά τα μαθήματα. Αυτός είναι και o στόχος αυτών των μαθημάτων. Τελικά μια για πάντα να αφήσεις το εγώ. Και αν αντιστέκεσαι σ’ αυτά τα μαθήματα και σταματήσεις να τα εφαρμόζεις τότε είναι μόνο για ένα λόγο. Έχεις πάρει την απόφαση να κρατήσεις το εγώ σου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 4
Αυτές οι σκέψεις δεν σημαίνουν τίποτα. Είναι σαν
τα πράγματα που βλέπω μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο [σ’ αυτόν τον δρόμο,
απ’ αυτό το παράθυρο, σ’ αυτό το μέρος].

1.. 5Μην διαλέξεις όμως μόνο τις σκέψεις που νομίζεις ότι είναι «κακές». 6Θ’ ανακαλύψεις, εάν εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να παρατηρεί τις σκέψεις σου, ότι αυτές συνθέτουν ένα τέτοιο μίγμα που, κατά μια έννοια, καμιά εξ αυτών δεν μπορεί να θεωρηθεί «καλή» ή «κακή». 7Γι’ αυτό και δεν σημαίνουν τίποτα.
2. 2Μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις «καλές» σκέψεις καθώς και «κακές» σκέψεις. 3Καμιά εξ αυτών δεν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές σου σκέψεις, οι οποίες επικαλύπτονται απ’ αυτές. 4Οι «καλές» δεν είναι παρά σκιές αυτού που υπάρχει πέραν όλων, και οι σκιές δυσκολεύουν την όραση. 5Οι «κακές» είναι εμπόδια για την όραση, και καθιστούν αδύνατο το να δεις. 6Δεν θέλεις ούτε τις μεν ούτε τις δε.
Στη Μεταφυσική: ο Ιησούς μας δείχνει τον διχασμένο νου του εγώ και τις σκέψεις που εκπροσωπεί. Ο Ιησούς μας λέει αμέσως ότι και οι καλές και οι κακές μας σκέψεις ΔΕΝ εκπροσωπούν τις πραγματικές μας σκέψεις. Είναι οι καλές και οι κακές σκέψεις που καλύπτουν αυτό που είναι «Αληθινό» και αυτό που είναι «ψευδές».
Το εγώ χρησιμοποιεί τις «καλές» σκέψεις να φτιάξει τις κακές έτσι ώστε η Αλήθεια να παραμείνει κρυφή. Θυμηθείτε, το Βιβλίο Εργασιών έχει να κάνει με το να αποστασιοποιηθούμε από τις «καλές» σκέψεις της περσόνα και τις «κακές» σκέψεις της σκιάς. Το εγώ δίνει την σημασία σε όλες τις σκέψεις στο Επίπεδο-1.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 8
Ο νους μου είναι απασχολημένος με σκέψεις του παρελθόντος.
2. Η μόνη ολοσχερώς αληθινή σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει για το παρελθόν είναι ότι δεν υπάρχει. 2Επομένως κάθε σκέψη γι’ αυτό είναι σκέψη που αφορά ψευδαισθήσεις. 3Πολύ λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει όταν σκέφτονται το παρελθόν ή προσδοκούν το μέλλον.
Στη Μεταφυσική: ο Ιησούς επαναλαμβάνει ότι ο διχασμένος νους του εγώ μας δίνει όλη την σημασία όσο παραμένουμε στο Επίπεδο-1. Το παρελθόν είναι η σκιά και το μέλλον είναι στη περσόνα. Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον είναι στην πραγματικότητα το παρελθόν που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει «παρελθόν»( η σκιά) και επομένως δεν υπάρχει «μέλλον» ( η περσόνα). Στο Επίπεδο-2 υπάρχει μόνο το «Παρόν» που είναι ο μόνος χρόνος που υπάρχει πραγματικά.

3. Ο σκοπός των σημερινών ασκήσεων είναι ν’ αρχίσεις να εκπαιδεύεις το νου σου ώστε ν’ αναγνωρίζει πότε δεν σκέφτεται πραγματικά καθόλου. 2Όσο απασχολούν το νου σου απερίσκεπτες ιδέες, η αλήθεια μπλοκάρεται. 3Το ν’ αναγνωρίζεις ότι ο νους σου ήταν απλώς κενός, αντί να πιστεύεις ότι είναι γεμάτος με πραγματικές ιδέες, είναι το πρώτο βήμα για ν’ ανοίξεις τον δρόμο για την όραση.
Στη Μεταφυσική: Εδώ ο Ιησούς επαναλαμβάνει την ιδέα ότι δεν σκεφτόμαστε. Αν μπορείς να είσαι πρόθυμος να αναγνωρίσεις ότι ο νους σου είναι στην πραγματικότητα κενός ( ότι όλη η σημασία έχει δοθεί από τον εγωικό διχασμένο νου) αυτό θα ανοίξει τη πόρτα για την όραση στο Επίπεδο-2. Όσο παραμένουμε προσκολλημένοι στον εγωικό διχασμένο νου μπλοκάρεται η Όραση του Επιπέδου-2.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 9
Δεν βλέπω τίποτα όπως είναι τώρα.

1. Αυτή η ιδέα είναι εμφανώς συνεπακόλουθο των δύο προηγούμενων. 2Όμως, ενώ μπορεί να την δεχτείς νοητικά, είναι μάλλον απίθανο ότι αυτή θα σημαίνει οτιδήποτε για σένα ακόμα. 3Πάντως, η κατανόηση δεν είναι απαραίτητη σ’ αυτό το στάδιο. 4Για την ακρίβεια, η αναγνώριση ότι δεν κατανοείς είναι προϋπόθεση για ν’ αναιρεθούν οι εσφαλμένες ιδέες σου. 5Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην πρακτική εξάσκηση, όχι στην κατανόηση. 6Δεν χρειάζεσαι να κάνεις εξάσκηση σ΄αυτό που ήδη κατανοείς. 7Θα ήταν πράγματι αδιέξοδο να στοχεύεις στην κατανόηση, και να υποθέτεις ότι την έχεις ήδη.

Στη Μεταφυσική: Και πάλι να πούμε ότι για να προχωρήσεις και να παραμείνεις στο Επίπεδο-2 χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι όλη η διανόηση ανήκει στο Επίπεδο-1 και στο εγώ. Ο Ιησούς μας λέει πόσο δύσκολο θα είναι για τον διανοούμενο (εγώ) να αφήσει την ανάγκη του για κατανόηση ειδικά όσον αφορά αυτές τις καινούργιες ιδέες και έννοιες του Επιπέδου-2. Όμως αν κάποιος είναι πρόθυμος να αφήσει την ανάγκη για κατανόηση τότε είναι πολύ ευκολότερο να υπερβεί την διάνοια ( εγώ ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 10
Οι σκέψεις μου δεν σημαίνουν τίποτα.
2. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιούμε μία ιδέα τέτοιου τύπου. 2Μόνο η μορφή είναι ελαφρώς διαφορετική. 3Αυτήν την φορά η ιδέα ξεκινά με το «Οι σκέψεις μου» και όχι «Αυτές οι σκέψεις» και δεν γίνεται κάποια φανερή σύνδεση με τα πράγματα γύρω σου. 4Η έμφαση τώρα δίνεται στην έλλειψη πραγματικότητας αυτών που νομίζεις ότι σκέφτεσαι.
3Αυτός είναι απλώς ένας τρόπος να επαναλάβουμε την προηγούμενη δήλωσή μας ότι ο νους σου πραγματικά είναι ένα κενό. 4Εάν αναγνωρίζεις αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεις το τίποτα όταν πιστεύεις ότι το βλέπεις. 5Και αυτό είναι προϋπόθεση για την όραση.
Στη Μεταφυσική: Και πάλι ο Ιησούς μας ζητάει να αποστασιοποιηθούμε από την ιδέα ότι «νομίζουμε, ότι σκεφτόμαστε». Μέχρι να αποστασιοποιηθούμε ολοκληρωτικά από την σκέψη του εγώ που νομίζουμε ότι είναι η σκέψη μας, η οποία είναι η εσφαλμένη αντίληψη στο Επίπεδο-1, δεν θα πετύχουμε την Όραση στο Είπεδο-2, η οποία είναι η Αληθινή αντίληψη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 11
Οι χωρίς νόημα σκέψεις μου μού δείχνουν έναν κόσμο χωρίς νόημα.
1. Αυτή είναι η πρώτη ιδέα που πραγματευόμαστε και η οποία σχετίζεται με μια σημαίνουσα φάση της διορθωτικής διαδικασίας. την αντιστροφή του τρόπου σκέψης του κόσμου. 2Φαίνεται σαν ο κόσμος να καθορίζει αυτά που αντιλαμβάνεσαι. . 3Η σημερινή ιδέα εισάγει την σκέψη ότι οι σκέψεις σου καθορίζουν τον κόσμο που εσύ βλέπεις. 4Να είσαι πράγματι χαρούμενος που εξασκείσαι σ’ αυτή την ιδέα, στην αρχική της μορφή, γιατί μ’ αυτήν την ιδέα διασφαλίζεται η αποδέσμευσή σου. 5Το κλειδί για την συγχώρεση βρίσκεται μέσα της.
Στη Μεταφυσική: εδώ είναι τώρα η πρώτη ιδέα ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, κάτι το οποίο πετυχαίνουμε με την επανερμηνεία της σκέψης μας στο Επίπεδο-2. Ο κόσμος που βλέπουμε στο Επίπεδο-1 είναι αυτό που το εγώ θέλει να βλέπουμε και ο Ιησούς λέει «να είσαι χαρούμενος» επειδή αν μπορείς να το πετύχεις αυτό διασφαλίζεται η ελευθερία σου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 12
Είμαι ταραγμένος επειδή βλέπω έναν κόσμο χωρίς νόημα.

3. Καθώς κοιτάς γύρω σου, πες στον εαυτό σου:
2Νομίζω ότι βλέπω ένα εκφοβιστικό κόσμο, ένα επικίνδυνο κόσμο, ένα εχθρικό
κόσμο, ένα λυπημένο κόσμο, ένα κακό κόσμο, ένα τρελό κόσμο,
κ.ο.κ. χρησιμοποιώντας όποιους περιγραφικούς όρους θα τύχει να έρθουν στο νου σου. 3Εάν οι όροι περιγραφής που θα σου έρθουν φαίνεται να είναι μάλλον θετικοί, παρά αρνητικοί, να τους συμπεριλάβεις. 4Για παράδειγμα, μπορεί να σκεφτείς ένα «καλό κόσμο» ή «ένα ικανοποιητικό κόσμο» 5Εάν τέτοιοι όροι περιγραφής έρθουν στον νου σου, χρησιμοποίησέ τους μαζί με τους υπόλοιπους. 6Μπορεί να μην κατανοείς ακόμα γιατί αυτά τα «καλά» επίθετα συμπεριλαμβάνονται στην εφαρμογή των ασκήσεων, όμως θυμήσου ότι ένας «καλός κόσμος» υπονοεί (ότι υπάρχει) ένας «κακός», και ένας «ικανοποιητικός κόσμος» υπονοεί ένα «μη ικανοποιητικό». 7Όλοι οι όροι περιγραφής, που περνούν από το νου σου είναι κατάλληλοι για την εφαρμογή των σημερινών ασκήσεων. 8Η φαινομενική τους ποιότητα δεν έχει σημασία.
4Όμως είμαι ταραγμένος επειδή βλέπω έναν κόσμο χωρίς νόημα.

5. Αυτό που δεν έχει νόημα, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό.
Στη Μεταφυσική: Στο Μάθημα 12 βλέπουμε και πάλι τον διχασμένο νου του εγώ. Έχουμε τα «θετικά επίθετα» όπως «καλός κόσμος» ή ένας «ικανοποιητικός κόσμος» που είναι η Περσόνα. Και έχουμε τα «αρνητικά» επίθετα που υπονοούν ένα «κακό» κόσμο.
Αλλά αυτό που τονίζει εδώ ο Ιησούς και όσοι γνωρίζουν την Διδασκαλία μου, ξέρουν το εξής: οι καλές σκέψεις μας για τους «καλούς» ανθρώπους φτιάχνουν τις κακές σκέψεις μας για τους «κακούς» ανθρώπους.
Καταλήγει με το εξής: «Η φαινομενική τους ποιότητα δεν έχει σημασία» που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις καλές σκέψεις που έχουμε και στις κακές σκέψεις που έχουμε ή κάποιος άλλος τρόπος να το πούμε αυτό είναι ο εξής: οι «καλοί» άνθρωποι είναι αυτοί που φτιάχνουν τους «κακούς» ανθρώπους στη ζωή μας. Αυτό που δεν έχει νόημα, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό.
Όλες οι σκέψεις που έχεις για το «καλό» και το «κακό» για το «σωστό» και το «λάθος» είναι απόλυτα χωρίς νόημα επειδή ανήκουν στο εγώ. Αυτό είναι και η ακύρωση του 4ου Στρώματος στην Διαδικασία του Εξαγνισμού που διδάσκω στους μαθητές μου οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί για αυτό το ταξίδι στην ελευθερία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΘΗΜΑ 14
Ο Θεός δεν δημιούργησε έναν κόσμο χωρίς νόημα.
1. Η σημερινή ιδέα είναι, φυσικά, ο λόγος που ένας κόσμος χωρίς νόημα είναι αδύνατος. 2Ό,τι δεν δημιούργησε ο Θεός, δεν υπάρχει. 3Και οτιδήποτε πράγματι υπάρχει, υπάρχει όπως Αυτός το δημιούργησε. 4Ο κόσμος που εσύ βλέπεις δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 5Τον έφτιαξες εσύ, και δεν υπάρχει.
Στη Μεταφυσική: ο Θεός δεν δημιούργησε το Επίπεδο-1, αυτό είναι δική μας επιλογή επειδή εμείς επιλέγουμε διαρκώς το εγώ και τον διχασμένο νου του εγώ. Το κάνουμε αυτό επιλέγοντας τους «καλούς» ανθρώπους έναντι των «κακών» ανθρώπων. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον διχασμένο νου του εγώ και επομένως ο Θεός δεν δημιούργησε τον κόσμο που βλέπουμε( αντιλαμβανόμαστε).
Η εσφαλμένη αντίληψη είναι του εγώ και του Επιπέδου-1.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΘΗΜΑ 15
Οι σκέψεις μου είναι εικόνες που εγώ έχω φτιάξει.
. Eπειδή οι σκέψεις που νομίζεις ότι σκέφτεσαι έχουν την μορφή εικόνας, δεν αναγνωρίζεις ότι αυτές δεν είναι τίποτα. Νομίζεις ότι τις σκέφτεσαι και έτσι πιστεύεις ότι τις βλέπεις. 2Έτσι φτιάχτηκε η «όρασή» σου. 3Αυτή είναι η λειτουργία που έχεις δώσει στα μάτια του σώματός σου. 4Αυτό δεν είναι όραση. 5Αυτό είναι εικονοποίηση. 6Παίρνει τη θέση της όρασης, αντικαθιστώντας την όραση με ψευδαισθήσεις.
Στη Μεταφυσική: Και πάλι ο Ιησούς μας ζητάει να αφήσουμε την ιδέα ότι «νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε!». Επειδή όσο νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε θα σκεφτόμαστε και θα αντιλαμβανόμαστε με το εγώ. Και το να βλέπουμε με το εγώ που είναι στο Επίπεδο-1( εσφαλμένη αντίληψη» θα εμποδίζει την αληθινή Όραση για μας στο Επίπεδο-2 που είναι η Αληθινή Αντίληψη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΘΗΜΑ 17
Δεν βλέπω κανένα ουδέτερο πράγμα.
1. Αυτή η ιδέα είναι άλλο ένα βήμα προς την αναγνώριση της αιτίας και του αποτελέσματος, όπως πραγματικά λειτουργούν μέσα στον κόσμο. 2Δεν βλέπεις κανένα ουδέτερο πράγμα, επειδή δεν έχεις ουδέτερες σκέψεις.

Στη Μεταφυσική: ο Ιησούς μας λέει και πάλι ότι όσο παραμένεις στο Επίπεδο-1 δεν έχεις ουδέτερες σκέψεις. Επειδή ή κάνεις καλές και σωστές σκέψεις στη περσόνα ή κακές και λάθος σκέψεις στη σκιά. Δεν έχεις την επιλογή όσο παραμένεις στο Επίπεδο-1.

Έδωσα συνοπτικά κάποια από τα 20 πρώτα μαθήματα του Βιβλίου Εργασιών που θα αρχίσουμε την 1η Ιανουαρίου 2017. Θα κάνουμε ένα Μάθημα κάθε μέρα μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα Μαθήματα.
Σου ζητείται να κάνεις ένα μάθημα την ημέρα και μόνο ένα μάθημα. Αν χάσεις κάποιο μάθημα σε παρακαλώ μην το αφήσεις και πας στο παρακάτω. Δεν χρειάζεται να τα ολοκληρώσεις όλα σε 365 ημέρες. Αντέγραψε τα κάπου και κάντα όταν θυμηθείς να τα κάνεις.
Ερώτηση: Αξίζει να κάνεις αυτά τα μαθήματα με την Μεταφυσική;
Απάντηση: Αυτή είναι η ακύρωση και ο θάνατος του εγώ μια για πάντα. Εδώ βρίσκεται η ελευθερία σου από το εγώ αλλά και η ελευθερία σου από τον κύκλο του θανάτου και της μετενσάρκωσης.
Εδώ είναι που θα ανακαλύψεις τον Ανώτερο σου Εαυτό. Εδώ είναι που μια για πάντα θα ανακαλύψεις την Ειρήνη του Θεού, την Χαρά και την Αγάπη του Θεού• και τελικά εδώ είναι που θα ανακαλύψεις την ευδαιμονία και Αιώνια Ζωή στον Θεό.
Νάμαστε
Michael

*Τα αποσπάσματα από το Βιβλίο Εργασιών είναι από την επίσημη έκδοση στα Ελληνικά το «A Course in Miracles» του Foundation for Inner Peace, « Ένα Μάθημα στα Θαύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: