Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Μαθαίνοντας την Όραση- 2ο Μέρος.

του Michael Murray
Μετάφραση: Κέλλυ ΠαλαντζίδουΜαθαίνοντας την Όραση- 2ο Μέρος.
Στρώματα 4 & 5

Σήμερα θα καλύψω τα Στρώματα 4 & 5.

Όταν θα έχουμε ολοκληρώσει και τα 5 Στρώματα, θα έχουμε μια πλήρη εικόνα της αλήθειας στην ιστορία και θα δώσουμε στην Μαίρη την βοήθεια που απελπισμένα ψάχνει…

Τα στρώματα 1,2 & 3 είναι τα ίδια όπως και του 1ου μέρους, πρόσθεσα εδώ τα Στρώματα 4 & 5.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

( Ιστορία) Η Μαίρη μόλις απόκτησε ένα μωρό από τον καινούργιο της σύζυγο με τον οποίο είναι παντρεμένη πάνω από ένα χρόνο.
(1)#1ο Στρώμα. Η Μαίρη έχει δύο σχέσεις, μια με το μωρό της σαν μητέρα, και μία με τον σύζυγο της. Δεν γνωρίζουμε σ’ αυτό το στάδιο τι είδους σχέσεις είναι. Θα μπορούσε να είναι με όρους, ή χωρίς όρους, θα περιμένουμε και θα δούμε! Θα κοιτάξουμε την ιστορία χωρίς κρίση! Θα δούμε σε λίγο τι είδους σχέση είναι.

( Ιστορία )Η Μαίρη ήταν παντρεμένη και πριν με κάποιον άλλο. Παντρεύτηκε πολύ μικρή επειδή όπως λέει ήθελε την ελευθερία από τον πατέρα της ο οποίος ήταν πολύ αυστηρός. Έτσι παντρεύτηκε τον πρώτο αξιοπρεπή και προστατευτικό άντρα που βρέθηκε μπροστά της.

( 1 )#1ο Στρώμα. Ξέρουμε τώρα ότι η Μαίρη έχει μια σχέση με όρους, επειδή έψαχνε την αγάπη έξω από τον εαυτό της. Επίσης αρνήθηκε την ενοχή της, την απώθησε, και μετά την πρόβαλλε στον πατέρα της.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη επίσης φοράει την μάσκα του θύματος, και ο πατέρας της είναι ο θύτης. Επίσης φοράει την μάσκα του αναζητητή.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη πίστευε ότι έψαχνε την ελευθερία από τον πατέρα της, αλλά στη πραγματικότητα ήταν το εγώ της. Πιστεύει ότι με το να ψάξει μια καινούργια αγάπη, θα γλυτώσει από την κόλαση της, αλλά έχει αρχίσει να δημιουργεί την δική της κόλαση με το εγώ. Η Μαίρη αναζητάει την ελευθερία και θα καταλήξει στην φυλακή.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη πρέπει να χρησιμοποιήσει την Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση( Π.Α. Σ. ) με τον πατέρα της. Βρίσκεται σε άρνηση και θα συνεχίζει να προβάλλει στους άλλους αν δεν το αντιμετωπίσει αυτό.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη αναζητάει και επομένως θα νοιώθει πόνο από όποιον και αν συναντάει.
Ψάχνει να πάρει αγάπη έξω από τον εαυτό της, από μια σχέση, που επίσης σημαίνει ότι ψάχνει να απαλλαγεί από την ενοχή της στην ίδια σχέση. Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

( Ιστορία )Όμως σύντομα ο γάμος μετατράπηκε σε κόλαση. Η Μαίρη λέει ότι η σχέση ήταν νεκρή για αρκετό καιρό και πάνω κάτω ήταν 10 χρόνια σκέτης κόλασης.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη για άλλη μια φορά, καταπίεσε και πρόβαλλε την σκιά της στην σχέση που έχει με τον σύζυγο της. Έψαχνε την ευτυχία από έξω, και γινόμαστε τα θύματα αυτού που ψάχνουμε.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει και πάλι την μάσκα του θύματος/θύτη, μαζί με την μάσκα του αναζητητή, καθώς έγινε θύμα αυτού που έψαχνε.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη δεν έδινε αληθινή αγάπη στον γάμο, άνευ όρων αγάπη, και έτσι ο γάμος είναι νεκρός. Λαμβάνεις αυτό που δίνεις. Όταν δίνεις αγάπη με όρους, δεν δίνεις τίποτε, και έτσι δεν λαμβάνεις τίποτε. Ο γάμος είναι νεκρός, επειδή και οι δυο δεν έδωσαν τίποτε ο ένας στον άλλο.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Απάντηση· η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Π.Α.Σ. με τις προβολές της και την Ολοκληρωτική Συγχώρεση με τα συναισθήματα της. Χρειάζεται επίσης να χρησιμοποιήσει την Ενδυνάμωση του Εαυτού στην σχέση της.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Λύση· Η Μαίρη χρειάζεται να επιλέξει! Θέλει μια σχέση με όρους; Αν ναι, θα συνεχίσει να βιώνει την κόλαση σε κάθε σχέση! Αν θέλει μια σχέση χωρίς όρους, χρειάζεται ένα καινούργιο τρόπο σκέψης και καινούργια εργαλεία για να το κάνει αυτό.

( Ιστορία )Τα πρώτα χρόνια υπήρχαν διαφωνίες και καυγάδες κάθε εβδομάδα.

( 1 )#1ο Στρώμα. Και οι δύο στην σχέση ήταν σε άρνηση, και επομένως κάτω από τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Τώρα και οι δυο θα πρέπει να καταπιέσουν, να προβάλλουν, και οι δυο θα αντιδράσουν στις προβολές τους. Όμως θα νομίζουν ότι αντιδράνε ο ένας στον άλλον.
( 2 )#2ο Στρώμα. Και οι δυο φοράνε τις μάσκες του θύματος και του θύτη, και οι δυο φοράνε την μάσκα του αναζητητή. Και οι δυο αναζητάνε να δούνε τον άλλο ένοχο, και προβάλλουν την ενοχή τους ο ένας στον άλλο.
( 3 )#3ο Στρώμα. Και οι δυο θέλουν να είναι στο καλό δωμάτιο. Είναι το καλύτερο δωμάτιο στο Επίπεδο 1, έτσι και οι δυο προσπαθούν απελπισμένα να βάλουν τον άλλο στο κακό δωμάτιο. Και οι δύο πιστεύουν ότι για να είναι στο καλό δωμάτιο χρειάζεται ο άλλος να είναι στο κακό δωμάτιο. Κλασσική σκέψη του εγώ.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Απάντηση· η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Π.Α.Σ( Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση), την Ο.Σ.
( Ολοκληρωτική Συγχώρεση)και την Ενδυνάμωση του Εαυτού.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Λύση· η Μαίρη χρειάζεται να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της σ’ αυτήν την σχέση και να αναγνωρίσει ότι η σκιά στον σύζυγο της είναι η δική της σκιά.

( Ιστορία )Οι φίλοι της και η οικογένεια της την στήριζαν επειδή ο πόνος της μοναξιάς ήταν αβάσταχτος.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη χρησιμοποιεί, άρνηση, καταπίεση, παθητική επιθετικότητα, μετουσίωση, καταφυγή σε φιλίες(ένταξη σε προσφιλή ομάδα) για να έχει τον έλεγχο στη σχέση, να παραμείνει υγιής και στο Επίπεδο 1.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει την μάσκα του θύματος, κι οι φίλοι της υποστηρίζουν αυτή την μάσκα. Αυτό θα είναι πολύ οδυνηρό για την Μαίρη.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η ψευδής εικόνα της Μαίρης γίνεται τώρα πιο ισχυρή, και θα νοιώσει περισσότερο πόνο, επειδή οι φίλοι της ενισχύουν τον ρόλο της σαν θύμα! Όσο πιο δυνατό το θύμα, τόσο πιο δυνατή η ψευδής εικόνα, όσο πιο δυνατή η ψευδής εικόνα, τόσο πιο πολύ πόνο θα βιώσει η Μαίρη.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Απάντηση· αν η Μαίρη συνεχίσει να υποστηρίζεται από τους φίλους της, θα παραμείνει στην άρνηση, και πολύ γρήγορα θα προβάλλει αυτόν τον πόνο σε κάποιον άλλο. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Ολοκληρωτική Συγχώρεση για να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα της, αντί να τα προβάλλει στους φίλους της.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Λύση· η Μαίρη χρειάζεται να μάθει τα καινούργια εργαλεία, τα εργαλεία του Επιπέδου 2, και μετά να τα εφαρμόσει όσο το δυνατόν συντομότερα στην σχέση της. Επίσης, πρέπει να βγάλει την μάσκα του θύματος.

( Ιστορία )Όπως λέει, ένοιωθε μόνη, εγκαταλελειμμένη και απορριπτέα στην σχέση.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη ακόμη χρησιμοποιεί άρνηση, απώθηση και προβολή μαζί με εσφαλμένη ενσυναίσθηση.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη ακόμη φοράει την μάσκα του θύματος, και τώρα αρχίζει να νοιώθει και την σκιά που επιδιώκει απελπισμένα να την ξεφορτωθεί στον σύζυγο της. Αυτό που λαμβάνουμε είναι αυτό που δίνουμε. Η Μαίρη θα λάβει τώρα αυτό που έδωσε, την σκιά της.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να διαχωρίζει τον εαυτό της από τον σύζυγο της, παίζοντας τον ρόλο του θύματος και βάζοντας τον στον ρόλο του θύτη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος διαχωρισμός σε οποιαδήποτε σχέση, και όταν συμβεί αυτό, θα νοιώθεις εγκαταλελειμμένος, απορριπτέος, και μόνος. Αυτά τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα αυτού που έχεις δώσει. Αν προβάλλεις τον διαχωρισμό, αυτό θα λάβεις πίσω!! Θα καταλήξεις στο Σκιώδη μέρος του νου σου.( Σκιά ) Και εδώ βρίσκεται τώρα η Μαίρη!
(4)#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Ολοκληρωτική Συγχώρεση με τα εσωτερικά της συναισθήματα απόρριψης και εγκατάλειψης στην σχέση.
( 5 )#5ο Στρώμα. Όσο η Μαίρη συνεχίζει να εκλογικεύει τα συναισθήματα της, θα νοιώθει πολύ πόνο, καθημερινά, για όσο συνεχίζει την εκλογίκευση. Χρειάζεται αυτό το γεγονός να έρθει στην επίγνωση της, και μετά να κάνει μια επιλογή. Σχέση με όρους ή σχέση χωρίς όρους;

( Ιστορία ) Πέρυσι η Μαίρη συνάντησε κάποιον που την συγκλόνισε και ένοιωσε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη είναι τώρα πίσω στο καλό δωμάτιο, και αισθάνεται περισσότερο ιδιαίτερη από ποτέ. Κλασσική περίπτωση του να επαναλάβει κανείς τα ίδια λάθη.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει τώρα και πάλι την μάσκα του αναζητητή, αυτή την φορά ψάχνοντας την ιδιαίτερη αγάπη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η Μαίρη θα γίνει το θύμα αυτού που ψάχνει για άλλη μια φορά.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη ήταν στο κακό δωμάτιο, την σκιά, και τώρα μπήκε πίσω στο καλό δωμάτιο και πάλι, μαζί με την ιδιαίτερη της αγάπη.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρησιμοποιεί τώρα την ψευδή εικόνα και την περσόνα, και δημιουργεί μια καινούργια σκιά. Χρειάζεται αυτό το γεγονός να έρθει στην επίγνωση της, και μετά να κάνει μια επιλογή.
( 5 )#5ο Στρώμα. Για άλλη μια φορά το εγώ, ή πιο συγκεκριμένα, η ψευδής εικόνα ελέγχει την Μαίρη. Δεν βλέπει ότι δημιουργεί ξανά κόλαση στο νου της, επειδή η ψευδής εικόνα ταΐζει την σκιά, και αυτό δεν το γνωρίζει. Πολύ σύντομα θα συναντήσει αυτήν την σκιά.

( Ιστορία )Έτσι λοιπόν αποφάσισε να πάρει διαζύγιο και να περάσει την ζωή της με την καινούργια της αγάπη.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη αποφάσισε να αρνηθεί τα λάθη της και να ψάξει την ιδιαιτερότητα για άλλη μια φορά.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να φοράει την μάσκα του αναζητητή, ψάχνοντας την αγάπη, που σημαίνει ότι και πάλι θα είναι το θύμα. Αλλά, η Μαίρη, όσο και αν της κοστίσει, δεν μπορεί να το δει αυτό, επειδή το τίμημα που θα πληρώσει για αυτήν την σχέση θα είναι η κόλαση!
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη θα αρχίσει τώρα μια καινούργια ζωή με τις ίδιες προσκολλήσεις της προηγούμενης της σχέσης. Μιας που για τίποτε δεν φρόντισε μέχρι τώρα στην ιστορία, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει σ’ αυτήν την καινούργια της σχέση, θα είναι μία επανάληψη της προηγούμενης.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να αφήσει όλες τις προσκολλήσεις από τις προηγούμενες σχέσεις της, επειδή αν δεν το κάνει, θα τις βρει μπροστά της· και θα πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι ο καινούργιος της σύζυγος.
( 5 )#5ο Στρώμα. Αν η Μαίρη θέλει μια πετυχημένη σχέση, χρειάζεται να είναι ειλικρινής σ’ αυτήν την σχέση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την μετατρέψει σε μια σχέση χωρίς όρους. Χρειάζεται λοιπόν να μάθει τι προϋποθέτει αυτό.

( Ιστορία )Η Μαίρη λέει ότι παρόλο που ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση επειδή είναι καθολική και την ενοχή από το διαζύγιο την κουβαλάει ακόμη και σήμερα, αποφάσισε να χωρίσει επειδή γνώρισε κάποιον άλλο και ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί του.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη αναζητούσε την ιδιαιτερότητα και οι συνέπειες είναι η ενοχή.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει τώρα την μάσκα του θύτη και πάλι, επειδή ενοχή και θύτης πάνε μαζί, και οι δυο είναι στην σκιά.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη τώρα εκλογικεύει την ενοχή της, στην καινούργια της σχέση. Η ενοχή της Μαίρης δεν έχει να κάνει με τα πιστεύω της, ή την περασμένη ή τωρινή της σχέση. Όλη η ενοχή πηγάζει από την πίστη στον διαχωρισμό, δεν μπορεί να είναι μια εξωτερική αιτία. Χρησιμοποιεί αυτή την ενοχή για να βάλει τον εαυτό της στο κακό δωμάτιο, στη σκιά. Όμως, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, επειδή η ιδιαιτερότητα θα την βγάλει κατ’ ευθείαν έξω.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Ολοκληρωτική Συγχώρεση για την ενοχή που νοιώθει μέσα της.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη θα προβάλλει αυτήν την ενοχή στον καινούργιο της σύζυγο αν δεν την αντιμετωπίσει, αυτό είναι ένα Μεταφυσικό γεγονός.

( Ιστορία ) Η Μαίρη λέει ότι άξιζε επειδή την έκανε να νοιώθει μοναδική, ήταν η αγάπη που πάντα ονειρευόταν και ήθελε.

( 1)#1ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να αρνείται την ενοχή της, την έχει απωθήσει, και τώρα θα την προβάλλει σε κάποιον άλλον. Η Μαίρη το έχει κάνει αυτό, έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί αυτή την καινούργια αγάπη και να είναι στο καλό δωμάτιο. Επίσης αισθάνεται τις συνέπειες της ιδιαίτερης αγάπης.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει την μάσκα του αναζητητή και την μάσκα της ιδιαιτερότητας. Μια καινούργια ιδιαίτερη αγάπη, θα την κάνει να νοιώθει ιδιαίτερη στην καινούργια της μάσκα.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να ψάχνει έξω από τον εαυτό της και δεν γνωρίζει πόσο πόνο, βάσανα και κόλαση πρόκειται να έρθουν. Επίσης δεν γνωρίζει, ότι είναι δημιουργός της δικής της κόλασης, αλλά μια μέρα, πολύ σύντομα θα το μάθει.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να γνωρίσει ότι αυτό που βιώνει είναι ένα ναρκωτικό που λέγεται «ιδιαιτερότητα» και όχι αληθινή αγάπη. Θα χρειαστεί τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις επακόλουθες συνέπειες.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να μάθει ότι όταν αισθάνεσαι σαν την μοναδική γυναίκα στον κόσμο, διεκδικείς την απόλυτη ιδιαιτερότητα.
Αυτή είναι η απόλυτη εγωϊκή ιδιαίτερη αγάπη με όρους που υπάρχει. Ο πόνος μιας τέτοιας σχέσης είναι φρικτός, και η Μαίρη χρειάζεται να το γνωρίσει αυτό.

( Ιστορία )Αυτό έγινε πάνω από ένα χρόνο πριν και τώρα η Μαίρη είναι πίσω στη κόλαση.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη είναι τώρα πίσω εκεί από όπου ξεκίνησε, στην κόλαση της την οποία δεν αντιμετωπίζει, αλλά συνεχίζει να αρνείται. Η Μαίρη εξακολουθεί να βρίσκεται σε άρνηση, και να χρησιμοποιεί την απώθηση, και την προβολή.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει και πάλι την μάσκα του θύματος επειδή έψαχνε, και κυριολεκτικά γινόμαστε τα θύματα αυτού που ψάχνουμε.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη είναι πίσω στην κόλαση στην σκιά. Γιατί; Επειδή καλλιέργησε την σκιά της, ψάχνοντας την ιδιαιτερότητα στην περσόνα.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να μάθει τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Η συνέπεια κάθε ιδιαίτερης σχέσης είναι ο πόνος! Τελεία και παύλα! Η Μαίρη χρειάζεται όλα τα εργαλεία του Επιπέδου 2 όπως Ολοκληρωτική Συγχώρεση, Π.Α.Σ. και Ενδυνάμωση του Εαυτού για να αντιμετωπίσει την καινούργια κόλαση που αυτή δημιούργησε στον εαυτό της.
( 5 )#5ο Στρώμα. Ποτέ δεν είναι αργά! Η Μαίρη μπορεί οποιαδήποτε στιγμή, να μετατρέψει την σχέση, αν αναλάβει πλήρως την ευθύνη και αποδεχθεί ολοκληρωτικά ότι ο πόνος που νοιώθει, δημιουργήθηκε από αυτήν και μόνο αυτήν.

( Ιστορία )Στην αρχή, λέει, ήταν παράδεισος αλλά γρήγορα έμεινε έγκυος, και η προσοχή του στράφηκε αλλού.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη βρίσκεται τώρα στην έλλειψη, και νοιώθει απορριπτέα, εγκαταλελειμμένη και μόνη. Προβάλλει επίσης την ενοχή της στον σύζυγο της.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει και πάλι την μάσκα του θύματος, και ο καινούργιος της σύζυγος είναι ο νέος της θύτης.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη ένοιωθε ότι αγαπούσε, αλλά ήταν μια ιδιαίτερη αγάπη βασισμένη στην ιδιαιτερότητα. Και, όταν η ιδιαιτερότητα, σβήνει, που πάντα αυτό συμβαίνει, έρχεται η κόλαση. Επειδή η ιδιαιτερότητα είναι ένα ναρκωτικό, και όταν στην αρνιούνται είναι πολύ οδυνηρό. Η Μαίρη νοιώθει τώρα τις συνέπειες της ιδιαίτερης αγάπης.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει Π.Α.Σ. για τις προβολές της, και Ολοκληρωτική Συγχώρεση για τα συναισθήματα της.
( 5 )#5ο Στρώμα. Αν η Μαίρη συνεχίσει να αρνείται τις προβολές της, θα καταστρέψει αυτήν την σχέση.

( Ιστορία )Ο καινούριος μου άντρας και πατέρας του παιδιού μου έχασε το ενδιαφέρον του για μένα, και νιώθω ότι είναι με άλλες γυναίκες διαρκώς.
( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να αρνείται την ενοχή της και έτσι σαν συνέπεια προβάλλει την δική της ανασφάλεια και ενοχή στον καινούργιο της σύζυγο.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει την μάσκα του αναζητητή και του θύματος. Αναζητάει να προβάλλει την ενοχή της στον καινούργιο της σύζυγο και έτσι παίζει το θύμα για να το κάνει αυτό.
( 3 )#3ο Στρώμα. Στο Μάθημα διαβάζουμε ότι η ιδιαιτερότητα γίνεται πρόβλημα όταν μας την αρνούνται. Ο καινούργιος σύζυγος της Μαίρης φαίνεται ότι τώρα αρνείται την ιδιαιτερότητα που κάποτε έδινε στην Μαίρη και έτσι τώρα η Μαίρη βιώνει την συνέπεια του πόνου.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να αναλάβει πλήρως την ευθύνη και να χρησιμοποιήσει Π.Α.Σ., για να αντιμετωπίσει τις προβολές της.
( 5 )#5ο Στρώμα. Όσο η Μαίρη συνεχίζει μια σχέση με όρους, θα συνεχίσει να προβάλλει ενοχή, φόβο, και καχυποψία στον καινούργιο της σύζυγο.

( Ιστορία )Μου αφιέρωνε τόσο χρόνο, ενέργεια και αγάπη αλλά τώρα λέει ότι δεν έχει χρόνο επειδή με το μωρό χρειάζεται να δουλεύει περισσότερο για να κερδίζει περισσότερα χρήματα. Τον βλέπω σπάνια και η μοναξιά είναι αβάσταχτη!
( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη δεν παίρνει ιδιαιτερότητα και απλά δεν βλέπει ότι αυτή είναι η αληθινή αιτία του πόνου της. Δεν είναι η μοναξιά, επειδή η μοναξιά είναι αποτέλεσμα της ιδιαιτερότητας. Ο πόνος της έρχεται από την άρνηση.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει την μάσκα του θύματος και πάλι· είναι το θύμα της μοναξιάς.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη δεν γνωρίζει ακόμη ότι η ιδιαιτερότητα καλύπτει τον πόνο που έχουμε κρύψει μέσα μας, στο σύστημα πεποιθήσεων μας. Όταν η Μαίρη νοιώθει ιδιαίτερη, δεν νοιώθει πόνο, αλλά όταν δεν υπάρχει ιδιαιτερότητα, υπάρχει πολύς πόνος. Κλασσική περίπτωση του θύματος του αναζητητή και του εγώ.
Το εγώ σε θέλει να αναζητάς και να αναζητάς το οτιδήποτε, θα μπορούσε να είναι αγάπη, ελπίδα, ή χρήματα. Αλλά ο αληθινός του στόχος είναι να είσαι το θύμα. Και η Μαίρη πέφτει σ’ αυτήν την παγίδα ξανά και ξανά, και ξανά. Όλοι πέφτουν σ’ αυτήν την παγίδα!
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Ολοκληρωτική Συγχώρεση για την συναισθηματική μοναξιά σ’ αυτή την σχέση.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη νοιώθει τις συνέπειες της στέρησης ιδιαιτερότητας που ο σύζυγος της, της την αρνείται τώρα. Δεν νοιώθει μόνη εξαιτίας του, αλλά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που της έδινε και τώρα δεν την έχει. Αυτό είναι πρόβλημα για την Μαίρη.

( Ιστορία ) Μαλώνουμε και καυγαδίζουμε κάθε εβδομάδα και οι καυγάδες γίνονται όλο και πιο τρομακτικοί και άγριοι.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη και ο σύζυγος της προσπαθούν τώρα να βάλουν ο ένας τον άλλο στην κόλαση. Και οι δύο είναι στην άρνηση, και οι δύο προβάλλουν, και οι δύο αντιδρούν.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη και ο καινούργιος της σύζυγος προσπαθούν απελπισμένα και οι δύο να φορέσουν την μάσκα του θύματος, να έχουν δίκιο και να είναι στο καλό δωμάτιο. Και, όποιος χάσει την μάχη, θα έχει άδικο, θα φοράει την μάσκα του θύτη.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη δεν πήρε την ιδιαιτερότητα, και πρόβαλλε την ενοχή της πάνω του και αυτός κάνει το ίδιο. Και οι δύο δεν γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει, ο καυγάς δεν είναι ανάμεσα τους, αυτός είναι ένας διαρκής καυγάς μέσα στον εγωϊκό διχασμένο νου. Και οι δύο πέσανε στην παγίδα του να αναζητάνε έξω από τον εαυτό τους, και έτσι ενεργοποιήσανε το εγώ, και αυτό ξύπνησε. Στο εγώ δεν αρέσει να ξυπνάει, είναι ένα μοχθηρό τερατάκι, αν δεν το γνωρίζεις.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της ενδυνάμωσης, όπως Π.Α.Σ., Ο.Σ. και Ενδυνάμωση Εαυτού.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να είναι ειλικρινής, να αποδεχθεί ότι όλο αυτό το δράμα έχει να κάνει με την ίδια, και όχι με τον σύζυγο της. Το δράμα ταΐζει το εγώ, και πολύ σύντομα θα την αρρωστήσει.

( Ιστορία ) Προσπαθώ να είμαι καλή σύζυγος και μητέρα, αλλά ότι και να κάνω δεν φαίνεται να τον κάνει ευτυχισμένο.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να αναζητάει και είναι ακόμη θύμα αυτού που αναζητάει, αιτία και αποτέλεσμα.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να φοράει την μάσκα του θύματος· και αυτή είναι η ψευδής εικόνα της Μαίρης. Έχει επίσης προβάλλει την μάσκα του θύτη στον σύζυγο της, γιατί; Επειδή με αυτόν τον τρόπο κατορθώνει να είναι στο καλό δωμάτιο και να είναι το θύμα.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη προσπαθεί να είναι καλή, να είναι ένα καλό άτομο και μια καλή σύζυγος και μητέρα. Όμως αυτό σημαίνει ακόμη ότι η Μαίρη είναι στο καλό δωμάτιο, και είναι επίσης και το θύμα. Άσχετα με αυτό που ψάχνουμε, αργά ή γρήγορα θα είμαστε πάντα τα θύματα αυτού που ψάχνουμε.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τα καινούργια εργαλεία ενδυνάμωσης.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να μάθει ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιον άλλο ευτυχισμένο, ο καθένας μπορεί να το κάνει για τον εαυτό του μόνο. Χρειάζεται επίσης να αλλάξει την σχέση της σε μια σχέση άνευ όρων, επειδή αν δεν το κάνει, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

( Ιστορία ) Συνήθιζε να νοιάζεται και να ακούει τους φόβους μου και τα προβλήματα μου, αλλά τώρα δεν έχει χρόνο.

( 1 )#1ο Στρώμα. Ο καινούργιος σύζυγος της Μαίρης την βοήθησε με την υποστήριξη του να αρνείται, να καταπιέζει και μετά να προβάλλει την ενοχή στον…. , μάντεψε ποιόν; Τον ίδιο.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να φοράει την μάσκα της ψευδούς εικόνας του θύματος, και ο καινούργιος της σύζυγος είναι ο θύτης.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη ξαναβρέθηκε μόνη, σε μια άλλη σχέση. Δεν καταλαβαίνει ότι όσο ψάχνει την αγάπη από έξω, δεν θα νοιώσει ποτέ Ένα με κανέναν, άσχετα με το ποιος θα είναι αυτός. Η μοναδική ελπίδα της Μαίρης είναι να σταματήσει να αρνείται τον δικό της ρόλο σ’ αυτό, να κάνει κάποιες αληθινές ενέργειες, και να χρησιμοποιήσει μερικά εργαλεία ενδυνάμωσης.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρησιμοποιούσε τον καινούργιο της σύντροφο για να κρύβει τους φόβους της και να τους αρνείται. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Ολοκληρωτική Συγχώρεση και την Π.Α.Σ. ( Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση).
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του εγώ της άρνησης, της απώθησης, και της προβολής. Όσο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του εγώ, θα βιώνει τον ίδιο πόνο ξανά και ξανά.

( Ιστορία ) Έχω φίλους στους οποίους στηρίζομαι, αλλά αυτή η υποστήριξη γρήγορα φθίνει και νοιώθω πολύ πόνο και πάλι.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη χρησιμοποιεί τους φίλους της και το εργαλείο του εγώ «ένταξης σε προσφιλή ομάδα», για να καλύψει τον πόνο της, την μοναξιά και την ενοχή της. Χρησιμοποιεί επίσης την εσφαλμένη ενσυναίσθηση.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη παρουσιάζεται με την μάσκα του θύματος στους φίλους της, και το κάνει αυτό έτσι ώστε να προβάλλει τον πόνο της στους φίλους της.
( 3 )#3ο Στρώμα. Από την στιγμή που οι φίλοι της Μαίρης συμφωνούν ότι είναι θύμα, νοιώθουν ότι νοιώθει και η Μαίρη, αλλά ποτέ δεν θα πιστέψουν ότι αυτό έχει να κάνει με την συμπαράσταση τους. Θα νοιώθουν την ίδια απώλεια, απόρριψη, και εγκατάλειψη, αλλά θα νομίζουν ότι αυτά πηγάζουν από τις δικές τους σχέσεις. Μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά θα συμβεί και στην δική σου σχέση και τώρα θα ξέρεις για ποιο λόγο πληρώνεις μεγάλο τίμημα όταν συμπαραστέκεσαι σε θύματα χρησιμοποιώντας την εσφαλμένη ενσυναίσθηση.
( 4 )#4ο Στρώμα. Αντί να χρησιμοποιεί την στρατηγική αντιμετώπισης του εγώ: « ένταξης σε ομάδα», χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την Ολοκληρωτική Συγχώρεση.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη πάντα ασχολείται με τις συνέπειες στην σχέση της, χρειάζεται όμως να ασχοληθεί με την αιτία. Η αιτία του πόνου της και της δυστυχίας της σ’ αυτήν την σχέση είναι η : «σχέση με όρους»

( Ιστορία ) Γνωρίζω ακόμη ότι έχει και άλλες γυναίκες αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω.

( 1 )#1ο Στρώμα. Έτσι η Μαίρη είναι ακόμη σε άρνηση, ακόμη απωθεί και προβάλλει.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη εξακολουθεί να φοράει την μάσκα του θύματος. Αυτή την φορά είναι το θύμα επειδή δεν μπορεί να αποδείξει την ενοχή του συζύγου της.
( 3 )#3ο Στρώμα. Η Μαίρη δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο σύζυγος της είναι ένοχος με την δική του παραδοχή, αλλά το σκέφτεται! Όμως όλη η σκέψη σ’ αυτό το επίπεδο είναι του εγώ. Αυτές δεν είναι οι σκέψεις της Μαίρης. Μπορεί η Μαίρη στ’ αλήθεια να εμπιστευτεί τις σκέψεις της σ’ αυτό το επίπεδο μιας που αυτές είναι οι σκέψεις του εγώ;
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει Π.Α.Σ. για τις προβολές της, και Ενδυνάμωση του Εαυτού για την ψευδή εικόνα.
( 5 )#5ο Στρώμα. Το εγώ είναι πανούργο και ύπουλο και κάνει την ζωή της Μαίρης κόλαση. Η φωνή στο κεφάλι της που της λέει ότι ο άντρας της την απατά, είναι το εγώ, και η Μαίρη πιστεύει ότι είναι οι δικές της σκέψεις. Κλασσική μανούβρα του εγώ, πιάνει τους πάντες, κάθε φορά.

( Ιστορία )Πηγαίνω στο γυμναστήριο κάθε μέρα επειδή νοιώθω ότι είναι σημαντικό να φαίνεσαι ωραίος και να έχεις ένα καλό σώμα αλλά ούτε και αυτό έχει αποτέλεσμα.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη χρησιμοποιεί το γυμναστήριο για να μετουσιώνει τον πόνο της, για να τονώνει την ψευδή της εικόνα, και να την κάνει όμορφη.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει την μάσκα του θύματος για να ψάχνει, όπως παραδέχεται η ίδια, πράγματα σ’ αυτόν τον κόσμο, κυρίως σχέσεις.
( 3 )#3ο Στρώμα. Το σώμα είναι ο πρώτος σταθμός της ψευδούς μας εικόνας. Η Μαίρη χρησιμοποιεί το σώμα της σαν ψευδή εικόνα για να προσελκύσει μια άλλη ψευδή εικόνα.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη πρέπει να φέρει στην επίγνωση της ότι η ψευδής εικόνα την παρασύρει σε σκέψεις για ένα ωραίο σώμα και με την σκέψη ότι αυτό της είναι απαραίτητο. Χρειάζεται να γνωρίσει ότι χρησιμοποιεί το εργαλείο του εγώ « μετουσίωση». Αυτό που χρειάζεται είναι η Ο.Σ.
( 5 )#5ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται αφού αποκτήσει επίγνωση της ψευδούς εικόνας που καταστρέφει την ζωή της, να την εγκαταλείψει.

( Ιστορία ) Δεν με κοιτάει πια όπως με κοιτούσε και έτσι καταλαβαίνω ότι έχει άλλες γυναίκες.

( 1 )#1ο Στρώμα. Η Μαίρη πιστεύει ότι επειδή ο σύζυγος της δεν της δίνει την ιδιαιτερότητα, πρέπει να την δίνει κάπου αλλού. Με αυτήν την δήλωση προβάλλει την ενοχή της στον καινούργιο της σύζυγο.
( 2 )#2ο Στρώμα. Η Μαίρη φοράει την μάσκα του θύματος, και ο σύζυγος της την μάσκα του θύτη.
( 3 )#3ο Στρώμα. Ο καινούργιος της σύζυγος την έκανε να νοιώθει τόσο ιδιαίτερη, και αυτή πίστεψε ότι αυτό ήταν αληθινή αγάπη. Αυτό δεν ήταν αληθινή αγάπη, αυτό ήταν η αγάπη του εγώ, και το κόστος της επιλογής αυτής της αγάπης, είναι ο πόνος. Εν τω μεταξύ, η κόλαση καραδοκούσε να έρθει, χωρίς η Μαίρη να μπορεί να δει ότι έρχεται.
( 4 )#4ο Στρώμα. Η Μαίρη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει Π.Α.Σ. για τις προβολές ενοχής πάνω στον σύζυγο της.
( 5 )#5ο Στρώμα. H Μαίρη έχασε κάθε αυτοεκτίμηση και πληρώνει το τίμημα της ψευδούς εικόνας! Έγινε το θύμα σ’ αυτό που έδινε αξία· η αυτοεκτίμηση της ήταν δεμένη με την ιδιαιτερότητα που ο σύζυγος της, της έδινε. Τώρα που αυτός απέσυρε την ιδιαιτερότητα, αυτή νοιώθει ασήμαντη.

( Ιστορία ) «Michael αισθάνομαι ότι είμαι πίσω εκεί όπου ξεκίνησα με την προηγούμενη μου σχέση. Νοιώθω μόνη, απορριπτέα, και για άλλη μια φορά εγκαταλελειμμένη. Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, βοήθησε με. Θέλω μόνο την αλήθεια και δεν υπάρχει άλλος καλύτερος να μου την δείξει επί τόπου. Τι κάνω λάθος Michael; Σε παρακαλώ δείξε μου. Ξέρω ότι κάπου είμαι υπεύθυνη, αλλά δεν μπορώ να δω που, γιατί ή τι κάνω λάθος. Που πηγαίνω; Είμαι τελείως χαμένη. Σε παρακαλώ βοήθεια!!»

Τώρα χρειάζεται να τα δούμε όλα αυτά συγκεντρωτικά και να καταλάβουμε τι σημαίνει όλο αυτό για την Μαίρη. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να δώσουμε πέντε απαντήσεις σε κάθε ένα από τα πέντε στρώματα. Επειδή από την στιγμή που θα μπεις στην ιστορία, θα έχεις πέντε προβλήματα να τρέχουν ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι η Μαίρη χρειάζεται βοήθεια σε κάθε ένα από αυτά τα πέντε στρώματα.

Στρώμα 1ο . Η Ιστορία.

Η Μαίρη έμπλεξε σε μια ιστορία ιδιαίτερης αγάπης, που μετετράπηκε σε ιδιαίτερο μίσος, όχι μια φορά, αλλά δυο. Και πληρώνει μεγάλο τίμημα γι’ αυτό, πολύ πόνο.
Έτσι σ’ αυτό το στρώμα, ποια είναι η καλύτερη βοήθεια για την Μαίρη;
Η Μαίρη χρειάζεται άμεσα καινούργια εργαλεία, για να αντιμετωπίσει την άρνηση της και την απώθηση που την οδήγησαν στις προβολές της. Το κλειδί εδώ είναι η άρνηση και από την στιγμή που θα κάνει κτήμα της την Π.Α.Σ, αυτή θα είναι και η θεραπεία για τις προβολές της.
Η Μαίρη χρειάζεται επίσης άμεση βοήθεια με την συναισθηματική της κατάσταση, και έτσι πρέπει να κάνει κτήμα της όσο το δυνατόν συντομότερα την Ολοκληρωτική Συγχώρεση. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για να αντιμετωπίσει το εσωτερικό της άγχος.

Και, τελικά σ’ αυτό το στρώμα, η Μαίρη χρειάζεται να κάνει κτήμα της την Ενδυνάμωση του Εαυτού. Αυτό είναι ένα εργαλείο ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς που έχουν χάσει όλη τους την δύναμη σε μια ιδιαίτερη σχέση. Έτσι, από την στιγμή που η Μαίρη μάθει αυτά τα τρία εργαλεία του επιπέδου 2, μπορεί να πάρει πάλι τον έλεγχο και να κινητοποιηθεί.

Η Μαίρη το έκανε αυτό, και πολύ γρήγορα δυνάμωσε τον εαυτό της στην σχέση. Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ! Η Μαίρη είπε ότι τώρα ήταν καλά, αλλά της είπα ότι υπήρχε περισσότερη δουλειά να γίνει.. έτσι πήγαμε στο 2ο Στρώμα, στην ψευδή εικόνα.

2ο Στρώμα. Η Ψευδής Εικόνα.

Βοήθησα την Μαίρη να εντοπίσει όλες τις μάσκες που φορούσε. Η Μαίρη φορούσε την μάσκα του θύματος στην τελευταία της σχέση, ήταν πολύ προσκολλημένη ακόμη σ’ αυτήν και το θύμα ξεπρόβαλλε σχεδόν κάθε μέρα. Αυτή η μάσκα κατέστρεφε την σχέση της και δεν γνώριζε ότι την φορούσε.

Αλλά από την στιγμή που άρχισε να λέει όχι στον ρόλο του θύματος και άρχισε να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις προβολές της και τα συναισθήματα της, η μάσκα του θύματος εξαφανίστηκε γρήγορα.

Τώρα η Μαίρη ήταν τόσο ενδυναμωμένη όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή της. Μετά πήγαμε στην μάσκα του αναζητητή.
Από την στιγμή που η Μαίρη συνειδητοποίησε ότι είχε όλη την αλήθεια που χρειαζόταν, αναγνώρισε αμέσως, ότι δεν της χρειαζόταν τίποτε άλλο, εκτός από το να αναλάβει την ευθύνη και να κάνει τα μαθήματα online μαζί μου.
Αλλά, δεν είχαμε τελειώσει ακόμη.

3ο Στρώμα. Η Περσόνα.

Κατόπιν προχωρήσαμε στην περσόνα, και άρχισα να διδάσκω στην Μαίρη όλα τα συστατικά της περσόνα (του εγώ). Άρχισε να μαθαίνει όλες τις στρατηγικές αντιμετώπισης του εγώ, όλες τις άμυνες του εγώ, και είδε όλες τις προσκολλήσεις του εγώ. Αυτό ήταν αρκετά οδυνηρό για την Μαίρη, συνάντησε μεγάλη αντίσταση να ξεπεράσει αυτό το στάδιο, αλλά πέτυχε. Πολύ σύντομα το εγώ άρχισε να κατεβάζει τα ρολά και η Μαίρη ένοιωσε τόσο ενδυναμωμένη όσο ποτέ πριν. Η Μαίρη είχε ενδυναμωθεί στο κέντρο της, στην προσωπικότητα της.

4ο Στρώμα. Ο Εγωϊκός Διχασμένος Νους.

Η Μαίρη είχε τώρα να ασχοληθεί με την σκιά που αναδύθηκε στην επίγνωση της, επειδή η περσόνα τώρα είχε σχεδόν αδειάσει. Σύμφωνα με τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος περσόνα και σκιά χρειάζεται να εξισωθούν. Έτσι από την στιγμή που η περσόνα ελευθερώνεται, θα γίνει το ίδιο και με την σκιά. Τώρα όλο το παρελθόν της Μαίρης ήρθε στην επίγνωση της, αλλά αυτήν την φορά είχε τα καινούργια εργαλεία για να το ελευθερώσει.

5ο Στρώμα. Επίπεδο 1.

Καθ’ όλη την διάρκεια που δούλευα μαζί της στα μαθήματα online, η Μαίρη μάθαινε μεταφυσική, και τώρα ήταν έτοιμη για το βιβλίο εργασιών και αυτό ήταν μόνο τέσσερις μήνες πριν.
Η Μαίρη έκανε κτήμα της τις 10 Διορθώσεις και αυτές έγιναν ο καινούργιος της τρόπος ζωής.
Οι 10 Διορθώσεις είναι χρήσιμες όταν πας στο επίπεδο 2, εκεί θα γίνουν τρόπος ζωής σου.

Τώρα η Μαίρη βρίσκεται σ’ ένα μέρος που μόνο στα όνειρα της το συναντούσε· είναι σε γαλήνη κάθε μέρα, και ο νους της έγινε τόσο ήρεμος και ατάραχος, λέει ότι νοιώθει σαν να περπατάει στα σύννεφα κάθε μέρα.
Από την στιγμή που η Μαίρη θα ολοκληρώσει το Βιβλίο Εργασιών, θα έχει λύσει το τελευταίο στρώμα, το Επίπεδο 1.
Έτσι λοιπόν, υπάρχουν πέντε προβλήματα σε κάθε στρώμα, και υπάρχουν επίσης πέντε απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε στρώμα.

Όμως αν και όταν μπορέσεις να λύσεις το 5ο Στρώμα, έχεις λύσει όλα τα στρώματα…Και αυτό το κάνει πολύ καλά το Βιβλίο Εργασιών, με την Μεταφυσική.

Όταν η Μαίρη ήρθε σε μένα για πρώτη φορά, ήταν ένα συναισθηματικό ράκος, και τελείως αποδυναμωμένη. Σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε μια εκπληκτική, δυνατή, ανεξάρτητη και ελεύθερη γυναίκα που ποτέ ξανά δεν θα νοιώσει φόβο, ενοχή, μοναξιά, αγωνία, ή διαχωρισμό.
Γιατί αυτό συνέβη στην Μαίρη; Επειδή η Μαίρη έκανε την εργασία! Αν δεν κάνεις την εργασία, δεν θα τα καταφέρεις, είναι τόσο απλό. Η Μαίρη θέρισε ότι έσπειρε, και τώρα αυτή και ο Θεός είναι Ένα.

Σε παρακαλώ αντέγραψε και κάνε επικόλληση αυτόν τον αλγόριθμο, επειδή θα σε βοηθήσει να λύσεις κάθε πρόβλημα, σε οποιοδήποτε Στρώμα στο Επίπεδο 1. Οι απαντήσεις είναι όλες ίδιες σε κάθε Στρώμα.
Το παραπάνω σύστημα στρωμάτων είναι ένας αλγόριθμος που μπορεί να λύσει οποιαδήποτε ιστορία, μπορεί να λύσει οποιοδήποτε στρώμα και οποιοδήποτε πρόβλημα στο Επίπεδο 1. Αυτό που σου χρειάζεται είναι κάποια καθοδήγηση, και αποφασιστικότητα σαν ένα πεισματάρικο μουλάρι για να πετύχεις…

Ίσως να ρωτήσεις γιατί να θέλεις να το κάνεις αυτό; Επειδή το να πας στο Επίπεδο 2 είναι θέμα ζωής και θανάτου.

Τώρα όμως γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει θάνατος, και ότι θάνατος σημαίνει ότι γυρνάς πίσω εδώ ξανά και ξανά αρχίζοντας από την αρχή…

Παρ’ όλα αυτά, αν είναι η επιθυμία σου να μην κάνεις την εργασία τότε ξέχνα όλα όσα έχεις διαβάσει, πάρε το κόκκινο χάπι…και αύριο το πρωί που θα ξυπνήσεις δεν θα θυμάσαι τίποτε…. Κάτι που δεν είναι πιθανό!!!!!

Νάμαστε

Michael Murray

μετάφραση: Κέλλυ Παλαντζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: